martazobeniak Posted September 24, 2014 Posted September 24, 2014 Tina EDEN DOG przyszła na świat 08.09.2013 roku w Wąbrzeźnie. 03.11.2013 roku pojawiła się w moim domu i wniosła do niego wiele radości. Jest baaardzo inteligentną, nieco kapryśną panną, uwielbiającą skoki, biegi i pływanie. Quote
phase Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 o co tak pieknie prosila? :) :) https://pbs.twimg.com/media/B00ZbHPIQAA3WjQ.jpg Quote
martazobeniak Posted November 5, 2014 Author Posted November 5, 2014 Z tego, co pamiętam, o jakiś przysmak ze żwacza. Trafił mi się egzemplarz o sporym apetycie. ;) Nie dość, że motywowana głównie jedzeniowo (choć pieszczotą i ciepłym słowem nie pogardzi), to wykorzystuje przy tym (czasem nawet bez wydania polecenia polecenia) kilka komend: siad / leżeć / zostań / stój / rzuć to / łapa (z siadu) / "piona" - ze stania / "łapki" - podwójna "piona" ze stania / głos / poproś /przewrót / hop. Zna imiona domowników i nazwy pomieszczeń (np. "idź": do kuchni / do łazienki / do mojego pokoju / 'na swoje'). Co najlepsze, opanowała je gdzieś do 5-6 miesiąca życia. Później nowych rzeczy już jej właściwie nie uczyłam. Quote
martazobeniak Posted March 2, 2015 Author Posted March 2, 2015 Tina w 'niedźwiadkowej wersji'. ;) Quote
martazobeniak Posted April 11, 2015 Author Posted April 11, 2015 A oto panna Tina po wczorajszej wizycie u groomera: Quote
Recommended Posts