Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[quote name='diabelkowa']perfidnie ukradlam zdjecia ze spacerku do galerii logana![/QUOTE]

w końcu pasują też do loganowej galerii;)

[quote name='gusia1972']boskie te widoki :) i to zamczysko takie :) super wyprawa :)[/QUOTE]

widoki piękne tym bardziej że pierwszy raz je widziałam w wersji jesiennej

[IMG]http://img262.imageshack.us/img262/3112/p1160536.jpg[/IMG]

Edited by tina i irish
Posted

Seria pięknych jesiennych fotografii, gratuluję!
Myślałam, że zastanę Cię tu dzisiaj. Chciałam zapytać o samopoczucie Irish, ostatnio była wspaniale rozbrykana :lol:.
Uściski dla Was wszystkich!

Posted

Ganima, dziękuję, nadal jest:) a jak ostatnio zauroczył ją pewien husky to już zupełnie szalała:) teraz pędzimy na deszczowy parkowy spacer z Irish i termosem z gorącą herbatą

Posted

:loveu:
Pewien husky to Łowca? Mmmm...
Jeśli Irish zachęca do zabawy nieznajome koty na spacerze, to znaczy, że ma wyjątkowo dobry nastrój, cieszę się :lol:
Napisz proszę więcej o informacji od wet-a, z którym korespondujesz w sprawie Irulki.
Panda jest przekonana, że pod każdym zaparkowanym samochodem schowany jest kot :kociak: i zawsze robi rozemocjonowana :diabloti: dokładny przegląd wszystkich parkingów.
Zajrzyj, proszę, do nas na dogo. Pa!
Irish, bobasie, :bluepaw::bluepaw: !!!

Posted

Ganima napisał(a):
:loveu:
Pewien husky to Łowca? Mmmm...
Jeśli Irish zachęca do zabawy nieznajome koty na spacerze, to znaczy, że ma wyjątkowo dobry nastrój, cieszę się :lol:

Nie, to zupełnie inny ktoś w innym miejscu. Nie zapamiętałąm jego imienia, ale był starszy od Irish, bardzo spokojny i zajęty swoimi sprawami, a ona zaczepiała go jak szczeniak, robiła szalone kółka w galopie, szczekała, przynosiła mu patyki co się prawie nigdy nie zdarza z obcym psem, aż w końcu i on się wkręcił do zabawy:)

A co do kotów to dotyczyło naszej Lunki i to na codzień. Miś w zębach, na początku piszczenie, zabawowe pozycje w tańcu dookola kota, później szczkanie na zachęte, jakaś niewinna gonitwa (no, powiedzmy) a jak nic nie działa to kłądzie się przeciagając na przeciwko jej.

Lunka w takich momentach nie jest zainteresowana, ale gdy wracamy ze spaceru czeka pod drzwiami już z daleka witając nas "miau", uważnie węszy łapy Irish gdzie byłyśmy, łasi się chodząc między łapami Irish a w innych spokojnych momentach zaczepia ją p oswojemu miauczeniem, wyciągniętą łapą i wtedy znowu Irish ucieka. Jedynie śpią zgodnie razem i piją z jednej miski.

Jeżeli chodzi o obce koty Irish pewnie tak samo by je zaczepiała do zabawy, patrzy z utęsknieniem na każdego mijanego, również zagląda pod samochody, ale jest w tym mniej delikatności niż w jej zachowaniu w stosunku do Lunki. Nie mówiąz już o dzikich gonitwach za Parisą i Rysią, osaczaniu ich na dachu garażu, chociaż ostatnio w odwiedzinach byłam świadkiem jak Irish podeszła do śpiącej na sofie Parisy a ta nie uciekła i uradowana Irish trzymała przy niej nos machając ogonem a późneij co chwilę podchodziła zrobić to samo.

Ganima napisał(a):

Napisz proszę więcej o informacji od wet-a, z którym korespondujesz w sprawie Irulki.

Powiedział, że za dużo mailowo nie poradzi ale zaproponował badania, część wykluczył. I jedziemy jutro na badanie krwi (dowiemy się przede wszystkim, czy Irish ma wrodzoną niedoczynność tarczycy i przeciwciała ją niszczące fałszujące wynik poziomu hormonów) a do potwierdzenia/wykluczenia Addisona brakuje USG nerek, które możnaby wykonać najlepiej w Warszawie w tym samym dniu w którym byśmy odiwedziły prof.
Ciężko to będzie zrobić by tego samego dnia odwiedzić jego, zrobić u kogoś innego USG, mieć w tym dniu w na dodatek transport, ale może się kiedyś uda. Nie jest to wyjazd który musi być jak najszybciej, ale mam nadzieję, że byłby już ostatni z tego rodzajów, później jedynie zostawały by badania krwi od czasu do czasu i ekg (do czasu zanim się tętno pogorszy).
Bo wyniki wynikami, ale jeśli Irish dużo lepiej się czuje po odstawieniu prawie wszystkich lekarst to widocznie tak jest dla niej lepiej nawet z tym tetnem.

Ganima napisał(a):
Panda jest przekonana, że pod każdym zaparkowanym samochodem schowany jest kot :kociak: i zawsze robi rozemocjonowana :diabloti: dokładny przegląd wszystkich parkingów.
Zajrzyj, proszę, do nas na dogo. Pa!
Irish, bobasie, :bluepaw::bluepaw: !!!

Zrozumiały by się z Irish:) Uwielbiam w Pandzie to, że jak się zachowuje i patrzy to się ma wrażenie, że ona wszystko rozumie i dobrze o wszystkim wie, te jej sprytne i zarazem radosne oczy. Zaraz zajrzę.
Pozdrawiamy i ściskamy Was

Posted

[quote name='gusia1972']a cóż to za impreza była ?? jakiś cross psi ?? :)

to były zawody w ramach Pucharu Polski Dryland w sprincie oraz Pucharu Europy ESDRA Off-Snow - SILESIANA 2009 w Wyścigach Psich Zaprzęgów.
a właściwie są bo jeszcze jutro będą.
Na razie tylko jedno zdjęcie bo męczę seminarium, ale przywiozłam dużo:) warto było pochodzić w tym błocie i przedzierać się przez las żeby zobaczyć jak pędzą:)

Posted

[quote name='Magda25']
Na każdym zdjęciu widać szczęście na psim pysku i pasję biegania w oczach. A jak jest jeszcze okazja sie ubłocić :loveu:

[quote name='gusia1972']patrząc na te wszystkie fotki jasne jest że pies jest najszczęśliwszy jest jak ma pasję :)

szczęśliwe są na pewno w czasie biegu, ale czy ja wiem czy wszystkie te wywalone jęzory na mecie to czysta radość...niektóre wyglądały jakby im było ciężko oddech złapać w dodatku ten tłum rąk i urządzeń szukających chipa, trochę strachu też było. i nie wszystkie wróciły o własnych siłach.
ale na pewno lubią to co robią:)

[quote name='Magda25']Masz więcej foteczek ?:razz:

mam, ale czasu mało więc będą pojawiać się powoli.

ostatnie chwile przed startem

ile było krzyku - puśćcie mnie wreszcie

Posted

Czarnulka napisał(a):

No to wszytskiego najlepszego dla Iriish i żebyście razem długo żyły;D

dziękujemy:)

dzisiaj Irish powspominała okres szczenięcy, wyszalała się z nowym znajomym maluchem, takie gonitwy były:crazyeye:.
żałuję że dawaliśmy jej ten encorton, bez wszystkich możliwych badań, o których nie poinformował nas wet.

Posted

[quote name='Aga&Ganja']Tak więc wszystkiego najlepszego dla Irish i dla Ciebie również. ;)
Żebyście były zdrowe jak rybki! :)

dziękujemy:) przyda nam się więcej zdrowia, zwłaszcza Irish

nie działa mi link do Twojej galerii

zawsze w dniu jej urodzin przypominałam sobie małą Irish, teraz jednak

Urocza Irish zasypiająca

i uroczy, śpiący już, potworek