Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kisses']:mdleje:
Jaki świetny, zimowy Bezu :loveu:
Znika Ci na tym śniegu :evil_lol:

Surykatkowe są prze.

Dziękujemy,dziękujemy:)

[quote name='evelynka']http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/2010/15-1.jpg cóż za spojżenie spod lowelasowej grzywy :D hihiihi A co to niuchania to u nas na porządku dziennym....nie ma szans wtedy żeby np wykonał komendę "do mnie" co już w 90% wyonywane gdy na horyzoncie inny pies jest....jak niucha to niucha i koniec.....:( Nie wołam go wtedy żeby komend nie palić...

No wiadomo, żadna mu się nie oprze jak tak spojrzy:cool1:

Bezik lubi używać nosa ale ogólnie nie ma już problemu ze skupianiem się jak są zapaszki, cieczki, siuśki i inne ekstra rzeczy... Ale zawsze w śniegu jakoś lepiej mu się niucha. A ostatnio dodatkowo strzelił focha na śnieg, jak już pisałam, więc niuchanie się spotęgowało. Ale to przejściowe, jak sądzę ;)
Jak masz taki problem z Alexem to dużo żarcia na spacery noś i do roboty, bo teraz jest jeszcze młody to da się oduczyć, ja oduczałam 3-letniego Bezika i myślałam, że mnie coś strzeli wtedy :diabloti: A teraz ma już prawie 6...

[quote name='kaskaSz']http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/2010/04-2.jpgi i ba bach w zaspę! :D
Na tych 2 pierwszych portrecikowych gdzieś ci chyba ostrość uciekła, ale są i tak fajne :)
Czy ja dobrze przeczytałam- będziesz ponownie zdawała maturę? W jakim celu jeśli można wiedzieć?

Za piłeczką w ogień :eviltong: Przynajmniej na tym zdjęciu :eviltong:

Tak będę poprawiać maturę, żeby zdawać na lepsze studia. Ale koniec tematu, plis ;)

[quote name='ewka i haker']http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/2010/15-1.jpg
ze wszystkich to mi się podoba

co do Łącka to jednak do 0 się zgłosiłam...

Dzięki że chociaż jedno :evil_lol:

Przełam się w końcu i dawajcie do openów! ;)
My w zerówkach startowaliśmy 5 razy a potem stwierdziłam, że mi się nudzą takie proste torki bo Bezik wtedy już jak debiutowaliśmy w 0 to biegał od roku i znał wszystkie przeszkody. Ale fajnie, że będziecie, ja już się nie mogę doczekać zawodów, szkoda, że w lutym nic nie zrobili ;)

[quote name='Unbelievable']Jak ja wam zazdroszczę tych zawodów :placz:

Pośmigacie i będziecie na zawodach wymiatać.. Dobrze, że raczej w M:evil_lol:

[quote name='ewka i haker']a Ty czemu nie jeździsz?

Bo jeszcze nie zaczęła trenować?:eviltong:

[quote name='Pestka']http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/2010/03-2.jpg
Ale zadowolony z tą piłeczką leci :cool3:
http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/2010/14-1.jpg
A to jest super :loveu: Ja próbowałam tego nauczyć mojego Benka, ale on odrazu prostował łapki tylne.

Dzięki :lol: No on śmieszne miny robi często jak aportuje piłeczkę, zwłaszcza jak próbuje ją sobie w pysku lepiej ułożyć i ją dziamgole w biegu .

A surykatka jest prosta, ja uczyłam Bza z siadu i zwyczajnie naprowadzałam ręką żeby podniósł łapkę, potem dwie łapki, potem się trochę wyprostował itd. 2-3 sesje i masz;)

Kontynuuję zanudzanie fotkami...

Jeszcze chyba nie pokazywałam kubeczka :cool1:

badyle

pan bez na wysokościach

Posted

[quote name='Unbelievable']noo będziemy wio, już od marca :loveu: o ile nas nie zepchną na kurs dla początkujących ;)[/QUOTE]

Oj chyba nie od marca ;P Ewa ostatnio mówiła, ze troche za zimno póki co i chyba treningi od kwietnia bedą dopiero ;)

Posted

[quote name='Iza.']Oj chyba nie od marca ;P Ewa ostatnio mówiła, ze troche za zimno póki co i chyba treningi od kwietnia bedą dopiero ;)[/QUOTE]

a ja nie dostałam informacji, chociaż meila ma... :roll: ale tak myślałam, bo przecież zanim ten śnieg się stopi to trochę potrwa ;)

Posted

[quote name='Unbelievable']a ja nie dostałam informacji, chociaż meila ma... :roll: ale tak myślałam, bo przecież zanim ten śnieg się stopi to trochę potrwa ;)[/QUOTE]

to jeszcze nieoficjalne info ;)
Ewa powiedziała mi jak była u mnie ostatnio, jak juz będzie wiadomo na 100% co i jak to na pewno da Ci znać :eviltong:
ja to się cieszę, że będzie później, moze uda mi się w miare ogrnąć mojego psa :evil_lol:

Posted

[quote name='Iza.']to jeszcze nieoficjalne info ;)
Ewa powiedziała mi jak była u mnie ostatnio, jak juz będzie wiadomo na 100% co i jak to na pewno da Ci znać :eviltong:
ja to się cieszę, że będzie później, moze uda mi się w miare ogrnąć mojego psa :evil_lol:[/QUOTE]
mojego się nie da ogarnąć, on bedzie nieogarnięty całe życie :evil_lol:

Posted

[quote name='Unbelievable']mojego się nie da ogarnąć, on bedzie nieogarnięty całe życie :evil_lol:[/QUOTE]

Podobno psy się upodabniają do właścicieli także wiesz :diabloti::evil_lol:

Posted

[quote name='Iza.']to jeszcze nieoficjalne info ;)
ja to się cieszę, że będzie później, moze uda mi się w miare ogrnąć mojego psa :evil_lol:

też się z tego cieszę :evil_lol:
przynajmniej aportu go nauczę do tej pory hahha :lol:

http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/2010/21-1.jpg uwieeeeelbiam go :loveu:

Posted

Widzę, że sobie tutaj czat urządziłyście :lol::lol:

[quote name='Unbelievable']raczej na pewno, chyba, że mi się szczur magicznie skurczy : P a i latanie na małych przeszkodach jest nuuudne :evil_lol:

http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/2010/24-1.jpg fajne, tylko biel aż po oczach bije :diabloti:

To niech się nie kurczy:lol: Nudne? Mnie nie nudzi i jakbym miała wybierać to mój pies nr.2 (sratatata) byłby też smallem ale to pewnie będzie mało prawdopodobne :lol: Large są przereklamowane chociaż zwykle najbardziej widowiskowe. Ale co ja poradzę, że nie ma fajnych dużych terierów?:diabloti:

Wiem wiem ale jakoś tak kolor nieba mi się podoba w kontraście ze zbyt białą bielą Bza na tym zdjęciu:lol:

[quote name='Kashdog']http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/2010/13-1.jpg
http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/2010/14-1.jpg
Moje ulubione :loveu:
I kubek świetny!

Dzięki dzięki, Fifkowa!:loveu:

[quote name='ewka i haker']haker nie ma dobrze zrobionej huśtawki i nie biegamy teraz od miesiąca...

My na zawodach w Radzyminie tez byliśmy po ponad miesiącu niebiegania. ;) A teraz na naszym placu biegać się nie da, a już zwłaszcza smalle nie dają rady... Mamy niby tę ujeżdżalnię ale jest tylko dostępna w środy późnym wieczorem i wracałabym do domu jakoś po północy. Tydzień temu mieliśmy na fortowej hali jeden trening i było super, zazdroszczę im :diabloti: A za 2 tygodnie mamy tam seminarium z Magdą :razz:

[quote name='Feigned']
http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/2010/21-1.jpg uwieeeeelbiam go :loveu:

Oddam jak chcesz :eviltong:

Kolejna porcja bardzo zaległych zdjęć:lol:

badyl

A dwa tygodnie temu byliśmy na spacerku z Dominiką i Kleksem , na Polach Mokotowskich ;) Było -15:diabloti: więc nie wiem jak mi się udało ją wyciągnąć :diabloti:
Proszę się nie przerazić barwą Bezika, i tak był już w zasadzie czysty bo się trochę otrzepał i wyczyścił śniegiem... ale godzinkę przed spacerem wyglądał dość dramatycznie... Mieliśmy raniutko trening, wyjątkowo właśnie na końskiej ujeżdżalni , było mega zimno i Beziczek się trochę pobrudził a potem brud do niego przymarzł. Bezpośrednio po treningu ryj miał zwyczajnie czarny :eviltong:

Wszystkie zdjęcia ze spacerku są tutaj: http://picasaweb.google.com/cubree/KrotkiZimowyWestowySpacer24Stycznia2010

A tu wstawię tylko trochę:

Było dość pusto ale niektórzy się nigdy nie poddają:diabloti:

Posted

Pomagałyśmy jakiemuś panu złapać swojego pieska :shake: ładny był piesek:

Gęsiego:

Kleksik:

i jeszcze Kleksiowy portret nieudany

I to wszystko co posiadałam ;););)

Posted

[quote name='Bzikowa']Widzę, że sobie tutaj czat urządziłyście :lol::lol:

To niech się nie kurczy:lol: Nudne? Mnie nie nudzi i jakbym miała wybierać to mój pies nr.2 (sratatata) byłby też smallem ale to pewnie będzie mało prawdopodobne :lol: Large są przereklamowane chociaż zwykle najbardziej widowiskowe. Ale co ja poradzę, że nie ma fajnych dużych terierów?:diabloti:

Wiem wiem ale jakoś tak kolor nieba mi się podoba w kontraście ze zbyt białą bielą Bza na tym zdjęciu:lol:[/QUOTE]
my? :shake:

tak, tylko twój pies robi przyczajki przed hopkami, a szczur biegnąc 5m wybija się 1,5 m przed hopką :evil_lol: i to na mediumie, na smallu pewnie jeszcze dalej by się wybijał : P
największe fajne terriery to Parsony:evil_lol: może jeszcze Irlandzkie ujdą :razz:

jakby się przyciemniło to też byłby fajny kontrast, przecie Bez jest biały a nie czarny :diabloti:
album usilnie próbuję obejrzeć ale nie lubię picasy :angryy:
czy wy nie byłyście gdzieś w okolicach wydziału lotniczego politechniki?

Posted

[quote name='Unbelievable']my? :shake:

tak, tylko twój pies robi przyczajki przed hopkami, a szczur biegnąc 5m wybija się 1,5 m przed hopką :evil_lol: i to na mediumie, na smallu pewnie jeszcze dalej by się wybijał : P
największe fajne terriery to Parsony:evil_lol: może jeszcze Irlandzkie ujdą :razz:

jakby się przyciemniło to też byłby fajny kontrast, przecie Bez jest biały a nie czarny :diabloti:
album usilnie próbuję obejrzeć ale nie lubię picasy :angryy:
czy wy nie byłyście gdzieś w okolicach wydziału lotniczego politechniki?[/QUOTE]

A co to ma do rzeczy kiedy się pies wybija? :evil_lol:
A przyczajki Bezika to dość delikatny temat :P

Kiedyś kiedyś chciałam właśnie irlanda :) Tak, to właśnie był mój pierwszy pomysł rasy na psa 'sportowego' :) to było 3 lata temu, jak zaczynaliśmy bo mieliśmy w grupie fajną irlandkę ale potem zrezygnowała...

Tak byłyśmy w tych okolicach, tzn szłyśmy przez całe Pola, od części 'małej' czyli tej przy politechnice (tzn ja nie wiem gdzie tam jest wydział lotnictwa ale jak w okolicach gmachu głównego to tak ;)) do części 'dużej' i z powrotem ;)

Posted

[quote name='Bzikowa']A co to ma do rzeczy kiedy się pies wybija? :evil_lol:
A przyczajki Bezika to dość delikatny temat :P

Kiedyś kiedyś chciałam właśnie irlanda :) Tak, to właśnie był mój pierwszy pomysł rasy na psa 'sportowego' :) to było 3 lata temu, jak zaczynaliśmy bo mieliśmy w grupie fajną irlandkę ale potem zrezygnowała...

Tak byłyśmy w tych okolicach, tzn szłyśmy przez całe Pola, od części 'małej' czyli tej przy politechnice (tzn ja nie wiem gdzie tam jest wydział lotnictwa ale jak w okolicach gmachu głównego to tak ;)) do części 'dużej' i z powrotem ;)[/QUOTE]
tak jakby obrazuje to jego miłość do skakania : P z resztą sama się przekonasz jak szczonka będziesz miała ;)
a przyczajki tym razem przemilczę :evil_lol:

one mają takie fajne rude pyszczki :loveu:

tam jest po prostu napisane że politechnika wydział czegośtam i lotnictwa, a czy główny gmach to nie wiem :evil_lol: w każdym bądź razie przy metrze politechnika

Posted

no to jak przy metrze politechnika to dokładnie tak ;) dziwne, chodziłam tam do szkoły przez 5 lat i nie wiem gdzie jest wydział lotnictwa :P

Moim zdaniem miłość do skakania nie ma tu nic do rzeczy bo Bezik, mimo, że nie umie, to skakać uwielbia i np. czasem jak się uczę sekwencji przez chwilę a on biega luzem to sobie skacze hopki gdzieś obok tak sobie dla siebie, albo włazi na kładkę czy do tunelu ;) I nadal nie wiem skąd Ci się wzięła nudność biegania ze smallem :P
Przyczajki chyba tkwią w psychice ale naprawdę straciłam pomysły co by tu zrobić... bo gdyby się nie czaił to biegałby dużo szybciej... O szczonie , wydaje mi się, na razie mogę zapomnieć domyślasz się z jakiego powodu..

Posted

[quote name='Bzikowa']no to jak przy metrze politechnika to dokładnie tak ;) dziwne, chodziłam tam do szkoły przez 5 lat i nie wiem gdzie jest wydział lotnictwa :P

Moim zdaniem miłość do skakania nie ma tu nic do rzeczy bo Bezik, mimo, że nie umie, to skakać uwielbia i np. czasem jak się uczę sekwencji przez chwilę a on biega luzem to sobie skacze hopki gdzieś obok tak sobie dla siebie, albo włazi na kładkę czy do tunelu ;) I nadal nie wiem skąd Ci się wzięła nudność biegania ze smallem :P
Przyczajki chyba tkwią w psychice ale naprawdę straciłam pomysły co by tu zrobić... bo gdyby się nie czaił to biegałby dużo szybciej... O szczonie , wydaje mi się, na razie mogę zapomnieć domyślasz się z jakiego powodu..

nie dla mnie jest nudne a dla szczurzego, on by najchętniej przez large skakał, ale mu nie pozwalam :diabloti:
te przyczajki to bezikowa cecha po prostu, tak jak szczurze zawiechy, ten typ tak ma : P
myślę że do kwestii szczonka podchodzisz trochę zbyt asekuracyjne, gdyby to miał być piąty pies to rozumiem, ale drugi? to tak jak z jednym, tylko weselej ;)

Posted

Śliczne zdjęcia wyszły :loveu: Nie wiem które zacytować.

Nie narzekaj na szczuna ( a raczej jego brak). Przynajmniej wiesz jaką chcesz rasę...