Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co do miękkiego to spróbuj biegnąćzapomnieć ,że pies nie umie i poprostu poprowadzic jakby to był sztywny.ja ostatnio zapomniałam pełnym rozpędem go wzieliśmy i wlazł ,przypomniałam sobie jak wsadził łep i aczęlam krzyczeć,Taaak Dobry pies i zrobił:multi::multi::multi:,w następnej rundzie też nawet nie wiesz jak sie cieszę.Wprawdzie nie zawsze sie rękaw na zerówkach trafia ale jednak był stres bedzie czy nie, a teraz luzik. Palisada nie jest trudna Vic nigdy jej na oczy nie widzial,no może raz wlipcu a potem w sierpniu były Pęcice i nie miał z nia problemu.

• Replies 5.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest aneta_w
Posted

Bzikowa napisał(a):
Aneta W , hello :lol:

Dzień doberek :lol:

Będzie dobrze! Trzymam kciuki ;)

Posted

Zależy dla kogo palisada nie jest trudna :evil_lol: Jak się jest 10-kilogramową baryłką (nie grubą acz dobrze zbudowaną:lol:) i się ma króciuteńkie łapeczki to trzeba się nieźle napocić żeby wleźć ;) Trzeba być dzielnym terierkiem:loveu:

Guest aneta_w
Posted

A takimże nie jest?
śmiesz twierdzić inaczej?! :razz: :evil_lol:

Posted

Mudik napisał(a):
Co do miękkiego to spróbuj biegnąćzapomnieć ,że pies nie umie i poprostu poprowadzic jakby to był sztywny.ja ostatnio zapomniałam pełnym rozpędem go wzieliśmy i wlazł ,przypomniałam sobie jak wsadził łep i aczęlam krzyczeć,Taaak Dobry pies i zrobił:multi::multi::multi:,w następnej rundzie też nawet nie wiesz jak sie cieszę.Wprawdzie nie zawsze sie rękaw na zerówkach trafia ale jednak był stres bedzie czy nie, a teraz luzik. Palisada nie jest trudna Vic nigdy jej na oczy nie widzial,no może raz wlipcu a potem w sierpniu były Pęcice i nie miał z nia problemu.

Właśnie tak na ostatnim treningu chciałam zrobić bo zupełnie zapomniałam że Balbina nie umie miękkiego i nakrzyczałam się 'Dobry pies, super,chodź,dawaj' i nic :( Balbina i tak wyszła nie tą dziurą co trzeba.. A palisada w cavano podobno coś popsuta była czy co? Mam nadzieje że w końcu nam ją wprowadzi Ela :evil_lol:

Posted

o Bzikosy na zawodach :diabloti: hi hi
Bedziemy trzymać kciuki za Wasz debiut :evil_lol:
A tak swoja drogą to wstaw jakieś foty! Hę ?!
A nie sie tak obijasz i obijasz i bezola zaniedbujesz :diabloti::mad:

Posted

Jest w trakcie naprawy, dlatego jeszcze nie wprowadzona. ;) A nad widlem trzeba chyba osobno popracować jeszcze, bo chyba żaden pies z Waszej grupy jeszcze nie robił go na tyle duzo razy zeby sie "naumieć" przechodzić widel bez problemu. Poprawcie mnie jeśli się mylę ;)
Bez akurat nauczył sie dość szybko chociaż na początku musiałam sie wczołgiwać (to nie było przyjemne w maju w upali 30st.:eviltong:) żeby go wołać;) I baardzo się zdziwiłam jak się tak szybko nauczył.
A palisadę moj pies umie w teorii , znaczy sie wie co ma z tym zrobić ale czasem mu budowa przeszkadza jak weźmie za mały nabieg. Ale na seminarium parę razy zrobił prawie zupelnie bez pomocy, z tego co pamiętam:loveu: Dzielna klucha:loveu:

Jaki Bzika wątek się zrobił popularny, normalnie dyskusje sportowe prowadzicie laski :D

Likus, ja fot Bzika nie posiadam, poza tym on aktualnie jest brzydki !

o Bzikosy na zawodach :diabloti: hi hi

co chciałaś przez to powiedzieć, wesoło Ci? :D

Guest aneta_w
Posted

Jak to aktualnie jest brzydki?
Niedoinformowana jestem.
;)

Posted

Bzikowa napisał(a):
Jest w trakcie naprawy, dlatego jeszcze nie wprowadzona. ;) A nad widlem trzeba chyba osobno popracować jeszcze, bo chyba żaden pies z Waszej grupy jeszcze nie robił go na tyle duzo razy zeby sie "naumieć" przechodzić widel bez problemu. Poprawcie mnie jeśli się mylę ;)
Bez akurat nauczył sie dość szybko chociaż na początku musiałam sie wczołgiwać (to nie było przyjemne w maju w upali 30st.:eviltong:) żeby go wołać;) I baardzo się zdziwiłam jak się tak szybko nauczył.
A palisadę moj pies umie w teorii , znaczy sie wie co ma z tym zrobić ale czasem mu budowa przeszkadza jak weźmie za mały nabieg. Ale na seminarium parę razy zrobił prawie zupelnie bez pomocy, z tego co pamiętam:loveu: Dzielna klucha:loveu:

To mam nadzieję że ją szybko naprawią:evil_lol:

Coś tam Ela z terierkami próbowała robić przy tym tunelu jak Ela nie patrzyła:evil_lol:

Posted

Aneta - nietrymowany od miesiąca. To nie jest dużo ale zaczyna zarastać i brzydnąć :lol: Jak mi się go nie uda zrobić jeszcze w tym tyg. to zobaczysz brzydala za tydzień :diabloti:

Oliwka, po prostu na następnym treningu poproś Elkę żebyś mogła przećwiczyć widel osobno i ju;)

Guest aneta_w
Posted

Ahaa! Więc mówisz, że Panicz jest poprostu nieogolony? :D prosze prosze!

Pewnie! Już za tydzień.. ;)

Posted

Bzikowa napisał(a):

Oliwka, po prostu na następnym treningu poproś Elkę żebyś mogła przećwiczyć widel osobno i ju;)

A ciekawe co Ela powie na pomysł z zawodami:evil_lol::evil_lol:

Posted

aneta_w napisał(a):
Ahaa! Więc mówisz, że Panicz jest poprostu nieogolony? :D prosze prosze!

Pewnie! Już za tydzień.. ;)

Golony to panicz nie był i nie będzie nigdy w życiu!
Trymowany owszem :lol:
Wybacz, zboczenie rasowe :oops:

Ka-Vanga napisał(a):
Kochana ja moge przyjsc, ale nie wiem co na to psy :evil_lol:, bo Bangitos ma cieczke teraz ;).

Ooo, Bzik się ucieszy z cieczki Bangity, ja nie do końca :evil_lol:

Sznaucerka-Balbina napisał(a):
A ciekawe co Ela powie na pomysł z zawodami:evil_lol::evil_lol:

Przecież wiesz, że masz zajebistego psa i Ela powie Ci to samo. ;) Jedź!
Oż Ty. Byłybyście w tej samej klasie co my, o nie! :eviltong:

Posted

Likus, ja fot Bzika nie posiadam, poza tym on aktualnie jest brzydki !

Oo Ty ! ba ! chyba sama nie wiesz co mówisz :razz: :diabloti:

co chciałaś przez to powiedzieć, wesoło Ci? :-D

A i owszem :diabloti: Ja się tak bardzo cieszę, że się w końcu zdecydowaliście :evil_lol:

Posted

Hehe jak wy bedziecie ćwiczyc widel to zostaje na wasz trening :cool3: Ale wiecie ci ja się zaczynam zastanawiac czy nie zrobic sobie takich przeszkodek jak Fortelowa robiła tylko jak policzyłam ile to by mnie razem wyniosło to sie z lekka przeraziłam :shake:
Aniu Bzik napewno sobie poradzi na zawodach ale tak sie zastanawiam czy sobie poradzi z tłumem i czy nie zacznie ci wriowac i nie bedzie rozkojazony :eviltong:

Posted

Aniu Bzik napewno sobie poradzi na zawodach ale tak sie zastanawiam czy sobie poradzi z tłumem i czy nie zacznie ci wriowac i nie bedzie rozkojazony :eviltong:

Ja myślę, że na pierwszych zawodach jest duże prawdopodobieństwo, że Bzik będzie rozkojarzony tą całą atmosferą i iliością róznej wielkości piesków... Ale to dopiero pierwsze zawody, i każdy musiał przez to przejść :razz:.. Więc kochana zbieraj się i jedź do tego Płocka :evil_lol:

Posted

Tłum mu nie przeszkadza zbytnio ;)
Na wystawie miał gdzieś otoczenie, nawet kręcący się tłumik astów wokół naszego ringu.

On jest zajebisty, ja się tylko o palisadę boję ;)

Posted

Bzikowa, a wiesz że ja też miałam obawy przed palisadą? Gówniarz mi ją omijał :diabloti:
Przez jakiś czas zaczął omijać i tak trwało, na szczęście coś mi się przestawiło i już nie omija. Do czasu...:evil_lol: nie no...tfuuu tfuuuu przez lewe ramię :evil_lol:

Posted

Bzikowa napisał(a):

Przecież wiesz, że masz zajebistego psa i Ela powie Ci to samo. ;) Jedź!
Oż Ty. Byłybyście w tej samej klasie co my, o nie! :eviltong:

:oops: Ale i tak sie boję:eviltong: Za wcześnie:eviltong:
Osz kurde... czyli pierwszego miejsca nie zajmiemy:-(:evil_lol:

Posted

Aneta, dzięki za pocieszenie ;)
Bo Masajek też krótkołapny dość (chociaż nie tak jak Bez) więc palisada nie jest fajna. Ale mój jej w sumie nie omija tylko wbiega prawie na samą górę po czym traci samozaparcie :lol: i trzeba mu pomagać czasem, ale myślę, że teraz by zrobił... Na seminarium w listopadzie robił prawie-prawie do końca.

Oliwka Ty mnie nie denerwuj kochana :D