Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

och ! Białogóra !! :loveu:
jak byłam piękna i młoda to jeździłam na obozy harcerskie do Górczyna - a to jest rzut beretem do Białogóry i właśnie na plażę do Białogóry chodziliśmy się plażować :loveu:

Posted

gusia1972 przejeżdżamy zawsze przez Górczyn jadąc tam, zresztą innej drogi nie ma;)

Rinuś to są zdjęcia z września tego roku. niestety nie mieszkamy tam:( Najlepiej nam jest pod namiotem (i tu mamy sprawdzony camping), ale po sezonie jest za zimno i wtedy mieszkamy w pokoju, niestety tam gdzie już mieliśmy nocleg w pokoju, na pewno nie wrócimy (moge napisać Ci późnej wiadomość z adresami i co i jak), ale do Białogóry będziemy wracać:)

edit:

w drodze na

Hel

Posted

gusia1972 my byliśmy na campingu Checz Kaszubska.
w sezonie jak dla mnie jest dosyć mało ludzi, nieporównywalnie mniej niż np w Łebie a nawet dużo mniej niż w Dębkach.
Plaża jest szeroka i ciągnie się kilometrami więc można zawsze znaleźć jakieś odludne miejsce, ale nawet na głównej plaży nie ma tłoku i chociaż jest tam zakaz wprowadznia psów, można bez problemu przejść. Można rozbić się tak, że ludzie są gdzieś daleko a dla psa w tej odległości przestają istnieć (w sezonie byliśmy tam w sierpniu zawsze). poza tym są tam piękne lasy (fioletowe od wrzosów:loveu:), rezerwat przyrody i dużo ścieżek tak więc czasami nawet bardziej się chciało tam pospacerować niż po plaży.
mam nadzieję, że ta Białogóra zostanie taka jak najdłużej, że nie zamieni się w Łebę. dla mnie i tak najładniejsza jest poza sezonem gdy nic nie jest czynne i nikogo się nie spotyka i jest mróz. tak jak teraz mieliśmy:)

mewy na Helu, zachód słońca

i moje ulubione

Posted

foka szara w fokarium, Hel

śpią...?

i nagle hop, foka prosto z wody

mogłabym na nie patrzeć długo, ale Irish z M czekali na zewnątrz. do zobaczenia za rok foki.

Jutro jedziemy do dr Niziołka. ciekawe co on nam powie.

Posted

[quote name='Mi.']łojezu:crazyeye: foczki!!!:multi:
hahaa jakie one śmieszne są :diabloti: takie grube
http://img208.imageshack.us/img208/6811/p1150602.jpg

faktycznie grube były, wszystkie cztery bo tyle naliczyłam, ale jakie zwinne mimo to:)

[quote name='Rinuś']nigdy nie widziałam foki na żywo :eviltong:

ja wcześneij widziałam gdzieś daleko, a teraz peirwszy raz tak wyskoczyła na ląd na wyciągnięcie ręki

[quote name='alex_sandereczka']I co wet powiedział ?

Dr Niziołek potwierdził, że sama budowa serca poza powiększeniem jest prawidłowa i jeżeli to wina serca to może być zaburzenie przewodzenia, np zwapnienie jakiegoś włókna i na to nie ma lekarstwa.

Po wynikach hormonów i z wyglądu Irish nie wydaje mu się, żeby miała niedoczynność tarczycy i Addisona dlatego by to wykluczyć na pewno musimy udać się do endokrynologa i zrobić badania dokładniejsze krwi które mogą wykazać wrodzoną niedoczynność tarczycy, która może nie wychodzić w badaniach robionych dotychczas.

Na razie odstawiamy Vetmedin - kurczliwość serca poprawiła się w czasie jego stosowania (ale i innych leków) zaledwie o 0,5% a przedsionek zmniejszył bardzo nieznacznie więc nie ma sensu go podawać.

Co do rozrusznika to też mu się wydaje, że będzie jedynym rozwiązaniem, ale mimo iż nieleczona bradykadia później powoduje powiększenie się serca jeszcze bardziej i jego niewydolności, to wstrzymałby się z rozrusznikiem dopóki stan się nie będzie pogarszał.

W czaise badania Irish miała tętno 50/min, niższe niż nawet w domu:(

Podsumowując planuję się teraz skonsultować z endokrynologiem i zobaczymy co dalej. Bo jeśli wykluczymy na 100% hormony, to albo jest to ten problem z przewodzeniem albo możliwa jest jeszcze dystrofia mięśni, ale na to też nie ma lekarstwa.

Wracając z Częstochowy nie potrafiliśmy się powstrzymać gdyż zamek w Olsztynie był tylko 8km od nas, i w tym zimnie, deszczu i gradzie poszliśmy tam chodziać na chwilę:)

Białogóra '09

Posted

Przywiozłaś dużo ciekawych zdjęć z Kujaw i z nad morza, dobrze wiedzieć, że było Wam miło, ciekawie. Będę je często oglądać.
Osobno cieszę się, że mogłam zobaczyć film z biegającą po plaży, zadowoloną Irish! :multi::loveu: Czasem, jak teraz, brakuje słów.
Pozdrawiam ciepło.

Posted

[quote name='Ganima']Przywiozłaś dużo ciekawych zdjęć z Kujaw i z nad morza, dobrze wiedzieć, że było Wam miło, ciekawie. Będę je często oglądać.
Osobno cieszę się, że mogłam zobaczyć film z biegającą po plaży, zadowoloną Irish! :multi::loveu: Czasem, jak teraz, brakuje słów.
Pozdrawiam ciepło.

może za rok będziemy spacerować razem po tych plażach?
a co do filmu to może go tu wstawię i będziesz mogła tez go oglądać:) mam nadzieję, że będzie mogła być taka zadowolona jak najdłużej.
również pozdrawiamy Was wszystkie i Puszka i czekamy nadal na M. Dziękuję.

Posted

Dzięki za film tutaj!!! :-D
Jak dobrze widzieć zadowolonego, biegającego z powiewającymi uszami szczeniaczka :lol:, bawiącego się z nią M. również :multi:
No i to, co zrobiło na mnie dodatkowo duże wrażenie - piasek "udający" pędzącą mgłę:cool2:
Chcemy więcej!
Panda już zajęła moją poduchę, więc teraz już - dobrej nocy!!!
Irish, :bluepaw::bluepaw: