Likaa Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 On od początku lubił wodę? Mój się nie chce przekonać , wchodzi tylko za mną i to też nie zawsze :shake: Na obozie przejdzie szybki kurs lubienia wody :evilbat: (bo wrzucenie do wody to była raczej instrukcja "jak spowodować żeby pies nie lubił wody" :eviltong::roll: ale nie miałam innego wyjścia) Hmm może ta sympatia do wody wzięła się z tego, że już jak taffinos miał 3 miesiące pojechaliśmy nad jezioro, i już wtedy bardzo lubił się popluskać. Tyle, że ja go na siłę nie pchałam, robiłam kilka małych kroczków w stronę wody, i wołałam psa. A on, że był malutki i bardzo zaciekawiony to bez wahania wszedł za mną i tak zanurzał się coraz głębiej. No a teraz już codziennie spacery z uwzględnieniem popluskania sie w jakimś bajorku, to już standard. Zwłaszcza jak jest gorąco. A co do tego wrzucania to ostatnio koleżanka zaabsorbowana Taffikowym pływaniem postanowiła pomóc troszkę swojemu shitzakowi, no i wrzuciła go do wody. Skończyło się na tym, że shih tzu omija teraz jakąkolwiek wode szerokim łukiem :diabloti: Aczkolwiek nie zawsze, prowadzi to do znielubienia wody, bo nasz drugi psi kolega wrzucony do stawu (hmm to chyba gdzieś na wystawie nawet było ;)) przełamał swoj strach i od tamtej pory gdzieś tam czasem próbuje popływać. Dlatego myśle, że to wszystko zależy głównie od psa, jego upodobań i charakteru ;) Dobra idzemy spać w końcu :loveu: :evil_lol: Quote
Bzikowa Posted July 15, 2008 Author Posted July 15, 2008 Witaj Basiu u Bzika! :loveu: Mamy 2 filmiki z zawodów Agility http://pl.youtube.com/watch?v=4T-YA58ATSE Jumping http://pl.youtube.com/watch?v=yKSkTWdFO2A Quote
miroszki Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 No, no, jak czysciutko! (i głosniutko :evil_lol:) Ciągle go podganiałaś ("szybko, szybko") - chciałaś, żeby miał zawał?? :lol: Jaka piękna smierc - na torze..! Quote
Mudik Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 To było,żeby w tym słonku nie zasnął.Ania świetnie motywuje Bzika:lol: P.S u nas tez już jeden filmik jest:cool3: Quote
akodirka Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 witam po raz pierwszy :) i obiecuje tu zaglądać :razz: fajnie na torku biegacie :loveu: Quote
Bzikowa Posted July 15, 2008 Author Posted July 15, 2008 miroszki napisał(a):No, no, jak czysciutko! (i głosniutko :evil_lol:) Ciągle go podganiałaś ("szybko, szybko") - chciałaś, żeby miał zawał?? :lol: Jaka piękna smierc - na torze..! To było klasyczne robienie cyrku na kółkach w celu większej motywacji :loveu: Czego ty mojemu psu życzysz, zawału, no ładnie :shake: Ja wiem że my tak sobie pomykamy nie za rewelacyjnie ale żeby tak z grubej rury wyjeżdżać... masz tupet :eviltong::lol: A, że głośno - co ja poradzę, że mój pies na torze ma głębokie przeświadczenie, że jest rozpędzonym borderem i musi to wszystkim obwieścić :evil_lol: Nawet na drugim filmiku w pewnym momencie odwrócił się w stronę kamery i szczeknął :evil_lol: Mudik napisał(a):To było,żeby w tym słonku nie zasnął.Ania świetnie motywuje Bzika:lol: P.S u nas tez już jeden filmik jest:cool3: Nie zasnąłby chyba :eviltong: ino biegłby ciutkę wolniej. :wink: Wasze filmiki też już oglądałam - ja zawsze oglądam wszyściutkie filmiki z każdych zawodów :loveu: Kinia, dziękujemy. Witamy u Bzika, Akodirka ;) Quote
anetta Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Zgadzam się z Agacią :multi: Ja chce was na FB....:( Quote
Bzikowa Posted July 15, 2008 Author Posted July 15, 2008 Białe dziękuje za uznanie dla jego krótkich łapek! :loveu: Aneta, na FB na pewno nas nie przeniosą - mam tylko whwt więc nie ma wątpliwości gdzie jest miejsce tej galerii... Chociaż mi akurat nie przeszkadza bardzo taka organizacja - i tak nie wchodzę na galerię wchodząc w dział fotoblogi tylko patrząc na moje ostatnie posty i gdzie jest coś nowego. A kiedy my się na jakichś zawodach zobaczymy co ? Chętnie bym popatrzyła na biegającego Uszatego :loveu: Mam nadzieję, że do Warszawy (na 'nasze' cavanowskie zawody) w październiku się zgłosicie! Quote
Aaliyah1981 Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 hejka Beziki co tam u was??kiedy nowe filmiki i fotki ?? Quote
Bzikowa Posted July 18, 2008 Author Posted July 18, 2008 Aali, filmiki są na poprzedniej stronie. ;):cool3: A zdjęcia (z zawodów) wrzucę wieczorkiem. Co u nas? Ja jutro wyjeżdżam na 2 tygodnie :multi: Niestety bez białego. :shake: Biały jedzie na ten czas do mojej babci bo u mnie nie będzie miał się nim kto zająć i wyprowadzać... A moja babcia ma dom z ogródkiem. Co prawda na spacery też nie będzie Bzik chodził (moja babcia w ogóle nie wychodzi ze swoim psem,10-cio letnim kundelkiem, ma do dyspozycji tylko ogródek - jest do tego przyzwyczajony) ale on tam całe dnie spędza biegając wokół domu, obszczekując co się da, podgryzając babcinego psa i w ogóle wariując... :evil_lol: Więc na szczęście jak przyjadę to on będzie zmęczony ;) Quote
Aaliyah1981 Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Bzikowa kurka to czemu jak weszlam to nie widzialam filmika noooo :mad: slepa ja czy co :roll: to juz pedze ogladam i podziwiam :p a juz wiem czemu nic nie widzialam bo mi sie do konca strona nie otworzyla i nie bylo widac ekranikow teraz sa widoczne ;/ Quote
miroszki Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Więc na szczęście jak przyjadę to on będzie zmęczony ;-) ... i najedzony..! :diabloti: Życzymy Ci radosnego, nie zawsze spokojnego, słonecznego odpoczynku, bez szczekania (w końcu też musisz od tego odpocząć) i innych "...nia"!:lol: Na fotki z zawodów dzisiaj czekamy.;) Quote
Inkaa Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Bzikowa napisał(a): Co u nas? Ja jutro wyjeżdżam na 2 tygodnie :multi: No tak, a co z naszym spotkaniem? Ciebie nie będzie dwa tygodnie, ja w ten weekend (niedziela) też wyjeżdżam na tydzień. W końcu całe wakacje miną, a my z wolnymi terminami się nie zgramy. :diabloti: Quote
Bzikowa Posted July 18, 2008 Author Posted July 18, 2008 Kinga, kurcze, no nie wyszło to spotkanie. Ja w tym tygodniu byłam dość zajęta... Ty jednak nie przyjechałaś na ten nasz kurs... Jak wrócę (i dowiem się kiedy do tego Amsterdamu jadę, jeśli moi znajomi ogarną nocleg i pociągi do tego czasu :evil_lol:) to ustalimy. A jak nie to i tak , skoro planujesz iść do Cavano na kurs, będziemy się widywać... Mam nadzieję, że będę mogła gdzieś do grudnia - stycznia pochodzić jeszcze na treningi... Bo już starszyzna coś wspomina o tym , że nie będę miała czasu na naukę :shake: Kto wymyślił pieprzoną maturę!? Miroszki - oj tak najedzony to on będzie :diabloti: A potem będziemy spalaaaać :evil_lol: Dziękujemy! Obiecujemy wrzucić te kilka fotek wieczorkiem. :lol: Narazie wybywam nabyć drogą kupna resztę rzeczy na wyjazd... I się spakować... Quote
Inkaa Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Bzikowa napisał(a):Kinga, kurcze, no nie wyszło to spotkanie. Ja w tym tygodniu byłam dość zajęta... Ty jednak nie przyjechałaś na ten nasz kurs... Jak wrócę (i dowiem się kiedy do tego Amsterdamu jadę, jeśli moi znajomi ogarną nocleg i pociągi do tego czasu :evil_lol:) to ustalimy. A jak nie to i tak , skoro planujesz iść do Cavano na kurs, będziemy się widywać... Mam nadzieję, że będę mogła gdzieś do grudnia - stycznia pochodzić jeszcze na treningi... Bo już starszyzna coś wspomina o tym , że nie będę miała czasu na naukę :shake: Kto wymyślił pieprzoną maturę!? Na kurs nie przyjechalam, pisalam zreszta dlaczego, w temacie o westach i sporcie. Nie chce mi się dwa razy tego pisać. Za leniwa jestem. :lol: Ale musimy sie w wakacje jakos spotkac, nie ma mowy zeby nie! Oj, wspolczuje matury. Biedny Bezik zostanie pozbawiony treningow i agility na jakiś czas. Ja za to boję się testu gimnazjalnego. Bo w moim przypadku duzo bedzie od niego zależało :lol: Quote
Bzikowa Posted July 18, 2008 Author Posted July 18, 2008 Wiem, czemu nie przyjechałaś ;) tylko stwierdziłam fakt. Ja nie wiem jak my przeżyjemy bez agility. Chciałam pojechać na wszystkie halowe zawody jakie będą - bo Bziku lubi biegać po wykładzinie. No i zima to jest dla niego najlepsza pora roku... Ale jak one będą w styczniu - lutym to pewnie będą opory ze strony starszyzny :shake: A po maturze znowu będzie już gorąco czyli feee :roll: idę się pakować... wypadałoby już chyba zacząć :evil_lol: fotki jak mi się uda to uczynić :lol: Quote
Junka Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 aniu i jak zostawilas komuś moją książeczke, bo musze ja do Sopotu zabrać :) Quote
Bzikowa Posted July 18, 2008 Author Posted July 18, 2008 No właśnie nie :shake: przepraszam bardzo! wzięłam ją ze sobą na trening i oczywiście cały czas pamiętałam, żeby ją komuś dać a potem wyszłam i dopiero dziś wypakowując plecak ją zobaczyłam :shake: :splat: Mam sklerozę.. Kurcze, a Ty wyjeżdżasz na dodatek z psem! To ja nie wiem co zrobić... ja wyjeżdżam jutro wcześnie rano i nie będę miała jak Ci jej przekazać... Jeśli wybierasz się w niedzielę na trening to mogę pogadać z rodzicami, żeby Ci ją podrzucili. Quote
Bzikowa Posted July 18, 2008 Author Posted July 18, 2008 Fotki :lol: z zawodów w Jedlińsku wszystkie autorstwa forumowej Wendki czyli Wandy Krawczuk. Quote
Bzikowa Posted July 18, 2008 Author Posted July 18, 2008 A teraz sięserdecznie żegnamy :multi: Wracamy za 2 tygodnie! Quote
Pieseczkowo Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 Taki słodki on jest jak zasuwa na tych króciutkich łapeczkach;) Quote
agaciaaa Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 Dzisiaj znowu zawody w Białymstoku, a was nie będzie :mad: Świetne fotki :) http://i187.photobucket.com/albums/x20/dzynks/t47.jpg aż uszy zgubił po drodze :lol: Miłego wypoczynku ;) Quote
Recommended Posts