Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Może najpierw zacznijmy od najblizszej niedzieli bo sie wszytko pomiesza.W następny weekend pewnie też sie wszyscy chętnie spotkaja i wtedy można ustalic kolejne miejsce np.Park Grabiszynek. To kto bedzie w ta niedziele?

Posted

Drogie moje Panie podejrzewam, że prościej by Wam było się dogadać gdybyście posługiwały się terminologią powszechnie obowiązującą a nie kryptonimami ;).
Magiczne miejsce zwane tu powszenie "Niagarą", to z tego co ja się orientuję, to poprostu kładka Oporowska. A gdy ma się już tą wiedzę, to wystarczy wejść sobie np. na Google Maps znaleść Wrocław i dalej to już z górki ;). Jest i zwykły plan miasta, jest i zdjęcie z satelity, wszystko jak na dłoni :razz:.

Posted

Alusia napisał(a):
Ja się zaczynam gubić

Teraz "podpisujemy listę" chętnych na spacer w najbliższą niedzielę tj 14 grudnia, który ma wystartować Na moście Zwierzynieckim o godz. 13:00

Z tego co zauważyłam Ty zaś umawiasz się na spacer na następny poniedziałek tj. 22 grudnia, którego miejsce jeszcze nie jest dokładnie ustalone ale oscyluje w okolicach Parku Grabiszyńskiego i kładki Oporowskiej (Niagara). ;)

Posted

Magdina napisał(a):
Może najpierw zacznijmy od najblizszej niedzieli bo sie wszytko pomiesza.W następny weekend pewnie też sie wszyscy chętnie spotkaja i wtedy można ustalic kolejne miejsce np.Park Grabiszynek. To kto bedzie w ta niedziele?

Tym razem nie odpuszczę :)

Posted

graynew napisał(a):
Faktycznie dziewczyny zrobily male zamieszanie :p

My sztuk dwie + jeden pies(suka) bedziemy w ta niedziele o 13 na moście zwierzynieckim. Meldujemy sie grzecznie

przepraszam,nie chcialam wprowadzic zamieszania ,zaproponowalam juz teraz przyszly tydzien bo w przyszly weekend bede we wrocku i nie bede miec tam stalego dostepu do netu...chciala wiec juz sie umowic....

Posted

Ja i Faza też zapisujemy się na listę na tę niedzielę!

Też może chłopa przyprowadzę,ale to już zależy od tego, czy wyrobi się na czas z przedświątecznymi pożątkami :evil_lol:

Tylko jakby ktoś mógł podać jakiś kontakt do siebie, bo możliwe, że się spóźnimy,a to zdecydowanie nie moje tereny :oops:;)

Posted

A jednak mnie jutro nie będzie :-(
Fazowa łapka się troche popsula :-( Byłyśmy dzisiaj nieplanowanie u weta, bo coś brzydko zaczęło pachnieć spod opatrunku. Na szczęście nic strasznego się jeszcze nie dzieje - mamy wysięk surowiczy i problemy z ukrwieniem...i czkeamy na zaburzenia neurologiczne :sad: ... Mam nadzieję, że obejdzie się jednak bez apmutacji palców... A jak na razie z Fazą znowu tylko na smyczy, bo zdjęliśmy opatrunek i zostawiliśmy samą skarpetkę, zeby skóra mogła lepiej oddychać... Tak, że w tej chwili mam w domu niewybieganego 15mies spaniela i wilczastą niewybieganą babę z "adhd" :cool3: I do tego nie wolno im się razem bawić - jami :shithappens:

Posted

My może będziemy z dużym naciskiem na MOŻE jak dam radę bo byśmy musieli odrazu z treningu z Partynic tam jechać jak będę miała siłę to jak najbardziej ;):roll:

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Naamahs, zmawiamy się jakoś? :cool3:

509759692 - to na którą i gdzie?:razz: Musimy obgadać kilka spraw, za chwilę jadę z psem na Grunwald na zastrzyki i nie będzie mnie na necie. Skrobnij gdzie i o której. Proponuję tramwaj 4. Podaj mi godzinę:eviltong:

Posted

(off) Drodzy Wolontariusze i Wolontariuszki!!!! :eviltong: Mam taką propozycję (na razie nic pewnego, nie wiadomo czy kierownictwo schroniska się zgodzi): co Wy na to by wyprowadzać na spacery po jednym całym boksie w tym samym czasie? Jest nas sporo, można by się w jakiś weekend skrzyknąć na konkretną godzinę, w liczbie osób odpowiadającej liczbie psów w danym boksie.

Psy tyją straszliwie, przestają zwracać uwagę na człowieka, nie maja szans na adopcje, bo przede wszystkim wiele z nich nawet nie podchodzi do krat! Bo po co!? Podchodzą i przymilają się tylko te psy, które są tam krócej... Zresztą co ja tu będę pisać oczywiste rzeczy...

Co Wy na to???? Sprawa naprawdę warta zachodu!

Posted

[quote name='viverna'](off) Drodzy Wolontariusze i Wolontariuszki!!!! :eviltong: Mam taką propozycję (na razie nic pewnego, nie wiadomo czy kierownictwo schroniska się zgodzi): co Wy na to by wyprowadzać na spacery po jednym całym boksie w tym samym czasie? Jest nas sporo, można by się w jakiś weekend skrzyknąć na konkretną godzinę, w liczbie osób odpowiadającej liczbie psów w danym boksie.

Psy tyją straszliwie, przestają zwracać uwagę na człowieka, nie maja szans na adopcje, bo przede wszystkim wiele z nich nawet nie podchodzi do krat! Bo po co!? Podchodzą i przymilają się tylko te psy, które są tam krócej... Zresztą co ja tu będę pisać oczywiste rzeczy...

Co Wy na to???? Sprawa naprawdę warta zachodu!
viverna ja to już dawno wymyśliłam, ale pomysł spotkał się z takim sobie entuzjazjem- tymbardziej, że są psy (np. w boksach dużych samców), gdzie potrzebne jest spore doświadczenie, a wolontariusze w wieku 20+ ze "świadomością" to jak na razie rzadkość. Sama czasami wyprowadzam niektóre samce np. do zdjęć i wtedy mają okazję trochę pochasać, ale to jest jeden spacer na rok:shake:

No tak to widzę, ale oczywiście chętnie się przyłączę ;)

p.s. Jesteśmy już po spacerku :multi: Było suprrrr i poprosimy o jeszcze!!!:)

Posted

viverna napisał(a):
(off) Drodzy Wolontariusze i Wolontariuszki!!!!

a osoby, które nie są wolontariuszami w schronisku takze moga pomoc ? :oops: Kiedys probowalam, pytalam ale mowili, ze wolontariuszy nie potrzebuja :shake: a ja bardzo chętnie bym coś zrobiła dla tych zwierząt oprocz przywozenia karmy, koców....

Posted

Marta & Figa napisał(a):
a osoby, które nie są wolontariuszami w schronisku takze moga pomoc ? :oops: Kiedys probowalam, pytalam ale mowili, ze wolontariuszy nie potrzebuja :shake: a ja bardzo chętnie bym coś zrobiła dla tych zwierząt oprocz przywozenia karmy, koców....

jeśli się ma skończone 18 lat to nie ma problemu z wyprowadzaniem psów (na razie tylko tych z izolatek)

post się przestawił

apeluję też do przyszłych wolontariuszy!!! Kto jest za proszę o deklaracje (tylko pewne!:razz:)

widzę, że wspólne spacery z Waszymi psami wychodzą, udaje się zebrać więcej osób, a schroniskowe psiny naprawdę Was potrzebują!