basia2202 Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 a co tu się tak cicho zrobiło? :cool3: tylko my z Zuzką tu przychodzimy? :roll: halo haaaloo.. odwiedzajcie Bezika :evil_lol: Quote
Bzikowa Posted July 19, 2007 Author Posted July 19, 2007 No właśnie widzę,że tylko Wy z Zuzem jesteście wierne białemu :P Ojj bo jak tak dalej pójdzie to pies mi się zamknie w sobie i każe skasować galerię! A ja dzisiaj od rana w nerwach bo głaszcząc Bzika wyczułam, że ma między łopatkami taką gulkę pod skórą. Wieczorem byliśmy u weta. Powiedział, że najprawdopodobniej nic groźnego, jakiś kaszak czy coś ale lepiej profilaktycznie usunąc i zrobić hp bo nigdy nie wiadomo :-( :-( A ja oczywiście zamiast słuchać , że to pewnie niegrozne to sie uczepiłam tego "nigdy nie wiadomo" i się zamartwiam :( I za 2 tygodnie jedzie na zabieg, jak wrócę z Chorwacji. Cholera, wyjazd mam już zepsuty, będę tylko myśleć czy mu się coś z tym nie stało. Jestem przewrażliwiona bo jak miał 7 miesięcy to miał nowotwór złośliwy wycinany. Co prawda wygladało to zupełnie inaczej, było duże i na skórze a nie pod. Ale ja taka histeryczka jestem jeśli o psa chodzi :( Kolejna narkoza :( Quote
basia2202 Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 hejka Beziole :multi: o kuuurcze... to powiem Ci Aniu, że niewesoło:( mam nadzieję, że Bzikowi nic nie będzie i to faktycznie będzie taki zabieg "na wszelki wypadek" a my też mamy problem... Zuzka ma takie zgrubienie, taki guzke jakby koło kręgosłupa... podejrzewam, że to chip się przesunął... (wejdź do nas do galerii i poczytaj...) zastanawiamy się, co robić... miziamy Bezika :) Ania, masz cmokasa od Zuzki w uszko! :loveu: Quote
Ania-shira Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Aniu wiem że to trudne ale nie martw może rzeczywiście to nic takiego jedziesz na wakacje spróbuj się cho c trochę zrelaksować a jak przyjedziesz to sie przekonasz że to nic takiego:multi: :multi: Mizanko dla białego :loveu: :lol: Quote
basia2202 Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Cześć Ania, cześć Bzik:)Mizianko dla Beziolka za uszkiem:)Ania, a gdzie jedziesz na wakacje?:) Quote
Kati Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Nie martw się na zapas. Zanim przyjdzie czas na zabieg pewnie wyszystko zniknie i nie trzeba będzie co wycinac. Quote
basia2202 Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 halo haaaalooo!! :cool3: gdzie jest Ania?? gdzie Bezisław?? :roll: "co się stało z Anią, Ania zniknęła stąd krótką chwilę była, gdzieś się zmyła, każdy trzeba przeszukać kąt" ;) czyżby Ania już na urlopie? :cool3: Quote
Bzikowa Posted August 5, 2007 Author Posted August 5, 2007 W sobotę wróciłam z Chorwacji, gdzie byłam 2 tygodnie więc nie było mnie na dogo. Bzik mieszkał w tym czasie u mojej babci. Co do tego guzka - na początku tygodnia jadę z nim na sggw do kliniki małych zwierząt, żeby zobaczył to inny wet. I jak będzie trzeba wyciąć to się wytnie.. No w każdym razie wrocilam wczoraj a dziś rano już na trening, który okazał się kompletną klapą bo pies byl zbyt wymęczony 2 tygodniowym bieganiem po podwórku (on się tam zamienia w wariata i zachowuje jakby był niezniszczalny a potem odsypia kilka dni jak wróci...) - a ja jestem głupia , że go wzięłam.. No ale nie o tym miałam pisać tylko o kolejnej Bezikowej kontuzji :( Na treningu było mało psów więc między ćwiczeniami biegał luźno. Do drzewa na smyczy był przywiązany pies, który Bzika nie cierpi.. Białe podeszło do suki która stała w poblizu tamtego psa, pies zerwał się ze smyczy i dopadł mi psa :( Oczywiście nie była to nieczyja wina po prostu nikt nie przewidział, że smycz moze się zerwać a Bezik wcale do tamtego psa nie podchodził, olewał go zwyczajnie. Na szczęście (bo wyglądalo makabrycznie, białas dostał sie miedzy łapy tamtego psiaka i był gryziony... prawie mi pikawa wysiadła i trzęsę się na wspomnienie o tym...) skończyło się na pogryzionej powiece... Ma po prostu taką przerwę w powiece pod okiem i okropny obrzęk. Od razu pojechalam do weta, dostalismy przeciwzapalne i przeciwbólowe zastrzyki i kropelki do oczu z antybiotykiem. A ja ciągle jestem w nerwach chociaż wydarzyło się to rano. Teraz mały odsypia bo sam się nieźle zestresował... Ech.. pechowego mam piesa :shake: Pozdrawiamy... Fotek żadnych niet. Quote
basia2202 Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 Heeej Aniu... hej Beziku:)ooj.... biedne ostatnio to Twoje Bziątko:( zdrówka mu życzymy z Zuzanką ;)niech się Bezik trzyma i będzie dzielny:) do wesela na pewno się zagoi... no i cóż... niestety.. trzeba mieć oczy wkoło głowy...a powiem Ci... a propos takichj różnych scen... (choć w Waszym przypadku nie była to czyjaś wina)...wczoraj wracaliśmy do domku ze Zgierza... jedziemy tramwajem... my z Zuzką - mała w obróżce, smycz, kaganiec...a w tramwaju jakiś większy pies kudłaty do Zuzki.. jakiś dzieciak go złapał... za sierść - bo nie było za co!! pies luzem!! bez obroży, smyczy, kagańca... świetnie!! ludzie są bez mózgu!! przejechaliśmy ze 2 przystanki... pies sobie wyskoczył z tramwaju i gdzieś pobiegł... chłopak się drze na niego "wracaj tu!!!" a pies nic... chłopak za psem nie wysiadł.... tramwaj zamknął drzwi... pies został, chlopak odjechał... a był z kjimś tam jeszcze... średnio fajnie jakieś towarzystwo... jednym slowem.. żenada... nie wiem co z tym psem się stało...ech...pozdrawiamy Ciebie i Bezika:) Quote
olifka Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 Witamy:loveu: :loveu: Ja miałam taką sytuację że głaskałam psa mojej ciotki i Biśka się zazdrosna poczuła no to podeszła do mnie żebym ją też potarmosiła a tamta się na nią rzuciła i za bródkę naszą kochaną złapała. Ja przerażona nie wiedziałam co robić to pacnęłam suczkę ciotki w tyłek no i puściła ale ja cała drrżałam. Na szczęście skończyło się tylko na strachu, moim i Biśki. Basiu takich ludzi to tylko:mad: :mad: Życzymy szybciutkiego zagojenia się ranki na powiece i czekamy na zdjęcia:loveu: Quote
basia2202 Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 heeej Aniu.. hej Beziku...:) co tam u Was? nic znaków życia nie dajecie...:roll: martwimy się... jak sie czuje Bezik? odezwijcie się... buziaczki!! Quote
Ania-shira Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 BJa przyłączam się do słow Basi. Co się z wami dzieje i jak bezik. Co u was słychac napiszcie cos Quote
olifka Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Helołki! Tu się ciotki martwią :) Jak Bezik się czuje? Quote
olifka Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Hej! Gdzie się podziewacie?? D mnie zajrzałaś to do siebie też zajrzyj! Jak Bezik sie czuje? Quote
Bzikowa Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 Stwierdziłam, że coś tu napiszę ;)Bzikowe oko ma się dobrze, jak i sam zainteresowany. Dziś albo jutro jeszcze idziemy do okulisty (to zależy kiedy będzie wolne miejsce...), a potem od razu pies idzie na stół. Wytną mu tego guzka, wet na sggw powiedziała, ze to moze byc nawet od ugryzienia owada czy z innej prozaicznej przyczyny ale lepiej cholerstwo wyciąc zwłaszcza z uwagi na jego nowotwór w przeszłości... No to tyle zdrowotnych informacji. Poza tym pies czuje się dobrze ale źle znosi taką ciężką pogodę (hehe, pies meteoropata, tak jak pańcia ;)). Za 2 tygodnie jedziemy na oboz agility z naszym klubem, mam nadzieje, że tam rozbudzi się w Bziku jego prawdziwa szalona natura... :DNo i.... tak, mam zdjęcia! Najpierw trochę starszych z treningu agility, autorstwa nie mojego a pana Kobylińskiego, taty dziewczyny która trenuje w Cavano. :) Link do galerii, gdzie znajduje się tych kilka Bzikowych zdjęć: http://picasaweb.google.com/GrzeKob/TreningCavanoGrupaPoczTkujCa02?authkey=cz8Y4TyeSZc Quote
Bzikowa Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 I jeszcze trochę zdjęć domowo zabawowych: tak, proszę państwa, ostatnio sypia moje zwierzę :lol: ...albo tak :lol: nochal:) Zabawy ze sznurkiem ;) czujna bestia :cool3: prawy półprofil :) widać nawet (rozmazany ale cóż..) kawałek blizny pod okiem mojego wojowniczego białasa. i na koniec fota z perspektywy nosa :D No to by było na tyle :) Quote
olifka Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Hej! Wkońcu wróciliście!! Piękne fotki :loveu: Może się kiedyś umówimy na jakiś spacerek :) http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spioch2-1.jpg On jest słodki :loveu: Quote
Bzikowa Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 Dziękujemy ! Spacerek? Chętnie! No taaak, Wy przecież warszawskie dziołchy jesteście :cool3: a my podwarszawscy. Tylko to już pewnie na początku roku szkolnego bo teraz Bzika tną więc się będzie musiał wyleżeć i zagoić, potem jedziemy na obóz ... i szkoła :( No i.. może na jesieni się spotkamy na treningach agility, bo pisałaś, że może Cavano :p Quote
Ania-shira Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Doberek :multi: Sliczne fotki Bezika :multi: Quote
olifka Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Oj tak dopiero w roku szkolnym bo na początku roku Biśka będzie miała cieczkę:placz: Może, może Cavano:evil_lol: Się jeszcze zobaczy ;) Quote
Bzikowa Posted August 14, 2007 Author Posted August 14, 2007 Bziku jest już po operacji... Dobrze ją zniósł, już jest dawno wybudzony, ma wygolony kawał plecow i okropny 5-cio cm. szew.. i jest popsikany alu-sprayem. Ma założony dziecięcy podkoszulek, żeby nie podrażnił szwu i leży na swoim miejscu, widać , że go trochę ten szew uwiera.. Ale wszystko będzie dobrze. Zrośnie się, zdejmiemy szwy i będzie git, mam nadzieję. Pozdrawiamy wszystkich. ;) Quote
olifka Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 To się baardzo cieszymy:multi::multi::loveu::loveu: I dajemy wielkiego BuuziOOlca w nochalek Bezika:loveu::loveu::calus::buzi: Quote
Ania-shira Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Dzień Doberek To dobrze że już po operacji i bezik ją dobrze i dzielnie zniósł :multi: Quote
Likaa Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Heeloł słoneczka ;) Ojejku, nawet niewiedziała, że na operacji był .. Ale super, że jest już po i jak narazie wszystko ok !:multi: Kochany Beziczek ... :loveu: Ucałuj go mocno od nas :diabloti: A właśnie, gdzie fotencje naszego rekonwalescenta? :mad: Trzymajcie się ;) Quote
Bzikowa Posted August 16, 2007 Author Posted August 16, 2007 Fotencje na poprzedniej stronie przecież ;) Kilka w linku - z treningu, a reszta wklejona ;) A teraz zdjęć mu nie robię bo taki bidny jest chłopak i nietwarzowo mu z tym szwem ;) Quote
Recommended Posts