Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kashdog napisał(a):

A ja nie lubię :eviltong:

Powiedzmy, że jest biały,bez śniegu już nie widać jego prawdziwego koloru :diabloti:

To jest mina pt. 'jestem taki biedny':evil_lol:

Pieseczkowo napisał(a):
Widze,że patyk to najlepszy przyjaciel Bezunia :D

Zdecydowanie :D

wiska napisał(a):
Patyk najlepszy przyjaciel psa :D a u was tez juz sniegu nie ma?? :)

Właśnie :lol:
No, jak widać, śniegu brak;)

Infortune. napisał(a):
http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/09-8.jpg
No, no, biel pierwsza klasa :diabloti:

Ja sobie obiecywałam, że w tym roku nie będę tyle jeść, ale, kurcze, nie udało się :lol:

Jasne :diabloti:

To tak jak mi :lol::shake:

Shel napisał(a):

Connected napisał(a):
zgadzam się , słodziak ; *.

Dziękujemy :p

• Replies 5.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Shel - Tutaj , za chwilę :cool3:

Evelynka - oj staram się, żeby on nie miał czasu na konsumpcję patyczka bo się za dużo nasłuchałam o nieszczęśliwych wypadkach z udziałem patyczków... Ale dla psa to rzeczywiście świetna rozrywka :D

Westik zwiewany

Posted

Bzikowa napisał(a):

A po cholerę spalacie miskę? Myślałam, że po ciachaniu nie musicie :razz:
Jak ja mam na spacerze jedzenie to przywołanie mam per-fek-cyj-ne:lol: Ostatnio nawet od złyyyych piesków (które należy zjeść bo są na jego terenie) mi się odwołał ale to na pewno był przypadek :eviltong:
Oj odkurzacz straszny się zrobił i żebrak.

musimy, spalać będziemy pewnie całe życie bo inaczej się nie da ;)
ja też chcę żeby mi się szczur odwoływał :placz::loveu:

zdjecia świetne, bzik wygląda jak panienka :evil_lol:

Posted

Shel napisał(a):
Jak na zawołanie :evil_lol:

http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/18-3.jpg
Świetnie tu wyszedł :D.

Z tym wiatrem mu do pyska :eviltong:

Po prostu pojawiłaś się w odpowiednim miejscu, w odpowiednim czasie :lol::cool3:

Dziękujemy:loveu:

kaskaSz napisał(a):
http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/18-3.jpg CUDNE (jak i pozostałe)
Ze spaceru na spacer robisz coraz lepsze zdjęcia. Gratuluje :)
Czy w takich chaszczach nie ma kleszczy? Chodzi mi nie tylko o tą porę roku.
A zżeranie patyka to jest to co tygryski lubią najbardziej, ale niestety zakazane również u nas.

Dzięki wielkie!:loveu:
Co do tych kleszczy - to dużo ich nie ma. To jest nasze standardowe miejsce spacerowe i jesteśmy tam praktycznie codziennie. Teraz to pewnie kleszczy w ogóle za bardzo nie ma ale nawet w sezonie kleszczowym nie znajduję ich za dużo , przynajmniej tego lata ich nie było zbyt wiele, z tego co pamiętam. Oczywiście co jakiś czas się coś trafia, ale w granicach normy, rzekłabym ;)

U mnie niby jest zakazane ale jak wygląda sytuacja w praktyce - widać na zdjęciach :oops:

agaciaaa napisał(a):
To u nas pogoda jeszcze lepsza, bo nie dość, że śniegu już nie ma, wieje strasznie, to jeszcze pada non stop :roll:

http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/04-9.jpg świetnie tu wyszedł :lol: :loveu:

Tak w ogóle, to bardzo fajnie Bezowa główka wygląda, widać różnicę :p

No to tutaj na szczęście chociaż nie pada! :)

Dzięki:loveu:

Ech, co do główki to jest krzywo, nie będę mówić gdzie dokładnie bo zwrócicie uwagę ale naprawdę w pewnych miejscach krzywo jest i to tragicznie. Chociaż trzeba przyznać, że wygląda lepiej tak niż jako niedźwiedzio - ryś :evil_lol:
Ale jak na niego dziś rano spojrzałam to nasunęło mi się skojarzenie z futrem zeżartym przez mole:evil_lol: Cóż, będę się potem tłumaczyć hodowczyni, czemu go tak skrzywdziłam:oops:

Zuzia&Snoopy napisał(a):
http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/18-3.jpg ślicznie wygląda wśród tej trawy (czy to trawa?:hmmmm: )

Dzięki :cool3:
Eeee, nie wiem (powiedział biolog:evil_lol:) , jakieś krzaczory... Pewnie jakiś gatunek traw, tak, ale głowy nie dam ;)

RCookie napisał(a):
http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/17-3.jpg

Ah... ten paskudny wiatr :evil_lol:.
Tośka w taką pogodę zawsze kojarzy mi się z Marilyn Monroe, tak jej śmiesznie portki i ogon podwiewa :lol:.

No, paskudny był rzeczywiście, Bezikowi za bardzo nie przeszkadzał ale mi momentami owszem:lol:

Haha, dobre skojarzenie ;) Bzik ma chyba za dużo tej swojej firany , żeby mu aż tak podwiewało;)

Posted

Olusia napisał(a):
Hej zBzikowani :cool3:

Noo, widzę, że się fotograficznie rozwijasz- trzymaj tak dalej :p Ja aktualnie mam jakiś zastój fotkowy :roll:

http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/20-2.jpg
jaki rozkoszny :loveu:

Hej!:loveu:
No ja nie powiedziałabym, że się rozwijam , ciągle wszystko robię tak samo ;)

To się z tego zastoju uwolnij, wolne masz, pocykaj Diankę :cool3:
Ja tam po coś ten aparat kupiłam (psa focić a jak :diabloti:) więc dość często go tacham na łąkowe spacerki.

:loveu:

Pestka napisał(a):
Mój dzisiaj tez na spacerze miał patyczkowe szaleństwo :diabloti:
http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/24-1.jpg
Piękny :loveu:

Taki trynd tera, czy jak:cool3::lol:

Dzięki;):loveu:

Unbelievable napisał(a):
musimy, spalać będziemy pewnie całe życie bo inaczej się nie da ;)
ja też chcę żeby mi się szczur odwoływał :placz::loveu:

zdjecia świetne, bzik wygląda jak panienka :evil_lol:

Ale to bez sensu, nie uda Wam się dojść do takiego poziomu posłuszeństwa żeby nie było potrzebne spalanie miski ? Straszysz mnie :evil_lol: Jestem pewna, że jeśli już będę kiedyś mogła sobie sprawić russellątko to na pewno trafi mi się takie diablisko z którym sobie rady nie dam :diabloti: Bo komu, jak nie mnie, miałoby się takie trafić :diabloti:

Co do odwoływania to cóż, nie zawsze noszę żarcie przy sobie. Dłuuuugo pracowaliśmy z Bzem nad przywołaniem i skupieniem w ogóle, długo i namiętnie to wałkowaliśmy, na początku naszej współpracy(czyli jak Bez miał 3 lata bo wcześniej był beztroskim nic-nie-umiejącym terierkiem:oops:)... Teraz mam wrażenie, że już się dogadujemy i przywołanie i skupienie mamy całkiem ładne ale to nie przyszło tak sobie ot...:oops: No ale zdaję sobie sprawę, że jednak jrt to jest ciut większe wyzwanie :wink:

Panienka?:crazyeye::lmaa:

Posted

Bzikowa napisał(a):
Hej!:loveu:
No ja nie powiedziałabym, że się rozwijam , ciągle wszystko robię tak samo ;)

To się z tego zastoju uwolnij, wolne masz, pocykaj Diankę :cool3:
Ja tam po coś ten aparat kupiłam (psa focić a jak :diabloti:) więc dość często go tacham na łąkowe spacerki.

:loveu:

Jak dla mnie to, co nowsze foty, to lepsze- tak mi się bynajmniej zdaje :p

Pocykam na dworze, jak przestaną strzelać :angryy: Nawet jej normalnie od dłuższego czasu nie mogę spuścić ze smyczy... Bidula się boi, teraz pozostają nam tylko 10cio (albo i nie) minutowe spacery, także nieciekawie jest :roll:
Ale jakieś domowe foty się znajdą, ale ogólnie jakoś weny brak :razz:

Posted

Shel napisał(a):
Ja zawsze tak :evil_lol:

Tym razem też będą zdjęcia, no popatrz :lol:

Olusia napisał(a):
Jak dla mnie to, co nowsze foty, to lepsze- tak mi się bynajmniej zdaje :p

Pocykam na dworze, jak przestaną strzelać :angryy: Nawet jej normalnie od dłuższego czasu nie mogę spuścić ze smyczy... Bidula się boi, teraz pozostają nam tylko 10cio (albo i nie) minutowe spacery, także nieciekawie jest :roll:
Ale jakieś domowe foty się znajdą, ale ogólnie jakoś weny brak :razz:

No to dziękuję w takim razie :lol:

Biedna Dianka... Od zeszłego roku trochę wiem co czujesz bo Bezik też się zaczął trochę bać, pisałam o tym rok temu po Sylwestrze. Na osiedlu go też teraz nie spuszczam ze smyczy ale na spacerkach łąkowych jak nawet usłyszy strzał to nie ucieka tylko się zatrzymuje i nie chce dalej iść. Na szczęście nie boi się na tyle, żeby nie dać się przekupić żarciem. Trochę smaczków i zapomina o strzale :p A jak się bawimy czymś np szarpiemy patyczkiem albo frisbee to tylko na chwileczkę staje się czujniejszy i bawi się dalej:multi: No ale to i tak nie to samo co było kiedyś, kiedyś zupełnie zlewał wystrzały, przez to jedno głupie dziecko się boi...:shake:

Mudik napisał(a):
Coraz lepsze Ci fotki wychodzą, mi się to np. podoba

http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/07-8.jpg

Bardzo dziękuję! ;)

Z dzisiejszego spacerku mam kilka fotek monotematycznych :lol:

Trochę porzucaliśmy frisbee ale dzisiaj Bezik nie miał nastroju frizbowego. Ostatnio zaczął łapać prawie wszystkie 'rzuty' w locie i ogólnie wszystko nam wychodziło. A dziś zrobiliśmy tylko trochę rollerów bo kiepsko łapał.

Nastrój miał bardziej... piłeczkowy :eviltong::evil_lol:

Posted

Dawno nie było tutaj tylu zdjęć. :lol: Ale im więcej tym lepiej, zdecydowanie. :diabloti:

Piłeczkowy Bezik jak zawsze bardzo uroczy :cool3:
http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/06-11.jpg
Tutaj wygląda jak niedźwiedź :siara: :eviltong:

My też mamy niezły problem ze strzałami... Nie wiem skąd wziął się lęk bo przez kilka pierwszych lat Milka w ogóle nie zwracała na nie uwagi, a teraz jak tylko usłyszy coś na spacerze to musimy wracać...:shake: Tylko czasami udaje mi się ją przekonać smaczkiem, ale to wyjątkowe sytuacje kiedy hałas jest naprawdę słaby...

Posted

Bzikowa napisał(a):

No to dziękuję w takim razie :lol:

Biedna Dianka... Od zeszłego roku trochę wiem co czujesz bo Bezik też się zaczął trochę bać, pisałam o tym rok temu po Sylwestrze. Na osiedlu go też teraz nie spuszczam ze smyczy ale na spacerkach łąkowych jak nawet usłyszy strzał to nie ucieka tylko się zatrzymuje i nie chce dalej iść. Na szczęście nie boi się na tyle, żeby nie dać się przekupić żarciem. Trochę smaczków i zapomina o strzale :p A jak się bawimy czymś np szarpiemy patyczkiem albo frisbee to tylko na chwileczkę staje się czujniejszy i bawi się dalej:multi: No ale to i tak nie to samo co było kiedyś, kiedyś zupełnie zlewał wystrzały, przez to jedno głupie dziecko się boi...:shake:

No to u nas jest niestety gorzej... Mamy łąki, ale u nas jest to właśnie rejon, gdzie strzelają najwięcej (tak mi się zdaje) i przez to, nie chodzimy tam często :roll: Także na jakiś czas muszą nam wystarczyć tak zwane "spacerki wkoło bloku". Za to w domu się nie nudzimy, powtarzamy sztuczki itd.

http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/04-10.jpg
O! To jest to, co tygryski lubią najbardziej :multi::loveu:

Posted

Jakie macie frisbee-jaka ma srednice?? Bo ja niby kupilam CSa malego ale dla nas za duzy jest...wali Illy strasznie w pysk jak go lapie :) a tak poza tym to moze montematyczne,ale piekne zdjecia!

Posted

Shel napisał(a):
Piłki są fajne :eviltong:
Bezik też :loveu::loveu:

Nie da się ukryć :cool3::eviltong:

Infortune. napisał(a):
Dawno nie było tutaj tylu zdjęć. :lol: Ale im więcej tym lepiej, zdecydowanie. :diabloti:

Piłeczkowy Bezik jak zawsze bardzo uroczy :cool3:
http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/06-11.jpg
Tutaj wygląda jak niedźwiedź :siara: :eviltong:

My też mamy niezły problem ze strzałami... Nie wiem skąd wziął się lęk bo przez kilka pierwszych lat Milka w ogóle nie zwracała na nie uwagi, a teraz jak tylko usłyszy coś na spacerze to musimy wracać...:shake: Tylko czasami udaje mi się ją przekonać smaczkiem, ale to wyjątkowe sytuacje kiedy hałas jest naprawdę słaby...

Jakie dawno! Ostatnio ciagle coś wrzucam:lol:

Haha,no bo zarośnięty jest nadal, ja mu tylko łebek poprawiłam;)

Co do strzałów to u nas ten lekki strach jest wynikiem tego, że 2 lata temu po Sylwestrze bachor odpalił petardę bardzo blisko Bezika, on się przestraszył , ja się wkurzyłam no i teraz mu tak zostało. Rok temu myślałam jeszcze, że nie będzie pamiętał bo w sumie minął rok od tego wydarzenia ale pamiętał i miał małą schizę. No i zostało mu do teraz... W Sylwestra jak zwykle zawożę go do babci więc zaopatrzę ją dodatkowo w klatkę i jakieś gryzaki to sobie moje dziecko będzie mogło się schować.
Do tej pory mam ochotę łeb urwać temu głupiemu bachorowi, który wtedy odpalił tę petardę :shake: Jak był młodszy to na huki petard reagował atakiem na okno a na spacerze postawieniem uszu i chęcią udania się w stronę wystrzału ;)

Olusia napisał(a):
No to u nas jest niestety gorzej... Mamy łąki, ale u nas jest to właśnie rejon, gdzie strzelają najwięcej (tak mi się zdaje) i przez to, nie chodzimy tam często :roll: Także na jakiś czas muszą nam wystarczyć tak zwane "spacerki wkoło bloku". Za to w domu się nie nudzimy, powtarzamy sztuczki itd.

http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/04-10.jpg
O! To jest to, co tygryski lubią najbardziej :multi::loveu:

Ehh, mogliby sobie darować te wystrzały i ograniczyć je do Sylwestra... A strzelają praktycznie już od początku grudnia , gdzieś do połowy stycznia... Współczuję Wam...:shake::shake: Mi jest żal swojego psa a jak u Was jest gorzej to naprawdę kicha :roll:

Prawda:loveu: Beziczek woli zapindalać płasko po ziemi za piłką/rollerem niż wyskakiwać do dysku. Ostatnio tak ładnie pracował z frisbee, nawet nauczył się kilku fajnych rzeczy, no i łapał z powietrza prawie każdy mój 'rzut'. A dzisiaj zupełnie mu nie szło łapanie ani nic... Nie wiem, może to kwestia tego, że ja naprawdę nie umiem rzucać i dzisiaj mi zupełnie nie wychodziło, a rzucanie psu który złapie frisbee z powietrza maksymalnie 2 - 3 metry w przód nie jest proste...
Za to jaką miał radochę jak wyjęłam piłkę:evil_lol:

wiska napisał(a):
Jakie macie frisbee-jaka ma srednice?? Bo ja niby kupilam CSa malego ale dla nas za duzy jest...wali Illy strasznie w pysk jak go lapie :) a tak poza tym to moze montematyczne,ale piekne zdjecia!

To są frisbee Hero Pup 160, są naprawdę malutkie, 16 cm średnicy. My wcześniej długo używaliśmy właśnie małych CS i były ok ale te są chyba fajniejsze, mi się nimi lepiej rzuca a psu lepiej się je łapie.
Mają jednak dość poważną wadę, jeśli Twoje psy mają mocny chwyt to szybko je podziurkują. Te mam jakoś od połowy listopada i ją są całe w dziurach. Każdy chwyt to nowe ślady po zębiskach :roll:

Jest też jeszcze mniejsza wersja - Hero Pup 120, zupełnie malutkie.
A wszystkie można kupić tu: http://whippy.pl/