Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hej! Odzwyczaiłam się już od pisania na dogomanii, dawno nie miałam nowego psa z dogo u siebie. Gubię się też na tej nowej stronie.

Bezik to bardzo sympatyczny psiak i właściwie poza lękiem separacyjnym i koniecznością zabiegania o uwagę (a przynajmniej jemu się tak wydaje że musi zabiegać) nie ma z nim problemów. Mam wrażenie że jest z tym wszystkim coraz lepiej, ale nowy dom jeśli się taki znajdzie musi być poinformowany że taki lęk u niego występuje. Może jakiś behawiorysta będzie mógł coś poradzić jak z takim psem pracować żeby go z tego "wyleczyć".

Posted

beziczku :calus:odwiedzam
 ciociu slij proszę te 37 zlociszkow do cioci malagos
przyda się  na szczepienia suni
 pozdrawiam :loveu:

Podałam aurze numer konta :)
Posted

Bezik to około roczny psiak, który jako kilkumiesięczne szczenię znalazł się na wiejskiej drodze. Może miał być labradorem ale kiedy zaczął wyrastać na zwykłego kundelka, zabrakło dla niego miejsca w sercu i domu dotychczasowego pana. To łagodny i bardzo wrażliwy pies. Bardzo potrzebuje towarzystwa człowieka, dosłownie wtula się w opiekuna, któremu zaufał. Bezik bardzo ładnie chodzi na smyczy, grzecznie zachowuje się w samochodzie, wie do czego służy kanapa. Jest przyjacielsko nastawiony do innych psów, na koty nie reaguje.

Dla Bezika mile widziany byłby dom z ogrodem z dostępem do wnętrza domu lub dom w którym nie pozostawał by sam. Po wielu miesiącach bezdomności pies boi się przebywać sam w zamkniętym pomieszczeniu.

Bezik przebywa w hotelu pod Warszawą, jest zaszczepiony i odrobaczony.

Warunkiem adopcji jest rozmowa z wolontariuszem i podpisanie umowy adopcyjnej.

Wymyśliłam coś takiego