Koperek Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Jadę dzisiaj gdzieś z psami. Czy ktoś chciałby wybiegać swoje? Możemy się spotkać- miejsce i godzina do ustalenia! :) Czekam do godz. 12:30 na info- jeśli ktokolwiek taki tu zajrzy... ;) Quote
graynew Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Gayka masz racje Ślężna a nie Hallera :) nie wiem co mnie naszlo :D Quote
bros Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 zaglądam ale już późno :) wróciliśmy niedawno ze szkoleniowego spaceru socjalizacyjnego :) pies zaliczył właśnie kompletną "padaczkę" Quote
agacia Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Co do dobrego rentgena i radiologa to polecam na klinikach UP dr Siembiede lub Atamaniuka :) Czy miałby ktoś kiedys ochotę na spacer nad Odrą na Biskupinie lub Wojnowie? Quote
Impresja&Simarilion Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 na wojnowie chętnie ja i dwie seterki Quote
Goś Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Dzięki wielkie za pomoc. Zdecydowaliśmy się na Atamaniuka. Mam nadzieję, że przyniesie nam dobre wieści, bo Faza już leciwa...żeby się nie pomylić z 11latek już ma... i się strasznie martwię Quote
Kamila_s Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 dziewczyny przepraszam za offa:-( moja mama znalazla wczoraj szczeniaki na dworze....musiala je oddac do schroniska gdyz w domu mamy psiaka na tymczasie....sa w schornie od wczoraj od 22:00...czy ktos moze ofiarowac domek tymczasowy???????? blagam o pomoc..tam zaraz zalapia parwo i bedzie po nich:-( wklejam watek: http://www.dogomania.pl/threads/180729-Szczeniaki-w-schornisku-pomocy?p=14191208#post14191208 Quote
Koperek Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Kamila_s napisał(a): blagam o pomoc..tam zaraz zalapia parwo i bedzie po nich:-( wklejam watek: http://www.dogomania.pl/threads/180729-Szczeniaki-w-schornisku-pomocy?p=14191208#post14191208 Dlaczego mają "zaraz złapać parwo"? Nie pamiętam, kiedy jakiś szczeniak odszedł tam ostatnio na to! Skąd to info masz zatem? Wczoraj byłam w szczeniakarni- jedyne co im grozi to mogą się przeziębić z osłabienia, wyziębienia lub stresu. Nie widzę innych zagrożeń. Quote
ulvhedinn Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Koper, w zeszłą środę wzięłam trzy szczeniaki. W sobotę zachorowały, dzisiaj dwa nie żyją. Parwo potwierdzone testem. Quote
Koperek Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 ulvhedinn napisał(a):Koper, w zeszłą środę wzięłam trzy szczeniaki. W sobotę zachorowały, dzisiaj dwa nie żyją. Parwo potwierdzone testem. No proszę! Czyli te astowate to nie przeziębione, a chore widocznie??!! Bo z nocha im leci ;//// Quote
bros Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 ciotki ktora poratuje (pożyczy) mały kołnierz dla psa - zabieg kastracji ???? bedę wdzięczna , kastacja umówiona na 3 marca Quote
ulvhedinn Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Koper, moje nie dość, że przyniosły parwo, to jeszcze zasmarkane.... trzymajcie kciuki za ostatniego, który walczy- Barry'ego... Bros. Jak masz szczepionego, to mogę Ci pozyczyć każdy rozmiar (niby maluchy, teraz maluch- izolowane, ale lepiej nie ryzykować, mogę go jeszcze przed pożyczeniem odkazić) Quote
Kamila_s Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 wlasnie...parwo jest i te maluchy nie maja zbyt wiele szans...sa od wczoraj od 22..jak ktos by sie zlitowal i wzial je na choc troszke udalo by sie je uratowac... Quote
Malwi Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Kamila _s - od wczoraj 22 to kupa czasu ... już mogły się zarazić tak naprawdę ... Quote
Koperek Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Malwi napisał(a):Kamila _s - od wczoraj 22 to kupa czasu ... już mogły się zarazić tak naprawdę ... Gorzej, że tam dość dużo szczeniaków siedzi! 2 astowe zasmarkańce, 3 dzikie przywiezione 3 dni temu jakoś, 1, 1, 2 a'la collie, 1 duży leczony i 1 starszawy dzieciuch. Quote
graynew Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Ale sie dziewczyny rozwinelyscie w temacie szczeniakow... Przepraszam ja ostatnio mam cos nastawienie czysto spartanskie. Nie wiem moze mam przesyt lzawo mdlawych watkow z dogo i ratowania wszystkiego co sie rusza albo ledwo rusza. teraz mnie pewnie tu polowa ukamieniuje :D Umawiamy sie jakos w sobote na spacer???? Godzina 13 tylko gdzie? Zbierzmy sie jak za starych dobrych czasow moej Borze juz potrzeba widoku pyskow waszych psiorow :) Jasno i konkretnie kto chce :) Quote
Koperek Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 graynew- fakt, temat szczeniaków powinien być omawiany na wrocławskim wątku schroniska, a nie tutaj. A jeśli chodzi o drugą sprawę to ja chętnie, mimo że soboty zwykle mam bardziej zapełnione niż dni w tygodniu, ale czego się nie robi dla znajomych :) Quote
Korenia Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Ja mam kołnierz, ale nie jest za duży... Magda ten co ja mam pewnie będzie mały, nie? Ps. Odpisz mi do cholery na smsa! Ja Cie przecież nie zmuszam! Chciałam po prostu pomóc... Quote
ulvhedinn Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Jak się doładuję to odpiszę. Przez chorobe malców leże i kwicżę finansowo. Na spacer bardzo chętnie pójdziemy, ale na wszelki wypadek, tylko jesli inne psy są szczepione. Niby maluch jest osobno, niby jest odkażane, ale nie chciałabym narazić nikogo... Quote
Impresja&Simarilion Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 mam kołnież 25 centymentrów, mogę pożyczyć Quote
Justynak Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 graynew napisał(a):Umawiamy sie jakos w sobote na spacer???? Godzina 13 tylko gdzie? Zbierzmy sie jak za starych dobrych czasow moej Borze juz potrzeba widoku pyskow waszych psiorow :) Jasno i konkretnie kto chce :) Nie wiem, czy ktoś mnie jeszcze pamięta, bo strrrasznie dawno mnie tu nie było :oops:, ale chętnie bym jutro pospacerowała zbiorczo :cool3:. Może Park Wschodni, o ile to dla Grey, a raczej Dziedzica, nie za daleko? Quote
bros Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Justynko !!!!!!! gdzie Ty byłaś jak Cie nie bylo ???? tak długo zresztą :) ja i abilab mamy jutro zbiorkę we Wschodnim ! godzina 9.00 - jeśli ktos zainteresowany :) Quote
Justynak Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 bros napisał(a):Justynko !!!!!!! gdzie Ty byłaś jak Cie nie bylo ???? tak długo zresztą :) ja i abilab mamy jutro zbiorkę we Wschodnim ! godzina 9.00 - jeśli ktos zainteresowany :) O 9:00??? :crazyeye: W sobotę??? :-o Czy Ty kobieto Boga w sercu nie masz? ;) A o 13:00 nie przespacerowały byście się drugi raz? Quote
bros Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 jak wrócę do domu po 12 - hmmmmm no nie wiem , Justynko nie mogę inaczej , jutro mam nockę a jeszcze dwoje gąb do wykarmienia w domu , muszę sie jakoś pookładać czasowo. Jak Cie to pocieszy to w niedzielę kończę prace o 7 rano a o 8 już zbieram się na spacer - niektórzy wtedy przewracają się z boku na bok :) ale czego się nie robi dla swojego psiura ..... Quote
Koperek Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Noooo CIOTKI moje kochane- co jedna to lepszy pomysł na spacer ma! :D hahaha I ot zagwózdka! :d Niech się jeszcze graynew wypowie, co temat spaceru zaczęła- jeśli będzie we Wschodnim na 13 to przybędę, jeśli nie to na 9 jakoś powieki plastrami trzeba będzie przylepić :D Quote
Recommended Posts