DomTymczasowDlaSzczeniaków Posted September 24, 2014 Posted September 24, 2014 Sunia porzucona około 2 lata temu w miejscowości podradomskiej, bytowała w lesie, rodziła szczeniaki. Dowiedziałam się o niej w sierpniu i pojechałam sprawdzić, Pracownicy stacji benzynowej dostali klatke na odłowienie suni, ale nie pokazywała się. Okazało się, że urodziłą młode na pewnej posesji w norze pod deskami. Właściciele posesji odmówili wydania suki i ślepego miotu, twierdząc, że suka jest od tego dnia ich i koniec. Po miesiącu rozmyślili się i wydali mi szczeniaki wraz z suczką. Suke chcieli zostawić, ale zażądałam wysterylizowania jej i nie wypuszczania na ulicę, gdyż pomimo deklaracji, że jest ich własnością, suka włóczyła się nadal po okolicy. To info od Pani Ewy, która przygarneła psiaki. Ja mam 4 z nich na DT i potrzebuje wsparcia na karmę dla psiaków Z własnych pieniedzy zaplacilam na ich szczepienie a mam jeszcze bardzo chorą Sunię - Coffi u siebie W związku z tym, że psiaki będa owczarkowate to potrzebują dobrej karmy dla dużych psów. Jeśli ktoś mogłby podarować taka karmę bardzo proszę!! Jestem nowa na dogomanii ale wszystko o mnie na fb :) 6 szczeniaków wyrzuconych na bruk wraz z matką - POMOCY OGŁASZAM KONKURS NA IMIĘ DLA SZCZENIORKÓW I WIRTUALNA ADOPCJĘ. Mamy 3 pieski i 1 sunię. Ten kto wpłaci 40zł za szczepienie 1 maleństwa ma prawo go nazwać ( wczoraj zaszczepiłam psiaki - faktura w ostatnim zdjęciu - zrobiłam to na własny koszt ) PIESEK 1 PIESEK 2 PIESEK 3SUNIA 4 ZAPRASZAMY NA WIRTUALNA ADOPCJĘ MALEŃSTW !!! Pieniążki można wpłacic po 1 października wiem,wiem koniec miesiąca ale nie chce aby pieski do pierwszego były BEZIMIENNE Quote
inka33 Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Tu jest już bazarek imienny na te szczeniaczki: http://www.dogomania.com/forum/topic/143006-sze%C5%9B%C4%87-szczeni%C4%85t-6-imion-na-psy-u-mestudio-do-2809/ więc chyba bedzie konflikt z imionami i kasiorą... :roll: Quote
mestudio Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Jest bazarek imienny dla piesków - powstał jak do mnie trafiły, także co się uzbiera dla tych czterech to do nich trafi. Quote
inka33 Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Jest bazarek imienny dla piesków - powstał jak do mnie trafiły, także co się uzbiera dla tych czterech to do nich trafi. Ale mi idzie o to, że osoby, które wpłacaja na bazarku wpłacają za nadanie imienia/imion, a tu jest pomysł zbierania na koszty szczepień za adopcję wirtualną polegającą też na nadaniu imion... :roll: Dobra, może nie będę się już wcinać. :/ Quote
mestudio Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Inka, ale co ja mogę poradzić? Napisałam, że psy mają bazarek imienny od tygodnia i to co będzie zadeklarowane dla czterech, które wyjechały, to trafi do tych czterech. Chyba nie sądzisz, że mam cos wspólnego z tym wątkiem i pomysłem? Dowiedziałam sie o nim od Ciebie. Quote
inka33 Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Inka, ale co ja mogę poradzić? Napisałam, że psy mają bazarek imienny od tygodnia i to co będzie zadeklarowane dla czterech, które wyjechały, to trafi do tych czterech. Chyba nie sądzisz, że mam cos wspólnego z tym wątkiem i pomysłem? Dowiedziałam sie o nim od Ciebie. Absolutnie nie sądzę! Zauważyłam i napisałam, co zauważyłam, ot co. Quote
Recommended Posts