Malgoneczka Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 Witam wszystkich. czytając chyba wszystkie posty zdecydowaliśmy się kipic Akita. Mamy "maluszka" w domu od jakiegoś czasu. ma 11 tygodni i 12.5kg. czy ktoś może nam poradzić jak długie spacery powinien miec. chodzi mi głównie żeby nie obciążac stawów. w domu śpi i śpi. Spokojniutki. pozdrawiam Quote
Paulina94 Posted September 27, 2014 Posted September 27, 2014 Hej :D Sam spacer mało obciąża stawy. Bardziej obciążające jest schodzenie po schodach i bieganie, więc to właśnie te czynności powinny być na razie ograniczane ;) Spacerować możecie początkowo np. pół godzinki i stopniowo zwiększać dystans. P.S. Mam nadzieję, że pochwalisz się swoim słodziakiem zakładając mu galerię 8-) Quote
Bagira Posted May 21, 2016 Posted May 21, 2016 Akita szybko sie meczy na długim spacerze. Woli wolny czas z ukochana osoba. Kładzie na plecy rozłozy nogi i jest happy. Każdy co ma Akite zna ten cudny obrazek :) Quote
Miawko Posted May 21, 2016 Posted May 21, 2016 No co Ty? Mój uwielbia długie spacery. Ciągnie za sobą jęzor, ale idzie zadowolony :) 1 Quote
Recommended Posts