Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='friskdor']mieszkam obok telewizji. do tej pory w okolicy byliśmy z Bodźcem w parku południowym i na nieużytkach na klecinie i za skarbowców. może są tu fajne miejsca, o których po prostu jeszcze nie wiem..? :>[/QUOTE]

a park Wschodni na Krakowskiej znasz ? mobilna/y jesteś ?

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ja psa kuć nie będę ;)

Pani z lab mi powiedziała że ok, bo to wyjątkowa sytuacja (1 maj), ale jej nie wolno i jakby co dostała by kare ble ble ble ble.

Ponawiam pytanie co do Wschodniego.
Żyją tam jakieś zwierzątka? Jakie większe np. zające, kuropatwy itd.?

Cholery gonią wszystko strasznie, ostatnio się wyrwał ze smyczą poleciał za sarną, 3 godziny go szukałam, zaplątał się gdzieś. Całe szczęście że luźno zapięłam obroże i zdjął sobie. Nie wiem co by było :mad: Przybiegł.
Ale ostatnia moja normalna smycz poszła się...
Teraz mam 3 psy i JEDNĄ podartą smycz. Dziś zdążyłam obroże kupić (zresztą polecam sklep na grochowej- najtańsze skórzane obroże w mieście za oknową zapłaciłam 11 zł, a gruba na 4 cm).

A lada dzień sie zaczyna male sarenki, króliczki...

Teraz psy chodzą tylko na smyczy i chce je gdzieś spuścić. Warunek- bez zwierzyny. A Wschodni jedyny blisko.

Posted

[quote name='bros']a park Wschodni na Krakowskiej znasz ? mobilna/y jesteś ?[/QUOTE]

tramwajowo, autobusowo mobilna. i na wojaże pasują mi głównie weekendy.
znam park wschodni z jednej wizyty- wyglądał na przyjemnie puste miejsce. tylko nie do końca jestem pewna dojazdu ode mnie (rzecz do sprawdzenia).
na co dzień szukam czegoś bliżej.. znacie może tereny obok weigla? jest tam ponoc kawałek zieloności..?

Posted

[quote name='friskdor']
na co dzień szukam czegoś bliżej.. znacie może tereny obok weigla? jest tam ponoc kawałek zieloności..?[/QUOTE]

Przecież tam wielki park jest!
Fajny! Jak się już ominie plac zabaw to jest piękny parczek a jak przejdziemy na druga stronę ulicy- kolo lodowiska to juz zupełnie.

Ale przecież obok Ciebie przed wiaduktem kolejowym (od strony miasta) jest park? Nie możesz tam chodzić? Ta strona bliżej wiaduktu jest rzadko uczęszczana, ale malutka. (to południowy jest?)

Dojazd do wschodniego tram. 3, 5 autobusy, 134,100, 900, 901. (może coś zgubiłam)

[quote name='Korenia']U nas na ND zdarzają się bażanty, tak to nic nie ma ;)[/QUOTE]

Znajdzie bydle...
Fakt, tak dużo jak u mnie tego wszystkiego to nigdzie nie ma, ale jak ja pamiętam to sarenki się zdarzały i dziki i lisy...
No i daleko!

Posted

Witam,
my czasem jestesmy w parku wdchodnim i nigdy sarenki nie spotkalismy, wiem, ze bywaja, ale raczej wtedy kiedy nie ma ludzi, a cos ostatnio ten park zrobil sie bardzo popularny, wiec sadze, ze spokojnie mozecie tam isc na spacerek. Mój DA tez zadnej zwierzynie nie przepusci i jest to straszne utrapienie, bo nasze okolice to Odra, Oława, wały, lasy, łąki, pola, okolice przepiekne na spacery, ale za to sarenek to w bród

Posted

Korenia napisał(a):
U nas na ND zdarzają się bażanty, tak to nic nie ma ;)

Ojj nie tylko bażanty... Przynajmniej od strony Parku Tysiaclecia.
Znajomej pies kilka dni temu był szyty po ataku dzika, sama widziałam tam sarny, lisy i czasem nawet zając się trafi. Zależy kto po jakich krzaczorach chodzi ;)

Posted

Cześć dziewczyny! To znowu ja się uaktywniam z intresem ;)
Chciałabym zaciągnąć języka, bo na Osobowicach otwiera się przychdnia wet :crazyeye:
O taka:
http://www.weterynarz-radzi.pl/
I obiecałam rodzince popytać o tego weta, Szczepana Kawskiego, bo sama o nim nigdy chyba nie słyszałam...
Zna ktoś to nazwisko??

Posted

Zrobię małego offa, ale może ktoś się skusi:

Jakby ktoś chciał jechać nad morze z psiakim, to zapraszmy na VIII Ogólnopolski Zlot Dogomaniaków! :cool3:

http://www.dogomania.pl/threads/145606-VIII-OgA-lnopolski-Zlot-DogomaniakA-w-MAMY-3-MIEJSCA-WOLNE

Miejsce: Bobolin koło Darłowa

Data: 5-11 lipca 2010 r.

Cena: 222 zł za cały zlot (37 zł/doba) + za psa chyba 5 zł/doba

Cena za nocleg w namiocie: 15 zł/doba

Ilość miejsc w domkach: 33 (4 domki 7-osobowe i jeden 5-osobowy)

ZAPRASZAMY! JESZCZE MOŻNA SIĘ ZAPISYWAĆ! :cool3:

Wyposażenie domków i zdjęcia można zobaczyć tutaj: Morskiedomki.pl - Domki letniskowe nad morzem | Domki letniskowe

Posted

Hej,
Ja jestem jak najbardziej za spacerem,Wschodni oczywiście mi odpowiada :)
Może być 11,wejdę jeszcze na forum rano jakby coś sie zmieniło to przeczytam.
Umawiamy sie na parkingu ? :)

Posted

kurcze jeśli dziś bedzie tak ładnie jak wczoraj to nie wróżę Wam udanego spaceru, no może o 11 jeszcze nie będzie tyyyyyylu ludzi. Byłam wczoraj z Asicą na rowerze i psem na smyczy cały prawie spacer. Ludzi było masakrycznie duuuużo, zresztą piesów też :) a ja dziś wam tylko pozazdroszczę spaceru z pracy ..............buuuuuuuuuu

Posted

kochani pomóżcie kobiecie :) kto z Was posiada takie książki (chciałabym pozyczyć, odkupić) Z. Mrzewińska - "Z kluczem do psa" i "Jak rozmawiać z psem" oraz P. McConnell "Drugi koniec smyczy"

Posted

I wszyscy żałujcie, że Was dzisiaj nie było!!! Ja nie mam zamiaru narzekać, bo miałam Gambę tylko dla siebie :D :D :D A Buńcio 3 panienki pod dyrektywą :D Także spacer udany bardzooooooo!!! :) 2h szaleństw- ok. 14 rozeszliśmy się do domków.

Natomiast jak rzadko udało mi się dzisiaj zaliczyć także II OGÓLNOWROCŁAWSKI SPACER DOGOMANIACKI hahahahaha z brosową :D Chłopaki się wyganiały i w końcu Buńcio miał godnego przeciwnika- tzn. bardziej ofiarę, w którą mógł ładować jak w bęben hihihihi

Także miłego tygodnia wszystkim, którym psy wariują z powodu nadmiaru energi! buaaaaaaaaaaaaaaaaa

Posted

akira napisał(a):
Kiedy następny spacer?

Ja będę jutro w Parku Wschodnim. Mogę się dostosować z godziną jedynie do 13 jestem do dyspozycji. Powiem szczerze- mam tam najbliżej, a i tak widzę nikt się nie kwapi, aby swoje psy socjalizować, więc mogę być trochę egoistką.

Gdyby ktoś się zdecydował: 605095144

Posted

Ja powiem szczerze, że ten Wschodni to daleko ode mnie i nawet tam nigdy nie byłam, a obok siebie mam takie pikne tereny. Chodzi mi o las i poligon obok Kozanowa, był tu chyba tylko jeden dogospacer, przydałby się następny :) Może w weekend następny???