Ulaa Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Boże to jakieś cuda chyba :loveu::multi: Panie Adamie z Żoną - jesteście cudownymi ludźmi!!!!!!! Ratujecie życie tego pieska!!! Quote
Mada:) Posted July 20, 2007 Author Posted July 20, 2007 Witamy PANIE ADAMIE !! ALEŻ SIĘ CIESZĘ !!! Quote
ma_ruda Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Frodo ma domek? Czy można się juz cieszyć?:multi: Quote
Kasia Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Skąd Ci wspaniali ludzie dowiedzieli się o Frodo? :lol: Ściagać Go z allegro? Quote
Mada:) Posted July 20, 2007 Author Posted July 20, 2007 Pan Adam wspominał o żonie, która wypatrzyła Frodo właśnie na allegro !! :razz: fidelek2 - to Twoja zasługa, serdecznie Ci dziękuję !! :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: Quote
Mada:) Posted July 20, 2007 Author Posted July 20, 2007 Ooo... !! Pani Magda ! :cool3: Prawda, że to cudowna wiadomość ? Jednak okazy emocji zostawię sobie na niedzielę. :p Kurcze, nie mogę się powstrzymać !! :multi: Quote
magda222 Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Tak bardzo się cieszę :) Ostatnio tyle psiaków znalazło nowe domki!!! Oby były kochane i szczęśliwe do końca swoich dni!!! Quote
Kasia Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Cieszę się ogromnie, że aukcja przyniosła domek!!! :multi::multi::multi: Ale do niedzieli Go nie ściągnę - nie będę zapeszać ;) Quote
aniac50 Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 fidelek2 napisał(a):Cieszę się ogromnie, że aukcja przyniosła domek!!! :multi::multi::multi: Ale do niedzieli Go nie ściągnę - nie będę zapeszać ;) Lepiej dmuchać na zimne !!!!;) :loveu: Quote
eve2000 Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Cudowna wiadomość!!! :multi: Trzymam z całych sił kciuki! Quote
Adamolus Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 oki smycz kupiona jutro po niego zasuwam, pozdro all dam znac w poniedzialek jak Frodo sie klimatyzuje:):)Adam Quote
Mada:) Posted July 21, 2007 Author Posted July 21, 2007 HURA... !!! Czekamy na wieści !! :multi: Quote
Adamolus Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Hey, niestety nie zabralismy psa. Bylismy w schronisku i okazalo sie ze pies jest dziki, przez 11 lat byl przywiazany do budy. Boi sie ludzi i ucieka przed nimi. Pani powiedziala w schronisku ze nawet ona nie jest w stanie go wyciagnac z boksu (ucieka przed nia). Zdecydowalibysmy sie na niego gdybysmy mieli dom z ogrodem, a w tym wypadku mieszkanie w bloku odpada. W takim razie bierzemy innego pieska schroniskowego, szkoda ze informacje na necie nie były wiarygodne bo sami narobilismy sobie ochoty na niego, a taki pies nie jest w stanie zaadoptowac sie w mieszkaniu jak zyl ciagle przy budzie. Wiec jak ktos ma ogrod to moze go zabrac, niestety do blokowiska psiak sie nie nadaje. Quote
Kasia Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Szkoda, ze nie wiedziałam o tym bo od razu w aukcji bym zaznaczyła....:shake: Quote
Ulaa Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 :-(:-(:-(:-(:-(:-(:-( nie było o tym wiadomo wcześniej? Quote
ma_ruda Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Frodo bardzo przypomina wyglądem moją Punię, może więc tez "charakterkiem"? Myślę, że gdyby Punia znalazła się na miejscu Froda, też trudno byłoby ją przekonać do wyjścia z boksu:oops:. Pomijam, że w ogóle nie potrafię sobie wyobrazić jej w takiej sytuacji. Ale np. nie pozwoliła się nikomu, poza mną, wyprowadzić z domu na spacer. Nie dziwi mnie więc zachowanie Froda. Tylko, ze jeżeli rzeczywiście był przez całe życie w budzie:angryy:, to nie można oczekiwać, że przystosuje się teraz do warunków miejskich (nie tylko do mieszkania w bloku). Z tego co pisze Adamolus zrozumiałam, że on teraz nie wychodzi na spacery??? a w pierwszym poście jest informacja, że ładnie chodzi na smyczy??? Jedno jest pewne- on jest teraz bardzo nieszczęśliwy i wydaje mi się, że przy kolejnej próbie wyciagnięcia go stamtąd, powinna byc osoba, z której Frodo chociaz troche ufa. Quote
Kasia Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Aukcja Frodo na allegro sie skończyła, jeśli mam Go wystawić ponownie to prosze o pewne i prawdziwe informacje na Jego temat. Quote
grazyna9915 Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Przepraszam ale wskakuję tylko na chwilkę bo zaraz muszę zmykać. W pierwszym poście jest wzmianka, że nie potrafi chodzić na smyczy, (pięknie na smyczy chodzi jamniorek, a nie ponek). Psiak nie potrafi chodzić na smyczy bo podobno robił wcześniej co chciał i biegał gdzie chciał. O tym, że był przy budzie ja nic nie wiedziałam i tym samym MADA która mu zakładała wątek, też nie mogła nic wiedzieć. Natomiast dzisiaj będąc w schornisku dowiedziałam się że wyprowadzenie tego psa z boksu jest trudne z tego właśnie powodu że nie potrafi chodzić na smyczy i boi się. Okazuje się, że przy wyprowadzeniu go muszą być dwie osoby. Adamolus rozumiem twoją decyzję, szkoda, że tak się stało. Jeżeli psiak do września nie znajdzie domu, a ja będę miała w końcu wolny tymczas, to go wezmę na DT i spróbuję trochę ułożyć. Może wtedy będzie łatwiej. Quote
ma_ruda Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 [quote name='grazyna9915']W pierwszym poście jest wzmianka, że nie potrafi chodzić na smyczy, (pięknie na smyczy chodzi jamniorek, a nie ponek). Psiak nie potrafi chodzić na smyczy bo podobno robił wcześniej co chciał i biegał gdzie chciał. O tym, że był przy budzie ja nic nie wiedziałam i tym samym MADA która mu zakładała wątek, też nie mogła nic wiedzieć. Natomiast dzisiaj będąc w schornisku dowiedziałam się że wyprowadzenie tego psa z boksu jest trudne z tego właśnie powodu że nie potrafi chodzić na smyczy i boi się. Okazuje się, że przy wyprowadzeniu go muszą być dwie osoby. Adamolus rozumiem twoją decyzję, szkoda, że tak się stało. Jeżeli psiak do września nie znajdzie domu, a ja będę miała w końcu wolny tymczas, to go wezmę na DT i spróbuję trochę ułożyć. Może wtedy będzie łatwiej. Przepraszam, rzeczywiście nie przeczytałam uważnie pierwszego postu:oops:. Ale myślę, że niezależnie od braku umiejętności chodzenia na smyczy i tego czy był przy budzie:-( , czy tylko w domu z ogrodem, gdzie miał dużo swobody, noey domek powinien mieć podobne warunki (tylko ta buda to chyba niekoniecznie:cool3: ). Wierzę, że mu się uda:happy1:i że wkrótce będziemy się cieszyć ze szczęśliwego finału tej historii Quote
grazyna9915 Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 ma_ruda nie musisz przepraszać ja również mam nadzieję, że psiak znajdzie dom i zaufa człowiekowi. Quote
Recommended Posts