Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a ja mam takie pytanie pośrednio dotyczące karmy.. jak myślicie która będzie lepsza? pod względem stosunku swojej ceny do składu karmy.. Magnusson dla juniora czy Chicken Soup dla juniora?
młoda w końcu zje starą karmę i zastanawiam się, którą kupic. Wiem, że magnusson jej posmakował, co do chicken soup to nie wiem bo nie dostałam próbek.
Proszę o pomoc :eviltong:

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

zastanawiam sie nad karma active
czy mozecie mi przyblizyc wielkosc tych chrupek - ciastek? tak plus minus? bo mojemu niejadkowi to i ksztalt karmy trzeba dopasowywac :oops:

• 3 weeks later...
Posted

Akurat moim teraz kupilam activa, hmmm jest mniejsze od pastylki strepsils (akurat nie mam obok zadnych monet).

Moim psom smakuje, kupy fajne ;)
Na poczatku roku ich troche magnussonem karmiłam, ale przestali importować. Ostatnio znowu zaczeli i bardzo dobrze. Dużo moich znajomych karmi swoje psy tą karmą i są zadowoleni.
Kokos go nie chce jeść ale myśle ze powodem tego jest miłość :evil_lol: (Chilli właśnie ma cieczkę...) ;)

Posted

havana napisał(a):
dzieki
dostalam probke, male a do tego suche
mlody nawet powachac nie chcial cholera jedna

Hehe :lol:
Moje raczej jedzą, jak nie zjędzą to wiedzą że nic innego nie dostaną, tylko to muszą zjeść, koniec konców zjadają ;)
To karma taka ciasteczkowa, łatwo sie kruszy.
Usiłuje sobie przypomnieć ktora wersje im kupowałam za ostatnim razem...

Posted

Moj Kokos (ten z banerka) od 3 dni jesc w ogóle nie chciał. Wyglądał jak straszydło. Wczoraj zjadł sam, bez zadnego blagania całą miche... :evil_lol: szok
Mam nadzieje, że dzisiaj też zje ;)

• 3 weeks later...
  • 6 months later...
Posted

nie wiem czy juz pytałam, zna ktoś? stosował dłużej?

moje bydle pochłonelo cały worek juniora, ale pod koniec nie jadł tak chętnie jak na początku, więc pytam - czy ktos stosował dłużej??

• 1 month later...
Posted

Ja też dostałam w prezencie jedno opakowanie. Mojej meeega wybrednej suczy niestety nie przekonała do siebie, a była brana z myślą o niej... Ale dwa pozostałe, "normalne" psy, które dostawały ją jako smaczki, w sumie nie protestowały :) więc nie wiem jak się sprawdzi jako podstawowa karma, ale myślę, że ma w sobie coś dobrego.

Posted

Moje wcinają lighta od pierwszego podania. Nie było żadnych sensacji żołądkowo-jelitowych. Kupki robią mniejsze. Jestem bardzo zadowolona z tej karmy.

• 3 months later...
  • 1 month later...
Posted

moja wybredna ją uwielbia, najpierw dostawała adulta, potem musiałam zmienić na lighta i strasznie się bałam ale zajada się aż miło, już drugi worek zjada. Karmię na zmianę suchym albo namaczam.

• 2 months later...
  • 4 weeks later...
Posted

właśnie zamówiłam drugi worek Juniora dla mojej suni ,przeczytam skład na opakowaniu ...wcześniej nie zwróciłam na opakowanie uwagi ...dam znać .
ja z karmy jestem zadowolona i moja sunia też ,nie ma rewelacji jak po Orjenie ...staram się unikać karm komercyjnych ,długo szukałam i mam nadzieję,że trafiłam dobrze...

Posted

Karma Magnusson jest wypiekana ,a to zupełnie inny proces produkcji,wiele wolniejszy niż ekstrudowanie karm .W takim procesie powstaje 99% karm na świecie,poza wyjatkami ,jakim jest Magnusson.
Karma jest bardzo dobrze przyswajalna przez psy ,ale trzeba podkreślić ,że jest to karma dla psów zdrowych.Nie jest dietą,tylko dobrze zbilansowaną karmą dla psów.
Wielkość granulatu nie różni się między sobą dość znacznie .Karma dla szczeniąt jest nieco mniejsza ,powiedzmy wielkości 2 groszy,a karma dla psów dorosłych adult,work,light ma wielkość granulatu nieco mniejszą od 5 groszy .Część ludzi traktuje karmę jako przysmak z racji wyglądu i smakowitości .

• 1 month later...
Posted

Przetestowałam już kilka karm, szukając takiej którą moje psy zjedzą bez marudzenia. I póki co jestem bardzo zadowolona z Meat & Biscuit. Karma przepięknie pachnie, psy wcinają aż miło. Co najważniejsze karma jest na wołowinie a tej w karmach prawie wcale się nie spotyka więc jak dla mnie to dodatkowy +. No i jak patrzę na skład to wiem co czytam bo to same "swojskie" produkty.
Obecnie kończę drugi worek i skutków "ubocznych" brak i mam nadzieję że tak zostanie.
Ale jak dla mnie najbardziej miarodajne są wygląd psa i wyniki badań a te ostatnie planuję na jesień i jeżeli wszystko będzie ok to na pewno zostanę na tej karmie. Cena jak dla mnie wysoka, ale można znaleźć promocję i kupić w przyzwoitej cenie za ok 13 zł/kg tylko trzeba poszukać.

• 1 month later...
Posted

Jeśli ktoś z Krakowa jest zainteresowany kupnem Magnussona zapraszam do sklepu Zwierz w Krakowie ul.Juliusza Lea 20b (tuż przy ul.Urzędniczej),mamy pełny wybór tej karmy

[LIST]
[*] :lol:

[/LIST]