lamia2 Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Moim zdaniem (skoro są już pieniądze na jego leczenie) Kostka (Boże co za okropne imię) powinno się jak najszybciej umieścić w lecznicy i zrobić mu kompleksowe badania, ale o tym już wszyscy pisaliśmy. Uważam, że trzeba wziąć informację o jego dotychczasowym leczeniu i przekazać lecznicy. Czekanie nic nie da, jeśli pies ma np. chore nerki musi mieć dietę niskobiałkową itp. Nieprawdą jest też, że pies jest wesoły, owszem przychodzi się przywitać ale zaraz chowa się do budy, aby zrobić mu zdjęcia musiałam się nieźle nagimnastykować. Nie jest wystraszony, jego zachowanie wskazuje na stan chorobowy. Quote
hankag Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 poczekamy jeszcze do końca tygodnia , zobaczymy co wyciągniemy jeszcze od lekarza ......najgorzej ze p. Alfreda jest bardzo za nim i nie chcialybysmy zeby miala do nas zal ....dobrze zyje z Iwona i Iwona nie chcialaby pretensji .....Nas Kostek przywitał razem ze wszystkimi psami przy bramie , chodzil z nami po ogrodzie ....ale czuje respekt ( moze nawet troche strach ) przed tamtym psem ...bo zeby czul sie swobodniej - kolega musial siedziec w domu . Tamten go wedlug mnie ustawia przypominając kto jest wazniejszy . Quote
KWL Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Posty ci się zdublowału Lamio :cool3: A skąd mamy pieniądze ? Coś przeoczyłem ? Na co mamy czekać ? Tydzień na uzasadnienie diagnozy i kuracji to chyba trochę za długo... Jeśli mamy czekać to proszę o uzasadnienie na co. Quote
lamia2 Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 KWL napisał(a):Posty ci się zdublowału Lamio :cool3: A skąd mamy pieniądze ? Coś przeoczyłem ? Na co mamy czekać ? Tydzień na uzasadnienie diagnozy i kuracji to chyba trochę za długo... Jeśli mamy czekać to proszę o uzasadnienie na co. Nie wiem co mi się robi z tymi postami, to nie pierwszy raz, już usunęłam ;) Parę postów wcześniej Hankag napisała, że dotarły do jakiejś fundacji która chce sfinansować leczenie i utrzymanie Kostka. Moim zdaniem również nie ma na co czekać. Quote
hankag Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 z powodu tego iz osoba , ktora dala domek tymczasowy Kostkowi i opiekuje sie nim calym sercem wierzy w tego lekarza , twierdząc ze jest to bardzo dobry lekarz i obrusza sie na nas jak w rozmowie sugerujemy ze powinien go jeszcze jeden lekarz obejrzec , a najlepiej np. na SGGW lub przywioze dr. Dembele Quote
KWL Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Jak pamiętam Przyjaciel Koni pytała o tę fundację i nie otrzymaliśmy informacji. Proszę więc powtórnie - na pw jeśli nie można tu informację o fundacji i zakresie wsparcia jaki zaoferowała. Chciałbym wiedzieć czym dysponujemy i na co i ile powinniśmy prowadzić zbiórkę. Rozumiem że domek tymczasowy może miec swoje preferencje. Jednak moim zdaniem pies powinien zostac dokładnie zbadany i to im szybciej tym lepiej. Przecież chodzi nam o zdrowie psa a nie o kłócenie się z kimkolwiek. I są ku temu dwa bardzo konkretne powody. Pierwszy to brak widocznej poprawy po miesiącu leczenia - coś jest nie w porządku, wygląda na to że nie leczymy wszystkiego co mu dolega. Druga - na nas, was, pani Alfredzie wszystkich którzy w jakiś sposób starają się pomóc temu biedakowi ciąży obowiązek zapewnienia najlepszej możliwej opieki na jaką nas stać. Quote
przyjaciel_koni Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 hankag napisał(a):z powodu tego iz osoba , ktora dala domek tymczasowy Kostkowi i opiekuje sie nim calym sercem wierzy w tego lekarza , twierdząc ze jest to bardzo dobry lekarz i obrusza sie na nas jak w rozmowie sugerujemy ze powinien go jeszcze jeden lekarz obejrzec , a najlepiej np. na SGGW lub przywioze dr. Dembele ????????.................. Quote
hankag Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Jestem w kłopotliwej sytuacji ...no ale coz z takich sklada sie zycie ....pytacie mnie o nazwe fundacji ....ale ja niestety nie moge jej podac ...fundacja prosila aby nie rozpowszechniac jej nazwy ...maja zbyt duzo zadań z ktorych muszą sie wywiązac ...a ograniczone mozliwosci finansowe . Co do Kostka .... Iwona rozmawiala dlugo z kobitką z fundacji , ktora polecila dermatologa z Radości dr Olszewską , zamiast dr Hodorka , ktory opiekowal sie do tej pory Kostkiem . Jutro jedziemy odebrac z Iwoną karme Hillsa ( nie wiem czy dobrze napisalam ) dla alergikow i zawieziemy p. Alfredzie . Kostek bedzie jadl tylko ja ...ani sera , ani kurczakow . Postaramy sie skontaktować z lekarzem , aby dal nam dokumentacje leczenia Kostka i umowimy sie z dr. Olszewską , ktora niestety nie dojezdza do pacjentów ...trzeba bedzie Kostka zawiezc . P. Alfredzie powiemy ze Kostka musi obejrzec dermatolog specjalista ...aby nie dac jej do zrozumienia ze chcemy innego lekarza Quote
gamoń Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Dziewczyny to te 50 zł wysupłajcie z własnej kieszeni i zawieźcie Kostka do dr.Dembele-to jest najlepszy wet od chorób skórnych-przyjmuje na Białobrzeskiej a od fundacji otrzymacie zwrot kosztów za konsultacje u dr.Olszewskiej.Zawsze warto porównac diagnozy:lol::lol::lol: Quote
*Gajowa* Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 To chyba właśnie dr. Olszewska z Radości wysterylizowała w ubiegłym roku ledwo żywą, łysą sunię /z Ligoty bodajże/ i przyczyniła się do śmierci ONka bedącego pod opieka Azylu Pod Psim Aniołem /nie pamietam jego imienia ale watek mogę znaleźć. Quote
hankag Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Masz racje ...dr Dembele leczyl mojego bulka Viperka ( :placz:) 11 lat jeszcze jak przyjmowal na Ostrobramskiej ...tam na Bialobrzeskiej strasznie dlugo sie czeka ...nie wiem jak Kostek to zniesie psychicznie ...zobacze moze uda mi sie poprosic i pojechalby do niego ...ale to moje pobozne zyczenie , ktore moze sie nie spełnic . Quote
hankag Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Gajowa ...kurcze jak mozesz posprawdzaj ...bo jesli .....to zapisuje Kostka do Dembelego ....tam poprostu byłoby blisko od p. Alfredy wiec jesli bylaby dobrym lekarzem byloby super Quote
gamoń Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Nie przypuszczam aby dr .Dembele do niego pojechał ,nie ma co utyskiwac jak on to zniesie psychicznie ,tylko trzeba jak najszybciej zamawiac konsultacje.Transport równiez w miedzyczasie:lol: Quote
*Gajowa* Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Zapiszcie lepiej psiaka do dr. Dembelego. Quote
beka Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Mnie też ta pani z Radości się żle kojarzy. To wątek owczarka o którym pisał aGajowa http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=41336&highlight=czarna+anda a Sunia z Ligoty to Malinka. Z ta lekarką kontaktowała sie Oktawia można ja poprosić o wypowiedź Quote
hankag Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 rozmawialam z Iwoną ona mowi , ze moze nie mozna oceniac lekarza po jakims przypadku ...bo ona chodzila do lekarza z którego byla bardzo zadowolona ze swoim kotem i psem ( tez znajdy , ktore powyciągal z roznych choróbsk ) , a jej kolezanka z tego samego byla niezadowolona . Takze Iwona jest za tym zeby pójść do dr Olszewskiej ...a najwyzej załatwic transport ( bo tu tez mamy problem - obie jestesmy bez samochodu ) i skonsultowac jeszcze z dr. Dembele . Ale tak prawde powiedziawszy to np. jedni są zadowoleni z dr. Jagielskiego z Bialobrzeskiej , a Konisia nie byla Kurcze biore sie za robote ...bo mam łeb juz kwadratowy ...i wreszcie wyrzucą mnie z pracy ......caly czas na telefonie lub internecie .... Quote
gamoń Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Podaje telefon do kliniki na Białobrzeska teraz przeniesiona na Częstochowska w W-wie (Ochota -dojazd b.dobry) 022-8242946 Trzymam kciuki za grzybka. Mojego Krecika który nadawał sie do eutanazji w/g innego weta on wyprowadził na prosta po bardzo niskich kosztach Quote
*Gajowa* Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Tu jest wątek Rufusa http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=41336&page=4 Quote
hankag Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 czy Ktos moglby pomoc nam w transporcie gdybym go zapisala na Bialobrzeską ? Quote
przyjaciel_koni Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Sądzę, że znajdzie się ktoś do pomocy w transporcie. Zapewne jutro dostaniesz PW z namiarami. Koniecznie jutro rano zapytajcie w lecznicy, w jakich godzinach i w jakie dni jest możliwy przyjazd z Kostusiem. Potem, trzeba bezpośrednio z ewentualnym "dowożącym" dopasować termin, bo tak jak i Wy również pracuje. Quote
hankag Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 Mam szczęscie bo do dr. Dembele dostanie sie od reki graniczy z cudem . Zapisani jestesmy na sobote (akurat ma dyzur i ktos zrezygnowal ) na godz. 14.30 sobota 15 .09 czy Ktos moglby nam pomoc w transporcie w tym terminie Quote
hankag Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 no i teraz powinnam Wam napisac rowniez o tym ze my dodatkowo z Iwona mamy stresy związane z tym ze jesteśmy miedzy mlotem a kowadlem. Wizyta zalatwiona ....ale to pikuś z tym co czeka nas teraz ...dotychczaowy lekarz byl urazony i zbulwersowany jak wspomnialysmy mu na poczatku o tym ze chcemy pokazac Kostka dr Dembele . " nic wam wiecej na pewno nie powie i nic wiecej nie zrobi jak ja ..ale jesli uwazacie ze jestem lekarzem niekompetentnym " ( taka byla mniej wiecej reakcja ) ...p. Alfreda za kazdym razem byla obruszona jak wspominalyśmy o Dembele jako dermatologu ze powinien spojrzec ...ona ufa temu , jest z nim w dobrych stosunkach ...leczy Jej pozostale psy .....przyjezdza na miejsce , kocha stworzenia ....przejmuje sie bezdomnymi itd. boje sie zeby to nie obrócilo sie przeciw nam ....zeby wszyscy nie poczuli sie bardzo dotknięci .....tym bardziej ze musimy porozmawiac z lekarzem co podaje zeby poinformowac o tym dr Dembele . Zeby sie nie okazalo ze lekarz obrazi sie na p. Alfrede i jej psy zostana bez opieki ...o co bedzie miala pretensje do nas...tym bardziej ze lekarz bierze od niej tylko pieniądze za leki ...a nie za opieke Quote
gamoń Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 Haniu czegos tu nie rozumiem .Jak idziesz do internisty to juz bedac po wizycie bedziesz w strachu i nie pójdziesz do innego specjalisty bojac sie ze lekarz internista bedzie urazony?? Widze ,ze jestescie pod jakas presją.:shake:dr Dembele jest specjalista od chorób skóry i zawsze można skonsultowac psiaka własnie u specjalisty a nie u lekarza ogólnego. Kto pomoze dziewczynom w transporcie. Quote
KWL Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 Także jetem bardzo zdziwiony zachowaniem weta, coś mi się zaczyna zdawać że Dembele nam może właśnie coś ciekawego o dotychczasowym leczeniu powiedzieć. Rozumiem wasze położenie dziewczyny ale nie dajcie się zastraszać histerycznymi reakcjami pana doktora, przepraszam za darmo pracuje ? Pani Alfreda też nie powinna się martwić, raczej pan doktor że może się okazać że po konsultacji u Dembele straci klientów...i może o to właśnie chodzi i dlatego stara się na was wywrzeć nacisk poprzez panią Alfredę. Też mam swojego "prywatnego" weta "po kosztach" i on sam często sugeruje konsultacje i nie wyobrażam sobie żeby się obraził na propozycje przebadania przez innego weta. Transport się załatwia, do popołudnia coś będzie wiadomo. Quote
Recommended Posts