rusia Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 witam Was Jestem z Łodzi i już naprawdę nie wiem co mam robić dlatego piszę tutaj. Mam w domu 4-letniego znalezionego kundelka. A od niedawna jestem mamą, niestety moja niunia ma alergie na sierść i bardzo się męczy. Pytałam już wszystkich, rodzinę, znajomych, znajomych znajomych, rodziny znajomych, znajomych rodziny i już nie wiem do kogo mam z tym iść. W schronisku nie ma miejsc, zresztą pewnie sami dobrze wiecie jak tam jest. Gdyby ktoś chciał przygarnąć pieska, albo gdyby ktoś znał kogoś kto chciałby przygarnąć pieska, bardzo Was proszę o pomoc. Piesek ma 4 lata, jest nieduży-sięga mi do kolan, waży 8 kilo, jest szczuplutki, koloru beżowego. Jest naprawdę bardzo wesoły, radosny a przede wszystkim zadbany i zdrowy. Postaram się jak najszybciej dołączyć jego zdjęcie. BARDZO PROSZĘ O POMOC, KAŻDEGO DNIA JEST CORAZ GORZEJ Quote
ewatonieja Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 ja niestety reaguje alergią na takie sytuacje :shake: Quote
rusia Posted July 12, 2007 Author Posted July 12, 2007 niestety to nie ja wybrałam alergię mojego dziecka :( Na chwilę obecną wygląda to tak, że dziecko jest w jednym pokoju, a pies w drugim, i wszyscy się męczymy, tzn. ja, mąż, niunia i piesek. Jest mi bardzo ciężko, tylko że to już jest dla mnie naprawdę sytuacja bez wyjścia. Quote
Reno2001 Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Byłoby wskazane by wstawić jakieś zdjecia psa. Bez tego nie ruszymy. Uprzedzam jednak, że jest sezon wakacyjny.Teraz mało kto chce wziąć psa. teraz wszyscy psy oddają :angryy: . Ale, może akurat... Quote
rusia Posted July 12, 2007 Author Posted July 12, 2007 zdjęcia wstawię jutro rano, zaraz wrócę z pracy do domu i obfotografuję psa Quote
xxxx52 Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 prosze przekazac jak ma na imie piesek,czy jest kastrowany i szczepionyß jakim wieku jest dziecko? Quote
szajbus Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Jak długo pies może zostać u ciebie? Czy dawałaś gdzieś ogłoszenia np.allegro itp? To ważne informacje. Quote
ewatonieja Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 na tej stronie sa wypisane portale na których można umieszczac ogłoszenia o zwierzętach, http://www.niechcianeizapomniane.org/forum/ogoszenia-vt221.html do schroniska nie sa przyjmowane psy,które mają właścicieli Quote
rusia Posted July 13, 2007 Author Posted July 13, 2007 Pies wabi się Urwis, ma cztery lata, jest szczepiony, zdrowy, zadbany, niestety nie kastrowany. Oto jego zdjęcia: http://www.rusia.fotosik.pl/ niestety nie umiem ich tu wkleić :( Moja córka ma pół roku, początkowo nie wiedzieliśmy co jej jest. Po wielokrotnych wizytach u lekarzy w końcu ktoś stwierdził że są to objawy alergii. I wówczas zaczęły się testy. Niestety córka strasznie się dusi i puchnie. Umieszczam ogłoszenie na najróżniejszych darmowych stronach, już sama zgubiłam rachubę gdzie już jest a gdzie jeszcze nie. Na allegro jeszcze go nie pokazywałam, ale zaraz to zrobię. Co do tego ile może u mnie zostać, to tego nie da się określić. Z dnia na dzień jest coraz gorzej, ale przecież nie wyrzucę go na ulicę, bo naprawdę bardzo kocham swojego kundla. Quote
xxxx52 Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 czy dziecko mialo robione testy na siersc i wydzieline psa?jakie leki dostaje?kiedy dziecko sie dusi?Z mojego asthmatycznego doswiadczenia wiem,ze nie mozna od razu objawami duszenia obwiniac psa!wpierw nalezy wykonac testy (ale nie wiem czy takim malym dzieciom sie wykonuje i czy polroczne dzieci maja alergie na siersc -zapytam sie mojego alergologa),gdyz przyczyn dusznosci moze byc wiele.sledze czesto watki ,na ktorych czesta przyczyna pozbywania sie zwierzat jest alergia,ale czy to naprawde alegie sa:crazyeye: Moze byc,np.kurz,jedzenie,pierze,stres,milbybakterie,itd.Moj syn mial alergie na banana,cytrusy,pozniej nowalijki,czekolade,Gdy skonczyl 14 lat alergia minela.Zwierzeta mialam zawsze. Dusznosci poza tym nie dostaje sie z dnia na dzien:shake: Quote
beka Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Jeśli dziecko ma problemy ze skórą lub duszności, lekarze zazwyczaj karzą pozbyc sie zwierząt bo one mogę byc przyczyną :( A testy u malutkich dzici nie wychodzą ...bardzo cieżko jest stwierdzić konkretna przyczynę :( Quote
xxxx52 Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 beka-ida na latwizne.podobne bylo ze mna i z moimi dziecmi,ale ja nigdy nie oddalam moich zwierzat ,pozniej moj organizm nie reagowal na te rozne alergeny.mialam testy i moje dzieci(wtedy mialy 7 lat)testy wykazaly uczulenie na rozne rzeczy no i na psy i koty,ale tak naprawde uczulone byly na jedzenie ,pylki kwiatowe,kurz. Testy wykazaly ++++ na siersc zwierzat.Nie wierze lekarzom.obecnie ,moje dzieciaki powyrastaly ,maja tylko alergie na pylki traw,ale i ta powoli uspakaja sie.Z wiekiem dojrzewania duzo alergi mija,ale i tak nie wolno dzieci trzymac jak w inkubatorze ,sterylnie. Quote
Kar0la Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Moje dzieci też są alergikami. Na szczęście nie jest to stan poważny. Odkąd się urodziły słyszałam tylko wydaj psy, wydaj papugi to na pewno przez nie. Na szczęście wszystko się ułożyło. Zwierząt nie oddałam, dzieci nie chorują z ich powodu, ale nie zawsze bywa tak różowo. Jeśli dziecko puchnie to już nie przelewki, a niestety tak jak napisała Beka testy u tak małych dzieci niestety nie wychodzą wiarygodne... Wstawię powiększone fotki. Psiak jest śliczny. Quote
xxxx52 Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 mysle ,ze dla pieska bedzie lepiej szybciutko znalezc dobry dom,gdyz izolacja psa jest forma tez znecania! Quote
szajbus Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Wspaniała psina i zgadzam sie, że jeśli jesteś przekonana, że to reakcja na psa, to trzeba mu znaleźć jak najszybciej domek. Jeśli nie masz konta na allegro to mogę ci go tam ogłosić, bo na aktywacje troch się czeka. Ponadto mogę ci go wystawić na ale.gratka. Jeśli tak to musisz mi podać kontakt na siebie. Możesz to zrobić na pw. Quote
ewatonieja Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 dzisiaj jakies wredne małżeństwo przyszło do schroniska z rudym kundelkiem,który szczekał ,chcieli go oddac bo dziecko ma "alregię" i pies jest agresywny,gryzie ich ,pani pokazała ręce, to moje wyglądaja gorzej a mnie nikt specjalnie nie gryzie, powiedziałam jej że nie przyjmujemy psów od właścicieli i że w razie porzucenia odpowie za ten czyn,bo sa kary i sśd się tym zajmuje ;) a Pani na mnie huknęła ,że jej znajomy był tu i oddawał psa swojego w żywe oczy mi będzie kłamała, zamknęłam jej furtkę przed nosem :angryy: Quote
xxxx52 Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Boze,zeby tego pieska nie uwiazala w lesie,albo z auta wyrzucila:placz: Quote
ewatonieja Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 powiedziałam im żeby poszukali wśród rodziny i dali ogłoszenia, że nie można tak psa wypieprzyć lub oddac do schroniska bo za to grozi kara,a oni się zdziwili i powiedzieli że pies nie ma chipa, odp im że ja sobie spisze numer rejestracji ich samochodu :angryy: pies przejawiający agresję wobec innych osobników ma marne szanse w schronisku,nie ma osobnych boksów by izolowac więc albo go zagryzą albo on tak narozrabia że dostanie wyrok Quote
Agnieszka(Visenna) Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Nie naskakujcie na kobietę, bo to może przynieść tylko i wyłącznie odwrotny efekt (wiem, że trudno.. sama jestem cholernie impulsywna).Postarajcie się przynajmniej :p Trzeba jak najszybciej znaleźć dom temu pieskowi.XXX - może mogłabyś poszukać dla niego miejsce... ? :-( Quote
szajbus Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 Uroczy Urwisek pilnie poszukuje nowego domku! Quote
szajbus Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 Urwis nie może zostać w swoim dotychczasowym domku. Kto przygarnie tego pięknisia? Quote
rusia Posted July 16, 2007 Author Posted July 16, 2007 wybaczcie że dopiero dziś odpisuję, ale w domu nie mam niestety internetu. Dziękuje Wam wszystkim serdecznie za pomoc. Konto na allegro założyłam, ale faktycznie na rejestrację się czeka i póki co nie mogę tam nic wystawić:( Co do tych testów, to jak na razie kazali izolować moją córkę od prawie wszystkiego, przecież my już nawet firanek w oknach nie mamy bo zbiera się na nich kurz. Słuchajcie, to jest naprawdę jedna wielka paranoja. Quote
rusia Posted July 16, 2007 Author Posted July 16, 2007 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=216534349 tutaj możecie zobaczyć ogłoszenie na allegro, które zostało umieszczone przez szajbusa (właściwie to chyba szajbuskę :)), stokrotne DZIĘKUJĘ Quote
szajbus Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/615066_maly_urwis_czeka_na_nowy_domek_pilne.html Urwisek czeka na kochający domek! Quote
Agnieszka(Visenna) Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 Oby nie musiał się tułać.. Piesek czeka na właściciela, u boku którego będzie mógł dożyć spokojnej starości.. Quote
Recommended Posts