Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Parę dni temu otrzymałam telefoniczne zawiadomienie o źle traktowanej przez alokoholika suni. Dzisiaj pojechałam, pana nie zastałam. Zrobiłam tylko zdjęcie tej oto biedulce. Sunia biega wolno po wsi, jest bardzo chuda, nie wiem gdzie śpi. Sąsiedzi twierdzą, że rzekomy "właściciel" w ogóle jej nie karmi. Do schroniska nie chcę jej wieźć, ponieważ nasze władze nie podpisały umowy z żadnym. Miejsca u nikogo znajomego nie mam. Z tej samej miejscowości zabrałam szczeniaka suni oszczenionej na żwirowni. Ponoć ma jeszcze jednego, też będę szukała mu domu. Mama szczeniaków również potrzebuje pomocy.
Poradźcie mi co zrobić z sunią, ma takie przerażone oczy, widać jak wiele przeszła...

• Replies 337
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tragedia !!!!!
Nie wiem, czy jest jakieś inne wyjście niż bardzo prosić Wszystkich o pomoc w wyszukaniu miejsca, gdzie będzie można zabrać sunię....

Wygląda koszmarnie i taka jest sponiewierana, wycieńczona, przerażona !!!!!
Pilnie prosimy o ratunek dla tej prześladowanej sunieczki !!!!!!!

Same kosteczki, rozpacz w oczach...... Pomocy !!!!!!

Posted

Myśle,ze sunie drań by ją oddał ale kto ją zechce.Byłam ze Strażą Miejską ,chcielismy porozmawiać ale nikogo nie zastalismy.Może i dobrze ,ponieważ móglby sie potem zemscić na suni ! Ona ma w oczach samo cierpienie ! jest zrezygnowana z nikąd pomocy.

Posted

Sunia jest z Warmii i Mazur ,okolice Elblaga. Proszę o pomoc !Sunia na pewno ciągle rodzi a pijak morduje szczeniaki.Na wsi panuje zmowa milczenia ,mało kogo obchodzi los zwierząt ,zwłaszcza u sąsiada a w tym przypadku mialam kilka telefonow ! czyli jest b.,żle.

Posted

Ratunku, proszę pomóżcie suni i Basi. Widziałam, jak bardzo to przeżywa (znamy się poza Dogo), sunia to samo cierpienie, jej oczy wyrażają jednoznacznie to, jak traktuje ją jej właściciel!
To okropne, a ja znów czuję tą bezsilność...
Zaraz dodam sunię na alegratkę.

Posted

czy gdyby sie znalazł domek w Warszawie byłaby mozliwość dowiezienia jej ? jesli tak to wydrukuje zdjecia malej w poniedziałek niestety czarno białe bo taka mam drukarke w pracy i.....do sklepiku do Iwony do kącika adopcyjnego ....w czwartek poszla sunia ....w piatek chc to był 13.07 i do tego piatek poszła sunia z Radomia ....teraz na ciebie kolej mazurska slicznotko ;)

Posted

Biedactwo. Jeśli się domek znajdzie to transport też się załatwi.
Nie mamy jakiegoś tymczasu chociaż w okolicy ? W tytule wątku powinna być ogólna lokalizacja - może się odezwie ktoś z okolicy.

Posted

no dobra wiedziałam ze tak bedzie ...;) Iwona jak zobaczyla ...powiedziala przywozcie ją do mnie ...jak nie załatwie DT to ją na tymczas wezme nawet do siebie , a domku bede szukac ...nie mozna tej bidy tam zostawic na pastwe losu ...cała Iwona ...to ja ją stopuje zawsze zeby wszystkie za i przeciw wywazyla ...a ona dziala spontanicznie ...ale domki znajduje :loveu: nie wiem jak ona to robi.
Prosila tylko zeby zadac pytanie czy jest grzeczna , jak zachowuje sie do ludzi czy nie ugryzie i jak do psow i suk bo Iwona ma 2 suki ( bokserke bardzo spokojną i znajdke bardzo o nią zazdrosną ...a dt o którym mysli w razie co tez ma juz psy ..takze macie dziewczyny bojowe zadanie :evil_lol: ...jesli spoko ...to tylko dogadac sprawy transportowo- odbiorowe :loveu:

Ile sunia moze miec lat