auraa Posted December 15, 2015 Author Posted December 15, 2015 czy Bezik mz juz jakieś ogłoszenia? Quote
Mazowszanka13 Posted December 16, 2015 Posted December 16, 2015 czy Bezik mz juz jakieś ogłoszenia? Wykupiłam dla Bezika dwa pakieciki ogłoszeń na bazarku Kejciu i Ziutki.http://www.dogomania.com/forum/topic/333991-pakiety-ogłoszeń-mini-050zł-do-20122015/ Kejciu błednie napisała, że dla Rudzika. Wysłałam sprostowanie. Jeżeli ogłoszenia maja byc na dwa województwa to trzeba trochę zmienić treść i może tytuł. Bo inaczej odrzucą. Wyslij auraa do Kejciu teksty i zdjecia. kejciu@tlen.pl Tytuł maila np : Bezik od Mazowszanka13 tytuł ogłoszenia Tekst fotki mail tel miasto i woj na jakie ogłaszać Bardzo proszę wysyłać wszystkie info w jednym mailu, na poprzednim bazarku dostawałyśmy wiele maili bez woj, bez maila do aktywacji itd. To opóźnia nasze ogłoszenia. Jeśli zamawiasz ogłoszenia dla kilku psiaków - ślij każdego psiaka oddzielnie...a nie kilka w jednym Quote
auraa Posted December 18, 2015 Author Posted December 18, 2015 Dziś udało mi się usiąśc do komputera. Jutro postaram się wszystko uzupełnić... Quote
auraa Posted December 19, 2015 Author Posted December 19, 2015 z powodu złej pogody sesja Bezika została odwołana. Chłopak jest jeszcze smutny i boi się wychodzić po za teren hotelu. To bardzo wrażliwy pies. Dlaczego ma tyle pecha w swoim krótkim życiu? Quote
Mazowszanka13 Posted December 19, 2015 Posted December 19, 2015 z powodu złej pogody sesja Bezika została odwołana. Chłopak jest jeszcze smutny i boi się wychodzić po za teren hotelu. To bardzo wrażliwy pies. Dlaczego ma tyle pecha w swoim krótkim życiu? Spokojnie :) Wrażliwe, "trudne" psy też znajduja domy. Quote
auraa Posted December 20, 2015 Author Posted December 20, 2015 dziś odbyła się sesja Bezika. Ponoć sa fajne zdjęcia :) Quote
Poker Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 auraa, na jakie konto mam wpłacić złocisze z bazarku ? Quote
Poker Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 drobna kasa wpłacona. Jak wygląda jego sytuacja finansowa, bo nie mogę trafić na bieżące rozliczenia,. Quote
auraa Posted December 20, 2015 Author Posted December 20, 2015 bo ich nie ma....nie było do tej pory co liczyć i wpisywać. :) dziś sprawdziłam, że wpłynęło 50zł. od Krysi. Jutro mam nadzieję, że uda mi sie usiąść do komputera , choć będę ponad 10godz. w pracy a potem mama.... :( Quote
Poker Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 auraa, rozliczenie zawsze jest. Przecież trzeba płacić za hotel, więc rozliczenie będzie minusowe i to pokaże jakie są potrzeby Bezika. Quote
auraa Posted December 21, 2015 Author Posted December 21, 2015 Wiem że jest, tylko ja jestem nieobecna. Mam nowiny. Dzwoniła była pani Bezika spłakana i załamana. Bardzo za nim tęsknią i nie mogą zapomnieć. Ma przelać Sylwi na konto 100zł. Chcą założyć sąsiadowi sprawę o nękanie i chcą odzyzkać psa. Nie wiem co o tym myśleć. Uzgodniłyśmy z Krysią, że po świętach pojedziemy do Skierniewic, żeby zbadać sytuację na miejscu. Bezik za nimi tęskni, jednak mam bardzo mieszane odczucia.Nie budzi to zachwytu ani mojego ani Krysi . Pani Kasia rozmawiała z Sylwią i ta rozmowa zrobiła na Sylwi duże wrażenie, jednak to my musimy podjąć właściwą decyzję. Wkurzaja mnie takie akcje.... Quote
konfirm31 Posted December 21, 2015 Posted December 21, 2015 No, masz rację - nie jest to łatwa sprawa, bo przecież problemem Bezika był nie tylko agresywny sąsiad, ale i szarpanie się na smyczy(a Pani Kasia - inwalidka) i lęk separacyjny........ Quote
Poker Posted December 21, 2015 Posted December 21, 2015 Rzeczywiście trudna sytuacja. Obawiam się ,że była właścicielka kieruje się w tej chwili tylko własnymi emocjami. A potrzeba dużo rozsądku. Ładnie z jej strony ,że się interesuje Bezikiem i wspomogła go finansowo. auraa , przepraszam ,ze tak Cię nękam ,ale jak nie będzie wyraźnie widać jakie są potrzeby Bezika , to nawet głupio bazarek robić . Quote
konfirm31 Posted December 21, 2015 Posted December 21, 2015 Zgadzam się z Poker, że przez byłą Panią, przemawiają jej własne emocje i myślę, że nic dobrego dla Bezika z tego nie wyniknie. Auro, a może warto też pomyśleć i o jakichś zajęciach z trenerem/terapia behawioralna, dla Bezika? Czy w hoteliku, w którym obecnie przebywa jest to możliwe ? Zwalczenie lęku separacyjnego i umiejętność spokojnego chodzenia na smyczy, znacznie zwiększą jego szanse na adopcję Quote
auraa Posted December 21, 2015 Author Posted December 21, 2015 Zgadzam się z Wami dlatego pojedziemy tam przeprowadzic poważną rozmowę. Pani ma kłopoty ze zdrowiem a Bezik nie ułatwia sprawy. Quote
Poker Posted December 25, 2015 Posted December 25, 2015 Dla Bezika http://www.dogomania.com/forum/topic/334177-m%C4%99skie-zwisy-do-3112g20/?p=16691416 Quote
auraa Posted December 26, 2015 Author Posted December 26, 2015 Poker dziękuję bardzo za pomoc.Ostatni miesiąc mam bardzo cięzki w pracy i w domu. Najgorsze jest to, ze nie wiem czy będzie lepiej. Muszę sie wziąć w garść i uzupełnić wszystkie zaległości.. Quote
auraa Posted December 29, 2015 Author Posted December 29, 2015 w pierwszym poście uzupełniłam rozliczenie. Niestety brakuje 242,29 zł. Proszę o pomoc! Rozmawiałam z Sylwią na temat zachowania Bezika. Chłopak zaczął ustawiać inne psy więc może być wypuszczany tylko z suczkami. Kiedy widzi smycz zaczyna szczekać więc trzeba nad tym pracować. Na spacerze się uspokaja. Już się przyzwyczaił. W sobotę lub niedzielę planujemy pojechać do Skierniewic, spotkać się z p. Kasią. Quote
elik Posted December 29, 2015 Posted December 29, 2015 w pierwszym poście uzupełniłam rozliczenie. Niestety brakuje 242,29 zł. Proszę o pomoc! ... Mój bazarek jest już na finiszu, jeszcze tylko 2 wpłaty i będę mogła przelać kasę. Proszę o nr konta. Quote
Mazowszanka13 Posted December 29, 2015 Posted December 29, 2015 Wspomogę bazarkiem, ale dopiero pod koniec stycznia. Quote
Poker Posted December 29, 2015 Posted December 29, 2015 Z mojego bazarku będzie mały dochód. Zastanawiam się po co właściwie chcecie jechać do p.Kasi? Czy bierzecie pod uwagę powrót Bezika do niej? Bo jak nie, to po co jechać? Quote
konfirm31 Posted December 30, 2015 Posted December 30, 2015 Z mojego bazarku będzie mały dochód. Zastanawiam się po co właściwie chcecie jechać do p.Kasi? Czy bierzecie pod uwagę powrót Bezika do niej? Bo jak nie, to po co jechać? Myślę podobnie, jak Poker. Mnie się wydaje, że powrót Bezika do Pani Kasi, oznaczałby "powtórkę z rozrywki :(" Quote
auraa Posted December 30, 2015 Author Posted December 30, 2015 Im bardzo zależy na tym żeby Bezik wrócił do domu. Dla nas to jest dużo za mało. W grę whodzi również niepełnosprawność p. Kasi. Z powodu choroby czuje się lekceważona przez otoczenie. Głównym powodem oddania psa jest wg nich agresja sąsiada. W tej chwili chcą zawalczyć o psa i siebie. Jednak słowa to trochę za mało.Muszą zacząć działać , złożyć wniosek do sądu czy podjąć inne działania. Czekają również na odpowiedź w sprawie znalezionego pustostanu, do którego chcieli by się przeprowadzić w zamian za mieszkanie, które jest własnością p. Kasi. Bezik wymaga pracy ale czy oni są w stanie pracować z psem? Chcemy pojechać, żeby mieć czyste sumienie. Niczego z góry nie zakładamy ale ja jestem nastawiona bardzo sceptycznie. Krysia zresztą też.... Quote
Recommended Posts