Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agaciaaa napisał(a):
:mad: przecież już wiesz jak to sie robi :eviltong:

zamierzam tę wiedzę wykorzystać ale jeszcze tego nie uczyniłam :cool3:

Russellka napisał(a):
Ale Bezik miał fajną zabawę :loveu: Ten śnieg przylepiający się do frisbee jest irytujący nie? :roll: Szczególnie bez rękawiczek :siara:

hej :loveu:

Masochistą nie jestem, 'rzucałam' w rękawiczkach co dodatkowo powodowało zachwiania dysku (śnieg + wiatr + rękawiczki + zrypany talerz = talerz lądujący w zaspach :lol:).

border_collie&westie napisał(a):
http://img255.imageshack.us/img255/4295/zima34ap3.jpg <- Zbzikowany, śniegowy Bzik:loveu: I jeszcze tak pięknie proszący!!!

Witam u pana Bza!
Dziękujemy;)

RCookie napisał(a):
http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/zima10.jpg

"Prawda, że jestem bardzo grzecznym pieskiem?" :evil_lol:

Oj nie jest on grzecznym pieskiem :eviltong:

anetta napisał(a):
Ile fot :crazyeye::evil_lol:
Szaleństwo Bzika :lol:

Kiedy masz Studniówkę? :cool1:

no sporo sporo dzięki za docenienie :lol:
szaleństwo śnieżne zawsze jest największe ale teraz jest już gorzej bo śnieg nie jest już takim fajnym śniegiem bo zamarzł... a po takich lodowych zaspach już nie jest tak fajnie biegać, zwłaszcza z krótkimi łapkami. ;)

Studniówkę? Jakoś tydzień czy 2 po feriach czyli za ok. miesiąc ;)

Posted

[quote name='Bzikowa']
Masochistą nie jestem, 'rzucałam' w rękawiczkach co dodatkowo powodowało zachwiania dysku (śnieg + wiatr + rękawiczki + zrypany talerz = talerz lądujący w zaspach :lol:).
Sugerujesz, że ja nim jestem? :diabloti:

Posted

Niesamowite, ktoś tu jeszcze zagląda.
Ja mam ferie ale w tym roku wyjątkowo nie pojechałam na narty.:-(
Teoretycznie się uczę a praktycznie bardziej obijam... :roll:
Jeździmy sobie z Bzikiem na treningi i chodzimy na długie spacery.
A jutro dzwonię umówić go na odjajczanie :cool1:

Posted

[quote name='Bzikowa']Niesamowite, ktoś tu jeszcze zagląda.
Ja mam ferie ale w tym roku wyjątkowo nie pojechałam na narty.:-(
Teoretycznie się uczę a praktycznie bardziej obijam... :roll:
Jeździmy sobie z Bzikiem na treningi i chodzimy na długie spacery.
A jutro dzwonię umówić go na odjajczanie :cool1:
Gratuluję podjęcia decyzji:lol:
eM w piątek będzie bezjajeczny:multi: ciekawe kiedy Bzik

Posted

Nie chce mi się wyjaśniać po raz setny no ale... :lol:
Uwierzcie, że to nie jest pochopna decyzja (a tym bardziej łatwa, mimo , że znam sporo wykastrowanych psów to i tak się boję jak na wycięcie zareaguje mój pies), myślę o tym intensywnie już od ponad roku.
Głównie chodzi oczywiście o jego przesadne podniecanie się sukami (jest już lepiej dzięki pracy którą w niego włożyłam ale nadal mu to przeszkadza w życiu, no i mi), skłonność do nowotworów (niewątpliwa, miał już 2 guzy w tym jeden złośliwy, a ma niecałe 5 lat) i psią wygodę życia (robimy różne rzeczy posłuszeństwo, agility itd i nie lubię widoku mojego psa który ładnie pracuje ale hormony mu buzują bo wszędzie cieczki, a on sobie nie poużywa bo ja jestem zła i mu nie pozwalam; brak tej potrzeby będzie zbawienny i dla niego i dla mnie).
No i w końcu - niewątpliwie ułatwienie mojego życia, co tu kryć. ;)
Poza tym jak będę brała drugiego psa (nie wiem jeszcze kiedy, na pewno po maturze ale ile - tego nie wiem) to raczej 'niestety' będzie to suczka (chciałam psa ale boję się - i odradzano mi - połączenia 2 terierowych temperamentnych samców) więc kastracja i tak by go czekała a chyba im wcześniej tym lepiej... w końcu narkoza...

[SIZE=2]Tyle. ;)
A zdjęć nie mam.

Kinia,super!!! trzymaj kciuki żeby bzik też jak najszybciej, oznajmiłam rodzicom (na szczęście już się tak nie rzucają o to), jutro dzwonię go umawiać i tyle, kurna mój pies, jestem dorosłym człowiekiem i mam do tego prawo, koniec dnia dziecka, ot! :lol:

Ewelinka a Spaiki jest po ciach ciach? Jeśli tak to napisz mi więcej jak się zmieniło jego zachowanie, jedna opinia więcej będzie :loveu:

Posted

[quote name='Bzikowa'][SIZE=2]

Ewelinka a Spaiki jest po ciach ciach? Jeśli tak to napisz mi więcej jak się zmieniło jego zachowanie, jedna opinia więcej będzie :loveu:

jeszcze nie, bo czasu mi brakuje, żeby go zataszczyć :mad:
aczkolwiek mogę opowiedzieć o sytuacji jakiś :hmmmm: ok 300 suk i kilku psów, które przeszły m.in przez moje ręce;)

Jeden z psiaków, który był ogromnym dominantem, potrafił rzucać się na przechodzące psy, a nawet na mojego Spaikiego z którym dzień wcześniej się bawili ..
po wyciachaniu... psiak nie dość, że zamieszkał z innym osobnikiem płci męskiej, to doskonale się z nim dogaduje, generalnie bardzo unormował mu się charakterek. ;)

trzymam kciuki za Bzika :lol:

Posted

Gratuluje decyzji!

ja coraz poważniej myślę nad ciachnięciem Wenosławy, już prawie stu procentowo zdecydowałam się na sterylizacje pod koniec lutego/na początku marca.
To, że strasznie się o nią boję (w czasie/po operacji) chyba nie muszę mówić. :cool1:

Posted

Ja się nie tyle boję o niego w czasie zabiegu (bo jest krótki i prosty a miał już dwa dużo poważniejsze) a o to co będzie potem.

A co jak mi pies 'oklapnie'? i straci temperament? (blablabla) Wiem, że to są takie różne mity ale znając moje szczęście to będzie akurat ten jeden przypadek na milion...

No. W każdym razie umówię się na badania i jeszcze pogadam z wetem. Mam nadzieję, że już do końca rozwieje moje możliwości...

Posted

Bzikowa napisał(a):

Kinia,super!!! trzymaj kciuki żeby bzik też jak najszybciej, oznajmiłam rodzicom (na szczęście już się tak nie rzucają o to), jutro dzwonię go umawiać i tyle, kurna mój pies, jestem dorosłym człowiekiem i mam do tego prawo, koniec dnia dziecka, ot! :lol:

Dobrze, że rodzice zrozumieli. Mój tata uparcie broni Marleypwych jak swoich :evil_lol::evil_lol:

Dopiero po feriach? Lepiej w czasie ferii...