Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam nadzieję,że Misio znajdzie dobry,kochający dom i odpowiedzialnego pana/panią.Bardzo się zawiodłam...Jak może dorosła osoba zachowywać się w ten sposób?A takie dobre wrażenie na mnie zrobiła podczas pierwszej rozmowy.Te łzy i współczucie...Tak mi zamydliła oczy...Nie znam się w ogóle na ludziach :(

• Replies 742
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wyczytałam wszystko...Pomyślałam sobie żeby wstawic kudłacza na stronę moich futer. Jest tam już Filip ale jakoś nie ma odzewu :placz: A tak liczyłam że to coś da :-( Na niufkową stronę wchodzą miłośnicy futrzaków więc może Misio będzie miał więcej szczęścia od Filipa? Tylko szkoda że jest niewysterylizowany :shake: We wtorek jak przyjedzie tesciowa to jej go pokażę bo zawsze chciała malutkiego kudłatego szczekacza tylko mój TZ się nie zgadzał bo my utrzymujemy zwierzaki nasze i naszych rodziców ( 2 ogromne niufki, sznaucerka olbrzymka, kiedyś schroniskowa a teraz rozpieszczona na maxa niewielka sunia - Perełka, 2 koty i stado zeberek) a to juz dość duze stado jak na dwie osoby pracujące :cool1:
Jeżeli zgadzacie się na pobranie tekstu z pierwszej strony i fot to w najbliższych dniach Misio wyladuje na niufkowej stronie Black Obsession.

Posted

Zgadzamy się oczywiście!!! :multi: Bardzo dziękuję za chęć pomocy :loveu:
Jestem w stanie wykastrować Miśka tylko nie wiem jak on to przeżyje bo ma ponad 12 lat i słabe serduszko...

Posted

magda222 napisał(a):
Zgadzamy się oczywiście!!! :multi: Bardzo dziękuję za chęć pomocy :loveu:
Jestem w stanie wykastrować Miśka tylko nie wiem jak on to przeżyje bo ma ponad 12 lat i słabe serduszko...

Jeżeli ma słabe serduszko to raczej nie warto rezykować :shake:
Już piszę do osoby opiekującej się moją stroną żeby wstawiła w dział " Pokochaj mnie" Misia. Ale po tym jak Filip tam wisi już tyle czasu to nawet boję się mieć nadzieje :roll:

Posted

Mada:) napisał(a):
Pomysł jest świetny ! Bardzo dziękujemy !! :loveu:
Może dzięki temu Misiek znajdzie domek. Trzymam kciuki ! ;)

Nic nie mów bo jak Filipka wstawiałam to taką miałam nadzieje ...:-( Tyle czasu czeka na dom :-( Jak to jest że mam nieustannie telefony w sprawie rod. szczeniąt a Filipka nikt nie chce? Malutki, niekosztowny i sierść nie sprawia problemów .... Wiem że mając jednego dużego psa wzięcie drugiego - malutkiego i grzecznego nie jest problemem - a jaka radość !! :loveu: Gdyby nie Szelma ( ma zrypaną psychike i nie znosi innych psów ) wzięłabym do siebie Misia. Ale pracuję i rozdwajam się pomiędzy dwa psy które muszą być osobno większą część roku. Nigdzie praktycznie poza pracą nie wychodzę i całe zycie poswięcam tym futrom bo Szelma zasługuje na dobre zycie mimo jej odchyłków. Czasami ( jak teraz ) nachodzi mnie taka wściekłość na ludzi którzy ją przede mną mieli :angryy: Pewnie...Najprościej byłoby zrobić kojec, bude i wsadzic tam Szelme. W koncu tak przez 5 lat zyła ale.... No właśnie....
Szukamy Misowi domu. Jako osoba antytalentna poproszę o zrobienie plakatu ze łzawym opisem i fotkami oraz nr. telefonów i wysłanie mi na maila. Wydrukuję i powieszę w pracy. Pracuje tam chyba z 1000 ludzi i wierzę, ze wśród nich jest jakaś dobra dusza. Muszę kuna w cos wierzyć....

Posted

magda222 napisał(a):
Moja siostra już zrobiła plakaciki.Jeszcze dziś poproszę ją żeby Ci wysłała.Naprawdę dzięki wielkie za chęć pomocy!!!To dla mnie ważne i budujące :loveu:

Czekam na maila i trzymajcie kciuki bo ostatnio wpadam w czarne myśli na temat ludzi ...

Posted

Ja niestety też :( Po tym co się ostatnio dzieje i na dogomanii i w ogóle to czasem mam dość :( Ale jednak trzeba wierzyć w ludzi.Chyba nie wszyscy są źli,nieodpowiedzialni i beznadziejni? :shake:

Posted

Ludzie szukający pieska popatrzcie na Misia. Jakby go wykąpać, wyczesać i troszkę podciąć tu i ówdzie to naszym oczom ukarze się piesek naprawdę efektowny. Do tego to miękkie, cudownie cieplutkie w dotyku futerko :loveu: Jego ciemne oczka patrzą mądrością nieznaną człowiekowi. Te oczy pragną tylko jednego - kogoś uszczęśliwić :loveu:

Posted

A tak do rzeczy czy ktoś może mi powiedzieć jaki Misio jest w domu? Jaki ma charakter, czy jest spokojny, czy lubi inne psy i koty? Czy pozwala się czesać, czy pokazuje zęby jak większość tych kieszonkowców ;)
Poprostu jaki jest...Tak jakby się ktoś pytał zebym była przygotowana...

Posted

Misio to kochany i mało kłopotliwy psiak.Jest grzeczny i spokojny.Pozostawiony sam w domu nie szczeka i nie wyje.W tej chwili mieszka z moimi dwoma kotami i sunią,która też jest u mnie na tymczasie.Nie ma w nim ani trochę agresji.Uwielbia wyczesywanie,głaskanie,przytulanie.Nigdy nie zdarzyło mu się załatwić w domu.Czeka tak długo aż wrócę z pracy i wyjdę z nim na spacer.Chodzi na smyczy bez problemu.Pomimo swoich co najmniej 12 lat ma uzębienie w dość dobrym stanie.Jego problemem zdrowotnym jest chore serduszko.Podaję mu ćwiartkę "Enarenalu" dziennie i jak na razie jest wszystko w porządku.Oprócz tego Misio nie widzi,tzn.widzi cienie i kontury ale świetnie sobie radzi na spacerze.Jest zaszczepiony i na wściekliznę i na choroby zakaźne.Nie wiem co jeszcze mogę o nim napisać.Czekam na pytania.

Posted

magda222 tak mi przykro z powodu Miśka :-( ja jednak miałam nadzieję do końca, że po niego jednak przyjedzie :-( co to są za ludzie:angryy: jakie na początku stwarzają pozory a potem jak emocje opadną zachowują się tak okropnie :placz:
magda222 ale nie martw się on pewnie szybko znajdzie domek jest idealnym psiakiem :lol: żadnych problemów z nim nie ma :multi:
prześlij mi również ma maila jego plakat to porozwieszam w Katowicach
monianowak@poczta.onet.pl

Posted

magda222 napisał(a):
Jak przenieść wątek do "psy do adopcji"?Może ktoś wie?Pisałam do jednego z moderatorów ale jak na razie bez odzewu.

przenieść wątek tylko moderator może ;) napisz jeszcze raz do niego bo może mu PW umknęło ;)

Posted

Dostałam plakat :) Ale poproszę teraz o ładną fotke...Ludzie nie lubią oglądać scen za kratami...Szybciej ktoś przeczyta jak zobaczy fotke uśmiechniętego psiaka...Uwierzcie mi. Kto zrobi sympatyczną i słodka fotke Misiowi?
Mój webmaster nie odzywa sie :cool1: