Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

On od początku lubił wodę? Mój się nie chce przekonać , wchodzi tylko za mną i to też nie zawsze :shake:
Na obozie przejdzie szybki kurs lubienia wody :evilbat:
(bo wrzucenie do wody to była raczej instrukcja "jak spowodować żeby pies nie lubił wody" :eviltong::roll: ale nie miałam innego wyjścia)

Hmm może ta sympatia do wody wzięła się z tego, że już jak taffinos miał 3 miesiące pojechaliśmy nad jezioro, i już wtedy bardzo lubił się popluskać. Tyle, że ja go na siłę nie pchałam, robiłam kilka małych kroczków w stronę wody, i wołałam psa. A on, że był malutki i bardzo zaciekawiony to bez wahania wszedł za mną i tak zanurzał się coraz głębiej. No a teraz już codziennie spacery z uwzględnieniem popluskania sie w jakimś bajorku, to już standard. Zwłaszcza jak jest gorąco.
A co do tego wrzucania to ostatnio koleżanka zaabsorbowana Taffikowym pływaniem postanowiła pomóc troszkę swojemu shitzakowi, no i wrzuciła go do wody. Skończyło się na tym, że shih tzu omija teraz jakąkolwiek wode szerokim łukiem :diabloti: Aczkolwiek nie zawsze, prowadzi to do znielubienia wody, bo nasz drugi psi kolega wrzucony do stawu (hmm to chyba gdzieś na wystawie nawet było ;)) przełamał swoj strach i od tamtej pory gdzieś tam czasem próbuje popływać. Dlatego myśle, że to wszystko zależy głównie od psa, jego upodobań i charakteru ;)

Dobra idzemy spać w końcu :loveu: :evil_lol:

• Replies 5.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No, no, jak czysciutko! (i głosniutko :evil_lol:)
Ciągle go podganiałaś ("szybko, szybko") - chciałaś, żeby miał zawał?? :lol: Jaka piękna smierc - na torze..!

Posted

miroszki napisał(a):
No, no, jak czysciutko! (i głosniutko :evil_lol:)
Ciągle go podganiałaś ("szybko, szybko") - chciałaś, żeby miał zawał?? :lol: Jaka piękna smierc - na torze..!

To było klasyczne robienie cyrku na kółkach w celu większej motywacji :loveu:
Czego ty mojemu psu życzysz, zawału, no ładnie :shake:
Ja wiem że my tak sobie pomykamy nie za rewelacyjnie ale żeby tak z grubej rury wyjeżdżać... masz tupet :eviltong::lol:

A, że głośno - co ja poradzę, że mój pies na torze ma głębokie przeświadczenie, że jest rozpędzonym borderem i musi to wszystkim obwieścić :evil_lol: Nawet na drugim filmiku w pewnym momencie odwrócił się w stronę kamery i szczeknął :evil_lol:

Mudik napisał(a):
To było,żeby w tym słonku nie zasnął.Ania świetnie motywuje Bzika:lol:
P.S u nas tez już jeden filmik jest:cool3:

Nie zasnąłby chyba :eviltong: ino biegłby ciutkę wolniej. :wink:
Wasze filmiki też już oglądałam - ja zawsze oglądam wszyściutkie filmiki z każdych zawodów :loveu:

Kinia, dziękujemy.

Witamy u Bzika, Akodirka ;)

Posted

Białe dziękuje za uznanie dla jego krótkich łapek! :loveu:

Aneta, na FB na pewno nas nie przeniosą - mam tylko whwt więc nie ma wątpliwości gdzie jest miejsce tej galerii... Chociaż mi akurat nie przeszkadza bardzo taka organizacja - i tak nie wchodzę na galerię wchodząc w dział fotoblogi tylko patrząc na moje ostatnie posty i gdzie jest coś nowego.

A kiedy my się na jakichś zawodach zobaczymy co ?
Chętnie bym popatrzyła na biegającego Uszatego :loveu:
Mam nadzieję, że do Warszawy (na 'nasze' cavanowskie zawody) w październiku się zgłosicie!

Posted

Aali,
filmiki są na poprzedniej stronie. ;):cool3:

A zdjęcia (z zawodów) wrzucę wieczorkiem.

Co u nas?
Ja jutro wyjeżdżam na 2 tygodnie :multi:
Niestety bez białego. :shake:
Biały jedzie na ten czas do mojej babci bo u mnie nie będzie miał się nim kto zająć i wyprowadzać... A moja babcia ma dom z ogródkiem. Co prawda na spacery też nie będzie Bzik chodził (moja babcia w ogóle nie wychodzi ze swoim psem,10-cio letnim kundelkiem, ma do dyspozycji tylko ogródek - jest do tego przyzwyczajony) ale on tam całe dnie spędza biegając wokół domu, obszczekując co się da, podgryzając babcinego psa i w ogóle wariując... :evil_lol:
Więc na szczęście jak przyjadę to on będzie zmęczony ;)

Posted

Bzikowa kurka to czemu jak weszlam to nie widzialam filmika noooo :mad: slepa ja czy co :roll: to juz pedze ogladam i podziwiam :p

a juz wiem czemu nic nie widzialam bo mi sie do konca strona nie otworzyla i nie bylo widac ekranikow teraz sa widoczne ;/

Posted

Więc na szczęście jak przyjadę to on będzie zmęczony ;-)

... i najedzony..! :diabloti:
Życzymy Ci radosnego, nie zawsze spokojnego, słonecznego odpoczynku, bez szczekania (w końcu też musisz od tego odpocząć) i innych "...nia"!:lol:

Na fotki z zawodów dzisiaj czekamy.;)

Posted

Bzikowa napisał(a):

Co u nas?
Ja jutro wyjeżdżam na 2 tygodnie :multi:

No tak, a co z naszym spotkaniem? Ciebie nie będzie dwa tygodnie, ja w ten weekend (niedziela) też wyjeżdżam na tydzień.
W końcu całe wakacje miną, a my z wolnymi terminami się nie zgramy. :diabloti:

Posted

Kinga, kurcze, no nie wyszło to spotkanie. Ja w tym tygodniu byłam dość zajęta... Ty jednak nie przyjechałaś na ten nasz kurs...
Jak wrócę (i dowiem się kiedy do tego Amsterdamu jadę, jeśli moi znajomi ogarną nocleg i pociągi do tego czasu :evil_lol:) to ustalimy.
A jak nie to i tak , skoro planujesz iść do Cavano na kurs, będziemy się widywać...
Mam nadzieję, że będę mogła gdzieś do grudnia - stycznia pochodzić jeszcze na treningi... Bo już starszyzna coś wspomina o tym , że nie będę miała czasu na naukę :shake: Kto wymyślił pieprzoną maturę!?

Miroszki - oj tak najedzony to on będzie :diabloti: A potem będziemy spalaaaać :evil_lol:
Dziękujemy!
Obiecujemy wrzucić te kilka fotek wieczorkiem. :lol:

Narazie wybywam nabyć drogą kupna resztę rzeczy na wyjazd... I się spakować...

Posted

Bzikowa napisał(a):
Kinga, kurcze, no nie wyszło to spotkanie. Ja w tym tygodniu byłam dość zajęta... Ty jednak nie przyjechałaś na ten nasz kurs...
Jak wrócę (i dowiem się kiedy do tego Amsterdamu jadę, jeśli moi znajomi ogarną nocleg i pociągi do tego czasu :evil_lol:) to ustalimy.
A jak nie to i tak , skoro planujesz iść do Cavano na kurs, będziemy się widywać...
Mam nadzieję, że będę mogła gdzieś do grudnia - stycznia pochodzić jeszcze na treningi... Bo już starszyzna coś wspomina o tym , że nie będę miała czasu na naukę :shake: Kto wymyślił pieprzoną maturę!?

Na kurs nie przyjechalam, pisalam zreszta dlaczego, w temacie o westach i sporcie. Nie chce mi się dwa razy tego pisać. Za leniwa jestem. :lol:
Ale musimy sie w wakacje jakos spotkac, nie ma mowy zeby nie!

Oj, wspolczuje matury. Biedny Bezik zostanie pozbawiony treningow i agility na jakiś czas. Ja za to boję się testu gimnazjalnego. Bo w moim przypadku duzo bedzie od niego zależało :lol:

Posted

Wiem, czemu nie przyjechałaś ;) tylko stwierdziłam fakt.
Ja nie wiem jak my przeżyjemy bez agility. Chciałam pojechać na wszystkie halowe zawody jakie będą - bo Bziku lubi biegać po wykładzinie. No i zima to jest dla niego najlepsza pora roku... Ale jak one będą w styczniu - lutym to pewnie będą opory ze strony starszyzny :shake: A po maturze znowu będzie już gorąco czyli feee :roll:

idę się pakować... wypadałoby już chyba zacząć :evil_lol:
fotki jak mi się uda to uczynić :lol:

Posted

No właśnie nie :shake: przepraszam bardzo! wzięłam ją ze sobą na trening i oczywiście cały czas pamiętałam, żeby ją komuś dać a potem wyszłam i dopiero dziś wypakowując plecak ją zobaczyłam :shake: :splat:
Mam sklerozę..
Kurcze, a Ty wyjeżdżasz na dodatek z psem! To ja nie wiem co zrobić... ja wyjeżdżam jutro wcześnie rano i nie będę miała jak Ci jej przekazać...
Jeśli wybierasz się w niedzielę na trening to mogę pogadać z rodzicami, żeby Ci ją podrzucili.