Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mila-ada']Cioteczki, poradźcie, jaka maść kupić na modzele. Jakoś zaczerwienione te łokcie. może do weta trzeba?[/QUOTE]
- alantan (maść lub krem obojętnie)
- linomag
- sudocrem
- maść z witaminą A
- wazelina kosmetyczna biała
- oliwka dla dzieci

Szczerze, wszystko to stosuję, zależy co mam akurat pod ręką. Ważne żeby skóra w tym miejscu była non stop natłuszczona. Czyli smarować często, wmasowywać, pozostawiać grubszą warstwę. Mojej Teq robią się modzele w okresie letnim - bo wtedy jej ciepło i poleguje na kafelkach czy parkiecie - czyli tak jak u Ciebie :)
Smaruj, smaruj i jeszcze raz smaruj :)
A za późno na bank nie jest - u Teq pięknie wszystko zarasta. Powiem więcej - moja druga sunia - Lola - adoptowałam ją w wieku 3,5 roku, teraz ma 5,5 roku. Po 3 letnim pobycie w kojcu na betonie modzele miała cudowne....
Ale tak się zawzięłam, że dosłownie osiągnęłam mistrzostwo- ma teraz mięciutkie łokcie zarośnięte sierścią.
Wszystkie wymienione wyżej maści stosuję od bardzo dawna i bardzo często - nawet jak psiak je zlizuje to jeszcze nigdy nic mu się nie stało.

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='mila-ada'] poradźcie, jaka maść kupić na modzele. Jakoś zaczerwienione te łokcie. może do weta trzeba?[/QUOTE]
na rogowe zmiany na skórze polecam Krem intensywnie zmiękczający stopy (02741) Avonu
zawiera dużo złuszczającego kwasu glikolowego

Posted

Wybieram się na 8 rano w sobotę do parku wschodniego; chętnych do pomocy w socjalizacji mojego psa zapraszam (pierwsza polana od wejścia do parku planuje się powałęsać z 15 min ,a później kółeczko po parku i wrócić do siebie na niskie łąki.)

Posted

[quote name='krzyssk']Wybieram się na 8 rano w sobotę do parku wschodniego; chętnych do pomocy w socjalizacji mojego psa zapraszam (pierwsza polana od wejścia do parku planuje się powałęsać z 15 min ,a później kółeczko po parku i wrócić do siebie na niskie łąki.)[/QUOTE]

a Twój piesio to kastrat?

Posted

[quote name='bros']coś mi się o uszy obiło ze dobra jest ta maść dla krów na wymiona (tak serio) tylko nie wiem jakk się ona nazywa[/QUOTE]

Maść do wymion to jest super na wszelkie babrzące się rzeczy, zadrapania, ranki, rany, otarcia itp (ludzkie też). Nazywa się Mastijet i zawiera kombinację trzech antybiotyków i sterydu.

A na modzele, to bardzo dobrze napisała Klauzunka :)

Posted

[quote name='mila-ada']Jeszcze raz dziękuję za wszystkie rady. Myślę, że Kaja będzie miała śliczne łokietki ;)[/QUOTE]

no ba !!! :) Ja swoje tak katuję natłuszczaniem, że już nawet nie mają siły zlizywać tych wszystkich specyfików - poddały się :)

Posted

[quote name='Poker']Śliczny maluch, jakiś taki bielusieńki :evil_lol:
Ta operacja nie będzie na otwartym sercu, ale oczywiście jest to ciężki zabieg z otwarciem klatki piersiowej. Dużo zależy od tego w jakiej kondycji jest serce, czy przetrzyma narkozę i czy serce ma szansę podjąć w miarę prawidłową pracę.
Najważniejsze jest ,żeby mały przeżył, ale ta cholerna odpowiedzialność,....Musimy dać radę.
Bardzo liczę na pomoc wrocławianek,bo już wiem ,że mój mąż wyjeżdża we wtorek i wraca w czwartek.
Proszę zastanówcie się o jakiej porze która mogłaby mnie wspomóc,
Kochani! wpisujcie prosze na wątku http://www.dogomania.pl/forum/threads/226399

Posted

[quote name='Jara']Kondycja musi być ;) Prawie dwa lata i setki kilometrów na liczniku :)[/QUOTE]
Setki? chyba bardziej tysiące km.
zakładając że w 1 dzień robimy 5km (a chyba więcej się robi), w miesiącu wychodzi 150 km
psa mam 21 miesięcy to 150*21=3150km (dalej niż z Wrocławia do Lizbony w Portugalii; 3019km)

Posted

Ja dzisiaj odpaliłam swój krokomierz i postanowiłam, że będę go zabierać na spacery. O ile nie zapomnę o nim ;)
Dzisiejszy poranny spacer Borek-Tarnogaj-Borek jedyne 10,5km ;) - oczywiście ja, bo ile psy zrobiły to Bóg jeden wie ;)