Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Iss']łóooooo jakie cudne spojrzenie
[url]http://img191.imageshack.us/img191/1962/p1180619.jpg[/url][/QUOTE]

[quote name='BellaLab'][url]http://img191.imageshack.us/img191/5231/p1180599.jpg[/url] piękna jest, spojrzenie świetne![/QUOTE]

potrafi czarować tymi oczkami.
a gdy ktoś coś je to tak patrzą jakby od wyewoluowania takiego spojrzenia zależało przeżycie

[quote name='Iss']po mimo tego, że niezmiennie uwielbiam czekolady to jestem pod wielkim wrażeniem bursztynowych oczu u czarnuszków )[/QUOTE]

wszystkie mają w sobie coś niezwykłego, bursztynowe oczy, czekoladowe nosy, czarny "makijaż" oczu...

dzisiaj rano udało się w końcu pobrać krew i mam nadzieję, że już wiezie ją kurier do badania.
może przez to, że w nowym miejscu byłyśmy, było trochę mniej stresu a jeszcze cudowne ciastko od pani weterynarz na koniec pozwoliło szybko zapomnieć o strasznych igłach, opaskach uciskowych i tym podobnych.
przy okazji mam wrażenie, że znalazłam lecznicę, która ma potencjał zostać moim zaufanym miejscem - czego ostatnio bardzo brakowało. zobaczymy.

za chwilę jedziemy odpocząć, więc już teraz życzę wszystkim szczęśliwego Nowego Roku

Posted

[quote name='Iss']oj a co się dzieje z Irish ? po co badania?
Trzymam za Was :)

dziękujemy, krew pobrana i ponoć wysłana, ale z wynikami nie zadzwonili.
Irish ma bradykardię i jeszcze raz badamy hormony żeby je na pewno wykluczyć, tym razem w laboratorium weterynaryjnym.

[quote name='Aga&Ganja']Musisz kiedyś umówić się do Świerklańca z moją siostrą! Też ma labka i mieszka na Śląsku! ;)
Pozdrawiamy i życzymy dużo zdrówka! :)

Do świerklańca mam 20km więc niestety za daleko na codzienne spacery, ale jeszcze nie raz się tam wybierzemy:)

Wróciłyśmy już, były to niezwykłe dni zwłaszcza przez pogodę, poniższe zdjęcie jest z pierwszego dnia - i w tedy było jeszcze coś widać, później nie tylko góry znikły ale i sąsiednie domy. w noc sylwestrową słychać było sztuczne ognie, ale nie było ich widać. razem z pojawieniem się mgły znikł śnieg. spacerowałyśmy więc nic nie widząc ale miało to swój urok

Myślałam, że ta ospałość Irish to odpoczynek jeszcze po podróży i wrażeniach, ale tętno od rana jest na granicy 40-45:(

Posted

Iss napisał(a):
o kurcze , przykro mi :( biedulka :( Była diagnozowana przez dr. Niziołka, czy też innego psiego kardiologa ?

tak, przez dr Pasławską i dr Niziołka, i według nich samo serce oprócz powiększenia komory jest ok i nic więcej nie pomogą, dopiero gdy trzeba będzie zakładać rozrusznik.
jeszcze szukam innych możliwości niż wada wrodzona typu zakłócenie przewodzenia impulsów w sercu itp dlatego te hormony. ale tak naprawdę i tak dostaje i dostawała maksymalne dawki hormonów których podobno jej brakuje i nic się nie poprawiło.
mimo wszystko zwłaszcza teraz gdy jest zimno, jest wiele chwil kiedy nie widać żadnych objawów choroby, a jak są to wiemy że musimy wszystko robić wolniej i z odpoczynkiem i jest dobrze. nadal jest jeszcze trochę biegania, piłeczki, z paru rzeczy które też wywoływały jej uśmiech trzeba było zrezygnować, ale jest dobrze i oby jak najdłużej:)
martwi mnie tylko ten dzisiejszy spadek tętna w okolice 40, gdy była badana przez kardiologów miała 60 i mówili, że jeśli tak się utrzyma będzie dobrze, że trzeba będzie się naprawdę martwić przy 40. może to chwilowe i w następnych dniach przyspieszy serduszko. leży cały dzień.

Posted

przykra sprawa :( a teraz jest cały czas pod opieką kardiologa ? czy od czadu do czasu widujecie się z Pasławską i Niziołkiem ?

Posted

Iss napisał(a):
przykra sprawa :( a teraz jest cały czas pod opieką kardiologa ? czy od czadu do czasu widujecie się z Pasławską i Niziołkiem ?

o tym, że ma bradykardię dowiedziałam się w czerwcu'09 od tego czasu byliśmy dwa razy u nich, chciałabym częściej ale odległość na razie nie pozwala, pozostają telefony a tu na miejscu robimy kontrolne ekg. na razie dr Niziołek zalecił żeby ją porządnie zbadał endokrynolog plus usg nadnerczy

Iss napisał(a):
piękne widoki :) gdzie byłyście ?

między Suchą Beskidzką a Wadowicami, tam gdzie latem nas Skawą. na tamtym spacerze było jeszcze coś widać, później nawet nie brałam aparatu

Posted

Zadzwoniłam dzisiaj po wyniki i właściwie tylko je chciałam, ale wet się zainteresował sprawą i pomyślałam, że właściwie czemu by go nie odwiedzić.

Na razie wykluczamy tarczycę - tyreoglobulina negatywna czyli nie ma wrodzonej niedoczynności tarczycy :multi: poza tym T4 przy obecnej dawce Eltroxinu przewyższa 2-3 krotnie normę więc odstawiamy go przez następny miesiąc

Zrobiliśmy też próbę atropinową i po wstrzyknięciu atropiny serduszko przyspieszyło do 150/min :multi: wcześniej było 60-90/min, czyli coś jest w stanie je ruszyć:)

Wet jak każdy miał inne zdanie i jemu niedotlenienie serca nie wydaje się aż tak duże, a powiększona komora może być skutkiem problemów z układem oddechowym, więc próbujemy teraz Euphyllin i za miesiąc kontrola

Czyli na razie hormony na bok, jeszcze tylko ten Adisson mnie dręczy, może niedługo udałoby się zrobić usg nadnerczy

Podsumowując pojawiło się w końcu coś pozytywnego

Posted

Świetnie :) Wierzę, że w końcu się wszystko wyjaśni i Irish będzie się czuła lepiej.
A do której lecznicy w końcu dzwoniłaś? W dąbrowie czy bielsku ?

Posted

mam nadzieję, że będzie tak dalej dobrze.
chociaż wczoraj - nie wiem czy to reakcja na nowy lek czy wina szyi z indyka, cały wieczór Irish się męczyła, wymiotowała, lizała podłogę, meble, łapy - wszystko, co stanęło na jej drodze. dzisiaj jest już w porządku, ale cały czas ją obserwuję i odpoczywa. wieczorem nawet zaczęłyśmy naukę "wstydź się", rozpięła już do końca zamek bluzy:) kliker ma dla niej cudowne właściwości, wszystkie "smutki" znikają i ożywa

[quote name='Iss']A do której lecznicy w końcu dzwoniłaś? W dąbrowie czy bielsku ?

dąbrowę zostawię na kolejną kontrolę, na razie rozmawiałam z tym wetem który pobierał krew - mało o nich wiem, ale zawsze lepiej posłuchać wielu zdań.

i zdjęcie kiedyś robione - czekamy w samochodzie pod bramą po której drugiej stronie jest Kama, Irish skupiona, a jak piszczy i krzyczy tak głośno jak się da "moja Kama, ja chcę do mojej Kamy" - tego nie widać

może w sobotę pobiegają

Posted

tina i irish napisał(a):

dąbrowę zostawię na kolejną kontrolę, na razie rozmawiałam z tym wetem który pobierał krew - mało o nich wiem, ale zawsze lepiej posłuchać wielu zdań.

w takim razie czekam na wrażenia, poznałam dr. Klorygę jakiś czas temu , wydaje się być całkiem miły :))

P:S gdybyś trafiła do BB spotkałybyśmy się zapewne

Posted

zdrowia życzymy!

tina i irish napisał(a):
wieczorem nawet zaczęłyśmy naukę "wstydź się", rozpięła już do końca zamek bluzy:) kliker ma dla niej cudowne właściwości, wszystkie "smutki" znikają i ożywa

świetnie! gratuluje postępów:) kliker ma w sobie jakąś magie:)

Posted

Magda25 napisał(a):
http://img69.imageshack.us/img69/3990/p1180220.jpg
Cmok w te kochane włochate fafelki . Fajnie zmarszczyła czółko, nie każdy pies tak potrafi :)

myślałam, że każdy;)

Ania&Fibi napisał(a):
Piękny zaśnieżony nosek! :)
http://img691.imageshack.us/img691/1293/p1180824.jpg

Dużo zdrówka wam, pieniążków i cierpliwości! :)

dziękuję przyda się tego wszystkiego trochę, żeby Irish w końcu przestała się męczyć, a szczególnie weterynarza który to wszystko ogarnie i znajdzie przyczynę

Iss napisał(a):
w takim razie czekam na wrażenia, poznałam dr. Klorygę jakiś czas temu , wydaje się być całkiem miły :))

P:S gdybyś trafiła do BB spotkałybyśmy się zapewne

napiszę na pewno jeśli się z nim zobaczymy. Tam w Bielsku masz praktyki?

BellaLab napisał(a):
zdrowia życzymy!

świetnie! gratuluje postępów:) kliker ma w sobie jakąś magie:)

dziękuję:) oj ma i wciąga...
zresztą Irish też sprawia wrażenie jakby jej kilka sesji parominutowych dziennie nie wystarczało, ona by chciała cały czas:)

udało mi się w końcu nakręcić, co nauczyłyśmy się robić z miską, brakuje jeszcze obchodzenia tylnimi łapami ale na to zabrakło miejsca

[video=youtube;xtI6wLNusfk]http://www.youtube.com/watch?v=xtI6wLNusfk[/video]