Klauzunka Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Kochane pilnie potrzebuję kogoś na jutro na wizytę. Sprawa bardzo pilna. W niedziele psiak może być już we własnym domu ! Oczywiście zwracamy za paliwo. Quote
bros Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 jutro jakos po 13-tej bedę z rodzinką w Trestnie , moze się ktoś przyłączy ? Quote
Klauzunka Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Jaki pies i jaka ulica w Trzebnicy ? dziękuję Kochana - Kora ma wszystkie namiary i z tego co wiem już się z Tobą na pw kontaktowała. Ta pani też wraca w sobotę busem z pracy - Kora Was umówi. Ja już się nie mieszam. I oczywiście zwracamy koszty. Quote
LadyS Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Czy u Was też na osiedlach zlikwidowali kosze na kupy? :roll: Quote
Basia1244 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 tak - jestem w szoku - ostatnio spacerowałam długo z koopa w woreczku az znalazłam zwykły kubeł Quote
LadyS Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 No u nas już od kilkunastu dni nie ma koszy, miałam nadzieję, że tylko na czas remontu czy że będą nowe postawione, ale chyba się przeliczyłam... Quote
bros Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 UWAGA: za wrzucenie woreczka z kopą psią do zwykłego kubła grozi mandat !!!! ot absurd nie sprzatniesz mandat, sprzatniesz nie masz gdzie wyrzucić , więc kopa laduje w zwykłym koszu mandat :) Quote
NikaEla Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 [quote name='bros']UWAGA: za wrzucenie woreczka z kopą psią do zwykłego kubła grozi mandat !!!! ot absurd nie sprzatniesz mandat, sprzatniesz nie masz gdzie wyrzucić , więc kopa laduje w zwykłym koszu mandat :) skąd wiesz, że tak jest? kiedys czytałam (ale nie pamietam gdzie), ze jeśli nie ma specjalnych koszy to można do zwykłego Quote
Jara Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Kosze na kupy wrócą niebawem ;) dziękuję Kochana - Kora ma wszystkie namiary i z tego co wiem już się z Tobą na pw kontaktowała. Ta pani też wraca w sobotę busem z pracy - Kora Was umówi. Ja już się nie mieszam. I oczywiście zwracamy koszty. Na razie czekam na decyzję czy ktoś inny się nie zdecydował, kto pojedzie autem. Mam dostać znać o 20, akurat wtedy będę na wizycie poadopcyjnej, ale damy radę ;) Quote
LadyS Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Jara, a skąd wiesz? A o tym mandacie też słyszałam i nie wiem, jak to do końca jest w sumie. Quote
NikaEla Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 [quote name='Jara']Kosze na kupy wrócą niebawem ;) ) tu napisali: http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,10504922,Kosze_na_psie_kupy_zniknely__ale_tylko_chwilowo.html i artykuł z marca 2009 roku nt uchwały rady miasta : [FONT="Courier New"][FONT="Georgia"]W uchwalonym w czwartek regulaminie pozostał przepis zmuszający zarządców terenów do utrzymania czystości, co oznacza, że jeśli nie wyegzekwują usunięcia kup przez tych, którzy je pozostawili, także będą mogli zostać ukarani. Bo psie kupy są niebezpieczne dla ludzi i powinny być specjalnie utylizowane. Po to w mieście wystawiono specjalne, pomarańczowe pojemniki. A ponieważ na razie jest ich za mało, po tekstach w "Gazecie" miejskie wydziały ochrony środowiska i zdrowia zezwoliły, by do czasu postawienia wystarczającej ich liczby można było zebrane do torebek kupy wyrzucać do zwykłych śmietników. [/FONT][/FONT] Quote
Klauzunka Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 u mnie na osiedlu jest jeden jedyny kosz - dalmatyńczyk - ostatnio ktoś mu zdemontował popiersie. Wrzucam do zwykłych koszów i wrzucać tam będę - dopóki, dopóki nie postawią innych. Nie zamierzam się przejmować - z resztą umówmy się, gdyby tak strasznie przejmowali się zasraniem Wrocławia to byłby jakieś kontrole sm na osiedlach. Więcej uchwał na ten temat niż to wszystko warte, bo ludzie i tak nie sprzątają (przynajmniej na moim zasranym osiedlu). Quote
Jara Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 I tak większość osób po swoich psach nie sprząta. Mogli by zachęcać ludzi do sprzątania gdyby było więcej worków. U mnie na osiedlu jest tylko jeden "dozownik" z workami (Psi pakiet), a worków wpakują 10szt i uzupełniają co 2tyg. Nie wspominam, że jest w takim miejscu ukryty, że tylko mieszkańcy mini podwórka wiedzą gdzie jest. Quote
Klauzunka Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 U mnie na osiedlu jest tylko jeden "dozownik" z workami (Psi pakiet) to i tak masz powód do dumy, bo ja czegoś takiego to na oczy nie widziałam. Quote
Jara Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 [quote name='Klauzunka']to i tak masz powód do dumy, bo ja czegoś takiego to na oczy nie widziałam. Takie coś jest, jedno jedyne :D http://psipakiet.pl/kosz-na-psie-kupy-typ-01 Quote
Basia1244 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 a ja widziałam.... u mojej mamy "na wsi ":) - serio - miasteczko jakieś 10 tyś. mieszkańców -i torebki papierowe są przy zielonych kubełkach :) Quote
Klauzunka Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Jara ładne takie amerykańskie :lol: a ja widziałam.... u mojej mamy "na wsi ":smile: - serio - miasteczko jakieś 10 tyś. mieszkańców -i torebki papierowe są przy zielonych kubełkach :smile:u mnie takich cudów brak - za to chyba członkom rady spółdzielni fundują aparaty fotograficzne. Raz jeden taki wyskoczył z bloku jak stałam z psami na trawniku i obfocił moje psy:diabloti:( dodam, że nie było tabliczki zakazującej wyprowadzanie psów i moje psy nie załatwiały się) Do dziś dnia nie wiem o co mu chodziło, podbiegł, porobił foty i zniknął. Może mieli jakiś konkurs fotograficzny w spółdzielni:diabloti: Quote
NikaEla Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Właśnie wróciłam ze spaceru. wzdłuż Świeradowskiej stają pomarańczowe kosze! A na osiedlu na Klodzkiej są takie jak koło cioteczki Jary na drugim (nowym całkiem) nie ma nic Quote
gayka Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Na Kruczą i okolice też już kosze wróciły ! Za to psiego pakietu to na oczy nie wiedziałm nigdzie ! Quote
Klauzunka Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 czy może mi ktoś wyjaśnić jak się filtruje użytkowników z danego miasta? Quote
NikaEla Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Klauzunka napisał(a):czy może mi ktoś wyjaśnić jak się filtruje użytkowników z danego miasta? wchodzisz w szukaj użytkownika potem w szukanie zaawansowanie i wpisujesz np miasto (w: skąd) Quote
NikaEla Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 [quote name='Klauzunka']Kochane pilnie potrzebuję kogoś na jutro na wizytę w Trzebnicy. Sprawa bardzo pilna. W niedziele psiak może być już we własnym domu ! Oczywiście zwracamy za paliwo.http://www.dogomania.pl/memberlist.php?&field2=trzebnica&order=desc&sort=posts&pp=50 Quote
Klauzunka Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 a gdzie jest to "szukaj użytkownika" - mam tylko Zaawansowane wyszukiwanie ale tam nic nie ma. Quote
NikaEla Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 [quote name='Klauzunka']a gdzie jest to "szukaj użytkownika" - mam tylko Zaawansowane wyszukiwanie ale tam nic nie ma. tam własnie wchodzisz http://www.dogomania.pl/memberlist.php?do=search Quote
Recommended Posts