Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Korenia napisał(a):
Jest też kremik dr.Lucy na łapiszcza no i jak taki 'odczyn' to chyba butki potrzebne... chociaż niektóre psy kompletnie nie chcą w nich chodzić...

Najzwyklejsza w świecie wazelina po 5 zeta ;) i buty dla psa, tylko nie byle jakie co przemakają zaraz i na łapie zamarzają, ale te porządniejsze- nieprzemakalne (nawet z goretexu) to przynajmniej pies sucho ma do końca spaceru. A jak w butach chodzić nie chce to miska z wodą w ganku i po każdym spacerze 4 łapy przepłukać i wazeliną i dopiero wpuścić na pokoje ;)

brosiowa- to nie miało być ja tu pilnuję tylko ja już to dziecko mam z głowy MLASK :D

A my wczoraj poszliśmy przez park do rynku i mimo, że dzieciów było pod dostatkiem to tylko jedno chciało się przejechać na sankach Buńciowych, a drugie znaleźliśmy dopiero pod domem ;P Więc całe miasto bidaczek mój malutki musiał ciągnąć albo sanki same, więc żaden ubaw, albo jacyś dorośli się przysiadali hahaha:D

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Koperek twoje zlote rady to powinni na recepte na depresje przepisywac :)
Umarlam ze smiechu z opisu tego mycia w garnku :D

No ale co racja to racja ja tez uwazam ze najzwyklejsza wazelina jest najskuteczniejsza.
No i jak pies dlugowlosy to ja mojemu wycinalam na krotko to futro miedzy opuszkami bo tam sie snieg czepia a potem wolno topnieje i ten caly syf z niego wchodzi w skore tak glebiej i swedzi i boli psa.

Posted

graynew napisał(a):
Koperek twoje zlote rady to powinni na recepte na depresje przepisywac :)
Umarlam ze smiechu z opisu tego mycia w garnku :D

No masz- co źle przeczyta to resztę dopowie ;D Nie w garnku, a w ganku (tak, jak napisałam)- znaczy ja mam ganek, inni korytarz, albo przedpokój- zwał, jak zwał- a myć psa to raczej w misce hahaha ;D bo w garnku to chyba tylko ciułałkę :D

...teraz ja ze śmiechu nie wyrabiam graynew :)

Posted

Dzięki za rady, zaraz przekażę :) O butkach też już dziewczynie mówiłam - zastanawia się ;) Bo mojej Frytolindzie to ja po prostu dłuższe włochy na spodach stóp w ziemie zostawiam i ouszki są chronione :evil_lol: Raz się te jej osierszczone łapy na coś przydają ;)

Karolina zdjęcia są po prostu REWELACYJNE :loveu::loveu::loveu: Twój brosio jest absolutnie bezkonkurencyjny :evil_lol:

Posted

Poza wazeliną u nas się świtenie sprawdza hmmm... łój. Znaczy może być np. smalec, ale samemu stopiony- jak mi się chce (a nie zawsze się chce) to jeszcze dodaję do niego nagietka (suchego) i podgrzewam takie psakudztwo na łaźni wodnej przez jakiś czas- wtedy i chroni i goi... Nagietek dla psów najlepszy. Ku mojej rozpaczy ostatnio za cholerę nie mogę dostać lanoliny- jeśli ktoś gdzieś dopadnie, to błagam o zakup!!!!! Dodana do wszelkich mazideł fenomenalnie tworzy delikatną ochronną warstwę na skórze.

Posted

Koperek napisał(a):

brosiowa- to nie miało być ja tu pilnuję tylko ja już to dziecko mam z głowy MLASK :D

Koperku chciałam tak ładnie dlatego końcówki nie wstawiłam , było by że zdjęcia drastyczne umieszczam ;)

a ja smaruję po spacerku na czystą opłukaną łapę albo maścią z wit. A albo DERNILANEM , ale na pokoje nie zapraszam, pies czeka leząc aż się wchłonie :)

Posted

Hitoshi napisał(a):
Hej. To kiedy spacer?

Ja przygotowana z sankami zawsze!!! :) ...i Bruńcio w szeleczkach gotowy również.
No może prawie zawsze, bo ostatnimi weekendami kacyka leczę :D

Jutro za dnia jeszcze, w sobotkę po południu?? ;>

Posted

Sory za off, ale to wątek wrocławian, więc zapytam: potrzebny dom dla mojej suńki od 25 lutego, na 9 dni. Płatny oczywiście. Nie chcę oddawać jej do hotelu:placz:

Ulv, szukasz ze mną w niedzielę Bruna?

Posted

ulvhedinn napisał(a):
W sobotę po 15.30 proooszę- pracuję teraz i jak nie wybiegam Kry to owileję!!!!!

Ejjj, no to kto jutro na 15:30 w (powiedzmy) Parku Wschodnim?? Mogę podjechać też nad Odrę, na wały!!!

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Na 16 może być? Muszę dojechać, a mam złe podejrzenia po dzisiejszych wyczynach MPK.....

oki, to jak będziesz jechać do puść mi dzwonka!!! :) ja mam jakieś 20 min, więc nie będę tam sterczeć ileś czasu... ;)

Reszta nie chce na spacerek to niech potem nie marudzi!!!! że nie było!!!! :P

Posted

Czy jest tu ktoś z Siechnic? Dostałam info że po osiedlu błąka się sunia shih tzu z małym jak tak dalej pójdzie to maluch nocy nie przeżyje bo będą mrozy.
Rozglądnijcie się i dajcie znać do straży dla zwierząt lub do mnie na priva.:(

Posted

a my (brosowa i abilab ze swoimi futerkowcami ) poznałyśmy yuki i jej Migusię, szybką jak wiatr czarnulkę. Przedstawiam kandydatkę do wrocławskich dogomegaspacerów :)

• 2 weeks later...
Posted

dziewczyny potrzebuję waszej pomocy ......

Mam do sprawdzenia dom dla Kali z tego wątku:

http://www.dogomania.pl/threads/172360-Kala-coraz-chudsza-marnieje-w-oczach-Potrzebny-DT-lub-DS

Czy któraś z was mogłaby jeszcze dzisiaj lub jutro rano podskoczyć ? Ja niestety dzisiaj nie dam rady, jutro rano mam kolokwium więc też nie za bardzo , nie wiem o której z uczelni wyjdę a Państwo chcą jutro jechać po Kalę do schroniska ...

Posted

Po dłuższej przerwie zgłaszamy gotowość do spacerów - chętnie pobrykamy po polach, łąkach, lasach, tudzież parkach :p Ktoś chętny w najbliższym czasie? :cool3: