Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Była widziana wczoraj późno wieczorem, między 22-24 - to informacja od dziewczyny. Natomiast pojechała tam dzisiaj przed południem dziewczyna z Fundacji podpytać i jakiś pan również potwierdził, że ją widział. Bardzo możliwe, że wychodzi wieczorami, kiedy mniejszy ruch. Po ciemku nie wiadomo gdzie jej szukać. Czy śpi na ugorach wzdłuż wiaduktu, czy na terenie betonowni, czy gdzieś koło szpitala, czy na ugorach na Wojszycach.

Wydarzenie na fejsie: http://www.facebook.com/events/196816353780867/

edit:
Tak w ogóle to dziś nie była widziana, czytając informację, że ją widzieli nie spojrzałam z której godziny była (20h temu była widziana na skrzyżowaniu Kukuczki/Borowska).

Posted

pewna osoba z pewnych względów (:roll:) jest zmuszona oddać NA PÓŁ ROKU swoją labradorkę
suczka jest podobno grzeczna i dobrze ułożona
nie pytałam dokładnie, ale wydaje mi się, że koszty karmy i weta były by przez właścicielkę pokrywane
może znacie kogoś, kto chciałby/mógłby??

sprawa na już

Posted

Czy jest ktoś chętny dziś, wczesnym wieczorem wybrać się na Gaj w okolice ul Spiskiej, Koszyckiej, Kukuczki większą grupą poszukać suczki, rozwiesić plakaty?

Posted

18:30 przy wylocie z Parku Skowroniego na Spiską (krzyżówka Weigla/Spiska, tuż za szpitalem)? Można wtedy obejść teren za szpitalem, teren za betoniarnią i wyjść na Kukuczki.

Posted

Jara napisał(a):
18:30 przy wylocie z Parku Skowroniego na Spiską (krzyżówka Weigla/Spiska, tuż za szpitalem)? Można wtedy obejść teren za szpitalem, teren za betoniarnią i wyjść na Kukuczki.
chyba nie wiem gdzie??? Koło siłowni/placu zabaw???

Posted

Kolejna prośba kocia!
W kolicy Odkrywców zaginęła naspacerze kotka biało-bura. Miała na sbie szelki, obrożę i smycz- mogła się w coś zaplątać !! Jeśli spacerujecie w pobliżu zwróćcie proszę uwagę na ewentualny koci płacz w krzakach.....

Posted (edited)

Pilne!!!
Dostałam na PW prośbę od paula_t

Hej! Bardzo pilnie szukamy kogoś doświadczonego z Wrocławia, kto dałby radę podjechać z ciotką anusiab na wizytę przedadopcyjną dla Masajka http://www.dogomania.pl/forum/thread...c-w-ogłaszniu . Wizyta jest w piątek, w Sobótce. Z dojazdem nie ma problemu, gdyż anusiab jest zmotoryzowana, ale niestety niedoświadczona w takich sprawach. Dobrze by było, gdyby osoba, która pojedzie miała też możliwość podjechanie w przyszłym tygodniu na kolejną wizytą dla Masajka już w samym Wrocławiu. Bardzo prosimy o pomoc dla anusiab i Masajka

Jeżeli któraś z cioteczek może pomóc, to bardzo proszę.

Edited by mila-ada
  • 2 weeks later...
Posted

Witam.
Robię drugie podejście:-) Może tym razem się uda:-) Składam zamówienie na naturalne gryzaki dla psa na allegro. U tego sprzedawcy: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=7211591 . Jeżeli uzbiera się chętnych na 250zł przesyłka wyjdzie gratis. Pan ma ceny bardzo konkurencyjne nawet jak na allegro, nie wspominając o sklepach zoologicznych. Myślę że to dobra opcja na zrobienie zapasów. Mam już zamówienie na ponad 160zł więc jeszcze 90zł i można zamawiać. Teraz konkrety:
odbiór: centrum Wrocławia - galeria dominikańska, okolice dworca gł, park koło poczty gł, - ale również arkady i trasa autobusu 406.
Płatność:jak kto woli - może być przy odbiorze, może być na konto.

Zapraszam do wspólnych zakupów. Pozdrawiam.

Posted

[quote name='brzośka']oo, a wie na jakiego uparciucha się porywa? ;)
http://www.awp.akita-world.de/
To jest fajny młody chłopak z Kątów Wrocławskich, który zbiera(4 tys) na kupienie szczeniaka Akity. Ja go namawiam, żeby lepiej adoptował a te pieniądze przeznaczył na szkolenie i takie tam. Mają duży teren wokół domu, wiec warunki fajne a i rodzina świetna. Dzięki za adres

Posted

fajnie, że go na adopcję namawiasz :)
muszą tylko wiedzieć, że dla akity nie ma płotu nie do pokonania - jak nie podkop, to górą ;)
potrafią się nawet po siatce skubane wspinać :D

ale oczywiście są słodkie i kochane, choć ciągle próbują rządzić :)

Teraz mi się przypomniało, że jakiś czas temu zaczepiła mnie kobieta na spacerze z pytaniem, czy Merlin to akita. I opowiadała, że jej znajomy został obdarowany (:angryy:) rodowodowym maluszkiem (akitą właśnie), z którym jego stary berneńczyk się zgodzić nie może. No i ten znajomy szukał domu dla malucha (już chyba kilkumiesięcznego).
Jakbym ją spotkała (o ile poznam) to mogę spytać czy jest jeszcze do wzięcia

Posted

Jeżeli ktoś ma ochotę dołączyć się do zamówienia - serdecznie zapraszam. Wymagana kwota już zebrana więc zamówienie składam jutro wieczorem. Pewnie będzie w okolicach weekendu a najpewniej na początku przyszłego tygodnia. Z mojej(i mojego psiaka) strony polecam żwacze wołowe. Mają mnóstwo kultur bakterii, weterynarz nam je polecił na problem zjadania przez psa kupek i innych śmieci. Muszę powiedzieć że u nas to się sprawdza.

LadyS napisał(a):
Szkoda, że ja dopiero za miesiąc będę we Wrocu, bo bym też coś wzięła, a tak lipa ;(

jeżeli masz ochotę to śmiało, zapraszam. Zamówienie będę składała jutro wieczorem, przyjdzie pewnie za parę dni więc już zostaje 3tyg. Ja nie widzę problemu żeby Twoje zamówienie(jeżeli to nic co się może zepsuć) poczekało aż przyjedziesz.

Posted

No właśnie problem w tym, że mój Jaxa nie weźmie takiego gryzaka, który nieco leżał - samą świeżyznę je, resztę zakopuje ;) To nic, przy następnym razie się dołożę, proszę tylko o info :)

Posted

[quote name='AnnWrc']Witam.
Robię drugie podejście:-) Może tym razem się uda:-) Składam zamówienie na naturalne gryzaki dla psa na allegro. U tego sprzedawcy: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=7211591 . Jeżeli uzbiera się chętnych na 250zł przesyłka wyjdzie gratis. Pan ma ceny bardzo konkurencyjne nawet jak na allegro, nie wspominając o sklepach zoologicznych. Myślę że to dobra opcja na zrobienie zapasów. Mam już zamówienie na ponad 160zł więc jeszcze 90zł i można zamawiać. Teraz konkrety:
odbiór: centrum Wrocławia - galeria dominikańska, okolice dworca gł, park koło poczty gł, - ale również arkady i trasa autobusu 406.
Płatność:jak kto woli - może być przy odbiorze, może być na konto.

Zapraszam do wspólnych zakupów. Pozdrawiam.
jeżeli jeszcze mozna, to jutro zamówię, tylko musze przemyslec co.

Posted

brzośka napisał(a):
fajnie, że go na adopcję namawiasz :)
muszą tylko wiedzieć, że dla akity nie ma płotu nie do pokonania - jak nie podkop, to górą ;)
potrafią się nawet po siatce skubane wspinać :D

ale oczywiście są słodkie i kochane, choć ciągle próbują rządzić

Teraz mi się przypomniało, że jakiś czas temu zaczepiła mnie kobieta na spacerze z pytaniem, czy Merlin to akita. I opowiadała, że jej znajomy został obdarowany (:angryy:) rodowodowym maluszkiem (akitą właśnie), z którym jego stary berneńczyk się zgodzić nie może. No i ten znajomy szukał domu dla malucha (już chyba kilkumiesięcznego).
Jakbym ją spotkała (o ile poznam) to mogę spytać czy jest jeszcze do wzięcia

Jeszcze go na 100% nie namówiłam, ale może jakby była taka okazja, to by sie skusił. Z tego co mówisz, to oni chyba musieliby płot podwyższyć :crazyeye: