kabaja Posted December 21, 2014 Posted December 21, 2014 widać ,że Bezik ma koleżankę/ kolegę do wspólnych wariactw :smile: malagos a te śledzie później wymiąchać czy ma być tak warstwami ? Do lawendy też się zapaliłam i już wiem gdzie zasadzę na wiosnę. Ile to człowiek się uczy na dogo :smile: Quote
malagos Posted December 21, 2014 Posted December 21, 2014 Śledzi nie miąchać, tylko układać warstwami te podane składniki. Śliwki mogą być kalifornijskie, albo polskie suszone (moi chłopcy dodają tez pokrojone w paseczki morele). Nie musi się to przegryzać za długo, na Wigilię wystarczy zrobić po południu. Za to śledzik po Tomkowemu najlepiej dzień wcześniej zrobić; marynowane śledzie na półmisku zalewa się podduszonymi na oleju pokrojonymi jabłkami i posiekaną cebulką (pół na pół, dość dużo), oleju też sowicie sie daje. Quote
inka33 Posted December 21, 2014 Posted December 21, 2014 Ja mam: w marynacie korzennej z czerwoną cebulą albo w sosie musztardowym z koperkiem albo z prawdziwkami i orzechami laskowymi albo po litewsku na czerwono A na curry-musztardowego ode mnie nie masz, bo już nie pamiętam, co tam nakładłam... Przepraszam... :bigcry: Bezik chyba powinien - świątecznie chociaż - nazywać się Śledzik Lawendowy! :megagrin: Quote
konfirm31 Posted December 22, 2014 Posted December 22, 2014 Witaj, Beziku :). Świątecznie u ciebie :) Quote
Nutusia Posted December 22, 2014 Posted December 22, 2014 Witaj, Beziku :). Świątecznie u ciebie :) A może Beziątko przemówi ludzkim głosem w Wigilię? ;) Choć może lepiej nie, żebyśmy się nie musieli wstydzić za "gatunek ludzki" :( Jeśli chodzi o śledzie, to u mnie sztandar w postaci śledzia pod pierzynką z drobno posiekanej cebuli i jabłek, trochę soli, trochę cukru i śmietana :) Quote
agat21 Posted December 22, 2014 Posted December 22, 2014 Piękne zdjęcia wesołego Bezika dokazującego z kumplem lub kumpelą :) To lepiej nastawia na święta, niż te wszystkie kiczowate ozdoby i szał reklam namawiających, zeby kupować kupować kupować kupo...... Quote
auraa Posted December 22, 2014 Author Posted December 22, 2014 serce i oczy się śmieją, na takie zdjęcia. Dzis odkryłam a właściwie utwierdziłam się w przekonaniu, że mam złamany nos w drugim miejscu, oprócz planowanego złamania i dlatego tak mnie boli.... W okularach wytrzymałam szybkie przejrzenie zdjęć Bezika i napisanie tego tekstu!!! Quote
papryka Posted December 22, 2014 Posted December 22, 2014 Aurelio życzymy szybkiego powrotu do zdrowia!!!!:) Plamka to nie tylko towarzyszka zabaw ale i również współlokatorka Bezika:)))) Pozdrawiamy! Quote
Nutusia Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 A zatem obu psiakom życzę super chatek w Nowym Roku, a Reli zdrowia! Czyżby jakiś konował coś sp....ył? :( Quote
auraa Posted December 23, 2014 Author Posted December 23, 2014 Ja juz sama nie wiem. Najgorsze jest to, że z powodu świąt wizytę u lekarza mam dopiero 7 stycznia. mam na pewno złamaną chrząstkę na czubku nosa. Tego nie widać ale boli mnie czubek nosa i pod nosem.Bolą mnie górne zęby i mam trochę spuchnięte podniebienie przy górnych zębach. Nie mogę sie nachylać i ruszać gwałtownie głową. Nie mogę spać na boku, bo to mnie boli. Okulary naciskają na nos i to mnie bardzo boli. Wczoraj poszłam do pracy. Dobrze, ze jest garstka dzieci, bo nie dałabym rady. Quote
malagos Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 Jasny gwint, moze na nocą pomoc medyczna pobiegnij po godz. 20.00? Quote
auraa Posted December 23, 2014 Author Posted December 23, 2014 Nie wiem czy jakiś lekarz będzie chciał ingerować w pracę innego. Powiedzą ,że mam się zgłosić do tego co operował. U mnie nic nie moze przebiegać normalnie. Zawsze pojawiają się jakieś problemy . Quote
konfirm31 Posted December 24, 2014 Posted December 24, 2014 Życzę wszystkiego najlepszego i noskowi aurowemu i Bezikowi :) Quote
auraa Posted December 24, 2014 Author Posted December 24, 2014 Wszystkiego Najlepszego! Zdrowych spokojnych Świąt!! Quote
agat21 Posted December 24, 2014 Posted December 24, 2014 Tobie aura też dobrych świąt, choć pewnie trudno świętować z takim bólem..Trzymaj się, a może jednak spróbuj gdzie indziej szukać pomocy - jeśli jeden lekarz spartolił sprawę, to drugi nie może odmówić pomocy. Przecież nie chodzi o zwykłą kontrolę, Ciebie boli, to nie jest normalne!! Quote
auraa Posted December 27, 2014 Author Posted December 27, 2014 czytaam złe opinię na temat tej lekarki. Zwykle jednak jeśli ktoś ma dobrze zrobioną operację to przechodzi nad tym do porządku dziennego i ni nie pisze. Faktem jest , że kontakt z nią jest trudny a ja miałam tylko jedną kontrolę pooperacyjną ciągu miesiąca. Ciekawe, czy w Wigilię Bezik coś powiedział? :) Quote
papryka Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Witamy, wpłata na 330zl wpłynęła na konto, dziękujemy. Bezu ma się dobrze, z Plamą dokazują bardzo. Bezik wita wszystkich dosłownie z otwartymi ramionami:) nie da się obok niego przejść obojętnie:) bardzo lgnie do człowieka. Apetyt dopisuje, zdrowie tez więc tylko jeszcze DS by się przydał:) Pozdrawiamy i zdrowia dużo:)) Quote
malagos Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 A ktoś się zabrał za jego ogłaszanie? Quote
agat21 Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Witamy, wpłata na 330zl wpłynęła na konto, dziękujemy. Bezu ma się dobrze, z Plamą dokazują bardzo. Bezik wita wszystkich dosłownie z otwartymi ramionami:) nie da się obok niego przejść obojętnie:) bardzo lgnie do człowieka. Apetyt dopisuje, zdrowie tez więc tylko jeszcze DS by się przydał :) Pozdrawiamy i zdrowia dużo:)) Rewelacyjne wieści :) Dzięki i też wielkie pozdrowienia :) Nowy Rok przyniesie Bezikowi na pewno dom. Quote
Recommended Posts