Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Seaside']nieźle się zapowiada :p Tylko czy ta Pani sobie zdaje sprawę z tego, że to psi staruszek? :(

tytuł ogłoszenia brzmi :
CZARUŚ - JAMNICZY STARSZY PAN BARDZO CZEKA NA DOM

A TREŚĆ:

Czarek był mieszkańcem schroniska w Jeleniej Górze. Ciężko przechodzić koło boksu gdzie siedzi taka psia starowinka, tęskni i niknie w oczach. Starsze psiaki bardzo źle znoszą izolację, brak człowieka...
Dzięki odrobinie szczęścia i dobremu sercu kilku ludzi, psiak przebywa teraz w domu tymczasowym we Wrocławiu, gdzie czeka na kochający domek. Niestety nie może tam przebywać w nieskończoność, bardzo pilnie szukamy mu więc domku i kogoś kto pokocha tego przystojniaka.
Czarek jest starszym psiakiem , trochę niedowidzi i pradwopodobnie ma problemy ze słuchem, mimo to świetnie sobie radzi. Jest nieagresywny w stosunku do ludzi, dogaduje się też z kotami :
" Z moją kotka sie polubił, merda do niej ogonkiem ... "

Jak każdy szanujący sie psi staruszek, Czarek lubi sobie pospać, dobrze zjeść, przejść się na spacerek i grzać pupcie na podusi ;)
A i zapomniałabym o najważniejszym , toż to pies dla koneserów psiej urody z wyglądu jak jamnik szorstkowłosy , a sierść w dotyku mięciutka i delikatna , jak jedwab, w sam raz do głaskania.

PROSZĘ OTWÓRZCIE SWOJE SERDUCHO DLA CZARKA,
wiemy że to starszy psiak, ludzie wolą szczeniaki, ale czy nie zasługuje choć na odrobine szczęścia ?

SPECJALNIE PISAŁAM O WIEKU, ZEBY NIE BYŁO WŁASNIE NIEDOMÓWIEN, A NIE ZNAM PRAWDZIWEGO WIEKU, WIEC LICZBOWO NIE WPISAŁAM

PRZECIERZ WKLEJAŁAM WAM LINK DO OGŁOSZENIA, KOBITY CZYTAC CO PISZE ;)

http://wroclaw.gumtree.pl/wroclaw/45/13014245.html

• Replies 150
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dostałam trzeciego meila od Pani. Juz dzwoniła:loveu: . P. marty co prawda nie było, ale jest umówiona na jutro na tel. Bardzo chce na żywo poznać Czarusia :loveu: . Czaruś chyba zaczarował Panią
Ojojoj zeby to było to :loveu: :loveu: :loveu:
Chyba coraz bardziej Wrocławian lubie.
Ulv wyciąga staruszki bidy ze schronu, Pająk ma cudowny domek (a on starszy od Czarisia, i mniej adopcyjny był ).. Czarusiowi tez domek sie powoli szykuje. TRZYMAM KCIUKI

Posted

Ale wiadomości:loveu: agamika zostaniesz psią czarodziejką:loveu: :multi: jeśli pani miała juz pieska to super, a ja wierzę, że Czaruś się spodoba:lol: trzymam mocno wszystkie kciuki:)
ja też się szukuję na wyjazd do w-wia, ale musze zabrać psa, więc jeszcze pewnie to potrwa;)

Posted

[LEFT]Witajcie, ostatnio nie bywam na dogo, duzo sie dzieje i w pracy i w domku.
Właśnie oczekuje na P. Zuzię. mam po Nią wyjść z czarusiem jak będę gdzieś już w pobliżu mojej ulicy. Przez telefon P. bardzo miła, o wszystko wypytywała, ja nic nie ukrywałam, wszystko o Czarusiu nawet to, że czasami zdarzy Mu się napaskudzić. Trzymajcie kciuki, aby czaruś znalazł kochającą rodzinkę.
Dzisiaj syn mi pokazał chore dziecię kocie więc kolejna bida u mnie. Nie wiem ile to ma, może 3 tyg. byliśmy u naszego weta, ale niestety dzisiaj wyjątkowo krócej byli. Kotek cały czas bardzo głośno płacze, a nawet szukał cycka u Czarusia.

Za Czarusia i za jego szczęście!
[/LEFT]

Posted

agamika napisał(a):
z tego napiecia ciągłego , to ja osiwieje w koncu, a kciuki mi odpadną, od trzymania ich cały czas:roll:

To ja Cię, cioteczko, na chwilę zastąpię:p Mocne kciuki dla czarującego Czarusia:thumbs:

Posted

własnie dostałam meila, i az mi sie płakac zachciało... ze szczęscia, do czarka trafiłam przez Seaside przypadkiem, ale i taaak straaawsznie sie ciesze.

WitamNo i love oczywiście wybuchła ;-)))Dorota wyszła po nas na przystanek...z daleka już widziałam to cudo na krótkich nóziach i się poryczałam :)) jest wspaniały i baaaaaaardzo dzielny.Niedawno przywieźliśmy Czaruchnę do domu, chodzi teraz, robi rozeznaie...wiem, że mu ciężko (Dorocie też) ale skoro musiał zminić dom to ma go u nas :))****
No nic, idziemy na siku, bo może chłopinę z tego stresu ciśnie w brzuszek:))Bardzo dziekuję za Czarusia :)) proszę nam wszystkim życzyć szczęścia i zdrowia, zdrowia, zdrowia!!

myslicie zeby Panią Zuze tu do nas zaproscić jesli oczywiscie będzie chcieć?

( *** tu wyciełam kawałeczek, ale dla nas małowazny ;) )

Posted

wiem ze moze nie ja powinnam w sumie o tym napisać, a;e naprawde, jak oprzeczytałam meila od P.Zuzanny to niemogłam się powstrzymać.
Martka, ja nie wiem jak on do Ciebie trafił, tak jak pisałam wpadłam tu dzieki Seaside:evil_lol: , ale DZIEKUJE CI BAAAARDZO, dzieki Tobie, jedna więcej starodupccia grzeje się w domku :loveu: na własnej podusi

Posted

Martka bardzo nam pomogła i zabrała tą chodzącą bidkę z Jeleniej Góry do siebie na tymczas. Już baaardzo dawno. Czarek u niej odżył :loveu: Zresztą widac po zdjęciach (najlepsze te w sweterku :cool3: )
Martka - bardzo bardzo mocno Ci dziękujemy :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
I agamice - czarodziejce :loveu: :loveu: :loveu: szczęście przynosisz naszym jeleniogórskim psiakom :loveu:

Ale się cieszę!!!!!!!!!!!!!!:multi: :multi: :multi: szczęśliwy finał :loveu:

Posted

Seaside napisał(a):

I agamice - czarodziejce :loveu: :loveu: :loveu: szczęście przynosisz naszym jeleniogórskim psiakom :loveu:

To może Keniusia...? Tak mi zapadła w serce ta psinka...

Mnóstwo szczęścia życzę Czarusiowi i jego nowej wspaniałej Pani! A dla Martki i jej Mamy ogromne brawa za serce i wrażliwość:multi:

Posted

moja , rola, ograniczyła sie tylko do plakatu i ogłoszenia jednego:oops: ,.
Ja myse , ze to przeznaczenie poprostu było, ze P. Zuza trafiła na to ogłoszenie.

I jak dziewczyny, dac link P.Zuzie do wątku Czarusia?

(Jaka Keniusia? ma tu watek gdzies?)

Posted

[LEFT]Kochane, przepraszam, że wcześniej nic nie napisałam, ale dzisiaj poświęcam się kociemu noworodkowi. Karmię, poję i wybieram pchły i larwy pcheł rękoma.
Czaruś pojechał do nowego, wspaniałego domku:loveu:. Ma kochającą Panią Zuzię i kochającego Pana Olusia, który ma 12 lat:loveu: Jesteśmy szczęśliwi, że Czaruś znalazł swój DOM:multi:.
Na pewno na początku będzie ciężko, bo u nas tez tak było, ale mam nadzieję, że z biegiem czasu Czaruś sie przyzwyczai i będzie szczęśliwy do końca.

Planujemy Go kiedyś odwiedzić, ale jak myślicie chyba nie za szybko, żeby się na nowo nam nie porozklejał?!
Mam nadzieję, że pożyje długo w dobrym zdrowiu.
Był ostatnio odrobaczany i odpchlony, brakuje Mu tylko szczepienia. Tego nie dopilnowałam odkąd Go zabrałam ze schronu:oops:. Nie wiem czy był szczepiony tam czy nie.
To za Czarusia I Zuzię i Olusia! Wspaniali ludzie!:loveu:
[/LEFT]

Posted

Planujemy Go kiedyś odwiedzić, ale jak myślicie chyba nie za szybko, żeby się na nowo nam nie porozklejał?!

Martka masz racje, wiem ,ze to będzie cięzkie dla Ciebie, ale lepiej nie za szybko go odwiedzić :-( . Ale zawsze zostają telafony i moze P. Zuza zdecyduje sie zalogować tu? i raz na jakis czas przesłąć jakies więsci o Czarusiu:loveu:

przepraszam, że wcześniej nic nie napisałam, ale dzisiaj poświęcam się kociemu noworodkowi.

zawsze prawdziwe życie wazniejsze niz internet, a ja wiesci przekazałam od P.Zuzy która chyba wyczuła jak my tu na szpilkach siedzimy i mi meila posłała:loveu: jak tylko z Czarusiem przybył ado domu

niech siękocio zdrowo trzyma :loveu: i sobie rośnie

ps. Seaside tytuł zmień :eviltong:

Posted

[quote name='Martka']

Dzięki Dziewczynki za allegro, dzięki Wam psinka ma swój własny i tylko dla siebie DOM!:loveu:

Wspaniali ludzie.:loveu:

tym razem nie allegro :evil_lol: , ale gumtree:evil_lol:
( a własnie jusze ogłoszenie usunąć - straaasznie to lubie robić:loveu: )

a psinka ma dom bo ktos taki jeden dał jej szanse i wziął na tymczas do siebie:loveu: