kakadu Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 ja wlasnie od pol godziny staje na glowie, zeby sobie zalatwic zastepstwo na sobote, bo przez przypadek zobaczylam, ze tosia jedzie do mielca po goldenka; zostala mi jeszcze jedna szansa, zaraz bede dzwonic; chcialabym pojechac tam do schroniska (o ile tosia sie zgodzi - doplacilabym jej za paliwo) i zobaczyc jak to wyglada; jesli sunia ma dobre warunki, spi w cieple, nie cierpi glodu to faktycznie nie ma sensu jej chyba stamtad ruszac, choc brzmi to paskudnie; widzialam jeszcze jedna mala suczke - zajaczka2, no i przyznam szczerze, ze maly okruszek chwycil mnie za serce, ale to by trzeba bylo sprawdzic je pod katem kotow, szczekliwosci i agresji w stosunku do innych psow; napisz mi co o tym sadzisz, a ja dzadzwonie do ostatniej osoby, ktora ewentualnie moglaby przyjsc za mnie w sobote; Quote
kakadu Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 d...pa :shake: nie mam sie z kim zamienic, a na urlop nie moge liczyc z braku osob do pracy (a podobno jest bezrobocie...) Quote
Ulka18 Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Zajaczek 2 tez jest spokojna sunia i mlodziutka jeszcze. Na razie nie byla sterylizowana, ale to pewnie z braku srodkow i pilnosci innych suczek. Co do telefonow, to Kakadu pros PANIA IZE -> od jej imienia jest Iza Buleczka. Ona Ci wszystko wyjasni i o Izie i o Zajaczku ratlerce malej szarej. Quote
Murka Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Zajączka też mieszka na świetlicy. Zero agresji do ludzi i psów. Jest bardzo fajna i przymilna. Z kotami pewnie też nie ma problemu, bo na świetlicy przebywają klatki z kotami i nie byłoby możliwe trzymać tam psa, który np. by na nich wciąż szczekał. Nie słyszałam też, aby malutka szczekała. :roll: Quote
kakadu Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 po prawdziwej burzy mozgow i telefonie do schroniska, powstal pomysl, zeby wziac na tymczas... okruszka; jest malenki, nie moze byc w swietlicy ze wzgledu na aktywne psy, ktore moglyby go 'zadeptac', a on jak wiadomo nie jest w pelni sprawny, musi mieszkac w boksie, a tu idzie zima; do tego bardzo przypomina pieska, ktory byl u nas przez kilka miesiecy w dt i to chyba ujelo najbardziej mojego tz; w kazdym razie tz w koncu powiedzial, ze sie zgadza, a ja mysle, ze dla okruszka wbrew jego ulomnosci latwiej bedzie znalezc dom; w schronisku jest od kilku tygodni, podobno umie chodzic na smyczy, ja bede z nim chodzic na spacerki do parku, powinien sie jakos rozruszac, choc pani powiedziala, ze zadnej poprawy nie nalezy sie spodziewac; mysle, ze w razie czego znajdzie przedluzenie dt u mamy mojej przyjaciolki, ktora mieszka w domku z ogrodkiem (ale to jeszcze nic pewnego), ja bym zapewniala mu karme i jakies wspomagajace stawy i miesnie specyfiki; jesli jego kondycja zdrowotna na to pozwoli, zorganizuje tez zabieg kastracji; moze udaloby sie pojechac z nim do doktora galantego na sggw, on jest naprawde znakomity, moze cos by zaordynowal, ale to zalezy od tym razem naszej kondycji (finansowej) ;) jednoczesnie mam ogromna nadzieje, ze bedziecie mnie wspierac w poszukiwaniu domku stalego dla malucha, bo ja tu na dogo nie znam praktycznie nikogo, nie wiem kto umie robic aukcje na allegro itd; ze swojej strony moge powstawiac go do gazety stolecznej i na 'przygarnij pomoz', wydrukuje tez ogloszenia ze zdjeciem i porozwieszam w warszawskich lecznicach; moze uda sie zostawic cos w jakichs sklepach z artykulami dla zwierzat? sama nie wiem, ale balabym sie zostac sama w tej sytuacji i nie ukrywam, ze licze na wasza i innych dogomaniaczek pomoc; jesli uznacie, ze to zly pomysl (a w koncu lepiej znacie wszystkie realia) to zdecydowalismy sie z tz zaadoptowac okruszka na pelen wymiar wirtualnie (wraz z zapewnieniem mu cieplej budki, smakolykow i ewentualnych lekarstw); pozdrawiam ka. Quote
Murka Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 kakadu :loveu: Byłoby cudownie!!!! Okruszek ma swój wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=84356 Ulka18 wystawia go na allegro. Ja też chcę się przyłączyć do jego ogłaszania, ale wciąż nie mam kiedy. Ta psina rusza za serce i faktycznie bardzo potrzebuje CIEPŁEGO domu tymczasowego ;) Quote
t_kasiek Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 A co z Iza ??? :( ja bym tak bardzo chciala, zeby miala swoj kąt :( myslalam, ze bedzie miala na to szanse :( Quote
Murka Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 t_kasiek, Iza nie straciła szansy na własny kąt. Ma ją cały czas :) Każdy by chciał, żeby znalazła dom. Chyba nie ma nikogo tutaj, kto by jej źle życzył :shake: Ale to jest decyzja kakadu i należy ją uszanować. To im ma być łatwiej. W końcu oferują bezinteresowną pomoc i to na dużą skalę. Poza tym Okruszek ma duużo gorsze warunki (mieszka w boksie, w błocie i zimnie) niż Iza i bardziej potrzebuje domu, choćby tymczasowego przed zimą. Izie będziemy szukać domu dalej, bez stresu, że kończy się czas DT :roll: Quote
oktawia6 Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 dzisiaj widziałam Okruszka:shake::placz:faktycznie jest w wielkiej potrzebie-maleńkie biedactwo-Kakadu ruszaj z kopyta! Bułcia Iza-nadal czeka na swoją szansę ! Quote
t_kasiek Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 wiem Murka, wiem....no i wiem, ze nia kazdej psinie mozna pomoc, choc bardzo bysmy tego chcieli....ja niestety nie mam mozliwosci wziecia psiaka chocby na tymczas bo moja kotka nie toleuje raczej nieznajomych psow....nie to, ze sie ich boi - ona je atakuje !!!!! traktuje mieszkanie jak swoje terytoriu i jest bardzo zaborcza..... no nic - Bułeczka na poranny spacerek !!!!!!!! Quote
oktawia6 Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 dlatego mam 5 psów i żadnych kotów w domu Quote
t_kasiek Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 oktawia6 napisał(a):dlatego mam 5 psów i żadnych kotów w domu ona sie do mnie przybłąkała 7 lat temu !!!! przeciez nie moglam jej wyrzucic :( Tolerowała Tabi, jak sie pojawiła, ale na poczatku nie było to łatwe !!!!! A co do Bułeczki - no to niech wedruje na pierwsza !!!!!!!!!! Quote
t_kasiek Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 i jeszcze raz na dobranoc !!!!!!!!!!!! Quote
Gosiapk Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 Teraz to już nie Izunia, tylko Pulpecja, taka tłusta się zrobiła :lol: Quote
t_kasiek Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 ojej....bo jej domeczek potrzebny i duzo spacerkow...... :( Quote
Murka Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 Noo.. zdecydowanie lepiej prezentuje sie z profilu niż z lotu ptaka :evil_lol: Quote
t_kasiek Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 DZIEN DOBRY IZUNIU :) szukamy domeczku ..... moze dzis ??? Quote
Gosiapk Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 :roll:co słychac u Izuni? Czy jest DT czy nie? Quote
terra Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 Maleńka suczka czeka, by ktoś ją pokochał. Quote
Recommended Posts