:: FiGa :: Posted October 17, 2014 Posted October 17, 2014 Greta przez całe swoje 3-letnie życie mieszkała w melinie, a jej państwo bardziej interesowało się %% niż zaniedbaną sunią... Została odebrana interwencyjnie, jej stan wskazuje na to że rodziła co cieczkę. Trafiła do fundacyjnego dt, gdzie wraz z innymi kropkami i kotem czeka na SWÓJ prawdziwy dom. Teraz w końcu ma szansę na normalne życie, a jutro (18.10.) przeprowadzona zostanie wizyta PA i jeśli wypadnie dobrze Grecia będzie mogła zamieszkać u swoich ludków i już zawsze czuć się bezpiecznie. Niunia przed adopcją musi przejść zabieg sterylizacji, bez tego będzie dalej siedzieć w dt :( i tu moja ogromna prośba do Was, pomóżcie nam uzbierać potrzebną kwotę. Potrzebujemy 300zł i całej masy kciuków za pozytywny rozwój jutrzejszej wizyty PA ;) Może ktoś mógłby zrobić bazarek ? Myślę o założeniu cegielkowego po 1zł, w tym momencie każda złotóweczka to krok bliżej do happy endu w życiu tej psinki. A oto i ona Tu z dziadkiem Kleksem który na dniach również wyruszy w podróż do DS! :) Kochany pysio Rozliczenie: +129zl - bazarek cegiełkowy Quote
:: FiGa :: Posted October 17, 2014 Author Posted October 17, 2014 Zrobilam foteczke, zaraz pomysle nad bazarkiem cegielkowym Quote
:: FiGa :: Posted October 17, 2014 Author Posted October 17, 2014 Cegielki po 1zl! Zapraszam :loveu: http://www.dogomania.com/forum/topic/143437-1zl-na-sterylke-grety-cegie%C5%82kowy-do-2410/ Quote
:: FiGa :: Posted October 26, 2014 Author Posted October 26, 2014 Bazar dobiegł końca. Jeszcze raz serdeczne podziękowania dla cioteczek które brały udział jak i również dla tych które nie pozwoliły naszemu bazarkowi zginac w natłoku innych watkow - DZIEKI DZIEKI DZIEKI :loveu: Większość wpłat dotarła już z pomocą dla Gretki i uzbierało się 87zl :multi: Jesli ktos wplacil, a nie jest to uwzglednione w rozliczeniu prosze o zabranie glosu :) Niestety początkowy plan z domkiem pod Warszawa nie wypalił, wolo które przeprowadziły wizytę PA wyjawiły ze rodzinka owszem, utrzymywała ze pies będzie w domu, ale chwalili się tez nowiusieńką budą... Dalmatynczyki nie sa psami podwokowymi i zadnego dalmasia nikt do budy nie dostanie... Na razie planujemy sterylizacje i powoli szukamy domku :) Quote
:: FiGa :: Posted October 28, 2014 Author Posted October 28, 2014 Domek, który się kroił okazał się wielkim niewypałem. Ludzie mimo zapewnień, ze Greta będzie ukochanym domowym pupilem sprowadzili pod dom nowiusieńką budę. Fundacja nie wyda żadnego dalmasia do takich warunków i okłamywanie nas i cudowne zapewnienia, które w rzeczywistości mijają się z prawda raczej nigdy nie przejdą :mad: Greta już się uspokoiła i czuje się bardziej pewnie, na dniach będziemy umawiać ja na sterylke. Kolejnym dylematem w sprawie malej jest to, czy sterylke połączyć z czyszczeniem zeboli, bo te sa w stanie bardzo nieciekawym, zobaczcie z reszta sami :( Quote
:: FiGa :: Posted October 28, 2014 Author Posted October 28, 2014 A tu nasza łóżeczkowa panienka :) Quote
:: FiGa :: Posted November 4, 2014 Author Posted November 4, 2014 Nie ma rzeszy fanów Greci, ale nie poddajemy się :lol: Na horyzoncie pojawił się bardzo dobrze rokujący domek w Gdańsku - trzymajcie kciuki Wy wszyscy tutaj zgromadzeni (może po prostu siedzicie cicho? Nie wstydźcie się :megagrin:) Sterylka najprawdopodobniej w okolicach 15go bo wtedy DT będzie miał możliwość jeździć z księżniczką na wizyty. Podliczę raz jeszcze wpłaty na bazarku, bo dotarło ich jeszcze kilka. Quote
Anula Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 Jestem u przepięknej Królewny.Królewna tylko musi zamieszkać w Pałacu,buda absolutnie nie wchodzi w grę.Jest śliczna znajdzie się odpowiedni domek tylko potrzeba troszeczkę czasu.Ząbki koniecznie trzeba zrobić,zależy to od weta jak podejdzie do dwóch zabiegów.Niektórzy nie chcą mieszać brudnego z czystym zabiegiem,tak określają. Quote
:: FiGa :: Posted November 4, 2014 Author Posted November 4, 2014 Domek jest gotowy i zakochany, po wizycie PA i zabiegach będzie można myśleć o transporcie. A dla pierwszej Greciowej cioci, która się ujawniła na wątku w prezencie filmik z nasza księżniczka, która od czasu do czasu zapomina o dobrych manierach i daje się ponieść fantazji :lol: View My Video View My Video Na filmach występuje wyżeł Mago, rezydent, oraz druga dalmasia dzieląca swą dole z Grecia - Frida, sunia również szuka domu, lecz nie ma wątku na dogo. A z bazarku cegiełkowego wpłynęło aż 129zl - jeszcze raz BARDZO DZIĘKUJĘ! :multi: Quote
Aimez_moi Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 Ale super Kropcia..... :) Sliczna.....:) Quote
malagos Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 To może domek dołoży grosik do sterylizacji? Quote
:: FiGa :: Posted November 5, 2014 Author Posted November 5, 2014 Domek zdecydował się pokryć koszta transportu, wiec koszta sterylki wzięliśmy na siebie. Bardzo często nawet o to ciężko, ludzie najchętniej braliby psy odpicowane, z dostawa pod drzwi i zapasem karmy na rok najlepiej, bez dokładania choćby grosza :shake: Quote
Anula Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Oby tylko ten domek był najlepszym domkiem dla Greci.Jak ja kocham kropeczki i nie tylko.Filmiki wspaniałe,ile szczęścia i życia w tych psiakach.Wszystkie psiaki są cudowne. Quote
:: FiGa :: Posted November 5, 2014 Author Posted November 5, 2014 Grata i Frida umówione na sterylkę 17-go listopada. Wet zgodził się załatwić tez zębole za jednym zamachem :multi: Quote
:: FiGa :: Posted November 6, 2014 Author Posted November 6, 2014 PA wypadło śpiewająco, nie macie pojęcia jak się cieszę :multi: Quote
:: FiGa :: Posted November 7, 2014 Author Posted November 7, 2014 DS jednak zdecydowało zrobić porządek z ząbkami Grety już w Gdańsku. Wobec tego sunia 17go zostanie tylko wysterylizowana :) Cos za dobrze się to wszystko układa, gdzie jest haczyk? :evil_lol: Quote
Sara2011 Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 Trzymam kciuki za śliczną kropkowatą sunię :) Quote
:: FiGa :: Posted November 7, 2014 Author Posted November 7, 2014 Na dniach do Greci i Fridki przyjedzie koleżanka :multi: Właścicielka suni nie może się juz nia zajmować, sunia wyladowala na podworku. Dalmaty zdecydowanie nie nadaja sie na podworkowe psiaki :placz: Najgorsze ze przed zima zasze jest ich ogromny wysyp, co roku trafia sie psiak do ktorego z pomoca nie zdazymy.... :( Quote
:: FiGa :: Posted November 18, 2014 Author Posted November 18, 2014 Tak nasza Grecia odpoczywa po sterylizacji :grins: A czyszczenie zeboli dostala sunia za darmoche :multi: Quote
Sara2011 Posted November 18, 2014 Posted November 18, 2014 Kochana sunieczka :). A ząbki piękne :) Quote
lunarmermaid Posted November 18, 2014 Posted November 18, 2014 Ja też zaglądam, ale nic nie pisze bo nie ma co..... Super,że Grecia będzie mieć swój domek. Quote
:: FiGa :: Posted November 19, 2014 Author Posted November 19, 2014 Dziekujemy cioteczki za odwiedzinki :multi: Mam dla Was prawdziwa BOMBE! :loveu: Oto Grecia ze SWOIM Panciem, obierajaca kierunek na SWOJ DOMEK!!!! :multi: Quote
Anula Posted November 19, 2014 Posted November 19, 2014 A kto to ten Pańcio z plecakiem?Możesz szerzej napisać o domku Greci? Fajnie,że ma domek.Jest śliczna kropeczka. Quote
:: FiGa :: Posted November 19, 2014 Author Posted November 19, 2014 Ludziska, cala się trzęsę.... Greta uciekła! Zaginęła dziś (19.11.2014) około godz. 17. w Warszawie na Polach Mokotowskich i dzielnicy Filtry suczka rasy Dalmatyńczyk - nazywa się Greta. Jest na świeżo po zabiegu. Sunia jest ufna i podchodzi do ludzi, bardzo łagodna. Jej chip: 616093400017450 PROSIMY o pomoc w odnalezieniu psa. Michał 519152330 Justyna 500077006 Grupka osób jeździ i jej szuka. Ja jestem daleko i uwierzyć nie mogę ze nie jestem w stanie w żaden sposób pomoc... :placz: Jeśli macie psiolubow, którzy spacerują w tamtych rejonach poproście by mieli oczy szeroko otwarte. ona musi się znaleźć... :placz: Quote
caryca26 Posted November 20, 2014 Posted November 20, 2014 Mam nadzieję , że się znajdzie. Chyba nowi Państwo za szybko ją spuścili ze smyczy :( Quote
Recommended Posts