madeleine Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 a ja mam takie pytanie pośrednio dotyczące karmy.. jak myślicie która będzie lepsza? pod względem stosunku swojej ceny do składu karmy.. Magnusson dla juniora czy Chicken Soup dla juniora? młoda w końcu zje starą karmę i zastanawiam się, którą kupic. Wiem, że magnusson jej posmakował, co do chicken soup to nie wiem bo nie dostałam próbek. Proszę o pomoc :eviltong: Quote
*Monia* Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Mi magnusson się średnio podoba, bo jest za suchy i bardziej jako ciastka stosuję. Chicken soup nie próbowałam, więc się nie wypowiem. Quote
havana Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 zastanawiam sie nad karma active czy mozecie mi przyblizyc wielkosc tych chrupek - ciastek? tak plus minus? bo mojemu niejadkowi to i ksztalt karmy trzeba dopasowywac :oops: Quote
Frytela Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Akurat moim teraz kupilam activa, hmmm jest mniejsze od pastylki strepsils (akurat nie mam obok zadnych monet). Moim psom smakuje, kupy fajne ;) Na poczatku roku ich troche magnussonem karmiłam, ale przestali importować. Ostatnio znowu zaczeli i bardzo dobrze. Dużo moich znajomych karmi swoje psy tą karmą i są zadowoleni. Kokos go nie chce jeść ale myśle ze powodem tego jest miłość :evil_lol: (Chilli właśnie ma cieczkę...) ;) Quote
havana Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 dzieki dostalam probke, male a do tego suche mlody nawet powachac nie chcial cholera jedna Quote
Frytela Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 havana napisał(a):dzieki dostalam probke, male a do tego suche mlody nawet powachac nie chcial cholera jedna Hehe :lol: Moje raczej jedzą, jak nie zjędzą to wiedzą że nic innego nie dostaną, tylko to muszą zjeść, koniec konców zjadają ;) To karma taka ciasteczkowa, łatwo sie kruszy. Usiłuje sobie przypomnieć ktora wersje im kupowałam za ostatnim razem... Quote
havana Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 moja wina, nie jestem konsekwenta a i reszta "stada" mi nie pomaga w zlamaniu gnojka :shake: chudy jak byl tak jest :roll: Quote
Frytela Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Moj Kokos (ten z banerka) od 3 dni jesc w ogóle nie chciał. Wyglądał jak straszydło. Wczoraj zjadł sam, bez zadnego blagania całą miche... :evil_lol: szok Mam nadzieje, że dzisiaj też zje ;) Quote
Kozanka Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Nie mogę nigdzie znaleźć, czy jest to karma z linii super premium? Quote
anellk.lk Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 nie wiem czy juz pytałam, zna ktoś? stosował dłużej? moje bydle pochłonelo cały worek juniora, ale pod koniec nie jadł tak chętnie jak na początku, więc pytam - czy ktos stosował dłużej?? Quote
Ati Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Szwedzka , 50% swiezego miesa- czy kogos psy juz probowaly Quote
emue Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Mój maltan je próbkę. Bardzo mu smakuje i nieźle po niej kupcia. :D Quote
aduska1212 Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Ja też dostałam w prezencie jedno opakowanie. Mojej meeega wybrednej suczy niestety nie przekonała do siebie, a była brana z myślą o niej... Ale dwa pozostałe, "normalne" psy, które dostawały ją jako smaczki, w sumie nie protestowały :) więc nie wiem jak się sprawdzi jako podstawowa karma, ale myślę, że ma w sobie coś dobrego. Quote
Ati Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 u mnie przy osmiu , acz wypieszczonych psach-zaden:( Quote
aduska1212 Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 no właśnie-może i ja dodam, że te moje "normalne" psiaki to takie żarłoczki i rzadko czego nie zjedzą... Quote
agiza Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Moje wcinają lighta od pierwszego podania. Nie było żadnych sensacji żołądkowo-jelitowych. Kupki robią mniejsze. Jestem bardzo zadowolona z tej karmy. Quote
Impresja&Simarilion Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Ja karmię moją suczke, która ma skłonności do problemów skórnych tą karmą. Jak na razie jest bardzo dobrze :) Quote
monika. Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 moja wybredna ją uwielbia, najpierw dostawała adulta, potem musiałam zmienić na lighta i strasznie się bałam ale zajada się aż miło, już drugi worek zjada. Karmię na zmianę suchym albo namaczam. Quote
Zwierz Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Tak to karma z linii super premium ,[ciach]/ Mod Quote
pestka13 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 właśnie zamówiłam drugi worek Juniora dla mojej suni ,przeczytam skład na opakowaniu ...wcześniej nie zwróciłam na opakowanie uwagi ...dam znać . ja z karmy jestem zadowolona i moja sunia też ,nie ma rewelacji jak po Orjenie ...staram się unikać karm komercyjnych ,długo szukałam i mam nadzieję,że trafiłam dobrze... Quote
Zwierz Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 Karma Magnusson jest wypiekana ,a to zupełnie inny proces produkcji,wiele wolniejszy niż ekstrudowanie karm .W takim procesie powstaje 99% karm na świecie,poza wyjatkami ,jakim jest Magnusson. Karma jest bardzo dobrze przyswajalna przez psy ,ale trzeba podkreślić ,że jest to karma dla psów zdrowych.Nie jest dietą,tylko dobrze zbilansowaną karmą dla psów. Wielkość granulatu nie różni się między sobą dość znacznie .Karma dla szczeniąt jest nieco mniejsza ,powiedzmy wielkości 2 groszy,a karma dla psów dorosłych adult,work,light ma wielkość granulatu nieco mniejszą od 5 groszy .Część ludzi traktuje karmę jako przysmak z racji wyglądu i smakowitości . Quote
Ginkat Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Przetestowałam już kilka karm, szukając takiej którą moje psy zjedzą bez marudzenia. I póki co jestem bardzo zadowolona z Meat & Biscuit. Karma przepięknie pachnie, psy wcinają aż miło. Co najważniejsze karma jest na wołowinie a tej w karmach prawie wcale się nie spotyka więc jak dla mnie to dodatkowy +. No i jak patrzę na skład to wiem co czytam bo to same "swojskie" produkty. Obecnie kończę drugi worek i skutków "ubocznych" brak i mam nadzieję że tak zostanie. Ale jak dla mnie najbardziej miarodajne są wygląd psa i wyniki badań a te ostatnie planuję na jesień i jeżeli wszystko będzie ok to na pewno zostanę na tej karmie. Cena jak dla mnie wysoka, ale można znaleźć promocję i kupić w przyzwoitej cenie za ok 13 zł/kg tylko trzeba poszukać. Quote
Zwierz Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Jeśli ktoś z Krakowa jest zainteresowany kupnem Magnussona zapraszam do sklepu Zwierz w Krakowie ul.Juliusza Lea 20b (tuż przy ul.Urzędniczej),mamy pełny wybór tej karmy [LIST] [*] :lol: [/LIST] Quote
Recommended Posts