Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 742
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak dorwałam się do netu to pierwsza rzecz sprawdzam co u biedaka. Czy Allegro nic nie dało? Czy na pierwszej stronie wklejone gdzie dane ogłoszenia, tekst i gdzie szukać zdjęć ? Jeżeli tak to ogłoszę go tam gdzie jeszcze go nie ma. Czy dać ogłoszenie również poza Polskę?

Posted

Na pierwszej stronie są numery stron z fotkami Misia. Spisu stron, gdzie piesio jest ogłoszony, jeszcze nie ma, ale postaram się przeszukać wątek w najbliższym czasie i dokleić :)

Posted

Jeśli Misiek został ogłoszony, to już spory czas temu, więc znaczna większość tych ogłoszeń jest już nieaktualna, także śmiało można umieścić
Misiulka na różnych stronkach. ;)

Posted

Przerzuciłam wątek w miarę dokładnie i jak zaobserwowałam, to oprócz plakacików ogłoszeń było mało. Plakaciki to dobra rzecz, ale ważne są ogłoszenia w necie. To jest bardzo trudna adopcja. Ile w końcu piesek ma lat? Ja znalazłam trzy różne informacje (10, 12, ponad 12). Wiele informacji nie znalazło się w treści ogłoszenia.

Mam pytanie do DT:
Jak długo przewidujesz pobyt Misia u siebie?
Co będzie z pieskiem gdyby dom się nie znalazł?
Czy zastanawiałaś się nad opcją pozostawienia go u siebie na stałe?

W szukaniu domu dla niego ważne jest, aby było jak najwięcej ogłoszeń i aby utrzymać je jak najwyżej. Ogłoszenia spadają jak wątki, a ludziom nie chce się szukać daleko. Dlatego należy je dawać na najkrótszy okres i wznawiać.

A może każda z Was wzięła by pod opiekę dwa, trzy ogłoszenia i je pilnowała (wznawiała)?

Posted

Witaj Wandziu :)
Odpowiadam:wet schroniskowy określił wiek Misia na 10 lat ale jak poszłam z nim do lecznicy gdzie leczę całą ferajnę to wetka określiła go na minimum 12 lat.Stąd te niedokładności.
Misiek będzie u mnie tak długo jak będzie trzeba.Na pewno nie wróci już nigdy do schronu.Jeśli zajdzie taka potrzeba to zostanie u mnie na zawsze.Jedno jest na 100% pewne:NIE ODDAM GO OBOJĘTNIE KOMU I OBOJĘTNIE GDZIE.
Jednak sytuacja wygląda tak,że jeśli Misiek zostanie u mnie na zawsze to nie będę mogła wziąć ze schronu innych psiaków ani kotów i im pomóc :(

Posted

[quote name='magda222']Witaj Wandziu :)
Odpowiadam:wet schroniskowy określił wiek Misia na 10 lat ale jak poszłam z nim do lecznicy gdzie leczę całą ferajnę to wetka określiła go na minimum 12 lat.Stąd te niedokładności.
Misiek będzie u mnie tak długo jak będzie trzeba.Na pewno nie wróci już nigdy do schronu.Jeśli zajdzie taka potrzeba to zostanie u mnie na zawsze.Jedno jest na 100% pewne:NIE ODDAM GO OBOJĘTNIE KOMU I OBOJĘTNIE GDZIE.
Jednak sytuacja wygląda tak,że jeśli Misiek zostanie u mnie na zawsze to nie będę mogła wziąć ze schronu innych psiaków ani kotów i im pomóc :(

No to sytuacja wyjaśniona. U mnie też tak skończył się DT. Więcej już nie dam rady wykarmić a co dopiero gdyby chorowały? Dlatego szkoda mi małego i gabarytowo do tych moich trzech najmniejszych pasuje jak ulał, ale pomimo, że zapadł mi w sercu mogę tylko wspomóc ogłoszeniami
Jednak ja jeszcze tydzień dwa jestem poza domem i netem dlatego zachęcam, aby każda z Was dała po trzy ogłoszenia na okres tygodniowy i je wznawiała . Zwiększymy szanse starszego pana.

Posted

Tak zrobimy.Dziękuję za rady.Dogadam się z dziewczynami która z nas gdzie zamieszcza ogłoszenia.
Piszesz,że możesz "tylko wspomóc ogłoszeniami" a dla nas to jest ogromna pomoc!!! Dziękuję :loveu:

Posted

Jest maleńki, zaledwie 5 kg i mało kłopotliwy. Bardzo grzeczny, spokojny, pozostawiony sam w domu nie szczeka i nie wyje. Mieszka razem z kotami i sunią. Nie ma w nim ani trochę agresji. Uwielbia wyczesywanie, głaskanie, przytulanie i wszelkie pieszczoty. Niesamowity pieszczoch zawsze spragniony głaskania i kontaktu z człowiekiem. Nigdy nie zdarzyło mu się załatwić w domu. Czeka tak długo aż zostanie wyprowadzony na spacer. Obserwując pieska, trudno się zgodzić, że to już stateczny pan. Weterynarz określił jego wiek na 12 lat. Uzębienie ma w dość dobrym stanie. Jest bardzo żywotny, energiczny, pełen młodzieńczej energii i chęci życia. Chodzi na smyczy bez problemu. Uwielbia spacery. Na znanym terenie pięknie chodzi bez smyczy trzymając się blisko człowieka, bo piesek słabo widzi. Ma też chore serduszko dlatego dostaje ćwiartkę "Enarenalu".
Czy następne lata wypełni mu psia samotność i tęsknota?
Pomóż mu zamienić bezduszne schronisko na kochający dom. Na pewno nie pożałujesz tej decyzji. To pies ideał, przyjaciel, który nie sprawi kłopotu, ofiaruje Ci całe swoje serce i da wiele radości.
Szukam dla niego wyjątkowego opiekuna i domu, który rozumie, że pies nie jest rzeczą, której można się pozbyć, lecz członkiem rodziny i adoptując go przejmuje [SIZE=3]nad nim opiekę do końca jego dni oraz obowiązek dbania o jego potrzeby.
Piesek wciąż czeka i ma nadzieję. Wierzę, że nie na próżno

Oto treść mojego ogłoszenia. Kontakt zawsze podaję na siebie.

Posted

magda222 napisał(a):
Super :) Dziękuję :loveu: Tylko,jest jedna rzecz do poprawienia:Misiek słyszy i przychodzi na wołanie.Ma tylko duży problem ze wzrokiem.Widzi cienie,kontury.

Wykasowałam informację o słuchu. Tak doczytałam na wątku, że nie widzi i słabo słyszy.

Posted

Wiele spostrzeżeń z wątku pochodzi jeszcze z czasów jak był w schronie. Ja zaobserwowałam co innego. Inaczej jest określić stan psa jak znajduje się wśród 140 innych a inaczej w domu gdzie jest traktowany indywidualnie :) Zresztą on w schronisku był bardzo apatyczny i nie było z nim kontaktu i może stąd takie spostrzeżenia pracowników :( Teraz to nie ten sam pies :loveu: