magda222 Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Mam nadzieję,że Misio znajdzie dobry,kochający dom i odpowiedzialnego pana/panią.Bardzo się zawiodłam...Jak może dorosła osoba zachowywać się w ten sposób?A takie dobre wrażenie na mnie zrobiła podczas pierwszej rozmowy.Te łzy i współczucie...Tak mi zamydliła oczy...Nie znam się w ogóle na ludziach :( Quote
Pysia Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Wyczytałam wszystko...Pomyślałam sobie żeby wstawic kudłacza na stronę moich futer. Jest tam już Filip ale jakoś nie ma odzewu :placz: A tak liczyłam że to coś da :-( Na niufkową stronę wchodzą miłośnicy futrzaków więc może Misio będzie miał więcej szczęścia od Filipa? Tylko szkoda że jest niewysterylizowany :shake: We wtorek jak przyjedzie tesciowa to jej go pokażę bo zawsze chciała malutkiego kudłatego szczekacza tylko mój TZ się nie zgadzał bo my utrzymujemy zwierzaki nasze i naszych rodziców ( 2 ogromne niufki, sznaucerka olbrzymka, kiedyś schroniskowa a teraz rozpieszczona na maxa niewielka sunia - Perełka, 2 koty i stado zeberek) a to juz dość duze stado jak na dwie osoby pracujące :cool1: Jeżeli zgadzacie się na pobranie tekstu z pierwszej strony i fot to w najbliższych dniach Misio wyladuje na niufkowej stronie Black Obsession. Quote
magda222 Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Zgadzamy się oczywiście!!! :multi: Bardzo dziękuję za chęć pomocy :loveu: Jestem w stanie wykastrować Miśka tylko nie wiem jak on to przeżyje bo ma ponad 12 lat i słabe serduszko... Quote
Pysia Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 magda222 napisał(a):Zgadzamy się oczywiście!!! :multi: Bardzo dziękuję za chęć pomocy :loveu: Jestem w stanie wykastrować Miśka tylko nie wiem jak on to przeżyje bo ma ponad 12 lat i słabe serduszko... Jeżeli ma słabe serduszko to raczej nie warto rezykować :shake: Już piszę do osoby opiekującej się moją stroną żeby wstawiła w dział " Pokochaj mnie" Misia. Ale po tym jak Filip tam wisi już tyle czasu to nawet boję się mieć nadzieje :roll: Quote
Mada:) Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Pomysł jest świetny ! Bardzo dziękujemy !! :loveu: Może dzięki temu Misiek znajdzie domek. Trzymam kciuki ! ;) Quote
Pysia Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Mada:) napisał(a):Pomysł jest świetny ! Bardzo dziękujemy !! :loveu: Może dzięki temu Misiek znajdzie domek. Trzymam kciuki ! ;) Nic nie mów bo jak Filipka wstawiałam to taką miałam nadzieje ...:-( Tyle czasu czeka na dom :-( Jak to jest że mam nieustannie telefony w sprawie rod. szczeniąt a Filipka nikt nie chce? Malutki, niekosztowny i sierść nie sprawia problemów .... Wiem że mając jednego dużego psa wzięcie drugiego - malutkiego i grzecznego nie jest problemem - a jaka radość !! :loveu: Gdyby nie Szelma ( ma zrypaną psychike i nie znosi innych psów ) wzięłabym do siebie Misia. Ale pracuję i rozdwajam się pomiędzy dwa psy które muszą być osobno większą część roku. Nigdzie praktycznie poza pracą nie wychodzę i całe zycie poswięcam tym futrom bo Szelma zasługuje na dobre zycie mimo jej odchyłków. Czasami ( jak teraz ) nachodzi mnie taka wściekłość na ludzi którzy ją przede mną mieli :angryy: Pewnie...Najprościej byłoby zrobić kojec, bude i wsadzic tam Szelme. W koncu tak przez 5 lat zyła ale.... No właśnie.... Szukamy Misowi domu. Jako osoba antytalentna poproszę o zrobienie plakatu ze łzawym opisem i fotkami oraz nr. telefonów i wysłanie mi na maila. Wydrukuję i powieszę w pracy. Pracuje tam chyba z 1000 ludzi i wierzę, ze wśród nich jest jakaś dobra dusza. Muszę kuna w cos wierzyć.... Quote
magda222 Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Moja siostra już zrobiła plakaciki.Jeszcze dziś poproszę ją żeby Ci wysłała.Naprawdę dzięki wielkie za chęć pomocy!!!To dla mnie ważne i budujące :loveu: Quote
Pysia Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 magda222 napisał(a):Moja siostra już zrobiła plakaciki.Jeszcze dziś poproszę ją żeby Ci wysłała.Naprawdę dzięki wielkie za chęć pomocy!!!To dla mnie ważne i budujące :loveu: Czekam na maila i trzymajcie kciuki bo ostatnio wpadam w czarne myśli na temat ludzi ... Quote
magda222 Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Ja niestety też :( Po tym co się ostatnio dzieje i na dogomanii i w ogóle to czasem mam dość :( Ale jednak trzeba wierzyć w ludzi.Chyba nie wszyscy są źli,nieodpowiedzialni i beznadziejni? :shake: Quote
magda222 Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Ale nie kraczmy i nie zapeszajmy tylko mocno trzymajmy kciuki :) Quote
Pysia Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Ludzie szukający pieska popatrzcie na Misia. Jakby go wykąpać, wyczesać i troszkę podciąć tu i ówdzie to naszym oczom ukarze się piesek naprawdę efektowny. Do tego to miękkie, cudownie cieplutkie w dotyku futerko :loveu: Jego ciemne oczka patrzą mądrością nieznaną człowiekowi. Te oczy pragną tylko jednego - kogoś uszczęśliwić :loveu: Quote
Pysia Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 A tak do rzeczy czy ktoś może mi powiedzieć jaki Misio jest w domu? Jaki ma charakter, czy jest spokojny, czy lubi inne psy i koty? Czy pozwala się czesać, czy pokazuje zęby jak większość tych kieszonkowców ;) Poprostu jaki jest...Tak jakby się ktoś pytał zebym była przygotowana... Quote
Pysia Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Dalsze pytania Czy jest w domu czysty, czy potrafi chodzic na smyczy,... Czy jego ząbki są w porządku.... No wiecie... Quote
magda222 Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Misio to kochany i mało kłopotliwy psiak.Jest grzeczny i spokojny.Pozostawiony sam w domu nie szczeka i nie wyje.W tej chwili mieszka z moimi dwoma kotami i sunią,która też jest u mnie na tymczasie.Nie ma w nim ani trochę agresji.Uwielbia wyczesywanie,głaskanie,przytulanie.Nigdy nie zdarzyło mu się załatwić w domu.Czeka tak długo aż wrócę z pracy i wyjdę z nim na spacer.Chodzi na smyczy bez problemu.Pomimo swoich co najmniej 12 lat ma uzębienie w dość dobrym stanie.Jego problemem zdrowotnym jest chore serduszko.Podaję mu ćwiartkę "Enarenalu" dziennie i jak na razie jest wszystko w porządku.Oprócz tego Misio nie widzi,tzn.widzi cienie i kontury ale świetnie sobie radzi na spacerze.Jest zaszczepiony i na wściekliznę i na choroby zakaźne.Nie wiem co jeszcze mogę o nim napisać.Czekam na pytania. Quote
Pysia Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 No to juz będę wiedziała jak na pytania odpowiadać. Nadal nie mam maila z plakatem :( Quote
grazyna9915 Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Madziu, myślę, że warto dodać, że ten psiak jest pełen młodzieńczej energii i chęci życia, że jest słodki i mimo przeciwności losu potrafi być wesoły. Quote
magda222 Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Tak Grażynko to bardzo żywiołowy i pełen energii piesek :) Quote
magda222 Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Jak przenieść wątek do "psy do adopcji"?Może ktoś wie?Pisałam do jednego z moderatorów ale jak na razie bez odzewu. Quote
diana79 Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 magda222 tak mi przykro z powodu Miśka :-( ja jednak miałam nadzieję do końca, że po niego jednak przyjedzie :-( co to są za ludzie:angryy: jakie na początku stwarzają pozory a potem jak emocje opadną zachowują się tak okropnie :placz: magda222 ale nie martw się on pewnie szybko znajdzie domek jest idealnym psiakiem :lol: żadnych problemów z nim nie ma :multi: prześlij mi również ma maila jego plakat to porozwieszam w Katowicach monianowak@poczta.onet.pl Quote
diana79 Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 magda222 napisał(a):Jak przenieść wątek do "psy do adopcji"?Może ktoś wie?Pisałam do jednego z moderatorów ale jak na razie bez odzewu. przenieść wątek tylko moderator może ;) napisz jeszcze raz do niego bo może mu PW umknęło ;) Quote
magda222 Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Dzięki :) Zaraz wyślę prośbę jeszcze raz :) Quote
Pysia Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Dostałam plakat :) Ale poproszę teraz o ładną fotke...Ludzie nie lubią oglądać scen za kratami...Szybciej ktoś przeczyta jak zobaczy fotke uśmiechniętego psiaka...Uwierzcie mi. Kto zrobi sympatyczną i słodka fotke Misiowi? Mój webmaster nie odzywa sie :cool1: Quote
magda222 Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Pysiu a może by wykorzystać fotki ze strony 19tej i 20tej ? Quote
Recommended Posts