Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kalthoom']My chętnie w piątek -park zachodni :-)
Po za tym wydaje mi się, że my się z Jax'em znamy- właściwie to ja i Demon :D[/QUOTE]

No pewnie, że się z nami - z treningów :) W piatek akurat okej, bo treningu nie ma :) Może być Park Zachodni, oby teraz pogoda dopisała :)

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Właśnie- wszystko planuję zgodnie z kalendarzem treningów :cool1:

[quote name='LadyS']No pewnie, że się z nami - z treningów :) W piatek akurat okej, bo treningu nie ma :) Może być Park Zachodni, oby teraz pogoda dopisała :)[/QUOTE]

Posted

Niestety ja przez tydzień jestem wyjęta z treningów. Wrocławianie, uważajcie - jesli macie osłabione psy, nie dawajcie im się kontaktować z niepewnymi czworonogami czy łazić po bardzo zapsionych terenach - panuje wirus (mój młody go właśnie złapał), ktory powoduje m.in. zapalenie układu górnych dróg oddechowych i nieżyt układu pokarmowego, nieraz to pierwsze zupełnie bez objawów - jak u nas.

Posted

No własnie dzis moja Abi jakas taka nie bardzo oblizuje sie dosc czesto przełyka sline i mam wrażenie jakby ja gardło bolalo obmacałam gardlo narazie , zobaczymy do jutra co bedzie je normalnie załatwia sie normalnie sama niewiem wczoraj sie jeszcze na dodatek wykapała gamonica

Posted

[quote name='LadyS']Niestety ja przez tydzień jestem wyjęta z treningów. Wrocławianie, uważajcie - jesli macie osłabione psy, nie dawajcie im się kontaktować z niepewnymi czworonogami czy łazić po bardzo zapsionych terenach - panuje wirus (mój młody go właśnie złapał), ktory powoduje m.in. zapalenie układu górnych dróg oddechowych i nieżyt układu pokarmowego, nieraz to pierwsze zupełnie bez objawów - jak u nas.[/QUOTE]
Dzięki za ostrzeżenie. Odpuszczę sobie chodzenie na psiową łąkę w zachodnim.

Posted (edited)

[quote name='LadyS']Niestety ja przez tydzień jestem wyjęta z treningów. Wrocławianie, uważajcie - jesli macie osłabione psy, nie dawajcie im się kontaktować z niepewnymi czworonogami czy łazić po bardzo zapsionych terenach - panuje wirus (mój młody go właśnie złapał), ktory powoduje m.in. zapalenie układu górnych dróg oddechowych i nieżyt układu pokarmowego, nieraz to pierwsze zupełnie bez objawów - jak u nas.[/QUOTE]
co to za wirus? skąd masz info o nim?

Edited by WEIMAR
Posted

[quote name='WEIMAR']co to za wirus? skąd masz info o nim?[/QUOTE]

Chyba to oczywiste, że skoro mój osobisty pies choruje, to mam info od weta? Jutro idziemy na trzecią dawkę antybiotyków. Wirus nieokreślony, tzn. żadna z chorób "poważniejszych" zakaźnym (np. w lubelskiem panuje nosówka dla odmiany, a w świętokrzyskim - parwo) - u nas kilka psiaków ma problemy a to z układem oddechowym, gardłem, a to z biegunkami, co niestety akurat da się zauważyć. Gdyby nie fakt, że młody ma czerwone gardło i kicha, to w życiu bym nie wiedziała, że jest chory - zero objawów poza tym.

Posted

wiem ze to przypadek ale niestety nas to dotknęło

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/235521-Krwotoczne-zapalenie-jelit?p=19956689#post19956689[/url]

Posted (edited)

Moja Bela tez w piatek miala straszny bol brzucha, biegunka, pozniej biegunka z krwia i na koniec sama krew. Na poslanku widoczne wymioty zolcia. W czwartek bylysmy w parku wschodnim, ale tam ''cos'' zjadla. Jak juz dobieglam do niej, nic juz tam nie bylo. Jestem w miare pewna, ze to od tego niz od wirusa. Od razu poszlismy do weta dostala kroplowke, 3 zastrzyki. W sobote powtorka z rozrywki. Ale od razu w piatek po lekach biegunka ustala. Wet nic nie wspomnial, ze jakis wirus panuje, wiec sama juz nie wiem... Swoja droga to juz drugie u nas takie zatrucie w przeciagu 1,5 miesiaca.:(

Edited by paulina23
Posted

Hej, nie wiem za bardzo gdzie napisać swoje pytanie, w razie czego proszę o przeniesienie przez administratora.
Orientujecie się co to za pies na nowym dworze taki rudy z daleko przypominający troszkę owczarka collie, biegajacy samopas w okolicach Polo marketu?Nigdy nie widziałam właściciela.

Posted

[quote name='kalthoom']Hej, nie wiem za bardzo gdzie napisać swoje pytanie, w razie czego proszę o przeniesienie przez administratora.
Orientujecie się co to za pies na nowym dworze taki rudy z daleko przypominający troszkę owczarka collie, biegajacy samopas w okolicach Polo marketu?Nigdy nie widziałam właściciela.[/QUOTE]
Ja nie kojarzę piesa, ale samopas też go nie widziałam.

Posted

[quote name='Korenia']Ja nie kojarzę piesa, ale samopas też go nie widziałam.[/QUOTE]

Ja go widuję wieczorami zazwyczaj. Nie jest agresywny ale do ludzi podchodzi niechętnie, za to chętnie wita się z psami, sprawia wrażenie jakby czegoś szukał. A jest duży i to bardzo, o wiele większy od collie ale z wyglądu z daleko podobny.

Posted

bedąc dzis z brosem na zastrzykach u wet dostałam do ręki ogłoszenie pani szukała swojej suni, bez chipa bez adresówki :(
została zgłoszona w schronisku

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-hGt_HR2pJU8/UKOtgNrqbBI/AAAAAAAAQAQ/CEgaC2HTYDU/s800/DSC_1124.jpg[/IMG]

Posted

iskra_wroc napisał(a):
Ktoś się wybiera do Grabiszynskiego/Tysiąclecia jakoś niedługo??
Muszę rozprostować kości :P

Ja zaraz idę z Joopem i Demonem na pola koło factory tzn będę tam na polach za stacją benzynową za ok. godzinę :-)