Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dobry wieczór!   

Od soboty będę babcią! Moja córka z zięciem adoptują dwa kociaki. Pana Czółko i Celinkę z domu tymczasowego. Kociaki zostały uratowane jako kilkutygodniowe maluchy. Teraz maja po kilka miesięcy i są rewelacyjne!  Celinka to mała cwaniara a Pan Czółko jak to chłopak, gapa. Przy nas spadł ze stołu :D  Maluchy są bardzo ze sobą zżyte i  do adopcji ida tylko w dwupaku a córka z zięciem i tak chcieli adoptować dwa koty, żeby jeden nie nudził się sam w domu.

Zięć juz się w nich zakochał!Teraz czas na wyprawkę, podpisanie umowy i w sobotę maluchy przyjeżdżają do ich mieszkania.

Na prawdziwe wnuki będę musiała niestety poczekać, z powodu pracy córki. Umowa na czas określony. Tak wygląda prorodzinna polityka państwa.             

Posted

A gdzie znajdę tekst, opies Bezika (wiek, charakter itp), bo chcę go przesłać jednej pani z Warszawy? Aura, a możesz mi przesłać kilka najładniejszych zdjęć z wątku na mejla? a na domowe ujęcia jest jakaś sznasa? Pani chce psa z domu tymczasowego, chce wiedzieć, jak się zachowuje?

Posted

Ja swego czasu nie lubiłam kotów. Jeden z nich zjadł uratowanego przeze mnie gołębia. Gołąb miał złamane skrzydło, był z nami ze dwa lata, mieszkał w łazience a właściwie chodził po całym domu.Był pupilem wszystkich domowników i raz wyszedł na podwórko. Niestety zginął. Jego piórka znalazłam po kilku dniach w piwnicy. Plakałam chyba przez tydzień. To było bardzo dawno temu, miałam z 10-11 lat.

Posted

Ja mało kocia jestem, chociaż kot mi niczego i nikogo nie zjadł. Za to psia - z kretesem :). Koty podziwiam za urodę, elagancję i niezależność, ale mieć nie chcę. Serce mi się do nich nie wyrywa ;)

Posted

Ja mało kocia jestem, chociaż kot mi niczego i nikogo nie zjadł. Za to psia - z kretesem :). Koty podziwiam za urodę, elagancję i niezależność, ale mieć nie chcę. Serce mi się do nich nie wyrywa ;)

Ja podobnie. Ale nie zarzekam się, bo nie wiem co zrobię jak spotkam na swojej drodze kocią bidę. To znaczy chyba wiem :)

Oby Bezik się spodobał Pani z Warszawy !

Posted

Ja swego czasu nie lubiłam kotów. Jeden z nich zjadł uratowanego przeze mnie gołębia. Gołąb miał złamane skrzydło, był z nami ze dwa lata, mieszkał w łazience a właściwie chodził po całym domu.Był pupilem wszystkich domowników i raz wyszedł na podwórko. Niestety zginął. Jego piórka znalazłam po kilku dniach w piwnicy. Plakałam chyba przez tydzień. To było bardzo dawno temu, miałam z 10-11 lat.

Ja mam na swoim koncie uratowanych wiele kotów i jednego gołębia wyłowionego z Wisły :) Na szczęście mijały się w czasie.
Koty także bardzo lubię, ale mam tylko na działce na pół dzikie, choć marzy mi się także oswojony w domu. Niestety TZ na kota w domu mówi stanowcze NIE ! :(

Za dobry domek Bezika także kciukam.
Posted

dwa koty to świetny wybór .  Wiem,co mówię :)  u mnie co prawdę raz się tłuką a raz trącają noskami  z uwielbieniem ale widać ,że razem im dobrze.

Kciuki za wybór Bezika zaciśnięte ;)

Posted

Już skopiowałam te zdjęcia, by je przesłać w kolejnym mejlu do pani, a tu odpowiedź:

Dziękuję bardzo za pomoc. Znaleźlismy właśnie pieska.
Dziś ma do nas trafić!))

Dziękuję i pozdrawiam
ML

no nic, szukamy domku dla Bezika dalej......