konfirm31 Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Biedaczek :(. Czekam na dalsze informacje. Quote
papryka Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Mamy dobrego weta wiec będzie dobrze, noc na przeciwbólowych będzie a rano już zabieg. Jutro po zabiegu od razu skontaktujemy się telefonicznie z Auraa, a pewnie na wątku napiszemy wieczorkiem co i jak Quote
papryka Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Biedaczek, pewnie go bardzo boli :( Wreszcie mam nieco więcej czasu i mogę przygotować paczke z ręcznikami, szmatami i coś tam jeszcze może się znajdzie. Poproszę na PW adres do wysyłki. Elik baaaaaardzo dziękujemy!!!! baaaardzo baaaardzo baaaaardzo:)))))) Quote
auraa Posted January 15, 2015 Author Posted January 15, 2015 Biedaczek, bardzo się zmartwiłam. Zastanawiam się jaką on miał przeszłość. Jednego zęba już nie ma a teraz trzeba usunąć drugi ząb. To przecież młody pies. Na karku ma ponoć bliznę. Nie wiadomo czy to po ranie czy od łańcucha? Czasami żałuję, że nie można poznać historii tych psiaków. Quote
agat21 Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Oj, chyba lepiej ich nie znać :( Dobrze, że Bezikowi to złamanie zęba trafiło się w dobrym troskliwym miejscu u papryki, a nie tam na wsi na której był.. Quote
elik Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Elik baaaaaardzo dziękujemy!!!! baaaardzo baaaardzo baaaaardzo:)))))) Oj, nie będzie tego jakaś przemysłowa ilość, ale myślę, że nieco się uzbiera. Muszę najpierw znaleźć w markecie jakieś odpowiednie pudło :) Quote
Nutusia Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Elik - polecam wysyłkę kurierem K-Ex. U nich się płaci wg wymiarów kartonu, a nie wagi co sprawia, że nawet 30 kg paczkę można wysłać za niecałe 20 zł. Jak już będziesz miała karton i go zmierzysz, wejdź na stronę sendpoint.pl, wybierz K-Ex, wpisz wymiary i wyskoczy Ci waga przeliczeniowa i cena. Można zlecić i opłacić usługę przez internet i tylko wydrukować etykietę na karton. Potem kurier przyjedzie do Ciebie po paczkę (nie musisz jej nigdzie targać) i dostarczy do odbiorcy :) Co do Bezikowego zęba - nikt nie dbał, by w okresie szczenięctwa był odpowiednio żywiony i teraz są tego efekty. Pies naszych sąsiadów też sobie złamał kieł, usiłując otworzyć drzwi garażowe. Na szczęście nie aż tak, by trzeba było ząb wyrywać... Trzymam kciuki i mam nadzieję, że do niedzieli chłopak dojdzie do formy na tyle, że go poznamy :) Quote
papryka Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 super wiadomość - dzisiaj był Pan dr w lecznicy (wczoraj jego pracownica oglądała Bezika) i okazało się że to skaleczenie w pysku i nie ma stanu zapalnego:) więc nie będzie potrzeba żadnej ingerencji póki co:) dzisiaj już lepiej Bezik, widać, że nie bopli go już tak jak wczoraj więc póki co obserwuje,my i mamy nadzieję, że się wygoi wsio:) Quote
elik Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Elik - polecam wysyłkę kurierem K-Ex. U nich się płaci wg wymiarów kartonu, a nie wagi co sprawia, że nawet 30 kg paczkę można wysłać za niecałe 20 zł... Bardzo dziękuję Nutusiu. Ogromnie cenna informacja :) :) super wiadomość - dzisiaj był Pan dr w lecznicy (wczoraj jego pracownica oglądała Bezika) i okazało się że to skaleczenie w pysku i nie ma stanu zapalnego:)... To świetnie, bo ropa w organizmie to katastrofa. Beziku, trzymaj się i nie daj się :) Quote
papryka Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 i co ważne wet nie wział za wizytę wczorajsza ani zł (za zastrzyk) ani za dzisiejsza:) Quote
agat21 Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Jaki fajny wet! Sklonować by go ;) Cieszę się, że u Bezika nic poważnego :) Quote
Nutusia Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Powinien się spiknąć z naszym - założyli by Klub Złotych Doktorów :) Quote
elik Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Jaki fajny wet! Sklonować by go ;) ... Jestem za !!! Quote
konfirm31 Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 "Mój " makowski Pan doktór, też z tych dobrotliwych finansowo dla bezdomniaków :). Quote
auraa Posted January 16, 2015 Author Posted January 16, 2015 Cieszę się, ze jest lepiej. Beziku, nie choruj... Quote
Nadziejka Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Beziku zaglądam z pozdrowionkami kochany piesiu Quote
auraa Posted January 17, 2015 Author Posted January 17, 2015 Wreszcie zrobiłam rozliczenie konta Bezika. Mam nadzieję, ze sie nie pomyliłam. Proszę sprawdźcie, bo matematyczka ze mnie kiepska. stan na 17.01.2015 - 613,77gr. Nie jest tragicznie ale po zapłaceniu za styczeń, będzie już krucho z kasą... Quote
konfirm31 Posted January 18, 2015 Posted January 18, 2015 Beziku, pusto u ciebie :( W niedzielę wszyscy dłużej śpią. No, chyba, ze psy wożą ;). Witaj Beziku. Masz nowego fajnego kolegę i trzy piękne koleżanki :) Quote
agat21 Posted January 18, 2015 Posted January 18, 2015 No, towarzystwo "paprykowe" się rozrasta ;) Ciekawe, czy Bezik się zakumpluje z nowymi mieszkańcami ? Quote
konfirm31 Posted January 18, 2015 Posted January 18, 2015 Ciekawe :). Czekamy na relację Papryczki :) Quote
auraa Posted January 18, 2015 Author Posted January 18, 2015 Z suczkami, może? Duzych psów sie boi. On jest chyba w innej części hotelu.. Quote
Mazowszanka13 Posted January 18, 2015 Posted January 18, 2015 Widziałyśmy dzisiaj Bezika :) Niestety nie było czasu, aby go wypuścić i zobaczyć jak dokazuje. Po sąsiedzku będzie miał dwie suczki. Popcorn, nieco większą od siebie, ale bardzo nieśmiałą i wycofaną. A ta mniejsza (Pianka) jest wielkości Bezika młodziutka i wesoła. Duży Krabik jest w boksach zewnętrznych, a Gwiazdeczka-spora sunia, w wiatrołapie powiększonym o kotłownie. Quote
Nutusia Posted January 18, 2015 Posted January 18, 2015 Bezik fajny i bardzo... gadatliwy ;) Papryczka pewnie napisze jak tam się kontakty z nowymi lokatorkami poukładają, ale obawiam się, że nie dziś. Ma bidulka trochę kłopotów i dziś inne priorytety... Quote
Recommended Posts