Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aż dwa spacery już były ... matko, ile mnie ominęło ...
Bardzo fajnie było pooglądać Wasze psiaki, wesoła gromada się zebrała :) Moja suńka niestety nie bawi się patykami i zabawkami ... podgryza tylko psy ;)

Byłam chora, dopiero dziś weszłam, a tu tyyyyle stron do przeczytania - kobiety jak Wy kochacie te psiorki! :D

Jak wyzdrowieję to z chęcią puszczę tą swoją niech się wybiega, bo teraz biedna tydzień miała tylko podwórka za blokiem, bo ja chora ...

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

My również bardzo dziękujemy za sympatyczne wietrzenie futer i polecamy się na przyszłość. :razz:
Mam nadzieję, że przy następnym spotkaniu Maks będzie już być zakagańcowany i wtedy inne samce będą miały więcej luzu. :evil_lol:
A właśnie! Nie wiecie może gdzie we Wrocławiu można kupić kagańce fizjologiczne CHOPO, powlekane (chyba, że polecacie coś innego?) dla psa wielkości źrebaka o paszczy krokodyla?

Posted

Ja kupuję w ipo-sklep.pl i jestem zadowolona. Masz tam wymiary kagańców i nawet sposoby mierzenia pyska :) Zerknij chociaż.

Będę zamawiać tam 2 kagańce i smycz, możesz się dołączyć, jak będziesz chciała ;) Daj tylko znać.

Posted

Jak chodzicie do parków to zakładacie kagańce - pytam poważnie ;)

Ja osobiście jeszcze nie kupiłam - wiele przyczyn. Rozmawiałam z Panem ze SM i powiedział, że jeśli pies ma kaganiec to może latać po parku wszędzie, a znowu inny, że musi mieć i kaganiec i smycz, a w ogóle to tu lepiej nie wchodzić.

Posted

nam kaganiec służy do przejazdów MPK i PKS,PKP :) czasem jak wiecej niz jeden samiec jest w grupie , na początku znajomości , tak dla pewności ze będzie git :)

Posted

generalnie jeśli już jest SM w pobliżu to na pewno kaganiec + smycz, przynajmniej w tych parkach bardziej "cywilizowanych" :shake:
nie wiem co za strażnik mówi, że pies w kagańcu może biegać bez smyczy... chyba jednak by się nie podpisał pod tym, przecież w kagańcu może też np. skoczyć i przewrócić więc jest potencjalnym zagrożeniem
najlepiej szukać miejsc/parków, gdzie nie bardzo bywają strażnicy i wtedy bezstresowo można wyhasać psiury ;)

Posted

[quote name='Koperek']Ja kupuję w ipo-sklep.pl i jestem zadowolona. Masz tam wymiary kagańców i nawet sposoby mierzenia pyska :) Zerknij chociaż.

Będę zamawiać tam 2 kagańce i smycz, możesz się dołączyć, jak będziesz chciała ;) Daj tylko znać.
Dzięki za propozycję, ale z moich wyliczeń wynika, że na Maksa najlepiej chyba będzie pasował kaganiec dla Owczarka Kaukazkiego (bo jak nie to zostaje nam już tylko Dog Niemiecki :evil_lol:), a na ipo-sklep takiego nie znalazłam.

bros w myśl zasady, że ładnemu we wszystkim ładnie, Twój Bros przepięknie wygląda nawet "za kratami" ;).

ciemnaczekolada
[quote name='Uchwała NR XXXII/1089/09 Rady Miejskiej Wrocławia z dnia 19 marca 2009r. w sprawie wprowadzenia Regulaminu utrzymywania czystości i porządku na terenie Miasta Wrocław.

Uchwała w rozdziale V stanowi wyraźnie, że:
[LIST']
-właściciel zobowiązany jest zapewnić pełny nadzór i ponosi odpowiedzialność za szkody wyrządzone przez zwierzę,
-utrzymywanie zwierząt domowych nie może powodować dla innych osób zamieszkujących w nieruchomości lub nieruchomościach sąsiednich, uciążliwości takich jak hałas, odór itp.,
-zwierzęta domowe (zwłaszcza psy) mogą być wyprowadzane wyłącznie pod nadzorem osoby, która jest zdolna do kontroli zachowania się zwierzęcia. Pies może być prowadzany tylko na smyczy, a w przypadku psów ras średnich, dużych i olbrzymich bądź uznanych za agresywne powinien mieć założony kaganiec. Zwolnienie psa ze smyczy dozwolone jest jedynie na terenie mało uczęszczanym przez ludzi.
-właściciel jest zobowiązany do usunięcia nieczystości spowodowanych przez psa (mandat od 100 zł do 500 zł),
-pies musi być zarejestrowany i trwale oznakowany w sposób umożliwiający jego identyfikację (elektronicznym chipem).

Uchwała NR XXXII/1089/09 Rady Miejskiej Wrocławia z dnia 19 marca 2009r. w sprawie wprowadzenia Regulaminu utrzymywania czystości i porządku na terenie Miasta Wrocław.

Posted

Czytajac wlasnie mialam wklejac uchwale :) ale nasz ekspert Justyna widze juz mnie uprzedzila :D

Sluchajcie mam pytanie wazne!!!!!!
Czy ktos na tydzien ma mozliwosc wyprowadzania suni labradorki mieszkajacej na Sienkiewicza??? Odplatnie!!!!! Chodzi tylko o poranny spacer z tego co wiem. Sunia moze wychodzic z psem z sukami podobno raczej nie. Nie znam psa osobiscie wiec nie moge tego stwierdzic czy to faktycznie tak jest czy nie.
Spacery od tego poniedzialku.

Jesli ktos ma kogos lub sam chcialby to dajcie mi znac albo na pw albo sms 606 66 12 44
Bardzo bede wdzieczna jak sie ktos znajdzie.

Posted

graynew napisał(a):
Czytajac wlasnie mialam wklejac uchwale :) ale nasz ekspert Justyna widze juz mnie uprzedzila :D

Sluchajcie mam pytanie wazne!!!!!!
Czy ktos na tydzien ma mozliwosc wyprowadzania suni labradorki mieszkajacej na Sienkiewicza??? Odplatnie!!!!! Chodzi tylko o poranny spacer z tego co wiem. Sunia moze wychodzic z psem z sukami podobno raczej nie. Nie znam psa osobiscie wiec nie moge tego stwierdzic czy to faktycznie tak jest czy nie.
Spacery od tego poniedzialku.

Jesli ktos ma kogos lub sam chcialby to dajcie mi znac albo na pw albo sms 606 66 12 44
Bardzo bede wdzieczna jak sie ktos znajdzie.

Chyba bym mogła z Buńciem, ale o której godzinie to ma być?

p.s. Justyna, jak Ty patrzysz, hę? Poniżej masz link do kagańca na doga niemieckiego :)
http://www.ipo-sklep.pl/index.php?p269,kaganiec-dog-niemiecki-pies-skora-kod-ch-76

Posted

Koper, ja może faktycznie mam pewne problemy ze wzrokiem (starość nie radość), ale z Twoją umiejętnością czytania wcale nie jest lepiej. Ja poszukiwałam kagańca dla Owczarka Kaukazkiego a nie Doga Niemieckiego :evil_lol:

Posted

Justynak napisał(a):
Koper, ja może faktycznie mam pewne problemy ze wzrokiem (starość nie radość), ale z Twoją umiejętnością czytania wcale nie jest lepiej. Ja poszukiwałam kagańca dla Owczarka Kaukazkiego a nie Doga Niemieckiego :evil_lol:

hahahahaha faktycznie :D popierniczyło mi się, że szukasz dla doga niemieckiego, a znajdujesz na kaukaza hehe dlatego tak Ci odpisałam :P

Posted

hmmm Justyna czy Max jest Kaukazem??? Ja go widzialam on faktycznie jak maly konik jest a;e wydawalo mi sie, ze kaukazy troche inaczej wygladaja :)
No ale wlasciwie co ja wiem o innych rasach poza ONkami :p
Jakies plany spacerowe na weekend 26-27 luty??

Posted

graynew napisał(a):
hmmm Justyna czy Max jest Kaukazem???

Maks jest zwierzem o bliżej nieokreślonym genotypie. ;) Z kaukazem ma może niewiele wspólnego, ale z moich wyliczeń wynika, że akurat taki kaganiec powinien na niego pasować.

graynew napisał(a):
Jakies plany spacerowe na weekend 26-27 luty??
Można przemyśleć taką koncepcję... :razz:

Posted

Justynak napisał(a):
Maks jest zwierzem o bliżej nieokreślonym genotypie. ;) Z kaukazem ma może niewiele wspólnego, ale z moich wyliczeń wynika, że akurat taki kaganiec powinien na niego pasować.

W linku podanym przez ulv dostępny jest kaganiec na psa kaukaza ;)

Posted

Justynak napisał(a):
Wiem i dlatego tam zamawiam ;)

To czego się nie przyznasz zołzo- przeca ja też muszę kagańce kupić!!! wrrrrrrrrrrrrrrr :)Przynajmniej za przesyłkę wyszłoby taniej...

Posted

Byliśmy w sobotę pierwszy raz w Parku Wschodnim - no, no, fajnie tam :D

Najbardziej jednak chyba podobało się Mildzie, latała jak szczeniak. I co najważniejsze pierwszy raz była w wodzie - mimo, że się jej boi.
Najpierw weszła powoli, pomalutku, a potem zapadł się pod nią lód, dupa wpadła, ta wyskoczyła to tak się cieszyła, że latała przez 15 minut w kółko ...

Potem tylko wody szukała ;) Oj, czuję, że będziemy musieli tam częściej wpadać.