Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam :lol:

Moje psy nauczone są spania wyłącznie na swoich posłaniach , ale czasem ,jak psy zostaja z pańciem to po powrocie zastaje takie obrazki :cool3:

Posted

Ech Mój pies jest odzwyczajany od spania w łóżku, ciężko idzie mi odzwyczajanie go od spania, ale muszę, ponieważ ja duży i on duży i się kłócimy kto będzie spał na łóżku.
Heh, mi nie pasuje spanie na kocyku w kojcu... :P

Posted

koliberek napisał(a):
Mój Spike też ze mną śpi, on ma swoją podusię a ja mam swoją, ostatnio jak spaliśmy to Spike mi z główki uderzył w nos, oj ale byłam zła na niego :angryy:

a to mnie też tak kilka razy moja sunia z główki w nos ale nie w łóżku tylko na dworze tak mocno....
może zła nie byłam ale bolało jak diabli:angryy:
nieradze prosić się o dostanie w nos od psa

Posted

Ja nie spię ze swoim pieskiem na łóżku ponieważ jemu moje łóżko nie pasuje bo jest twarde.:evil_lol: Mój piesek śpi z moim tatą ;) a potem schodzi na dywan i śpi niedaleko grzejnika mądrala mały :diabloti:

Posted

dunia77 napisał(a):
A czy Wasze psy też śpią w takiej pozycji?
Bo ja pierwszy raz spotkałam takiego delikwenta :cool3:

Tak mój piesio też tak śpi tylko nie na łóżku a obok :evil_lol:.

Posted

Mój piesio śpi ze mną na łózku i nawet nie próbuje go oduczac tego. Najpierw usypia mi w stopach (tak mnie fajnie grzeje:evil_lol:) a rano budzi sie róznie. Nie raz mnie zwala z poduszki i spie na gołym prześcieradle (!) albo śpi z głową na poduszce przykryty po szyje na przeciw mnie "gebą w gębe" i to ja musze sie odwracac do ściany, bo smierdzi!!! :D:D
Albo układa sie wzdłuż moich pleców tez pleckami i tak sobie spimy..
A ja mam juz taki czujny sen, że nie ma obawy, że go 'przydusze':p
Bo to taki mały kurdupelek jest, yorkopodobny, niesamowicie kochany.
Rano (ok. 6) budzi mnie delikatnym skokiem w twarz:diabloti:, bo paniusiowi chce sie siusiu i trzeba go wypuścić.

Posted

Ja tam oduczam swojego psa, nie przyjemnie się śpi z taaaaaaakim psem.
Piesek teraz śpi na kocyku, tylko że się trochę buntuje i te oczyyyyy takieeeee smuuuutneeeee!
Ale się nie daję :D

Guest aneta_w
Posted

U mnie jedna suńka, taka z niej dama i ona musi spać na łóżeczku. Najlepiej główką na podusi ;) ale nogami też się zadowoli ;)
Natomiast pies przyzwyczajony jest do tego, że stróżuje. Z reguły albo śpi przy drzwiach na podłodze na kafelkach (chyba to lubi, bo gdy jest lato to kafelki są zimne, a zimą są ogrzewane przez rurę pod podłogą) i czuwa.
Druga sunia, śpi albo u siebie na posłanku, albo stróżuje razem z psem, tylko że ona woli spać na dywanie niż na kafelkach xP :)

Posted

oczywiscie, ze spie ze swoim psiurkiem w lozku:) Ale to zalezy od ksiezniczki czy bedzie miala ochote spac w lozku, czy na podlodze (rzadko) czy na fotelu, no i wybiera tez lozka-moje albo rodzicow. Jak jej za goraco to schodzi z lozka. Zawsze zejdzie na komende 'zejdz' wiec nie ma z tym problemu - no moze prawie;) czasami ma takie okresy, ze sie chyba boi spac sama.. i na sile sie pcha do lozka, wieczorem czasami mi nawet pokazuje, ze mam dla niej poscielic lozko bo ona che spac:D staje przy lozku i prosi (2 lapki do gory) pokazujac wzrokiem na lozko:)
Jak juz sie wgramoli do mnie to sie czasami rozpycha;) i czasem sie budze na brzegu lozka, a na reszcie rozwalony psiak spi:D Zazwyczaj spi w nogach - w zimie fajnie grzeje;)

[quote name='dunia77']A czy Wasze psy też śpią w takiej pozycji?
http://img.fotonerw.pl/17/12216_99a8b453a7530039131f2daba4e9c8e1.jpg

Bo ja pierwszy raz spotkałam takiego delikwenta :cool3:

moja delikwentka czasami tak spi:)

Posted

u mnie w domu psy mogą spać w łóżku - ja lubię jak mnie futerko grzeje :) ale przed spaniem są przecierane starannie i mają myte łapy (ale to chyba każdy tak robi jak trzyma psy w domu)

nadmieniam, że obydwa mają swoje własne legowiska - jedno lubi w nim spać, ale nad ranem i tak przychodzi do mnie a druga śpi na swoim posłaniu tylko połowę nocy :)

Posted

LeCoyotte napisał(a):
wieczorem czasami mi nawet pokazuje, ze mam dla niej poscielic lozko bo ona che spac:D

No, mój też się rozbestwił ostatnio... Noc zaczyna zawsze _pod_ łóżkiem, a dopiero jak zaśniemy włazi do nas. I zauważyłam, że jak za długo z mężem gadamy przed zaśnięciem, to słodkie maleństwo wyraża (spod łóżka) swoje zniecierpliwienie głośnym pomrukiwaniem :evil_lol: I już wiemy, że mamy się zamknąć i spać :cool3:

Posted

A ja nie zapraszam pieska do mojego łóżka. Piesek jest mocno kudłaty i ma bardzo gęstą sierść - przynosi w niej ze spacerów mnóstwo skarbów głównie w postaci piasku. Nie lubię spać w piasku :shake:
Piesek nie jest nieszczęśliwy, bo ma własne posłanko, a i tak najczęściej śpi pod drzwiami wejściowymi.

• 2 weeks later...
Posted

Gizmo lubi spać na moim łóżku, ale nie ze mną- uważa,że za bardzo się wiercę ;)
Rano wygląda to tak - ja wstaję, a on wraca ze spaceru i natychmiast wskakuje i układa się do spania na wygrzanym łóżku :)

Posted

Ja z Apią uwielbiamy razem spać, a śpiochy z nas są naprawdę wielkie:loveu:
Najczęściej śpi w nogach, albo z głową położoną na poduszce, i jeszcze szanowną królową trzeba przykryć kołderką, żeby jej szanowna pupcia nie zmarzła :loveu:. A jak już zrobi się jej za gorąco, wtedy schodzi na podłogę, ale po jakimś czasie spowrotem do mnie wraca:evil_lol:
Czasami pochrapuje sobie smacznie i dosyć głośno. Jej różki to już się nawet podczas snu nie chowają :) :diabloti::evil_lol: