AgusiaP Posted November 11, 2014 Author Posted November 11, 2014 Witaj Maciuś :) Fajnie, ze jesteś z nami :) Dzisiaj udało nam się złapać mamusię i jednego juz nie takiego maluszka :) Mały lub mała wszedł nam do transporterka a mamusia do klatki łapki:):):) Tylko, ze z tą klatką mamy problem, bo nie zawsze się zamyka :( Mamusia weszła do niej dwa razy i wyszła, dopiero za trzecim razem jak się obracała siadła dupką na zapadce i wtedy była nasza :) Zawiozłyśmy je do Zosi i pojechałyśmy po drugiego malucha, ale niestety ta sama sytuacja :( Wszedł dwa razy i z niej wyszedł :( Jutro spróbujemy pozyczyć klatkę ze schroniska. Elunia ma zdjęcia :) Quote
Mysza2 Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 Już się melduję ze zdjęciami (są jakie są) Mamuśka, nazwałyśmy ją Sonia W klatce po złapaniu i już w DT ale pozować nie chciała Wydaje nam się, że jest zaciążona, ale zobaczymy co wet powie. Ma bardzo ładne umaszczenie Quote
Mysza2 Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 Maluszek, bez imienia, bo płci nie znamy W kontenerku po złapaniu a w DT uciekł pod kanapę i lepszego zdjęcia nie udało się zrobić Quote
Mysza2 Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 A tak dzisiaj nam się zaprezentował Budrysek A tak Tadzik (sierść ma już zupełnie inną i oczka też) Ten to prawdziwy model:) Quote
Maciek777 Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 Witaj Maciuś Fajnie, ze jesteś z nami Dzisiaj udało nam się złapać mamusię i jednego juz nie takiego maluszka Mały lub mała wszedł nam do transporterka a mamusia do klatki łapki:):) Tylko, ze z tą klatką mamy problem, bo nie zawsze się zamyka Mamusia weszła do niej dwa razy i wyszła, dopiero za trzecim razem jak się obracała siadła dupką na zapadce i wtedy była nasza Zawiozłyśmy je do Zosi i pojechałyśmy po drugiego malucha, ale niestety ta sama sytuacja Wszedł dwa razy i z niej wyszedł Jutro spróbujemy pozyczyć klatkę ze schroniska. Elunia ma zdjęcia Nie ma tam jakiegoś faceta co by ją naprawił, naoliwił? :hmmmm: Zawsze jeszcze możecie rozstawić inne pułapki ;) Są zdjęcia, jest na co popatrzeć :) Sonia, żeby nie ogon to by wyglądała jak manx, ale dobrze, że ten ogon ma :) http://www.milosnicyzwierzat.pl/zwierzopedia/18-Kot+Manx+%28Kot+z+Wyspy+Man%29#.VGNJtvmG_w8 Tadzik to już chyba wiekowy :roll: Quote
AgusiaP Posted November 12, 2014 Author Posted November 12, 2014 Wiesz co Maciuś, chodzi o to, że ta klatka ma dużo miejsca między zapadką a końcem klatki. Zawsze jak łapałam kociaki było tylko miejsce na np. zakrętkę od litrowego słoika a tu tego miejsca jest dużo więcej. Mamusia wczoraj stawała łapkami przednimi koło nakrętki za zapadką a tylnymi przed zapadką. Dopiero jak się obracała i przestawiłyśmy blisko zapadki jedzonko siadła na niej i klatka się zamknęła. Maluch wczoraj zjadł ścieżkę do zapadki a na zapadce nie stanął bo jedzonko za nią nie było zjedzone. Dzisiaj klatka już wyłożona lekkim materiałem, więc mam nadzieję, że na niej stanie. Niestety w schronisku w Sosnowcu wszystkie klatki porzyczone :( Sonia podobna do rasowca i to bardzo :) trzeba jej może jakąś dopinkę na ogon zrobić :) Jeśli, chodzi o Tadzika wet ocenił go na 6/7 lat, tylko jest bardzo wyniszczony... Quote
Ada-Vebby Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 Kochane kociaki :)Nareszcie zrozumiały,że chcecie im pomóc :) No a klatka,cóż ? Wyobrażam sobie wasze zdziwienie jak weszły do niej i........wyszły ;) Ależ one miały szczęście,że tak uparcie na nie "polowałyście "dziewczynki :klacz: Tadzik-model nr 1 :) Sonia trochę zdziwiona... ;)A Budrysek-siła spokoju :) Quote
Maciek777 Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 Wiesz co Maciuś, chodzi o to, że ta klatka ma dużo miejsca między zapadką a końcem klatki. Zawsze jak łapałam kociaki było tylko miejsce na np. zakrętkę od litrowego słoika a tu tego miejsca jest dużo więcej. Mamusia wczoraj stawała łapkami przednimi koło nakrętki za zapadką a tylnymi przed zapadką. Dopiero jak się obracała i przestawiłyśmy blisko zapadki jedzonko siadła na niej i klatka się zamknęła. Maluch wczoraj zjadł ścieżkę do zapadki a na zapadce nie stanął bo jedzonko za nią nie było zjedzone. Dzisiaj klatka już wyłożona lekkim materiałem, więc mam nadzieję, że na niej stanie. Niestety w schronisku w Sosnowcu wszystkie klatki porzyczone :( Sonia podobna do rasowca i to bardzo :) trzeba jej może jakąś dopinkę na ogon zrobić :) Jeśli, chodzi o Tadzika wet ocenił go na 6/7 lat, tylko jest bardzo wyniszczony... Czyli źle zaprojektowana? Ale to chyba nie problem włożyć coś na koniec klatki żeby zmniejszyć miejsce? ;) O ile dobrze Cię zrozumiałem. Może w schronisku potrafiliby udoskonalić waszą łapkę :roll: Bo ja nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem istotę problemu :) Trzymam kciuki za odmłodzenie Tadzika :) Jest w dobrych rękach więc ze 2-3 lata powinno dać się cofnąć :) Quote
Mysza2 Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 Udało się dzisiaj złapać ostatniego (mam nadzieję :)) Pomogło położenie szmatek na zapadnię. Wczoraj on na zapadni nie stawał, było wyjedzone tylko do zapadni. Śliczne to to jest (nie wiemy jeszcze jakiej płci), bardzo podobne do mamuśki. Pani Zosia mówi, że ma trochę w sobie z kota bengalskiego:), pooglądałam zdjęcia i może coś tam i ma:) ale tylko coś:) Zaraz po złapaniu już w DT Nie wyjechał w plener, tylko wskoczył na szafkę, nad którą wisi zdjęcie:) a tu w trakcie skoku na szafę :) A teraz sterylizaje, kastracje (każdemu według potrzeb) i do domków. Sonia (mamuśka) jutro będzie miała sterylkę. Quote
Ada-Vebby Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 Brawo dziewczyny! :klacz: Śliczny kociak a fotki FANTASTYCZNE ! :)Szczególnie na tle obrazu... :kiss_2: Quote
Mysza2 Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 Brawo dziewczyny! :klacz: Śliczny kociak a fotki FANTASTYCZNE ! :)Szczególnie na tle obrazu... :kiss_2: Dzięki Aduś za odwiedzinki:) Quote
AgusiaP Posted November 12, 2014 Author Posted November 12, 2014 Nie no fotki śliczne Elunia :) Jednak niezawodna jest metoda na Biszkopcika :) czyli przykryć zapadkę :) A tak swoją drogą to jesteśmy w szoku, tyle razy tam jeździłyśmy i ich nie było a tu w dwa dni wyłapane :):):) Quote
Gabi79 Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 Dziewczyny, jak zwykle jesteście niezawodne :kiss_2: :kiss_2: :kiss_2: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: Tak się cieszę, że wszystkie kotki bezpieczne. Tadzik, to wypisz wymaluj moja Melka. A co z finansami??? Szczepienia i sterylki/kastracje to przecież ogromne koszty Quote
Mysza2 Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 Gabuniu, sterylki kotek będą chyba za darmo. Za kastracje samców i leczenie Tadzika będziemy płacić (jutro Tadzik jedzie do weta) Ale na razie damy radę. Majki chyba już zostanie na stałe w DT (Ewa już od dawna sama pokrywa wizyty u weta i antybiotyki) więc to co zostało na jego koncie przekażemy dla tych bid. A na konto kociaków wpłynęło 30 zł od Ada-Vebby :loveu: Aduś bardzo bardzo bardzo dziękujemy :calus: :calus: Quote
Gabi79 Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 Gabuniu, sterylki kotek będą chyba za darmo. Za kastracje samców i leczenie Tadzika będziemy płacić (jutro Tadzik jedzie do weta) Ale na razie damy radę. Majki chyba już zostanie na stałe w DT (Ewa już od dawna sama pokrywa wizyty u weta i antybiotyki) więc to co zostało na jego koncie przekażemy dla tych bid. A na konto kociaków wpłynęło 30 zł od Ada-Vebby :loveu: Aduś bardzo bardzo bardzo dziękujemy :calus: :calus: Myszko, gdyby były potrzebne środki finansowe chętnie zrobię bazarek Quote
Mysza2 Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 Myszko, gdyby były potrzebne środki finansowe chętnie zrobię bazarek Dzięki Gabuniu :loveu: :loveu: Jak coś, to będziemy też robić i Ciebie prosić :calus: Quote
Gabi79 Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 Dzięki Gabuniu :loveu: :loveu: Jak coś, to będziemy też robić i Ciebie prosić :calus: Polecam się!!! Quote
AgusiaP Posted November 14, 2014 Author Posted November 14, 2014 Dzięki dziewczynki jesteście kochane i jak zwykle możemy na Was liczyć :loveu: :loveu: :loveu: Jak zawoziłyśmy tego ostatniego do Zosi pytałyśmy o mamusię, czy jest bardzo dzika. Chodziło nam o to, że jeśli tak, to wysterylizujemy i wypuścimy, ale Zosia powiedziała, że takiej opcji nie ma i że z nią nie jest tak źle także będziemy za jakiś czas szukać jej domku :) Zosia ta kochana kobitka jest :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Ada-Vebby Posted November 14, 2014 Posted November 14, 2014 Tak sobie zaglądam do tych naszych kociaków...;) Quote
Mysza2 Posted November 14, 2014 Posted November 14, 2014 Tak sobie zaglądam do tych naszych kociaków... ;) Dzięki Aduś, że o nas pamiętasz. Sonia - mamuśka już po strylce, a Tadzik po kastracji i czyszczeniu zębów. Płci dwóch młodych na razie dalej nie znamy. Jeszcze się nie dały wziąć do ręki. Quote
Mysza2 Posted November 19, 2014 Posted November 19, 2014 Mamuśka Sonia już w DS w Pszczynie :jumpie: Okazała się wcale nie taka dzika jak się wydawało na początku. Za kastrację Budryska i Tadzia, czyszczenie zębów Tadzia i antybiotyki zapłaciłyśmy 120 zł Chłopaki czują się dobrze Quote
AgusiaP Posted November 19, 2014 Author Posted November 19, 2014 Sonieczka sama podeszła do Państwa :) nawet nie widzieli jakie ma piękne umaszczenie bo była jeszcze w kubraczku po steryce :) Dla nich nie ważna była uroda, tylko to, że sama ich wybrała :) Quote
Ada-Vebby Posted November 19, 2014 Posted November 19, 2014 Weszłam ,żeby zapytać co słychać.....a tu same dobre wiadomości ! Cudnie :) Quote
Mysza2 Posted November 19, 2014 Posted November 19, 2014 A kociaki zapraszają na bazarek bo musimy ich finanse podreperować :):) http://www.dogomania.com/forum/topic/143824-misz-masz-dla-kociak%C3%B3w-biedak%C3%B3w-do-26112014-godz-2200/ Quote
halszka Posted November 20, 2014 Posted November 20, 2014 przybiegłam z bazarku,wrócę poczytać :) Quote
Recommended Posts