Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 181
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agnieszka(Visenna) napisał(a):
Powiedz mi, jaka to jest dokładnie miejscowość.

Oława, Agnieszko to tylko dobra wola kochanej Pani Ewy, wzruszyła ją historia tego biednego psa i chce pomóc, widziała też zdjęcia..ale, jak się trafi inna bieda szybciej..DT będzie już nieaktualny:roll:

Posted

Domyślam się i chyba wszyscy tutaj doceniamy gest Twój i Pani Ewy.A to, że zadaję pytania to tylko i wyłącznie w trosce o dobro psa.Bo nie chciałabym, żeby ze Schroniska trafił do Schroniska, gdzie w boksie, w samotności miałby powoli umierać :shake: Ale to co mówisz dogłębnie zmienia stan rzeczy.Ok, zrobimy co w naszej mocy żeby pies dotarł do Oławy.I dzięki raz jeszcze.

Posted

Agnieszka(Visenna) napisał(a):
Domyślam się i chyba wszyscy tutaj doceniamy gest Twój i Pani Ewy.A to, że zadaję pytania to tylko i wyłącznie w trosce o dobro psa.Bo nie chciałabym, żeby ze Schroniska trafił do Schroniska, gdzie w boksie, w samotności miałby powoli umierać :shake: Ale to co mówisz dogłębnie zmienia stan rzeczy.Ok, zrobimy co w naszej mocy żeby pies dotarł do Oławy.I dzięki raz jeszcze.

czy Ty mnie uważasz za jakąś niepoważna smarkulę? :shake:przypuszczam, że mogłabym być Twoją matką i taka forma rozmowy mi nie odpowiada.

Posted

Masz okazję się wykazać i pomóc temu psu...to miejsce wykorzystam dla innej biedy, a Ty poczuj się proszę odpowiedzialna za jego los, pozdrawiam.

Posted

Wybacz, ale nie rozumiem pretensji. Nie znam Cię i nie wiem, jakie jest Twoje podejście do pewnych spraw.Są i tacy, co uważają, że pies powinien żyć za wszelką cenę, nawet stary, schorowany, nawet w Schronisku, bez opieki.. bo zawsze ma 0,0000001% szans na dom.Jeżeli Cie uraziłam to przeogromnie przepraszam.Jeśli natomiast forma rozmowy Ci nie odpowiada, to owszem, możemy nie rozmawiać wcale.. :crazyeye:Wskaż mi jednak zdanie, które sugerowałoby, że uważam Waszą pomoc za zbędną, proszę.

Posted

iwop napisał(a):
Bea nie rozumiem twojego postu...? Czy troska o psa jest czyms złym? ja widze niestety arogancję w twoim poście. A tez zyje juz prawie pól wieku...
Nie rozumiem tej agresji :oops:

przeciez agnieszka wyraźnie ci dziekuje...

absolutnie, nie...niestety najczęściej jest tak, że wszyscy dużo piszą, oceniają, krytykują a w rzeczywistości niestety zostaje garstka, która naprawdę pomaga.

Posted

Po prostu kiedy wspomniałaś o boksie, to myślałam, że p. Ewa prowadzi jakieś Schronisko/Azyl, w którym chciałabyś psa umieścić, żeby nie został poddany eutanazji.To wszystko z mojej strony.Jest inaczej, więc zależy mi, żeby ten pies został wyciągnięty.Otrzymał drugą szansę.Jeśli ja natomiast jestem w tej kwestii przeszkodą, jakąś blokadą dla niego - natychmiast się wycofuję.

Posted

To topik Megusi, jamniczka wczoraj na wszystkich warczała i pokazywała ząbki... chyba poczuła się lepiej i pokazuje swój jamniczy charakter, wieczorem zadzwonię i dowiem się jak się dzisiaj czuje.
Od jutra powinna być już w GW, niestety na razie chyba nie nadaje się do adopcji.

Posted

Bea, chyba źle odczytałaś intencje Agnieszki (ja odebrałam jej słowa jako troskę o psa i nie mam powodu sądzić, że jest inaczej...), nie rezygnuj, proszę z szansy dla tego psa.. przecież wszyscy wiedzą, jak wiele robisz dla różnych bied... nie wszyscy z forum znamy się osobiście, a wypowiedzi "wirtualne" często są mylące i różne od intencji..

Posted

jamniczka wczoraj na wszystkich warczała i pokazywała ząbki...

biedna rybka..pewnie się boi...

Od jutra powinna być już w GW

kurcze też czekam, aż się ukaże ogłoszenie Filutki, wysłałam w sobotę, myślałam, że dziś wydrukują...
Bea, jakby trafili Ci się jacyś fajni ludzie od jamniczki, a nie zdecydowaliby się na nią, może podeślesz im Filutke?

Posted

Kam napisał(a):
biedna rybka..pewnie się boi...

kurcze też czekam, aż się ukaże ogłoszenie Filutki, wysłałam w sobotę, myślałam, że dziś wydrukują...
Bea, jakby trafili Ci się jacyś fajni ludzie od jamniczki, a nie zdecydowaliby się na nią, może podeślesz im Filutke?

masz jak w banku;)

Posted

Kam napisał(a):
dziękuję :loveu:

a wracając do agresji: chce gryźć na poważnie, cz tylko "markuje" ?

gryzie niestety, Pani w schronisku mnie ostrzegała, że ma charakterek..ale ze mną była jak aniołek...może dlatego,że bardzo cierpiała:(

Posted

Bea1 napisał(a):
Nie jest to na pewno Mikołaj:evil_lol: pamiętasz?:diabloti:

ooo, tak, Mikołaja nie da się zapomnieć!:evil_lol: