Alusia Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Ja na razie nie mam co myślec o takich spacerach wiek nie pozwala :eviltong::roll: Ale pomysł jest genialny :multi:;) Wiec ja zajmę się spacerem który musi odbyc się w ten weekend moja propozycja: PN godzina 12-13:00 Park Południowy lub Grabiszyński komu pasuje?? Quote
Koperek Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 [quote name='olinafm']Ja może jednak dam sobie spokój ze spacerem z psiakiem ze schronu. Nie mam czasu żeby iść najpierw na spacer z psem schroniskowym a potem na drugi ze swoim, a jeśli już mam czas to egoistycznie:oops: wolę go wykorzystać dla mojego psa. Jeśli chodzi o dwa psy jednocześnie to po głębszym przemyśleniu sprawy obawiam się że viverna może mieć rację :-(, że tamte psy za czyste i za zdrowe to nie są i nie wiem czy jest to warte narażania mojego na jakieś choróbsko. Tym bardziej że to jeszcze szczeniak (6,5 mies). olinafm- oczywiście to Twoja rzecz i wolna wola! ;) Ja ze swoim 5-cio miesięcznym specjalnie do schronu chodziłam, żeby nabrał trochę ogłady i nauczyl się psiego języka od starszych kolegów. ALE TO JA! ;) Nie ma przeciez przymusu... Quote
ulvhedinn Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Tym bardziej, że fakt, czyste to psy z boksu nie są, ale chore też raczej nie- jesli któryś jest chory zaraźliwie to nie siedzi na ogólnym ;) no i odrobaczane/odpchlane sa na wejściu, szczepione też. I najwyraźniej socjalka pomogła, bo faktycznie sunia Koper była dziki dzik strasznie na początku (coś w stylu "aaa!!!! świaaat!!!! Aaaaa!!!! pieees!!!! AAAAAAAaaa!!!!! ) ;) Quote
Koperek Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 [quote name='ulvhedinn']I najwyraźniej socjalka pomogła, bo faktycznie sunia Koper była dziki dzik strasznie na początku (coś w stylu "aaa!!!! świaaat!!!! Aaaaa!!!! pieees!!!! AAAAAAAaaa!!!!! ) ;) :roflt::roflt::roflt: ulv umarłam! :roflt::roflt::roflt: Quote
Justynak Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 A gdyby osoba pełnoletnia (już od kilkunastu lat, niestety :placz:) czyli ja, przyprowadziła ze sobą osobę niepełnoletnią czyli moją bratanicę (16 lat), to mogły byśmy wyspacerować dwa ogony czy taki numer nie przejdzie? :razz: Quote
merry Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Czesc Wszystkim. Dopiero sie zapisalam na dogo, takze troche niesmialo wlaczam sie do dyskusji.....Otoz po pierwsze odradzam zabieranie wlasnych psiakow do schroniska i na wspolne spacery z pieskami schroniskowymi. Dwa tygodnie temu adoptowalam pieska ze schroniska, a mialam juz jednego w domu i teraz zmagamy sie z kaszlem kenelowym. Po tygodniu psiak zaczal kaszlec i teraz sa chore oba:/ Byc moze to byl pech, ale chyba nie warto ryzykowac. Przy okazji chcialam zapytac jak to jest ze szczepieniami w naszym schronisku? Czy psy, ktore tam przebywaja sa szczepione? Bo moj zostal zaszczepiony w dniu kiedy go zabralam:/ Dopiero niedawno zaczelam chodzic do schroniska i wyprowadzac psiaki, ale jesli moge sie dolaczyc do wspolnego wyprowadznia pieskow z boksow, to bardzo chetnie. Quote
graynew Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Witamy Merry. CO do spacerkow z psiakami schroniskowymi. To ja tez niesmialo zglaszam sie , ale pod jednym warunkiem, ze za pierwszym razem bedzie ze mna ktos kogo chociaz raz wczesniej widzialam na oczy :) Co do zdjec z naszego niedzielnego spacerku to sa, musze je troche popoprawiac i wrzuce tutaj linka. Prosze sie uzbroic w troszke cierpliwosci. Niestety nie wszystkie zdjecia wyszly swietne i nie kazdy piesio ma super fote, ale niektorym sie udalo (np. Krze mimo ze byla przez chwile :evil_lol:) No i mala czarna tymaczsu od Naamahs Child tez ma fajna fote. A reszta zobaczy jak beda :) obiecuje przed swietami na bank. Quote
Koperek Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 [quote name='merry']Czesc Wszystkim. Dopiero sie zapisalam na dogo, takze troche niesmialo wlaczam sie do dyskusji.....Otoz po pierwsze odradzam zabieranie wlasnych psiakow do schroniska i na wspolne spacery z pieskami schroniskowymi. Dwa tygodnie temu adoptowalam pieska ze schroniska, a mialam juz jednego w domu i teraz zmagamy sie z kaszlem kenelowym. Po tygodniu psiak zaczal kaszlec i teraz sa chore oba:/ Byc moze to byl pech, ale chyba nie warto ryzykowac. Przy okazji chcialam zapytac jak to jest ze szczepieniami w naszym schronisku? Czy psy, ktore tam przebywaja sa szczepione? Bo moj zostal zaszczepiony w dniu kiedy go zabralam:/ Dopiero niedawno zaczelam chodzic do schroniska i wyprowadzac psiaki, ale jesli moge sie dolaczyc do wspolnego wyprowadznia pieskow z boksow, to bardzo chetnie. Psy są szczepione na "wirusówki" w dniu przyjęcia, a na wściekliznę 2 tygodnie później. Czyli albo wzięłaś psa w dniu jego przyjęcia, albo w dniu kończenia kwarantanny. merry wzięłaś szczeniaka?? Mogłabyś wstawić jakieś foto?? Ja już swoje "za" napisałam- nie mam zamiaru się powtarzać- natomiast każdy ma prawo się wypowiedzieć ;) Quote
Koperek Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 [quote name='Justynak']A gdyby osoba pełnoletnia (już od kilkunastu lat, niestety :placz:) czyli ja, przyprowadziła ze sobą osobę niepełnoletnią czyli moją bratanicę (16 lat), to mogły byśmy wyspacerować dwa ogony czy taki numer nie przejdzie? :razz: Justynak, pogmeram, zakręcę, zrobię czary-mary i da radę!:-D Najpierw tylko niech pomysł przejdzie z wyprowadzaniem boksów...:roll: No chyba, że ze szczeniakarni sobie weźmiecie ;) Quote
Goś Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Viverna, ja się też zgłaszam w pełnej gotowości. Bardzo chętnie się do takich spacerów schroniskowych przyłączę. Zaledwie wczoraj byłam w schronisku zawieźć wysępione od rodziny kołdry, koce i trochę psiego żarcia (to już kupione ;) ) i nie mogę przestać myśleć o tym miejscu-chcę zrobić coś jeszcze. I tak właśnie się zastanawialam co ja mogę...w obecnej sytuacji. Psa nawet na tymczas nie mogę wziąć, bo w domu mam już 3 plus kota i rodzina Ma Dość, do tego dwa "wetowane". Z Frytką po zabiegu w ogóle z okazji świątecznego i sylwestrowego zamieszania w moim domu,wynoszę się pod Wroclaw do domu rodziców mojego chłopaka, gdzie mała będzie miała spokój. Jednak chcę coś zrobić, dlatego na taki spacerek przyjadę. Mam 23 lata, choć wolontariuszką nie jestem - mam nadzieję, ze to nie bedzie problem. Tylko jeszcze ciężko mi zdeklarować się na konkretny dzień tyg, bo z okazji wydatków związanych z operacją Fryciola, mój chłopal zaczyna na dniach nową pracę. I nie wiem jeszcze kiedy będzie miał wolny dzień tak, żeby mógł z mała siedzieć (bo ja jej samej nawet na chwilę nie zostawię). Ewentualnie jak się Wam już jakieś dni wyklarują, to dajcie znać, a ja już spróbuję poustawiać im w tej pracy grafiki tak,żeby pasowało ;):evil_lol: Quote
Justynak Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 [quote name='Koperek']Justynak, pogmeram, zakręcę, zrobię czary-mary i da radę!:-D Najpierw tylko niech pomysł przejdzie z wyprowadzaniem boksów...:roll: No chyba, że ze szczeniakarni sobie weźmiecie ;) Dzięki! Mnie jest wszystko jedno jakiego ogona wyprowadzę, pewną wprawę mam więc z większością powinnam dać sobie radę, a moją bratanicę chce przyprowadzić w celach obopólnej socjalizacji ;). Moja bratowa nie jest szczególną miłośniczką zwierząt, więc w domu mają tylko rybki a moje bratanice uczą się "obsługi" zwierząt na moich sukach i psie moich rodziców. Uznałam więc, że dobrze będzie trochę je (a przynajmniej na razie tą starszą) "douwrażliwić", żeby w przyszłości, w tej materii, bardziej wdały się w ciotkę niż mamę :evil_lol: Quote
viverna Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Ok to teraz mega najważniejsza prośba - kto z Dogo jest znany i lubiany w schronie, podchwyci ten pomysł i wynegocjuje jego realizację z organami decydującymi??? Nie chcę tej sprawy zaprzepaścić, potrzebna jest dogodna okazja, mocna argumentacja i znajomości!!!! może nawet warto przyjść w większym składzie (osób dobrze w schronie znanych, tych mniej znanych też - to ja :oops:). Proszę zgłaszajcie się! Quote
viverna Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Goś napisał(a):Mam 23 lata, choć wolontariuszką nie jestem - mam nadzieję, ze to nie bedzie problem. Super!!!! Potrzebny jest każdy!!! Poza tym będą różne osoby, z różnym doświadczeniem, wzajemnie możemy się przecież wspierać jak tylko coś będzie nie tak... Quote
Justynak Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 graynew napisał(a):Witamy Merry. CO do spacerkow z psiakami schroniskowymi. To ja tez niesmialo zglaszam sie , ale pod jednym warunkiem, ze za pierwszym razem bedzie ze mna ktos kogo chociaz raz wczesniej widzialam na oczy :) Ja też :oops: graynew napisał(a): Co do zdjec z naszego niedzielnego spacerku to sa, musze je troche popoprawiac i wrzuce tutaj linka. Prosze sie uzbroic w troszke cierpliwosci. Niestety nie wszystkie zdjecia wyszly swietne i nie kazdy piesio ma super fote, ale niektorym sie udalo (np. Krze mimo ze byla przez chwile :evil_lol:) No i mala czarna tymaczsu od Naamahs Child tez ma fajna fote. A reszta zobaczy jak beda :) obiecuje przed swietami na bank. Gwiazda Kra, zawsze się wkręci :evil_lol:. Nie pozostaje nam nic innego jak jakoś z tym żyć.. ;) Czekamy na foty z (nie)cierpliwością! Quote
ulvhedinn Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Kra niestety (stety?) kocha być gwiazdą :oops: Nawet jak na targach były wybory na najsympatyczniejszego kundelka, to większość psów wchodziła na "ring" wypłoszona, niepewna (bo to przeciez nieprzyzwyczajone psiaki, nie wystawowce), a ta cholera wparadowała dumna i tylko lookała, czy wszyscy na nią patrzą i podziwiają :evil_lol: ...tylko czekam, kiedy zaczniecie przed kolejnym spacerem krzyczeć "kra, o nie, tylko nie Kra!!!!" :eviltong: Quote
Justynak Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 ulvhedinn napisał(a):Kra niestety (stety?) kocha być gwiazdą :oops: Nawet jak na targach były wybory na najsympatyczniejszego kundelka, to większość psów wchodziła na "ring" wypłoszona, niepewna (bo to przeciez nieprzyzwyczajone psiaki, nie wystawowce), a ta cholera wparadowała dumna i tylko lookała, czy wszyscy na nią patrzą i podziwiają :evil_lol: ...tylko czekam, kiedy zaczniecie przed kolejnym spacerem krzyczeć "kra, o nie, tylko nie Kra!!!!" :eviltong: Jak mniemam Kra oczywiście zdobyła tytuł najsympatyczniejszego kundelka? :razz: Czy została zdyskwalifikowana za staranowanie jury? :evil_lol: Quote
NaamahsChild Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Mała czarna.. Lolita!:multi: Chyba, że moja Blanche:diabloti: Quote
ulvhedinn Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Justynak napisał(a):Jak mniemam Kra oczywiście zdobyła tytuł najsympatyczniejszego kundelka? :razz: Czy została zdyskwalifikowana za staranowanie jury? :evil_lol: Dostała drugie miejsce, pierwsze zajął demiowy Czucz, tez na wózeczku :loveu: Quote
graynew Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 O wlasnie Lolita ma fajna wedlug mnie fote. Zapomnialam imienia a nie chcialam strzelic gafy.Alez nam sie watek rozwinal!!:crazyeye: Nas w ten weekend nie bedzie bo jedziemy tesciowa i jej kota :mad:odwiedzac juz na swieta:p ale mam nadzieje ze sie w styczniu znowu uda spotkac. A co do Kry i jej drugiego miejsca to dziwie sie temu jury jak moglo jej to zrobic.Przeciez to urodzona gwiazda:cool3: Quote
NaamahsChild Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Lolita to królewna jakich mało:loveu: Kra, Lolita - razem tworzą niezły team dogomaniowy:diabloti: My też w ten weekend odpadamy, bo już jutro jedziemy na święta do domu.. A po świętach..prawdopodobnie na spacerach będzie nas trójka:loveu: Nowa koleżanka się kroi.. Quote
Koperek Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 graynew napisał(a):O wlasnie Lolita ma fajna wedlug mnie fote. Zapomnialam imienia a nie chcialam strzelic gafy.Alez nam sie watek rozwinal!!:crazyeye: Nas w ten weekend nie bedzie bo jedziemy tesciowa i jej kota :mad:odwiedzac juz na swieta:p ale mam nadzieje ze sie w styczniu znowu uda spotkac. A co do Kry i jej drugiego miejsca to dziwie sie temu jury jak moglo jej to zrobic.Przeciez to urodzona gwiazda:cool3: Mimo wszystko baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo prosim przed świętami o nowe fotki, bo nas ciekawość zeżre:diabloti: Quote
Justynak Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 W ten weekend ja również odpadam, muszę wreszcie odgruzować mieszkanie :sad: Quote
Magdina Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 a my możemy spacerowac:) ale skoro wszyscy się rozjeżdzaja to widzimy sie po Świętach!! Quote
viverna Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 wstępny termin spaceru z boksowymi psiakami to niedziela 28 grudnia, kto może? kto weźmie kogoś do pomocy? Quote
Goś Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Ja niestety będe wiedziała najwcześniej w pn, bo wtedy mój chłopak zaczyna pracę. Już go poinformowałam, ze zależy mi aby miał wolne tego dnia. Jeśli tylko uda się to załatwić, to ja przyjadę. Quote
Recommended Posts