Soniaa Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 Witam, Bardzo proszę o podpowiedź może ktoś był w takiej sytuacji. Mianowicie kupiłem suczkę do hodowli 6.5 miesiąca. Obecnie 15 miesięcy. Podczas rejestracji hodowli postaniwiłem zrobić badania na dysplazję . Okazało się że suczka ma dysplazję HD-D/E. Niestety nie nadaję się do hodowli. Co powinien zrobić hodowca od którego nabyłem suczkę? i co ja mogę zrobić? Oczekuję na rzeczowe podpowiedzi. Quote
Kocurkotka Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 według mnie powinien pokryć koszt leczenia lub zwrócić część kosztów kupna psa Z jakiego związku jest hodowla ? jaką umowę podpisałaś ? Quote
Soniaa Posted October 12, 2014 Author Posted October 12, 2014 Niestety nie mam umowy to jest import z zagranicy. Poprosiłem o umowę ale ponoć jedna z najlepszych na świecie i umowy nie podpisałem uwierzyłem na słowo. Proponuje mi 50%. zwrotu tylko nie wiem czy to chciwe podejście. Jeśli tak to tylko ja mam problem. Związek Węgierski. Quote
isabelle301 Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 50% zwrotu to bardzo uczciwe podejście ze strony hodowcy. Od polskiego hodowcy nawet gdybyś miała umowę w reku w 99% przypadkow zobaczyłabyś figę. Quote
Soniaa Posted October 12, 2014 Author Posted October 12, 2014 Dziękuję bardzo. Nie będę podejmował tematu dalej. Twoja odpowiedzi jest bardzo uczciwa. Dziękuję. Tylko szkoda że muszę czekać kolejne naście lat na spełnienie marzeń. Oby czasu starczyło. Quote
Recommended Posts