Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mila-ada, Tomek,nowy Pan Dzejka zdecydowanie jest dobrym opiekunem;) tylko takim swiadomie wydajemy nasze psiaki:D

swoja droga przy okazji zrobilas nam niezapowiedziana poadopcyjną;)

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Obejrzałam prognozę pogody... Czy ma ktoś może dobrego i niekoniecznie drogiego krawca do skrócenia kubraczka psiego pilnie, do wtorku wieczorem? W centrum chcieli za to 30 zł.... A ma być do -31 stopni...

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Ej, nie strasz!!!!!!!

Chciałabym, żeby to było tylko straszenie - podawali, że od czwartku ma być poniżej -25, i tak cały weekend... Ja jadę na wschód jeszcze dodatkowo, to pozostaje mi kupić Jaxowi kuwetę chyba :roll:

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Ciekawe co moje mikrusy powiedzą.... aha, z czego to ubranko masz?

Derka polar + ortalion. Młody już teraz rano się telepie, więc potem będzie tylko gorzej...

Posted

Matuchno szkoda mi tych drobinek telepiacych sie na mrozie ledwo to wyjdzie a juz jak galaretka , a moja Abusia dzis miala ochote doopeczke zamoczyc a co wlesc na lód niech pani zawału dostanie ale i tak postawiła na swoim i sie umoczyła

Posted

terierfanka napisał(a):
eee tam, przesada z tymi -31, no chyba, że faktycznie gdzieś na wschodzie...tu u nas to jakieś max -18 zapowiadają i to w nocy

też tak wyczytałam

Posted

Jax ma jakieś 36 cm, tylko że problemem jest posiadanie przez niego siusiaka, więc ubranko pewnie inaczej wykrojone ;) Moze coś mi się uda znaleźc, jak nie, to odkroję TZtowi rękaw od swetra i porobię dziury na łapy :diabloti:
Terierfanka, obawiam się, że to całkiem realne - dziś dzwonili rodzice, u nich śniegu po pachy, po godzinie trzeba było samochód odśnieżyć, ślisko jak sam diabeł i w dzień było -16...

Posted

ladySwallow napisał(a):
Jax ma jakieś 36 cm, tylko że problemem jest posiadanie przez niego siusiaka, więc ubranko pewnie inaczej wykrojone ;) Moze coś mi się uda znaleźc, jak nie, to odkroję TZtowi rękaw od swetra i porobię dziury na łapy :diabloti:
Terierfanka, obawiam się, że to całkiem realne - dziś dzwonili rodzice, u nich śniegu po pachy, po godzinie trzeba było samochód odśnieżyć, ślisko jak sam diabeł i w dzień było -16...

Moje ma tak do ogona około 40, i kawałek jest taki spadający na zadek. Posiadanie siusiaka nie ma znaczenia, bo to unisex ubranko :) ale też może być ciut za duże, musiałby Jax przymierzyć ;)

Posted

A ja ubranek nie mam:P Przynajmniej dla takich mikrusów :)

Ale przychodzę wyrzucić z siebie oburzenie. Otóż czytając niedawno Gazetę Wrocławską, w której zresztą są zamieszczane ogłoszenia o naszych psiakach ze schronu(dokładnie w dodatku do gazety Magazyn Rodzinny)natknęłam się na artykuł pani weterynarz, która opisuje jak szukała dla swojej nierodowodowej(czym się pochwaliła)koteczki partnera gdy miała ruję... Szczęka mi opadła, tym bardziej, że na tej samej stronie jest artykuł"Czy na pewno musimy rozmnażać psy?" Marcina Wierzby, zoopsychologa, w którym obala on powszechnie znane mity o tym, że suka musi raz urodzić itp. No ludzie, nie wierzę! Zresztą przeczytajcie sobie, a może leczycie u niej swoje zwierzęta?

Uploaded with ImageShack.us

Posted

nie, no oczom nie wierzę! wstyd po prostu, trzeba takich wetów bojkotować jakoś... może zasypać tę panią mailami o podobnej treści wyrażającymi nasze zdanie typu "Jako członek społeczności zajmującej się na co dzień problemem bezdomności wśród psów i kotów jestem oburzona Pani artykułem.... w świetle nowej ustawy bla bla bla...? Kto umie stworzyć ładny tekścik? ;)

Posted

"...dwa miesiące póżniej Sisi urodziła śliczne, zdrowe, puchate kotki, Karol oglądał je tylko na zdjęciach w komputerze....."
powiedzcie, że to jakaś podpucha....nawet nie potrafię tego skomentować.....

Posted

no ręce i nogi opadają
biedna Sisi musiała mieć ruje i kocięta, bo pani weterynarz nie wie, jak sterylizować koty - obłęd
a my jak te durne szukamy domów , jeździmy do schronu, ja na tej weterynarii nawet bywałam i nawet ogłoszenia kiedyś wieszałam o bezdomniakach