Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Justynak napisał(a):

Mam pytanie do Wrocławskich wolontariuszek, czy zwierzaki w naszym schronie są dobrze przygotowane do, nadchodzących w najbliższych dniach, mrozów (ma być po minus fafnaście)? Czy jak zwykle, stare kołdry, śpiwory, koce, ręczniki itp są mile widziane? Bo jeżeli tak, to może jak ktoś coś takiego ma, to niech jutro przytarga, a ja będę jechała po południu w okolice schronu, to mogę to tam zawieść (o ile w sobotę, koło 16 będzie tam z kim w ogóle na ten temat rozmawiać?)

kołder i innych rzeczy nigdy nie za wiele,dla szczeniaczków idą jako jednorazówki...

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Justynak w boksach ogólnych to jedynie słoma się sprawdza i innych rzeczy tam wkładać do bud nie będą, bo z mokrych łap robi się mokra kołdra, a w moment zamarza przy minusowej temp., więc pies spałby na lodzie.
Słomy wystarczy, a zmieniają ją co 2,3 dni.
Wszelkiego rodzaju materiały, koce, stare kurtki przydają się do izolatki i szczeniakarni, żeby psiaczki nie spały na gołych paletach ;)

Posted

To może stara godzina czyli 13 sorry ,że tak męczę ale muszę wcześnie wstać bo potrzebuję co najmniej godziny na dojazd.[SIZE=2]A i w którym konkretnie miejscu ???

Posted

[quote name='Alusia']To może stara godzina czyli 13 sorry ,że tak męczę ale muszę wcześnie wstać bo potrzebuję co najmniej godziny na dojazd.[SIZE=2]A i w którym konkretnie miejscu ???
Alusia nie osłabiaj mnie tym "wczesnym wstawaniem", bo ja mam jutro pobudkę o 6:00 :cool1: A Ty wstać o 11 nie możesz??:-D

Posted

Alusia napisał(a):
A tak dokładnie to o której ????A jedzie ktos może autobusem "D" albo 2,17 albo innym tramwajem przejeżdżającym przez Krzyki ????

Ja będę jechać najlepeij 2 albo D, wsiadam w okolicach Piłsudskiego...

Posted

A był, był... :mad: My i Magdiny, ale nim wreszcie straciliśmy cierpliwość i ruszyliśmy, na swoją drogą bardzo ładny i miły spacerek :lol:, to poodmrażaliśmy sobie jajka i jajniki, czekając przez tradycyjne 45 minut na spóźnialskich :mad: ;)

Posted

Przepraszam.... :oops:

Pałcio ma silny stan zapalny, tylko jeszcze nie wiemy czego... a był dziś strasznie biedny, z okropną gorączką i obolały :placz: leki troszkę chyba pomogły, a przynajmniej zmniejszyły dolegliwości. Jutro ciąg dalszy badań i leczenia....

To kiedy sie grupowo poodmrażamy (znów)?

Posted

A! i jeszcze spotkaliśmy feerie chyba, ale coś nasze baby nie za bardzo chciały dogadać. Tzn. jak zwykle Tośka próbowała wszcząć aferkę, ale że gabaryty feeriowej, przeuroczej Terierzycy Rosyjskiej lekko ja przerastały, więc ograniczała się do działań jazgotliwo-zaczepnych i szybkiej ewakuacji w bezpieczne miejsce to jest za moje nogi, co zaś sunia feerie uważała za świetną zabawę. Wyglądało to więc z grubsza tak, że ja kręciłam się w środku w kółko próbując odsłonić Tośkę (bo jak ma tyle odwagi żeby zaczepiać to niech potem się za mnie nie chowa :mad:), Tośka biegała w kółko chowając się za mnie (i oczywiści nieustannie jazgocząc :mad:), TR biegała za Tośką próbując się z nią pobawić, za satelitę robiła Funia (też jazgocząc, bo jak jest jakaś aferka to przecież jak tu nie skorzystać, a po za tym trzeba przecież Tośki bronić :mad:) a do tego wszystkiego w najmniejszym z całego towarzystwa Tedim obudził się nagle samiec alfa, który próbował robić swoje porządki z tymi wszystkimi babami :evil_lol:. Koniec końcu feerie zrezygnowała i udała się na własny spacer... :roll: A szkoda, bo zapowiadało się bardzo ciekawie... :evil_lol: Może następnym razem? :razz:

Posted

ulvhedinn napisał(a):
To kiedy spacer- może jutro? Śniegu mnóstwo, kto ma "śnieżne" psy? :evil_lol:

Dzisiaj byłam godzinę z moimi na polach, a ponieważ cały czas śnieg pada to pod koniec wyglądały, jak dwa misie polarne- miniaturki:p Dobrze, że co jakiś czas biegają to raz psy, raz kule śniegowe:lol:

Jutro poniedziałek- nie wezmę obydwóch do miasta- kamikadze nie jestem:evil_lol:

Posted

Tak, tak, to bylysmy my ;-) Nie chcialysmy psuc spaceru wiec udalysmy sie na nasz alternatywny spacer :-) Juz wiemy ze Funia i Toska wiedza gdzie sie schowac ze swoim szczekaniem i ogolnie sucze sobie krzywdy nie zrobia wiec moze nastepnym razem wybierzemy sie na ten spacer wspolnie :-) Tylko Teddiego trzeba bedzie przekonac, ze Miska tylko groznie wyglada :-)

W tygodniu to my na spacery zapraszamy w ok. Parku Poludniowego i to raczej w godzinach popoludniowych (ktos musi na karme zarabiac ;-)

Przepraszamy za brak przywitania sie nalezytego na spacerze, ale zdziwienie nas ogarnelo i postanowilismy uciekac :-)

Posted

feeria napisał(a):

W tygodniu to my na spacery zapraszamy w ok. Parku Poludniowego i to raczej w godzinach popoludniowych (ktos musi na karme zarabiac ;-)

A my byśmy się chętnie przyłączyli ;) Nam pasują WT(szóstego niestety odpada)i PT;) Godzina obojętna byle po 13:00

Posted

WROCŁAW ALARM!!!!!!!

Godzinę temu uciekła GABA, owczarek niemiecki!!!!!!!

Co mnie cholera podkusiło, żeby ją puścić ze smyczy na czas wywalania śmieci??? W kazdym razie odwróciłam sie a psa nie ma. W ciągu może 30 sekund zapadła się pod ziemie.
Nie wiem czemu sie oddaliła, nie wiem, czemu nie poleciała pod drzwi domu.
Nie widział jej NIKT!!!! ani psiarze, ani menele, ani facet odśnieżający chodnik. :placz:

Co najgorsze Gab ma na sobie obroże, której wczesniej nie nosiła (używana skórzana) i nie ma przełozonej adresówki. Co jeszcze gorsze- ma bandamke "szukam domu" :placz: Boję sie ze kto ją znajdzie pomysli że wywalona i nie będzie szukał właściciela....

Gaba to duży, typowy ON krótkowłosy. Podpalana, ładnie wybarwiona. Czarny pysk, kuleje na przednią lewą łapę. Na szyi obroża z zieloną bandamką "szukam domu"- napis biały.
Zgineła w centrum Wrocławia, Piłsudskiego/Zielińskiego.

O to jest Gaba: