Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sunia porzucona około 2 lata temu w miejscowości podradomskiej, bytowała w lesie, rodziła szczeniaki.

Dowiedziałam się o niej w sierpniu i pojechałam sprawdzić, Pracownicy stacji benzynowej dostali klatke na odłowienie suni, ale nie pokazywała się.

Okazało się, że urodziłą młode na pewnej posesji w norze pod deskami.

Właściciele posesji odmówili wydania suki i ślepego miotu, twierdząc, że suka jest od tego dnia ich i koniec.

Po miesiącu rozmyślili się i wydali mi szczeniaki wraz z suczką. Suke chcieli zostawić,

ale zażądałam wysterylizowania jej i nie wypuszczania na ulicę, gdyż pomimo deklaracji, że jest ich własnością, suka włóczyła się nadal po okolicy.

To info od Pani Ewy, która przygarneła psiaki.

Ja mam 4 z nich na DT i potrzebuje wsparcia na karmę dla psiaków

Z własnych pieniedzy zaplacilam na ich szczepienie a mam jeszcze bardzo chorą Sunię - Coffi u siebie

W związku z tym, że psiaki będa owczarkowate to potrzebują dobrej karmy dla dużych psów.

Jeśli ktoś mogłby podarować taka karmę bardzo proszę!!

Jestem nowa na dogomanii ale wszystko o mnie na fb :)

6 szczeniaków wyrzuconych na bruk wraz z matką - POMOCY

OGŁASZAM KONKURS NA IMIĘ DLA SZCZENIORKÓW I WIRTUALNA ADOPCJĘ. Mamy 3 pieski i 1 sunię. Ten kto wpłaci 40zł za szczepienie 1 maleństwa ma prawo go nazwać ( wczoraj zaszczepiłam psiaki - faktura w ostatnim zdjęciu - zrobiłam to na własny koszt )
PIESEK 1
PIESEK 2
PIESEK 3
SUNIA 4
ZAPRASZAMY NA WIRTUALNA ADOPCJĘ MALEŃSTW !!!
Pieniążki można wpłacic po 1 października wiem,wiem koniec miesiąca ale nie chce aby pieski do pierwszego były BEZIMIENNE

Posted

Jest bazarek imienny dla piesków - powstał jak do mnie trafiły, także co się uzbiera dla tych czterech to do nich trafi.

Ale mi idzie o to, że osoby, które wpłacaja na bazarku wpłacają za nadanie imienia/imion, a tu jest pomysł zbierania na koszty szczepień za adopcję wirtualną polegającą też na nadaniu imion... :roll:

Dobra, może nie będę się już wcinać. :/

Posted

Inka, ale co ja mogę poradzić? Napisałam, że psy mają bazarek imienny od tygodnia i to co będzie zadeklarowane dla czterech, które wyjechały, to trafi do tych czterech. Chyba nie sądzisz, że mam cos wspólnego z tym wątkiem i pomysłem? Dowiedziałam sie o nim od Ciebie.

Posted

Inka, ale co ja mogę poradzić? Napisałam, że psy mają bazarek imienny od tygodnia i to co będzie zadeklarowane dla czterech, które wyjechały, to trafi do tych czterech. Chyba nie sądzisz, że mam cos wspólnego z tym wątkiem i pomysłem? Dowiedziałam sie o nim od Ciebie.

Absolutnie nie sądzę!

Zauważyłam i napisałam, co zauważyłam, ot co.