Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Muszę się pochwalić,że wprowadził się do naszego bloku-do sąsiedniej klatki nowy psi sąsiad.

Piękny rottweiler-chłopiec-wzięty z Celestynowa.

Jest zabójczo piękny-wspaniała,duża głowa,nasycone barwy-ach ten rudy :D -mocno zbudowany,choć nie gigantyczny.

Psisko ma około roku-rozmawiałamze szczęśliwą właścicielką.

Bardzo mi się podoba psisko-jest przyjazny do ludzi-taki misio.

Do psów mniej-nie będą się lubiły z Picassem :(

Państwo są zauroczeni,że wzięli takie cudo(ja się nie dziwię)-widzę,że od początku pracują z psiakiem-siad,chodzenie przy nodze,kontrola na smyczy.

Piszę ot,tak-żeby ucieszyć miłośników tych wspaniałych psiaków-jeszcze jeden rottek ma szansę na nowe życie-przy rodzinie :D

No i poradziłampani,żeby sprawdziła,czy psiut ma tatuaż-co by mnie wcale nie zdziwiło,bo jest naprawdę piękny :D

Posted

Bardzo dobrze, że ci wspaniali ludzie zdecydowali się zabrać ze schroniska właśnie rottka :klacz: :kciuki: Biorąc pod uwagę aurę wrogości roztaczaną wokół tej rasy przez media nowi właściciele musieli bardzo zaufać temu psisku za co bardzo ich chwalę :wink: Mam nadzieję, że zyskali wiernego przyjaciela na dlugie lata :thumbs:

Aha! a jak piesek sie wabi?

Posted

To i ja się pochwalę za mojego brata (on dość rzadko tu zagląda).

Zaadoptował w listopadzie ubiegłego roku z Palucha też rottkę Nanę. Znaleźliśmy jej zdjęcie w internecie i decyzja szybko zapadła.

Wiek ok. 2-3 lata. Drobniutka, wychudzona, na początku bała się bardzo ludzi, ale teraz jest już dużo lepiej. Z każdym dniem staje się coraz bardziej ufna do człowieka. Już się nawet w sobie poprawiła i żeberka jej tak nie sterczą. :) Zaczyna coraz bardziej wyglądać jak rottek.

Ma tylko jedną brzydką cechę, której jak na razie nie udało się mojej mamie i bratu z niej wyplenić. Otóż potrafi złapać za tyłek wychodzącą osobę z domu. Spotkał się może ktoś z Was z takim zachowaniem? Jak ją tego skutecznie oduczyć? Z czego może wynikać takie jej zachowanie?

Pozdrawiam

Beata, Leia i Max (królik baranek)

• 2 months later...
Posted

Witam serdecznie miłośników rottków :D

Piszę dla poprawienia humoru-bardzo optymistycznie.

Co prawda nie dowiedziałam się,jak rottuś ma na imię-bo musimy omijac się z daleka ze względu na nasze psy-a innaczej rzadko się spotykamy,ale...

Psiak ma się świetnie-nabrał ciała,sierść błyszczy mu nieziemsko :D

Jaki on piękny :D

Jest bardzo radosny-okropnie kocha swoich państwa-jest cały rozmerdany :D

Pani(najbardziej Ona)pracuje nad psiskiem bardzo systematycznie-pies pięknie chodzi przy nodze,jest bardzo posłuszny,do ludzi-ciekawski.

Jeździ na regularne spacerki-ma całe kombi w Mondeo do swojej dyspozycji :D

Jest bardzo szczęśliwym psem-to widać :D

To tyle.

Myślę,że obok moich psiaków :wink: jest najszczęsliwszym psim lokatorem na naszym malutkim osiedlu :D

Posted

Sylwia, to jak kiedys spotkasz się z panią od rottweilera na neutralnym gruncie, to powiedz jej ode mnie, że jest wielka i przywraca mi wiare w to, że na tym świecie są jeszcze dobrzy ludzie :D

• 4 months later...
Posted

Troszeczkę odświeżam temat-bo warto :D

Żeby właścicielom rottków troszkę dorzucić miłych wieści w ten piękny dzionek.

Rottuś-sąsiad ma się wyśmienicie-już jest po kursie PT.

I chyba będzie szykował się dalej-czyli IPOI :wink:

Chłopak robi się coraz ładniejszy a z Właścicielką tworzą wyjątkowo sympatyczny duet :D

Wygląda na bardzo szczęśliwego psa-jest posłuszny i karny.

A i wiem też,że Właścicielka troszkę buszuje po Dogomanii-na razie mniej sprawnie :wink: -po prostu mój mąż zachęcił Ją do wejścia na Dogo :D

Takiego mam męża-zachwalał wśród sąsiadów Dogo,gdy ja byłam na obozie IPO :D

Uśmiechy na usta-są jeszcze wspaniali,pełni poświęcenia ludzie :D