orpha Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 hehe ze mna ?? dla mnie nie ma juz miejsca , a zaznaczam ze jest jeszcze 5 kotow ktore tez lubia lozko..... Quote
zWiErZaKoMaNkA Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 orpha napisał(a):hehe ze mna ?? dla mnie nie ma juz miejsca , a zaznaczam ze jest jeszcze 5 kotow ktore tez lubia lozko..... Ciekawie to musi wyglądać xD Koty na łóżku,właścicielka na podłodze :P Mój śpi jak chce. Czasami się włamuje tam,gdzie nie może leżeć (fotele),u mnie może spać gdzie chce ^^ Quote
Karusia1997 Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Ja nie śpie z moim psem w łużku. On ma własne legowisko Quote
black spirit Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Miałem kilka psów... Nigdy nie spały ze mną w łóżku, nigdy nie wchodziły na moje "wypoczynki". Zawsze spały, leżały, odpoczywały na swoim miejscu, to ja "zajmowałem" ich miejsce jak chciałem a nie one moje... Każdy ma swój punkt widzenia, mój jest właśnie taki, a są rasy, z którymi mogą pojawić się problemy w sytuacjach nie jasnego dla psa miejsca w stadzie, ale to inny temat dyskusji.... Quote
Balbina. Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 ja śpie ze swoim psem w łóżku i wcale mi to nie przeszkadza:eviltong::oops: Quote
agnieszkal2 Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Ja śpię ze wszystkimi moimi czterema suniami i przyznaję,że cieszę się,kiedy one wszystkie wtulają się we mnie z różnych stron i zasypiają:loveu: Quote
Dariette. Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 ... a teraz jak zimno to jamnior grzeje :D. Quote
urwisek Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 [quote name='Greven']Jędruś, Ty lepiej daj jakąś aktualną fotę ONków w łóżku, bo na tej są szczeniaczkami, a teraz to już by na tym materacyku się wg mnie nie zmieściły (chyba, że wykluczyły TZkę ze wspólnego spania) i obstawiam, że kupiłeś porządne małżeńskie łoże :diabloti: Z dostawką :diabloti:... Prosisz=masz :) Usnęła już? No to delikatnie, po cichutku - bo jeszcze się spłoszy O !!! zobacz jak sie rozwalił - a ja gdzie? Dobra - jakoś się zmieścimy Nie jest tak źle dla każdego starczyło miejsca A ten czego tu jeszcze stoi? Coś tu zgubił? Jak widzisz TZ-ka dzielnie trwa na stanowisku - a ja? - no cóż... Quote
agnieszkal2 Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 urwisek;13175944 [IMG napisał(a):http://images42.fotosik.pl/127/ef34da263890f572med.jpg hehehe:evil_lol::evil_lol::evil_lol: a tak jest u nas... Quote
Nayantara Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 O jezu, jaka gromadka! Ja ze swoją śpię i powiem, że mi osobiście bardzo to pomaga. Chodzi mi tutaj o takie atuty jak to, gdy jest mi smutno pies jest najlepszym lekarstwem, co wieczór przychodzi do mnie, jak zasypiam idzie do mojej siostry, tylko do tych 2 łóżek ma wstęp. Przedstawienie, z tym, że za dnia. Wieczorem zajmuje miejsce jednej osoby, więc jest w sam raz... Quote
martusia0140 Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Ja z chęcią bym ze swoim spała ;p Tylko mój Żuk jest pod tym względem dziwny bo nie lubi :evil_lol: Quote
agnieszkal2 Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 martusia0140 napisał(a):Ja z chęcią bym ze swoim spała ;p Tylko mój Żuk jest pod tym względem dziwny bo nie lubi :evil_lol: sprbuj go namowic;) Quote
kredka Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 A moim zdaniem,pies nie powinnien spać w łóżku.Powinnien mieć swoje posłanie i tam spać.Ale jak tu się oprzeć takiemu ? jak stanie przednimi łapami na łóżku i zrobi błagalne oczka?Jak powiedzieć "miejsce" :shake::evil_lol: Ja nie mogę tak,od razu mówię "No chodź,chodź do mamusi" :evil_lol: Ale teraz gdy zeżarł mi trzecią pościel:mad: śpi na swoim wyrku ;) Kiedyś spałam z moją onkowatą i kundelkiem to nie miałam miejsca na łóżku!:evil_lol:Ale nie powiem bo miałam darmowe termofory :cool3: Quote
Litterka Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Ja z moją śpię. To ratlerek, więc problem miejsca na kanapie łatwo rozwiązywalny :) I nie potrafię bez niej zasnąć :loveu: Quote
urwisek Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 agnieszkal2 napisał(a):...a tak jest u nas... No wiesz !!! Jak tak można - to łóżko jest ZA MAŁE !!!:mad::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
magorek Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 magorek napisał(a):Ja też w tym nic złego nie widzę, ale z mirkiem nie śpię. I tak sukces że śpi w moim pokoju, a nie na dole w kuchni:eviltong: On ma swoje łózko, ja swoje i koniec. cóż. coś mi się wydaje że zmieniłam zdanie:eviltong: mirosław odwiedza mnie nad ranem:lol: i tak sobie razem dzielimy łózko aż do wstania:loveu: cudowne uczucie:loveu: Gorzej że musimy się z tym kryć, bo mój ojciec mający kuku na punkcie higieny nie jest w stanie tego przełknąć i wciąz nam grozi. nie jest w stanie zrozumieć, że już od dawna guzik go powinno obchodzić z kim śpię:evil_lol: Quote
O1us_89 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Jak brałam Bandziorka do siebie to z założeniem, że pies nie będzie miał wstepu na łóżko, fotele, kanapy. W praktyce wyszło inaczej:) Ma swoje posłanie z którego korzysta niezwykle rzadko...:D Bandzior to na maksa mizak!!! Fotele są jego, na łózko wchodzi kiedy chce, TZ protestował, ale jakoś dał juz sobie spokój:) Śpimy oczywiście we trójkę, Bandzior standardowo koło mnie, łeb na poduszcze, albo na mnie... Przeważnie na klatce piersiowej, ale przyznam, że ta jego główka sporo waży i nie daję rady tak z nim spać:) hehe Bardzo lubi się przytulać... Czasem jak już mu za gorąco to wlezie w nogi, ale ogólnie to wciska się jak najbliżej do mnie:D a ja uwielbiam się budzić przy nim!!! Nie ma nic piekniejszego na świecie:loveu: Quote
358Andzik358 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 a moj tata jest potworem i nie pozwala zeby Bruno ze mna spal :( ma spac 'u siebie' :( chociaz dzisiaj udalo mi sie go przemycic do wyrka, strasznie sie to psiakowi podobalo :D tatko twierdzi ze jak ja Brunciowi pozwole wchodzic do mojego lozka to bedzie wlazil do wszystkich :P ktos mi naopowiadal ze jak pies spi z czlowiekiem w lozku to pozniej nie potrafi sie sam ogrzac :O slyszeliscie o tym? Quote
Senga_sk Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 My spimy z psami, troszke ciasno ale coz.... ale fakt ze posciel musi byc max co 2-3 dni zmieniana:/ Quote
Russellka Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Ja z Kodą bardzo chętnie bym spała, jednak ona woli spać w swoim wyrku przy moim łóżku, bo ja się rozpycham :evil_lol: Quote
*Monia* Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Też się rozpycham, ale o dziwo obydwie suńki ze mną śpią. Hexa śpi od drugiej nocy ze mną (ponad 5 lat), a Shina długo się zastanawiała po co to łóżko jest i wybierała zawsze podłogę. Po kilku tygodniach się zorientowała, że jednak na łóżku spać się da i teraz chętniej wchodzi. Jak jej jest niewygodnie to idzie sobie na podłogę (nie koc, nie dywan tylko gołą podłogę) i zasypia zadowolona. To w ogóle dziwny szczeniak jest ;). Quote
Era@Erin Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 W założeniach,kiedy kupowaliśmy dwie suczki Owczarka Niemieckiego ,też miały nie spać w łóżku,naczytałam się o dominacji itd. Ale kiedy podrosły i same były w stanie wejść na łóżko,strasznie się do nas pchały a że serce mam miękkie zgodziłam się.Ale nauczyliśmy je ,że schodzą na komendę. Odkąd pozwoliliśmy im z nami poleżeć zaczęły się bardziej słuchać.Teraz mają 11 miesięcy,przed snem pozwalamy im wskoczyć do nas na przytulanko :cool3: później są proszone o przejście na posłanie.Nie ma problemów,czasami tylko jedna z nich traci nagle siły :evil_lol: ,robi jeden krok, po czym pada bezsilna (oczywiście wciąż na łóżku) Po drugim"zejdź" udaje się na posłanie. Może i trzeba częściej prać pościel ale nic nie zastąpi wtulonego pod pachę futrzaka.A raczej dwóch ponad trzydziestokilogramowych cieplutkich futrzaków :p Łożko mamy duze, mieścimy się we czwórkę :loveu: Quote
martusia0140 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 agnieszkal2 napisał(a):sprbuj go namowic;) Mój rekord leżenia z nim w łużku to 15 min. :shake:...:lol: Quote
Era@Erin Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Urwisek, jakbym widziała swoje zdjęcie z naszymi suniami :evil_lol: Dokładnie to samo! Quote
Recommended Posts