Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bułeczka napisał(a):
nigdy
za dużo kilogramów, za dużo kudłów i za dużo śliniącej się miłości ;)

Uuuuu a to smutno , kochanego ciałka nigdy dosyć a kudełki to samo ciepełko :evil_lol:.
Pies jak śpi to się aż tak bardzo nie ślini :eviltong:.

Posted

oo tak ciepelko ciepełko :D
MagdaH u mnie w rodzinie też są "przypadki" które wychowują się w sterylnych warunkach, to najgorsze dla dziecka co może być. Dziecko zakaszle ? oo to nie pójdzie do szkoły bo się przeziębi, nie glaszcz pieska bo jest brudny a rączki umyj bo przechodziłeś obok pieska.
A moja suka to dziś znowu w nocy mnie opuściła ale juz wiem dlaczego, poprostu czuła że sika pod siebie i nie mogła nad tym zapanować, wolała nasiusiać u siebie niż u mnie :(

Posted

Ja też nie ukrywam że spię ze swoim pudliszonem. Ona wrecz przepada za panciowym łóżkiem!Uwali się na poduszce i jeszcze się rozpycha.Wstawiłabym zdjęcia ale jestem tu nowa i nie bardzo wiem jak...:hmmmm:

Posted

Mamuśka_3 napisał(a):
:evil_lol: takie są najukochańsze :D

To jest rasa "Los kundelos" :D

Nat - Mare napisał(a):
Nie, nie śpię. Mało tego, nie pozwalam wejśc mu na piętro. Moja złośliwośc? Ależ skądże, chcę uniknąc problemów na przyszłośc. Pies ma swoje miejsce na dole :)

Taka dyscyplina też jest dobra, popieram to aczkolwiek sama nie mam tyle silnej woli żeby podobnie zadziałać :)

Posted

marra napisał(a):
Taka dyscyplina też jest dobra, popieram to aczkolwiek sama nie mam tyle silnej woli żeby podobnie zadziałać :)
Z dyscypliną problemów nie mam. Jak jest komenda "Wypad z wyra!" to z żałosnymi minami jest wypad z wyra, poza tym są codzienne ćwiczenie z posłuszeństwa na spacerach, więc każdy wie ile mu wolno. Karmienia przy stole niet, rzucania smaczków na podłogę niet, jak sie cos dobrego kroi to same wiedzą, że Na miejsce! Siad! i grzecznie czekają aż pancia doleci :)

Posted

MagdaH napisał(a):
Z dyscypliną problemów nie mam. Jak jest komenda "Wypad z wyra!" to z żałosnymi minami jest wypad z wyra, poza tym są codzienne ćwiczenie z posłuszeństwa na spacerach, więc każdy wie ile mu wolno. Karmienia przy stole niet, rzucania smaczków na podłogę niet, jak sie cos dobrego kroi to same wiedzą, że Na miejsce! Siad! i grzecznie czekają aż pancia doleci :)

A ja czasami nie potrafię się oprzeć tym brązowym brylancikom:loveu: oczywiście wszystko w granicach rozsądku :D
Dziunia, pościel w sloniki baaaardzo na temat:loveu:

Posted

mój pies, nad czym zresztą boleje, nie chce ze mną spać -.-
czasem śpi na kanapie na dole, ale do łóżka może wejść co najwyżej na chwilkę, żeby kogoś obudzić.

Posted

Ja śpię z psami, mąż jest uczony niewchodzenia na kanapę czy łóżko. Skoro woli zasypiać z ukochanym papierosem - musi spać sam. Psy przynajmniej nie wypalają dziur w pościeli,nie sypią popiołem gdzie popadnie i nie wpychają niedopałków pod łóżko.

Posted

[quote name='MagdaH']Ja śpię z psami, mąż jest uczony niewchodzenia na kanapę czy łóżko. Skoro woli zasypiać z ukochanym papierosem - musi spać sam. Psy przynajmniej nie wypalają dziur w pościeli,nie sypią popiołem gdzie popadnie i nie wpychają niedopałków pod łóżko.[/QUOTE]

o matko to bardzo niebezpieczne.a jak spali kiedyś dom gdy uśnie z petem?znam taki przypadek.uważajcie.

Posted

[quote name='Pocahontas']o matko to bardzo niebezpieczne.a jak spali kiedyś dom gdy uśnie z petem?znam taki przypadek.uważajcie.[/QUOTE]
Właśnie, zdarzyło mu się zasnąć i łóżko przypalić :shake: Dlatego idziemy z futrami spać dopiero jak mąż uśnie i powyciągamy mu pety z łap :oops:. A jak w nocy wstanie, to psy się budzą, sprawdzają czemu wstał. Jeśli do łazienki albo kuchni, to OK, wracają i zasypiają, a jak zapali i one czują dym, to mnie budzą. W ogóle są na dym wyczulone, problemem jest nawet grillowanie na ogródku, czy palenie liści na jesień.