Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No właśnie widzę,że tylko Wy z Zuzem jesteście wierne białemu :P
Ojj bo jak tak dalej pójdzie to pies mi się zamknie w sobie i każe skasować galerię!

A ja dzisiaj od rana w nerwach bo głaszcząc Bzika wyczułam, że ma między łopatkami taką gulkę pod skórą. Wieczorem byliśmy u weta. Powiedział, że najprawdopodobniej nic groźnego, jakiś kaszak czy coś ale lepiej profilaktycznie usunąc i zrobić hp bo nigdy nie wiadomo :-( :-( A ja oczywiście zamiast słuchać , że to pewnie niegrozne to sie uczepiłam tego "nigdy nie wiadomo" i się zamartwiam :(
I za 2 tygodnie jedzie na zabieg, jak wrócę z Chorwacji. Cholera, wyjazd mam już zepsuty, będę tylko myśleć czy mu się coś z tym nie stało. Jestem przewrażliwiona bo jak miał 7 miesięcy to miał nowotwór złośliwy wycinany. Co prawda wygladało to zupełnie inaczej, było duże i na skórze a nie pod. Ale ja taka histeryczka jestem jeśli o psa chodzi :( Kolejna narkoza :(

Posted

hejka Beziole :multi:

o kuuurcze... to powiem Ci Aniu, że niewesoło:( mam nadzieję, że Bzikowi nic nie będzie i to faktycznie będzie taki zabieg "na wszelki wypadek"
a my też mamy problem... Zuzka ma takie zgrubienie, taki guzke jakby koło kręgosłupa... podejrzewam, że to chip się przesunął... (wejdź do nas do galerii i poczytaj...)
zastanawiamy się, co robić...

miziamy Bezika :)
Ania, masz cmokasa od Zuzki w uszko! :loveu:

Posted

Aniu wiem że to trudne ale nie martw może rzeczywiście to nic takiego jedziesz na wakacje spróbuj się cho c trochę zrelaksować a jak przyjedziesz to sie przekonasz że to nic takiego:multi: :multi: Mizanko dla białego :loveu: :lol:

Posted

halo haaaalooo!! :cool3:
gdzie jest Ania?? gdzie Bezisław?? :roll:

"co się stało z Anią,
Ania zniknęła stąd
krótką chwilę była,
gdzieś się zmyła,
każdy trzeba przeszukać kąt" ;)

czyżby Ania już na urlopie? :cool3:

• 2 weeks later...
Posted

W sobotę wróciłam z Chorwacji, gdzie byłam 2 tygodnie więc nie było mnie na dogo. Bzik mieszkał w tym czasie u mojej babci.
Co do tego guzka - na początku tygodnia jadę z nim na sggw do kliniki małych zwierząt, żeby zobaczył to inny wet. I jak będzie trzeba wyciąć to się wytnie..
No w każdym razie wrocilam wczoraj a dziś rano już na trening, który okazał się kompletną klapą bo pies byl zbyt wymęczony 2 tygodniowym bieganiem po podwórku (on się tam zamienia w wariata i zachowuje jakby był niezniszczalny a potem odsypia kilka dni jak wróci...) - a ja jestem głupia , że go wzięłam..
No ale nie o tym miałam pisać tylko o kolejnej Bezikowej kontuzji :( Na treningu było mało psów więc między ćwiczeniami biegał luźno. Do drzewa na smyczy był przywiązany pies, który Bzika nie cierpi.. Białe podeszło do suki która stała w poblizu tamtego psa, pies zerwał się ze smyczy i dopadł mi psa :( Oczywiście nie była to nieczyja wina po prostu nikt nie przewidział, że smycz moze się zerwać a Bezik wcale do tamtego psa nie podchodził, olewał go zwyczajnie. Na szczęście (bo wyglądalo makabrycznie, białas dostał sie miedzy łapy tamtego psiaka i był gryziony... prawie mi pikawa wysiadła i trzęsę się na wspomnienie o tym...) skończyło się na pogryzionej powiece... Ma po prostu taką przerwę w powiece pod okiem i okropny obrzęk. Od razu pojechalam do weta, dostalismy przeciwzapalne i przeciwbólowe zastrzyki i kropelki do oczu z antybiotykiem.
A ja ciągle jestem w nerwach chociaż wydarzyło się to rano.
Teraz mały odsypia bo sam się nieźle zestresował... Ech.. pechowego mam piesa :shake:

Pozdrawiamy... Fotek żadnych niet.

Posted

Heeej Aniu... hej Beziku:)ooj.... biedne ostatnio to Twoje Bziątko:( zdrówka mu życzymy z Zuzanką ;)niech się Bezik trzyma i będzie dzielny:) do wesela na pewno się zagoi... no i cóż... niestety.. trzeba mieć oczy wkoło głowy...a powiem Ci... a propos takichj różnych scen... (choć w Waszym przypadku nie była to czyjaś wina)...wczoraj wracaliśmy do domku ze Zgierza... jedziemy tramwajem... my z Zuzką - mała w obróżce, smycz, kaganiec...a w tramwaju jakiś większy pies kudłaty do Zuzki.. jakiś dzieciak go złapał... za sierść - bo nie było za co!! pies luzem!! bez obroży, smyczy, kagańca... świetnie!! ludzie są bez mózgu!! przejechaliśmy ze 2 przystanki... pies sobie wyskoczył z tramwaju i gdzieś pobiegł... chłopak się drze na niego "wracaj tu!!!" a pies nic... chłopak za psem nie wysiadł.... tramwaj zamknął drzwi... pies został, chlopak odjechał... a był z kjimś tam jeszcze... średnio fajnie jakieś towarzystwo... jednym slowem.. żenada... nie wiem co z tym psem się stało...ech...pozdrawiamy Ciebie i Bezika:)

Posted

Witamy:loveu: :loveu: Ja miałam taką sytuację że głaskałam psa mojej ciotki i Biśka się zazdrosna poczuła no to podeszła do mnie żebym ją też potarmosiła a tamta się na nią rzuciła i za bródkę naszą kochaną złapała. Ja przerażona nie wiedziałam co robić to pacnęłam suczkę ciotki w tyłek no i puściła ale ja cała drrżałam. Na szczęście skończyło się tylko na strachu, moim i Biśki.

Basiu takich ludzi to tylko:mad: :mad:

Życzymy szybciutkiego zagojenia się ranki na powiece i czekamy na zdjęcia:loveu:

Posted

Stwierdziłam, że coś tu napiszę ;)Bzikowe oko ma się dobrze, jak i sam zainteresowany. Dziś albo jutro jeszcze idziemy do okulisty (to zależy kiedy będzie wolne miejsce...), a potem od razu pies idzie na stół. Wytną mu tego guzka, wet na sggw powiedziała, ze to moze byc nawet od ugryzienia owada czy z innej prozaicznej przyczyny ale lepiej cholerstwo wyciąc zwłaszcza z uwagi na jego nowotwór w przeszłości... No to tyle zdrowotnych informacji. Poza tym pies czuje się dobrze ale źle znosi taką ciężką pogodę (hehe, pies meteoropata, tak jak pańcia ;)). Za 2 tygodnie jedziemy na oboz agility z naszym klubem, mam nadzieje, że tam rozbudzi się w Bziku jego prawdziwa szalona natura... :DNo i.... tak, mam zdjęcia! Najpierw trochę starszych z treningu agility, autorstwa nie mojego a pana Kobylińskiego, taty dziewczyny która trenuje w Cavano. :)

Link do galerii, gdzie znajduje się tych kilka Bzikowych zdjęć:
http://picasaweb.google.com/GrzeKob/TreningCavanoGrupaPoczTkujCa02?authkey=cz8Y4TyeSZc

Posted

I jeszcze trochę zdjęć domowo zabawowych:

tak, proszę państwa, ostatnio sypia moje zwierzę :lol:

...albo tak :lol:

nochal:)

Zabawy ze sznurkiem ;)

czujna bestia :cool3:

prawy półprofil :) widać nawet (rozmazany ale cóż..) kawałek blizny pod okiem mojego wojowniczego białasa.

i na koniec fota z perspektywy nosa :D

No to by było na tyle :)

Posted

Dziękujemy !
Spacerek? Chętnie! No taaak, Wy przecież warszawskie dziołchy jesteście :cool3: a my podwarszawscy. Tylko to już pewnie na początku roku szkolnego bo teraz Bzika tną więc się będzie musiał wyleżeć i zagoić, potem jedziemy na obóz ... i szkoła :(
No i.. może na jesieni się spotkamy na treningach agility, bo pisałaś, że może Cavano :p

Posted

Bziku jest już po operacji... Dobrze ją zniósł, już jest dawno wybudzony, ma wygolony kawał plecow i okropny 5-cio cm. szew.. i jest popsikany alu-sprayem. Ma założony dziecięcy podkoszulek, żeby nie podrażnił szwu i leży na swoim miejscu, widać , że go trochę ten szew uwiera.. Ale wszystko będzie dobrze. Zrośnie się, zdejmiemy szwy i będzie git, mam nadzieję. Pozdrawiamy wszystkich. ;)

Posted

Heeloł słoneczka ;)
Ojejku, nawet niewiedziała, że na operacji był .. Ale super, że jest już po i jak narazie wszystko ok !:multi: Kochany Beziczek ... :loveu: Ucałuj go mocno od nas :diabloti:

A właśnie, gdzie fotencje naszego rekonwalescenta? :mad:

Trzymajcie się ;)

Posted

Fotencje na poprzedniej stronie przecież ;)
Kilka w linku - z treningu, a reszta wklejona ;)

A teraz zdjęć mu nie robię bo taki bidny jest chłopak i nietwarzowo mu z tym szwem ;)