Koperek Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Gamba napisał(a): Ja wyruszam z Opolskiej :p Nie wiem, po co się przyznaję...:cool1: Ja przejeżdżam przez Opolską:diabloti: Quote
Basia1244 Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Wtrącę się ponieważ to "moja" ziemia - odradzam lasek pilczycki na następny spacer, bo jest tam masakrycznie mokro - tony błota i ślizgawica na ścieżkach - kałuże nawet na tej wielkiej łące, na której byłyście ostatnio - no i porosła ona wielkimi trawskami - byłam wczoraj - i nie polecam. Jeśli chodzi o Halę Orbita, to jest ona przy parku zachodnim - dobra "moja" ziemia :), ale w niedzielę w Parku Zachodnim, jak znam życie będzie tłum ludzi i nie będziecie zadowoleni. Zaproponuję wam cos innego - "moją" ziemię spacerową wyjazdową :D - jedżcie na Maślice - koło wysypiska śmieci (nieczynnego) można zaparkować i nad Odrą połazić po wspaniałych łąkach - też są tam kałuże, ale nie ma takiego błota - jak w lasku pilczyckim. Można iść w kierunku na Pracze Odrzańskie (wałami nad Odra) lub w kierunku nowobudowanego mostu w Rędzinie - tam na bank moga psy pobiegać, czasem jakiś wędkarz siedzi nad rzeką, ale teraz woda wysoka i nie ma ich zbyt wielu. Pozdrawiam weekendowo. Basia Quote
Basia1244 Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Tymi terenami na Maślicach i Praczach nad brzegiem Odry to ja jestem zauroczona - jeżdżę tam prawie codziennie około 18-stej z koleżanką i jej psicą i moim psem - i jest cudowna ziemia - dalej w kierunku Praczy po lewej stronie są dwa stawy, w których można psy wykąpać, ale ostatnio po tych deszczach jest do nich trudno dojść, bo stoi na ścieżkach woda (można w kaloszach). Jeszcze dalej jest mały lasek. Niestety ja się z wami na spacer nie wybiorę, bo mój dominant nie lubi konkurencji, a poza tym i tak sie z psami nie bawi, bo jest uzależniony od piłeczki i to jest jego najważniejszy sport, cel i misja spaceru - aportowanie. Życzę miłego spaceru. Basia Quote
Gamba Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Koperek napisał(a):Nie wiem, po co się przyznaję...:cool1: Ja przejeżdżam przez Opolską:diabloti: :loveu::loveu::loveu::loveu: :diabloti: Chyba za dużo nas nie ma na ten spacer :cool3: Wybierać miejsce :eviltong: Quote
gosikf & dogs Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Potwierdzam, że Maślice to fajne tereny dla psów, między innymi dlatego tam zamierzam zamieszkać w przyszłości(już mi się blok buduje).... Hmmm, właściwie tylko dlatego:eviltong: Życzę miłego spaceru, ja jutro na wieś wybywam. Bye! Quote
Koperek Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Gamba napisał(a)::loveu::loveu::loveu::loveu: No i co się tak cieszysz- jeszcze nic Ci nie zaproponowałam:diabloti: W każdym razie: - miejsce: Maślice- parking koło wysypiska śmieci (jesoo, nie wiem, jak ja to znajdę:roll:) - dzień: niedziela - godzina: ??? - będzie: Gamba, ulv, graynew (?), Justynak (?), olinafm (?), Koperek(?):diabloti: Quote
graynew Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 No to ja tez juz nic nie rozumiem :) Waly fana sprawa tylko czy ja tam nie utone z wozkiem??????? Na Maslicach to pewnie Justyna bedzie wiedziec co i gdzie. WIec zdecydujcie cos tylko jak mozecie wezcie moje "ograniczenia" pod uwage :oops: Quote
iskra_wroc Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Witam, chętnie bym się wybrała z Kreseczką tylko... * z fotek widzę, że psy biegają luzem, a Młoda nie jest jeszcze nauczona bezwzględnego przywołania i chyba jestem na tym punkcie przewrażliwiona... *Kreska szczeka na psy, których jest niepewna, a dalsze jej reakcje są zależne od tego co zrobi 2gi pies - zdarzają się 'bójki' na takich spacerkach? * grupa 'spacerowa' jest grupą zamkniętą czy niet? *nie mam pojęcia jak tam się dostać.................. Quote
Basia1244 Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Dojazd na te Maślice nie jest trudny - Królewiecką jechać prosto w Brodzką i następnie skręcić w pierwszą w prawo - śmietnisko jako górkę widać :) - ale tam nie ma parkingu w dosłownym tego słowa znaczeniu - po prostu droga się kończy przy śmietnisku (asfaltowa) (ogrodzony teren zakładów transportowych Roco) i tam trzeba sobie na poboczu stanąć (obok np. wjazdu na działki, po prawej stronie, albo nieco wcześniej po lewej stronie jest taka łączka, gdzie można zaparkować). Quote
Koperek Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 graynew napisał(a):.WIec zdecydujcie cos tylko jak mozecie wezcie moje "ograniczenia" pod uwage :oops: To przede wszystkim pod tym kątem wybieramy co suchsze tereny ;) KTO JESZCZE??? Quote
Basia1244 Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Nie -nie utoniesz z wózkiem - wałem odrzańskim jak po ścieżce w parku można iść i trawa jest wykoszona - dasz radę - najwyżej na początku, zanim dojdziecie do wałów, to parę kałuży trzeba ominąć. Quote
graynew Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Czyli w tym tygodniu gumiaczki obowiazkowe :) i nie tylko u Koperka ;) No ja osobiscie tez posiadam, ale nie takie wyjsciowo odjazdowe :roll: Czyli maslice w niedziele no to co moze standardowo na 13?? Quote
Gamba Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Gamba się zjawi z dziewczynami trochę podziczyć :diabloti: chyba,ze edzie padał deszcz,wtedy Lalka nie wyjdzie nawet z domu :cool1: Szkoleniowiec ze mnie zaden więc dziołchy trochę obłakane :evil_lol: Quote
olinafm Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Nie wiem w końcu gdzie jest kolejny spacer, ale gdzie jest lasek pilczycki pisałam kiedyś tu Jednak gdziekolwiek nie będzie my odpadamy. Cujo uszkodził sobie dość poważnie łapę, siedzi w opatrunkach i o bieganiu na razie może zapomnieć, ale jak dobrze pójdzie to może w przyszłym tygodniu. Pozdrawiamy Quote
Koperek Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 iskra_wroc napisał(a):Witam, chętnie bym się wybrała z Kreseczką tylko... * z fotek widzę, że psy biegają luzem, a Młoda nie jest jeszcze nauczona bezwzględnego przywołania i chyba jestem na tym punkcie przewrażliwiona... NO TO BĘDZIESZ JĄ MIAŁA NA LINCE- JAKI PROBLEM? *Kreska szczeka na psy, których jest niepewna, a dalsze jej reakcje są zależne od tego co zrobi 2gi pies - zdarzają się 'bójki' na takich spacerkach? DO TEJ PORY BYŁY DWIE BÓJKI, ALE W ""- POSZŁO O PIŁECZKĘ. A JAK TWOJA TAKA BOJOWA TO ZROBISZ JEJ KOREKTĘ I PO KŁOPOCIE:evil_lol: * grupa 'spacerowa' jest grupą zamkniętą czy niet? NIET. *nie mam pojęcia jak tam się dostać.................. MY JESZCZE TEŻ TEGO NIE WIEMY:evil_lol: TAK POWAŻNIEJ- PRZECZYTAJ DOJAZD, JAKI PODAŁA BASIA I WSZYSTKO JASNE. graynew mi tam pasi na 13 :) Quote
Magdina Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 my tez sie piszemy, tylko która godzina bo o 16 organizujemy grilka i musimy wrócic do tego czasu Quote
Koperek Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Magdina napisał(a):my tez sie piszemy, tylko która godzina A co z czytaniem ze zrozumieniem problem??:evil_lol::evil_lol: Umawiamy się na godz. 13 ;) Sorry wszystkim! Coś mnie dzisiaj roznosi i nie mogę się powstrzymać od "dociskania":diabloti: Quote
bros Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 ch....ra , jasny gwint - szykuje się świetny spacer a nas :shake: nie będzie :-( Quote
Justynak Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Wow! :multi: Czy ja dobrze widzę, że spacer ma być na Maślicach? Super! Dawno już myślałam, żeby zaproponować to miejsce, ale bałam się, że to taki koniec świata, że nikt nie będzie chciał się tam wlec ;). Skoro jednak padł już taki pomysł, to my będziemy na pewno i to z trzema psami! :lol: Poza standardowym zestawem Funia + Tośka zabierzemy też Maksa (tu jest jego wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f85/maks-spod-wroclawia-po-miesiacach-tulaczki-znalazl-dom-u-rodzicow-justynak-dziekujemy-117528/), psa moich rodziców, ogromnego, młodego strachulca, który panicznie boi się ludzi, więc mam nadzieję, że taka imprezka może dobrze wpłynąć na jego socjalizację :evil_lol: Po spacerze zaś, wszystkich chętnych zapraszam na kawkę, herbatkę czy co tam sobie zażyczą, do moich rodziców, którzy mieszkają tuż obok (ostatni dom przed Górą Śmieci ;))! :razz: Quote
Koperek Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Justynak przeczytałam coś o Maksiu, że do psów startuje- jak to jest naprawdę? Quote
Justynak Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Zdarzyło mu się wystartować, ale tak naprawdę to nie wiemy jak będzie się zachowywał, bo poza Funią i Tośką nie ma teraz kontaktu z innymi psami. Dlatego tak cieszy mnie spacer na Maślicach, bo będę mogła sprawdzić jak będzie się zachowywał, a gdyby coś było nie tak to po prostu Maks albo wróci do domu, albo pójdziemy z nim w przeciwną stronę niż reszta ;) Quote
Koperek Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Tzn. oki, dla mnie nie ma problemu- wypytałam, żeby przygotować się na możliwości zachowania swojego- to wszystko ;) Quote
Justynak Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Koperek, w związku z tym, że zapowiada się, że z dużych samców będzie chyba tylko Maks i Twój Bruno, to pomyślałam, że może dobrze by było gdyby Maks doszedł do stada jako drugi, więc może umówimy się tak, że jak Ty już będziesz na miejscu, to puścisz mi sygnał (tel. 691-391-691) i dopiero wtedy my się pojawimy? :razz: Quote
Koperek Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Justynak napisał(a):Koperek, w związku z tym, że zapowiada się, że z dużych samców będzie chyba tylko Maks i Twój Bruno, to pomyślałam, że może dobrze by było gdyby Maks doszedł do stada jako drugi, więc może umówimy się tak, że jak Ty już będziesz na miejscu, to puścisz mi sygnał (tel. 691-391-691) i dopiero wtedy my się pojawimy? :razz: A Maksiu to terytorialista?? Nie znam go to się pytam, czy atakuje psy pojedyncze, czy stado także, czy tylko samce, czy jak podleci?:evil_lol: Bo jak nie to wolałabym przyjść jako druga, bo mój to "pilnujący swego stada". Ale tak naprawdę to mi wsio ryba- ja sobie ze swoim dam radę;) Quote
Recommended Posts