Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

czy Bezik mz juz jakieś ogłoszenia?

Wykupiłam dla Bezika dwa pakieciki ogłoszeń na bazarku Kejciu i Ziutki.
http://www.dogomania.com/forum/topic/333991-pakiety-ogłoszeń-mini-050zł-do-20122015/
Kejciu błednie napisała, że dla Rudzika. Wysłałam sprostowanie.
Jeżeli ogłoszenia maja byc na dwa województwa to trzeba trochę zmienić treść i może tytuł. Bo inaczej odrzucą.

Wyslij auraa do Kejciu teksty i zdjecia.

kejciu@tlen.pl
Tytuł maila np : Bezik od Mazowszanka13
tytuł ogłoszenia
Tekst
fotki
mail
tel
miasto i woj na jakie ogłaszać

Bardzo proszę wysyłać wszystkie info w jednym mailu, na poprzednim bazarku dostawałyśmy wiele maili bez woj, bez maila do aktywacji itd.
To opóźnia nasze ogłoszenia.

Jeśli zamawiasz ogłoszenia dla kilku psiaków - ślij każdego psiaka oddzielnie...a nie kilka w jednym

Posted

z powodu złej pogody sesja Bezika została odwołana. Chłopak jest jeszcze smutny i boi się wychodzić po za teren hotelu. To bardzo wrażliwy pies. Dlaczego ma tyle pecha w swoim krótkim życiu?

Posted

z powodu złej pogody sesja Bezika została odwołana. Chłopak jest jeszcze smutny i boi się wychodzić po za teren hotelu. To bardzo wrażliwy pies. Dlaczego ma tyle pecha w swoim krótkim życiu?

Spokojnie :) Wrażliwe, "trudne" psy też znajduja domy.

Posted

bo ich nie ma....nie było do tej pory co liczyć i wpisywać. :) dziś sprawdziłam, że wpłynęło 50zł. od Krysi. Jutro mam nadzieję, że uda mi sie usiąść do komputera , choć będę ponad 10godz. w pracy a potem mama.... :(

Posted

Wiem że jest, tylko ja jestem nieobecna. Mam nowiny. Dzwoniła była pani Bezika spłakana i załamana. Bardzo za nim tęsknią i nie mogą zapomnieć. Ma przelać Sylwi na konto 100zł. Chcą założyć sąsiadowi sprawę o nękanie i chcą odzyzkać psa. Nie wiem co o tym myśleć. Uzgodniłyśmy z Krysią, że po świętach pojedziemy do Skierniewic, żeby zbadać sytuację na miejscu. Bezik za nimi tęskni, jednak mam bardzo mieszane odczucia.Nie budzi to zachwytu ani mojego ani Krysi . Pani Kasia rozmawiała z Sylwią i ta rozmowa zrobiła na Sylwi duże wrażenie, jednak to my musimy podjąć właściwą decyzję. Wkurzaja mnie takie akcje....

Posted

No, masz rację - nie jest to łatwa sprawa, bo przecież problemem Bezika był nie tylko agresywny sąsiad, ale  i szarpanie się na smyczy(a Pani Kasia - inwalidka) i lęk separacyjny........

Posted

Rzeczywiście trudna sytuacja. Obawiam się ,że była  właścicielka kieruje się w tej chwili tylko własnymi emocjami. A potrzeba dużo rozsądku. Ładnie z jej strony ,że się interesuje Bezikiem i wspomogła go finansowo.

auraa , przepraszam ,ze tak Cię nękam ,ale jak nie będzie wyraźnie widać jakie są potrzeby Bezika , to nawet głupio bazarek robić .

Posted

Zgadzam się z Poker, że przez byłą Panią, przemawiają jej własne emocje i myślę, że nic dobrego dla Bezika z tego nie wyniknie. Auro, a może warto też pomyśleć  i o jakichś zajęciach  z trenerem/terapia behawioralna, dla Bezika? Czy w hoteliku, w którym obecnie przebywa jest to możliwe ? Zwalczenie lęku separacyjnego i umiejętność spokojnego chodzenia na smyczy, znacznie zwiększą jego szanse na adopcję

Posted

Zgadzam się  z Wami dlatego pojedziemy tam przeprowadzic poważną rozmowę. Pani ma kłopoty ze zdrowiem a Bezik nie ułatwia sprawy.

Posted

Poker dziękuję bardzo  za pomoc.Ostatni miesiąc mam bardzo cięzki w pracy i w domu. Najgorsze jest to, ze nie wiem czy będzie lepiej. Muszę sie wziąć w garść i uzupełnić wszystkie zaległości..

Posted

w pierwszym poście uzupełniłam rozliczenie. Niestety brakuje 242,29 zł. Proszę o pomoc!

Rozmawiałam z Sylwią na temat zachowania Bezika. Chłopak zaczął ustawiać inne psy więc może być wypuszczany tylko z suczkami. Kiedy widzi smycz zaczyna szczekać więc trzeba nad tym pracować. Na spacerze się uspokaja. Już się przyzwyczaił. W sobotę lub niedzielę planujemy pojechać do Skierniewic, spotkać się z p. Kasią.

Posted

w pierwszym poście uzupełniłam rozliczenie. Niestety brakuje 242,29 zł. Proszę o pomoc!

...

Mój bazarek jest już na finiszu, jeszcze tylko 2 wpłaty i będę mogła przelać kasę.

Proszę o nr konta.

Posted

Z mojego bazarku będzie mały dochód.

Zastanawiam się po co właściwie chcecie jechać do p.Kasi? Czy bierzecie pod uwagę powrót Bezika do niej? Bo jak nie, to po co jechać?

Posted

Z mojego bazarku będzie mały dochód.

Zastanawiam się po co właściwie chcecie jechać do p.Kasi? Czy bierzecie pod uwagę powrót Bezika do niej? Bo jak nie, to po co jechać?

Myślę podobnie, jak Poker. Mnie się wydaje, że powrót Bezika do Pani Kasi, oznaczałby "powtórkę z rozrywki :("

Posted

Im bardzo zależy na tym żeby Bezik wrócił do domu. Dla nas to jest dużo za mało. W grę whodzi również niepełnosprawność p. Kasi. Z powodu choroby czuje się lekceważona przez otoczenie. Głównym powodem oddania psa jest wg nich agresja sąsiada. W tej chwili chcą zawalczyć o psa i siebie. Jednak słowa to trochę za mało.Muszą zacząć działać , złożyć wniosek do sądu czy podjąć inne działania. Czekają również na odpowiedź w sprawie znalezionego pustostanu, do którego chcieli by się przeprowadzić w zamian za mieszkanie, które jest własnością p. Kasi.

Bezik wymaga pracy ale czy oni są w stanie pracować z psem?

Chcemy pojechać, żeby mieć czyste sumienie. Niczego z góry nie zakładamy ale ja jestem nastawiona bardzo sceptycznie. Krysia zresztą też....