Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam, 

Nie wiem już gdzie pisać, udostępniam gdzie się da, może ktoś z okolic będzie mógł pomóc temu psiakowi? z łomżyńskim TOZem nie mogę się skontaktować ("nie ma takiego numeru"  :lookarou: ) a z łomżyńskiego schroniska pani powiedziała- że oni tylko psiakom z Łomży pomagają, z okolic już nie  :lmaa:  :nonono2:

W minioną sobotę wracaliśmy z Ełku, na trasie Świdry- Dobrzyce, ok. 5 km przed Stawiskami przy leśnym parkingu błąka się psiak w typie ONka czy wilczaka, pies jest bardzo wystraszony, skulony, na pierwsze gwizdanie i wołanie nawet wyszedł spomiędzy drzew ale po chwili uciekł ponownie. Psiak jest na pewno porzucony, widzieliśmy go przez chwilę jadąc w przeciwnym kierunku w południe. Zatrzymaliśmy się w drodze powrotnej- ale już było ciemno a tam nie ma żadnego oświetlenia :lookarou: nie mogliśmy dłużej czekać i go szukać, musieliśmy wracać do W-wy  :-(  

Może znajdzie się ktoś, jakaś fundacja etc. by choć podjechać za dnia zrobić mu zdjęcia, może uda się go złapać?  :unsure: Tam jest bardzo ruchliwa jezdnia  :lookarou:

Udało mi się odnaleźć na google maps ten parking- załączam zdjęcia, i oznaczenie na mapce.

Posted

elinaa - super że się odezwałaś  :calus:

Wg. mojej oceny- na krótkie podjechanie to pewnie wiele nie można zrobić, bo sądzę że psiaka złapać będzie ciężko  :lookarou:

Dobrze by było spróbować go wywołać i zrobić mu zdjęcia. Zostawić mu jakieś jedzenie, oswoić trochę do człowieka?.... Ze zdjęciami łatwiej będzie zorganizować jakąś akcję złapania go, zainteresować jakąś fundację, zaangażować innych zwierzolubów.

Martwię się o niego.... nie dość że jezdnia tam ruchliwa, to jeszcze mrozy idą  :lookarou:

Daj znać czy uda Ci się go spotkać proszę  :calus:

Posted

Eh.. nie mam kiedy go oswajać. W tygodniu nie mam czasu pojechać. Pojadę tam w sobotę lub niedzielę. Oby był, przynajmniej zobaczę a jakim jest stanie, zrobię zdjęcia i nakarmię.

Dam znać.

Posted

Eh.. nie mam kiedy go oswajać. W tygodniu nie mam czasu pojechać. Pojadę tam w sobotę lub niedzielę. Oby był, przynajmniej zobaczę a jakim jest stanie, zrobię zdjęcia i nakarmię.

Dam znać.

super, bardzo Ci dziękuję, będę czekać na wieści z niecierpliwością  :calus:

Ciekawa jestem, czy biedak jeszcze tam siedzi...

ja też  :(  zrobiło się bardzo zimno więc pewnie szuka sobie cieplejszego kąta, tylko tam nic nie ma....  :(

Posted

Pojechałam dziś. Wzięłąm karmę, wodę, aparat, smycz. I .... nie było psa. Stały dwa tiry i jeden samochód osobowy. Zapytałam, też nie widzieli. Pochodziłam po lesie, sprawdziłam rowy i nie ma :( .