Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Super zdjęcia! :)
Kubek też świetny :cool3:, patrzyłam sobie ostatnio na allu ile kosztuje taki bajer i chyba sobie zamówię za jakiś czas z Tosiakiem, tylko więcej zdjęć potrzebuję :evil_lol:.

Posted

[quote name='Unbelievable']nie dla mnie jest nudne a dla szczurzego, on by najchętniej przez large skakał, ale mu nie pozwalam :diabloti:
te przyczajki to bezikowa cecha po prostu, tak jak szczurze zawiechy, ten typ tak ma : P
myślę że do kwestii szczonka podchodzisz trochę zbyt asekuracyjne, gdyby to miał być piąty pies to rozumiem, ale drugi? to tak jak z jednym, tylko weselej

Dobra dobra już ogarniam :p
Co do szczonka to już Ci napisałam w innym miejscu jaka jest sytuacja. Ja się zgadzam, że drugi pies to pikuś ale trzeba jeszcze to przetłumaczyć moim rodzicielom;)

[quote name='Zuzia&Snoopy']Strasznie ładne kolorki Ci powychodziły:D I baaardzo podoba mi się ten serduszkowy ID. Kubeczek też fajny.
http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/2010/24-1.jpg jak z plakatu

I ja strasznie zazdroszczę zawodów...Ale z moim psem...

O kurcze! Ale dogo psuje jakość zdjęć! Twoje zdjęcia na Picasie są jeszcze lepsze (to taka mała dygresja:diabloti:)

Dzięki dzięki!

Co z Twoim psem? Na pewno robicie postępy i w ogóle. Poza tym jeśli któryś pies tutaj się nie nadaje to nie będę wskazywać paluchem(:diabloti:) ale nie jest to Twój pies :evil_lol: A mimo to startujemy :lol: To jest super zabawa!

To nie dogo psuje jakość, to photobucket - bo te zdjęcia co wstawiłam to linkowałam osobno, na picasie są w większym rozmiarze. Dzięki :lol:

[quote name='puchu']Śliczne zdjęcia wyszły :loveu: Nie wiem które zacytować.

Nie narzekaj na szczuna ( a raczej jego brak). Przynajmniej wiesz jaką chcesz rasę...

Dziękuję po raz kolejny!
Nie narzekam, ależ skąd :razz: Wszystko w swoim czasie, nie... Na razie się jeszcze trochę pokompromitujemy z Bzem:loveu:

[quote name='agaciaaa']Kubeczek jest suuuper :loveu:

http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/2010/15-1.jpg tu mi się Bez podoba :p

http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/2010/24-1.jpg i tu też, mimo przepalenia ;)

Ale brudas na tych ostatnich fotach :evil_lol:

Prawdaaa:loveu:

Dzięki!
A brudas to prawda, chociaż serio jakbym zrobiła zdjęcie godzinę wcześniej to była totalna masakra.
A potem jak poszłyśmy się z Dominiką rozgrzać do knajpy to cud, że nas wpuścili ,Bezika upchnęłam gdzieś pod ławkę, tylko Kleksa było widać jak ktoś przechodził:eviltong:

[quote name='kaskaSz']http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/2010/24-1.jpg to rzeczywiście jest super, pomimo przepaleń :)

[quote name='Infortune.']Ale świetny ten kubek! :loveu:

http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/2010/24-1.jpg
To mi się strasznie podoba!

Dzięękuujeeemyyy :cool1:

[quote name='RCookie']Super zdjęcia! :)
Kubek też świetny :cool3:, patrzyłam sobie ostatnio na allu ile kosztuje taki bajer i chyba sobie zamówię za jakiś czas z Tosiakiem, tylko więcej zdjęć potrzebuję .

Dzięki!
Ja nie potrafię robić sama takich projektów więc jakbym sobie miała zrobić taki kubek w inny sposób to pewnie mogłabym dać tylko pojedyncze zdjęcie, a tak to jest pełen lans ;) no i oczywiście dodatkowy plus bo kasa poszła na jakąś bidę.

[quote name='Russellka']http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/2010/22-1.jpg
a mi się to podoba

A i kubeczek jest sliczny! :multi: I ogólnie to ful-wypas, lodzio-miodzio, miód-maliny ta wasza galeryja :diabloti:

A co do dużych terrierów, to mi się na przykład erdele serdele podobają

Dzięki dzięki!:loveu:

Ja też lubię erdle , w zasadzie to wizualnie i charakterowo odpowiada mi większość terierów ale patrząc pod kątem agility to AT nie są zbytnio predysponowane (ale na pewno ciut bardziej niż westie:eviltong:).

A zdjęć już nie mam...

Posted

[quote name='Bzikowa']Dobra dobra już ogarniam :p
Co do szczonka to już Ci napisałam w innym miejscu jaka jest sytuacja. Ja się zgadzam, że drugi pies to pikuś ale trzeba jeszcze to przetłumaczyć moim rodzicielom;)

Dziękuję po raz kolejny!
Nie narzekam, ależ skąd :razz: Wszystko w swoim czasie, nie... Na razie się jeszcze trochę pokompromitujemy z Bzem:loveu:

rodzice wyjaśnia wszystko :evil_lol: współczuję i łączę się w bólu- ja nawet nie próbuję namawiać teraz, poza tym tak na prawdę to nie chcę, w koncu mam szczura który jest JESZCZE całkiem dobrym modelem, chociaż trochę zwichrowanym :diabloti:

jeżeli wy się kompromitujecie to ja nie wiem co to kompromitacja :evil_lol: przecie ostatnio nawet łapkę do A2 mieliście, a przede wszystkim obydwoje dobrze się bawicie ;)[SIZE="1"]
a ja już widzę te strefy przeskakiwane przez szczura...

Posted

[quote name='Bzikowa']Co z Twoim psem? Na pewno robicie postępy i w ogóle. Poza tym jeśli któryś pies tutaj się nie nadaje to nie będę wskazywać paluchem(:diabloti:) ale nie jest to Twój pies :evil_lol: A mimo to startujemy :lol: To jest super zabawa!

Hmm... czasmi mam wrażenie że ten fun działa tylko w jedną stronę (moją) . Postępów na razie nie robimy bo mamy przerwę od dwóch miesięcy :evil_lol:
I nie narzekaj na swojego psa bo widzę na filmikach jak Bez całe swoje serce wkłada w jeden przebieg:D Kocha to i to widać:) Dla Snoopciaka tylko smaki się liczą...

Posted

ja Pana Bzika nie widuję często w agilitowej akcji,ale uważam ze jest to świetny pies. Co z tego,że nie prędkości swiatła.Jest najfajniejszym psem na torze :D
brudny czy piękny zawsze kochany!!-taki to już Bez.

Posted

puchu napisał(a):
To czas zrobić :evil_lol:

Szczerze to mi się po prostu nie chce, pies zarośnięty, wszędzie śnieg i szaro... :roll: Lenimy się.

Unbelievable napisał(a):
rodzice wyjaśnia wszystko :evil_lol: współczuję i łączę się w bólu- ja nawet nie próbuję namawiać teraz, poza tym tak na prawdę to nie chcę, w koncu mam szczura który jest JESZCZE całkiem dobrym modelem, chociaż trochę zwichrowanym :diabloti:

jeżeli wy się kompromitujecie to ja nie wiem co to kompromitacja :evil_lol: przecie ostatnio nawet łapkę do A2 mieliście, a przede wszystkim obydwoje dobrze się bawicie ;)
a ja już widzę te strefy przeskakiwane przez szczura...

No właśnie, więcej dodawać nie muszę i chyba sobie jeszcze poczekam na moje łaciate spełnienie marzeń ;) Ale cóż, życie :razz:
Nie no, ależ jasne, że się rozwijamy. Startujemy w jednkach od roku i już pierwsza łapka, toż to sukces:diabloti: A tak serio to ostatnio oglądałam filmiki sprzed roku z Łącka (nasz drugi start w open) to naprawdę postęp jest dość spory. Inna sprawa, że to były pierwsze halówki i Bezik był zdezorientowany wykładziną, w końcu wcześniej, w Warszawie, jak debiutowaliśmy w open to nie było takiej tragedii ;)

No, ale to westik więc i wymagania trzeba dostosować :razz:

Haha skakane strefy mamy opanowane do perfekcji. Tak się cieszyłam, że w Radzyminie wszystkie zaliczone.. A obejrzałam filmiki to wszystko odszczekuję. Co druga strefa skoczona :angryy: Kij z tym, że jakąś tam łapką ledwo zaliczył i Leszek nie liczył nam jako niezaliczone ale teoretycznie on powinien zbiegać do końca :p Już o palisadzie nie wspominając :diabloti:
Ale dobrze, że już się wzięłaś za strefy Szczura, żebyście nie mieli potem syndromu Milo... :evil_lol::evil_lol:

Zuzia&Snoopy napisał(a):
Hmm... czasmi mam wrażenie że ten fun działa tylko w jedną stronę (moją) . Postępów na razie nie robimy bo mamy przerwę od dwóch miesięcy :evil_lol:
I nie narzekaj na swojego psa bo widzę na filmikach jak Bez całe swoje serce wkłada w jeden przebieg:D Kocha to i to widać:) Dla Snoopciaka tylko smaki się liczą...

Haha, ciesz się kochana, że nie widziałaś naszych początków... Tak, Bezik zdecydowanie miał super fun.. Jak się udało zwiać do suczki, oblać coś albo ogólnie olać pańcię na całej linii :diabloti:
Nie mam zastrzeżeń do Bezikowej motywacji. Jedynie strasznie mi żal tej jego techniki skoku bo to nas okrutnie ogranicza :-(
Więc powiem Ci - nie trać nadziei i zapału bo czasem fun dla psa przychodzi z czasem! Tak jak u nas było;)

Pieseczkowo napisał(a):
ja Pana Bzika nie widuję często w agilitowej akcji,ale uważam ze jest to świetny pies. Co z tego,że nie prędkości swiatła.Jest najfajniejszym psem na torze :D
brudny czy piękny zawsze kochany!!-taki to już Bez.

:loveu::loveu::loveu:

Posted

Bzikowa napisał(a):

No właśnie, więcej dodawać nie muszę i chyba sobie jeszcze poczekam na moje łaciate spełnienie marzeń ;) Ale cóż, życie :razz:
Nie no, ależ jasne, że się rozwijamy. Startujemy w jednkach od roku i już pierwsza łapka, toż to sukces:diabloti: A tak serio to ostatnio oglądałam filmiki sprzed roku z Łącka (nasz drugi start w open) to naprawdę postęp jest dość spory. Inna sprawa, że to były pierwsze halówki i Bezik był zdezorientowany wykładziną, w końcu wcześniej, w Warszawie, jak debiutowaliśmy w open to nie było takiej tragedii ;)

No, ale to westik więc i wymagania trzeba dostosować :razz:

Haha skakane strefy mamy opanowane do perfekcji. Tak się cieszyłam, że w Radzyminie wszystkie zaliczone.. A obejrzałam filmiki to wszystko odszczekuję. Co druga strefa skoczona :angryy: Kij z tym, że jakąś tam łapką ledwo zaliczył i Leszek nie liczył nam jako niezaliczone ale teoretycznie on powinien zbiegać do końca :p Już o palisadzie nie wspominając :diabloti:
Ale dobrze, że już się wzięłaś za strefy Szczura, żebyście nie mieli potem syndromu Milo... :evil_lol::evil_lol:

najgorzej jak się nie rozwija- jeżeli widac postępy to warto pracować i "męczyć się" :diabloti:
szczurzy już parę razy halę odwiedzał, nie powinno być jakiegoś szoku ;) w naszej karierze wystawowej:diabloti: na trawce ring mieliśmy tylko raz (i była to nasza najbardziej udana wystawa)

dzisiaj oglądałam na animal planet program o łestikach... wg, jednej babki najlepsza zabawa dla jej psa to było pływanie z nią kajakiem :evil_lol: ale były też słodkie łestiki- norowce :loveu:

bezik oszukiwacz :diabloti:
Milo mnie totalnie rozwalił jak próbował przeskoczyć taśmę ograniczającą ring- nie wyobrażam sobie żadnego owczarka który byłby tak pomysłowy :evil_lol: ze strefami chyba wszystkie russelle mają problem : P

Posted

Unbelievable napisał(a):
najgorzej jak się nie rozwija- jeżeli widac postępy to warto pracować i "męczyć się" :diabloti:
szczurzy już parę razy halę odwiedzał, nie powinno być jakiegoś szoku ;) w naszej karierze wystawowej:diabloti: na trawce ring mieliśmy tylko raz (i była to nasza najbardziej udana wystawa)

dzisiaj oglądałam na animal planet program o łestikach... wg, jednej babki najlepsza zabawa dla jej psa to było pływanie z nią kajakiem :evil_lol: ale były też słodkie łestiki- norowce :loveu:

bezik oszukiwacz :diabloti:
Milo mnie totalnie rozwalił jak próbował przeskoczyć taśmę ograniczającą ring- nie wyobrażam sobie żadnego owczarka który byłby tak pomysłowy :evil_lol: ze strefami chyba wszystkie russelle mają problem : P

Z tym rozwojem to jest tak, że ja się załamuję 'No nieee nic się z tym westikiem nie da już zrobić' a następnie na zawodach robi rzeczy, do których dążyliśmy na treningach i mnie tym bardzo zaskakuje. Np - palisada. Bardzo rzadko zdarzało mu się ją robić płynnie ( zależało to głównie od tego z czego palisada jest zrobiona, śliska czy nie itd). Na zawodach w Radzyminie w pierwszym biegu się wspinał, a we wszystkich pozostałych śmigał po niej jakby to robił zawsze. :eviltong: 2 tygodnie temu na treningu na hali fortu zrobiliśmy 2 razy fortową palisadę, z którą zawsze walczył, i co? Śmignął :crazyeye: Bardzo jestem ciekawa czy tak zostanie mu już, byłoby super bo to był jeden z elementów zabierających nam kupę czasu.

Jeśli chodzi o podłoże to nie sądzę, żeby na wystawach miało to jakieś znaczenie, przecież pies porusza się tam maksymalnie kłusem. Bezik był na halowej wystawie sporo przed halowymi zawodami. Na agility pies biega i skacze i wtedy dopiero podłoże zaczyna mieć znaczenie. Bezika nie odrzuciła sama hala, bo on nie ma takich problemów. Chodziło mi o same podłoże na którym kiepsko mu się skakało bo był przyzwyczajony do biegania po trawce.

Buuu ni mam animal planet :mad:
Pływanie kajakiem? :hmmmm: Ciekawe :lol:

Za mało jest biegających russelli żebym Ci powiedziała czy mają problem ze strefami tak ogólnie... ;)

A co do pomysłowości to tu chyba rasa nie ma większego znaczenia , wszystkie pieski są bardzo twórczo nastawione do pokonywania toru:diabloti: Np. na naszych warszawskich zawodach wokół ringu były pozawieszane co jakiś czas takie banery sponsorów i - nie wiem czy zauważyłaś - niektóre psy myślały, że to tunele i przez to wybiegały z ringu:evil_lol:

Pieseczkowo napisał(a):
Oczywiście ze wystawy na trawie są najfajniesze :D

Ja już chce zawody trawiaste ale nie wiem kiedy to nastąpi, narazie Łąck i Czeladź będą jeszcze halowe:roll:

Zuzia&Snoopy napisał(a):
Dzięki, ale mnie ucieszyłaś i uspokoiłaś:)

Spoko;)

Agmarek napisał(a):
No nareszcie się tu dostałam :multi: i mam nadzieję częściej tu bywać :razz:
http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/2010/15-1.jpg no to zdjęcie jest super. Gdyby nie czerwone serduszko, to niewiem czy byś Bezika znalazła w tym śniegu :evil_lol:

Nooo brawooo:cool3:

Haha to na tym zdjęciu tak wyszedł, normalnie ma mało wspólnego z białym kolorem:eviltong:

Kashdog napisał(a):
Wreszcie jestem!
http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/2010/26-2.jpg
Jak mogłaś psa do takiego stanu doprowadzić to ja nie wiem :diabloti:
Obejrzałam wszystkie, ale moje oczy nie dają mi szans żeby więcej zacytować :roll: A jeszcze kilka galerii muszę odwiedzić
Bziku wracaj do nas, bo dawno cię tutaj nie było!

Dzięki!

Haha to nie ja, sam się doprowadził:diabloti: Bieganiem po piasku wzbijającym się do góry jak pył + braniem do pyska piłeczki z tego piachu :eviltong: I to wszystko mu jeszcze zamarzało. Mogłam mu zrobić fotkę bezpośrednio po treningu, to dopiero była tragedia.

Ale parę dni temu go odpicowałam tzn wymąkowałam :p Na trymowanko nadal nie ma czasu więc chociaż tyle mogę zrobić, żeby wyglądał w miarę ok...
A zdjęć prędko nie będzie :roll: Chyba poczekam aż się śnieg roztopi.

Posted

Bzikowa napisał(a):
Z tym rozwojem to jest tak, że ja się załamuję 'No nieee nic się z tym westikiem nie da już zrobić' a następnie na zawodach robi rzeczy, do których dążyliśmy na treningach i mnie tym bardzo zaskakuje. Np - palisada. Bardzo rzadko zdarzało mu się ją robić płynnie ( zależało to głównie od tego z czego palisada jest zrobiona, śliska czy nie itd). Na zawodach w Radzyminie w pierwszym biegu się wspinał, a we wszystkich pozostałych śmigał po niej jakby to robił zawsze. :eviltong: 2 tygodnie temu na treningu na hali fortu zrobiliśmy 2 razy fortową palisadę, z którą zawsze walczył, i co? Śmignął :crazyeye: Bardzo jestem ciekawa czy tak zostanie mu już, byłoby super bo to był jeden z elementów zabierających nam kupę czasu.

Jeśli chodzi o podłoże to nie sądzę, żeby na wystawach miało to jakieś znaczenie, przecież pies porusza się tam maksymalnie kłusem. Bezik był na halowej wystawie sporo przed halowymi zawodami. Na agility pies biega i skacze i wtedy dopiero podłoże zaczyna mieć znaczenie. Bezika nie odrzuciła sama hala, bo on nie ma takich problemów. Chodziło mi o same podłoże na którym kiepsko mu się skakało bo był przyzwyczajony do biegania po trawce.

A co do pomysłowości to tu chyba rasa nie ma większego znaczenia , wszystkie pieski są bardzo twórczo nastawione do pokonywania toru:diabloti: Np. na naszych warszawskich zawodach wokół ringu były pozawieszane co jakiś czas takie banery sponsorów i - nie wiem czy zauważyłaś - niektóre psy myślały, że to tunele i przez to wybiegały z ringu:evil_lol:

gratulacje dla Bza :multi: może się chłopak przekonał, że szybko też można ;)

myślałam że o halę ogólnie- zaduch, hałas, echo... ;)

nie zauważyłam :evil_lol:
ewka i haker napisał(a):

nie zgodzę się z tym bo to zależy jednak od metod i prowadzenia a nie od rasy

pewnie, że tak, ale myślę że jednak jest to jedna z tych ras, które potrzebują więcej pracy żeby nie przeskakiwać stref ;) no i russell to nie owczarek, ma swoje humory i nastroje, jak będzie chciał pzreskoczyć to akurat przeskoczy, jak nie to ładnie zrobi, zadaniem właściciela jest to, żeby go przekonać że jednak bardziej mu się opłaca zrobienie tej strefy niż skakanie jak najwyżej, jak najdalej ;)

Posted

bzikowa gdzie nowe zdjecia!
Co do stref-z Tunia nie mam z tym problemow z powodow oczywistych-krotkie lapki haha Za to illy.... strefy to koszmar. Ostatnio na kladce robimy z targetem a palisade zbiegana haha zobaczymy co z tego wyjdzie. Bezik jest suuuuper! :D a strefy to problem kazdego psa. prawie xD

Posted

jest duzo psow w polsce ktore skacza strefy,tak naprawde ile psow w polsce ma dobre biegane strefy?jezdzac w tym roku po zawodach to troche sie naogladalam.
Wiska co do krótkich NÓŻEK to się od zgodzę;) bo np moja kropka skacze jak się mega rozpędzi