Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Pestka']http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/bc1d5f2c.jpg
Super :loveu: Bardzo ładnie mu kontrastuje ten czerwony ID z bialą sierścia ;)

Dzięki! :)

[quote name='agaciaaa']Ooo, Cynamon! :loveu:

http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/fd8e7e7f.jpg a co on tak łepek zadziera? :lol:

No, szczeniaczek :loveu: Jak mi się 'rzucił w ramiona' na powitanie to bardzo sobie dziękowałam, że ja planuję 'trochę' mniejszego pieska...:diabloti:

A nie wiem, chyba coś krzyczał do mnie akurat , albo ułożenie patysia poprawiał :lol:

[quote name='puchu']http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/fd8e7e7f.jpg
Bo ja taki groźny jestem... ;)

No ba! :lol:

[quote name='deer_1987']No w koncu kiedys trzeba sie ujawnic i pochwaly dac za zdjecia ;)

Dziękujemy w takim razie ;)

[quote name='Olusia']Hej :loveu:

http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/c3432636.jpg
Cudny Bezz :loveu:

A co do bezikowego stylu skoku, to każdy pies ma jakąś swoją tzw. schizę, której się już nie "naprawi". Wiem coś o tym, co prawda zupełnie inna sytuacja, ale też już się tego nie naprawi. A tak w ogóle to "agility is fun!" i macie o tym pamiętać!! :cool3:

No witam Panią :lol:

No właśnie Bezik ma swoje różne małe dziwactwa (ale nie będę się rozpisywać bo mogłabym jakąś powieść 3-tomową popełnić ) i te przyczajki to chyba jedno z nich.

No jasne, że FUN, no proszę , gdybym mi to hasło nie przyświecało to dawno bym przestała się w to bawić. ;) Dlatego będę się starała coś zrobić z przyczajkami ale nie za wszelką cenę.

[quote name='Feigned']ooo :) właśnie kogoś z takim zestawem szukam :evil_lol: możesz mi powiedzieć jaki pod względem twardości jest hero w porównaniu do cs'ów? bo słyszałam dwie różne opinie i nie wiem czy w ogóle próbować z tymi hero, a tak w błoto kase wyrzucić to żal.. :lol: bo cs'y dla Axela za twarde :shake:

http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/fd8e7e7f.jpg :loveu: :evil_lol:

Już parę razy pisałam, jak kupowałam te dyski parę tygodni temu :cool1: ale co tam, powtórzę się, znaj moje dobre serce :diabloti: CSy są twardsze. Mój pies ma mocny chwyt i po jednym chwyceniu dysku zostawia ślady na CSie, myślałam, że Hero będą lepsze ale są dużo mniej trwałe, bardziej miękkie nawet niż Soft... Bezik robi dziury prawie na wylot. Ale RCookie ma takie same dla Tosi i się jej nie psują więc pewnie dla delikatniejszego pieska będą w sam raz. Mi się w nich podoba tylko rozmiar bo Bezu jest łatwiej je łapać chyba. Na obozie parę razy rzuciłam mu normalnej wielkości Hero (chyba Xtra) i nie zostawiał na nim śladów, dlatego myślałam, że małe też będą takie trwałe, ale niestety (a dla Was - stety) są dużo delikatniejsze ;)

[quote name='RCookie']http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/fd8e7e7f.jpg

Badyloholik :evil_lol:.

A żebyś wiedziała :splat: i to mu się tak zrobiło od jakiegoś czasu.
Wczoraj na spacerku na chwilę zrobiliśmy postój na obcykanie Cynamona w pozycji wystawowej i to trwało kilka minut. Normalnie Bezik w takiej sytuacji gdzieś by sobie polazł pobiegać, powąchać coś, ew. zasiadłby obok i zaczął drzeć ryja, że mu się nudzi. A wczoraj pobiegł w krzaczory, znalazł patyka i obgryzał :mad: Ale przestanę mu chyba na to pozwalać (patysie będą tylko do aportowania) bo już parę razy sobie wbił w dziąsło ostry kawałek... :shake:

Posted

Bzikowa napisał(a):

No witam Panią :lol:

No właśnie Bezik ma swoje różne małe dziwactwa (ale nie będę się rozpisywać bo mogłabym jakąś powieść 3-tomową popełnić ) i te przyczajki to chyba jedno z nich.

No jasne, że FUN, no proszę , gdybym mi to hasło nie przyświecało to dawno bym przestała się w to bawić. ;) Dlatego będę się starała coś zrobić z przyczajkami ale nie za wszelką cenę.

Jaką tam znowu "panią" :evil_lol:

No, i tak trzymać :p My również trzymamy się podobnej dywizy. Wiem, że już dawnych braków socjalizacyjnych się nie poprawi, ale zawsze choć ciutkę będzie lepiej jak coś poćwiczymy itd. Nic na siłę, ale z czasem może być coraz lepiej ;)

No- i możliwe, że jak znajdą się radomscy agilitowcy, to zaczniemy coś robić w tym kierunku. Ponoć przeszkody już są, tylko szukani są chętni :cool3: Jestem dobrej myśli, że coś z tego będzie! :multi:

Posted

Bzikowa napisał(a):
Już parę razy pisałam, jak kupowałam te dyski parę tygodni temu :cool1: ale co tam, powtórzę się, znaj moje dobre serce :diabloti: CSy są twardsze. Mój pies ma mocny chwyt i po jednym chwyceniu dysku zostawia ślady na CSie, myślałam, że Hero będą lepsze ale są dużo mniej trwałe, bardziej miękkie nawet niż Soft... Bezik robi dziury prawie na wylot. Ale RCookie ma takie same dla Tosi i się jej nie psują więc pewnie dla delikatniejszego pieska będą w sam raz. Mi się w nich podoba tylko rozmiar bo Bezu jest łatwiej je łapać chyba. Na obozie parę razy rzuciłam mu normalnej wielkości Hero (chyba Xtra) i nie zostawiał na nim śladów, dlatego myślałam, że małe też będą takie trwałe, ale niestety (a dla Was - stety) są dużo delikatniejsze ;)

upss.. sory :lol: musiałam przeoczyć :shake:
no to super, dzięki za wyczerpująca odpowiedź :loveu:
właśnie ktoś mi pisał, że są jeszcze twardsze od cs'ów, ale coś mi nie pasowało, bo to przecież dyski dla szczeniaków :)
ale teraz już wszystko jasne, czyli mogę hero bez obawy zamówić :)

Posted

Bzikowa napisał(a):
No, szczeniaczek :loveu: Jak mi się 'rzucił w ramiona' na powitanie to bardzo sobie dziękowałam, że ja planuję 'trochę' mniejszego pieska...:diabloti:

A nie wiem, chyba coś krzyczał do mnie akurat , albo ułożenie patysia poprawiał :lol:

A ja Ci zazdroszcze straszliwie tego powitania..:loveu::loveu::loveu:

A no tak, zapomniałam że on potrafi szczekać z patykiem w pysku :evil_lol:

Posted

Olusia napisał(a):
Jaką tam znowu "panią" :evil_lol:

No, i tak trzymać :p My również trzymamy się podobnej dywizy. Wiem, że już dawnych braków socjalizacyjnych się nie poprawi, ale zawsze choć ciutkę będzie lepiej jak coś poćwiczymy itd. Nic na siłę, ale z czasem może być coraz lepiej ;)

No- i możliwe, że jak znajdą się radomscy agilitowcy, to zaczniemy coś robić w tym kierunku. Ponoć przeszkody już są, tylko szukani są chętni :cool3: Jestem dobrej myśli, że coś z tego będzie! :multi:

No właśnie, dla mnie zawsze będzie pies przede wszystkim, a sport jako miły dodatek, skutecznie opróżniający portfel;):p

Ooo to trzymam kciuki!:multi:

Pieseczkowo napisał(a):
Oj to kochane moje dziecko !!! :*:*:*:* słodki jest ten Beziolek...

Niesamowicie :lol::loveu:

Feigned napisał(a):
upss.. sory :lol: musiałam przeoczyć :shake:
no to super, dzięki za wyczerpująca odpowiedź :loveu:
właśnie ktoś mi pisał, że są jeszcze twardsze od cs'ów, ale coś mi nie pasowało, bo to przecież dyski dla szczeniaków :)
ale teraz już wszystko jasne, czyli mogę hero bez obawy zamówić :)

No myślę, że dla Axelka będą perfect!

agaciaaa napisał(a):
A ja Ci zazdroszcze straszliwie tego powitania..:loveu::loveu::loveu:

A no tak, zapomniałam że on potrafi szczekać z patykiem w pysku :evil_lol:

Oj , miłe było jak cholera:evil_lol:

A co! :evil_lol:

No, a ja właśnie się nabawiłam grypy, mam już prawie 39 i właśnie idę konać do łóżka :-(
Kto chce Bza, jak zejdę? Tylko się nie bić, ładnie do kolejeczki.

Posted

agaciaaa napisał(a):
Pierwsza!!! :diabloti:

A tak serio to zdrówka! Leż grzecznie w łóżeczku i zdrowiej ;)

Hihi przeżyłam więc na szczęście nie musisz go przygarniać, ale przypomnę Ci w odpowiednim momencie :evil_lol:
Leżałam i zdrowiałam za Twoją radą:lol:

Unbelievable napisał(a):
szczurzy próbował z piłką w pysku, ale mu nie wychodzi:shake::placz:

:turn-l:

Z piłką Bez też by umiał :P

Kashdog napisał(a):
To Fifce się udaje :diabloti:

:lol::evil_lol:

RCookie napisał(a):
Wracaj szybko do zdrowia! ;) W końcu ktoś tu musi nam Bezika pokazywać :evil_lol:.
Ja chyba też zaczynam się rozkładać, dzisiaj potwornie się czuję :shake:.

No to niby wróciłam :lol: Ale Bezika nie pokażę :shake:

U mnie to był nagły napad grypy, 2 dni (a zwłaszcza noce) miałam blisko 40 st. więc trochę nie ogarniałam :shake:

madziasto4 napisał(a):
Zdrówka! :)

;) dzięki

Mudik napisał(a):
Te się nie wygłupiaj tylko szybko zdrowiej! Kto będzie Beza trenował, zanudzi sie chłopiec.

Bezo się nudzi rzeczywiście, na treningu ostatni raz byliśmy przed Złotoryją... Ale chyba pójdziemy dopiero w następny weekend, w ten mam 2 kolokwia (jutro wieczorem i w sobotę rano :angryy:), a w poniedziałek jeszcze wejściówkę z chemii więc niedziela też odpada na trening... :placz:Także teraz mój westik jest w roli westika kanapowego :loveu: Ja tam takiego też lubię :loveu:

Spadam do botaniki :placz:

Posted

A może ktoś chciałby zdjęcia?
Dziś rano na spacerze poczyniłam ich duuużo, się stresuję bo kolokwium o 19 i mam jeszcze parę godzin do wyjścia, a ja już nie mam natchnienia żeby się więcej nauczyć :P także może ktoś chce Bza dzisiejszego zobaczyć ? :D

Posted

Bzikowa napisał(a):
A może ktoś chciałby zdjęcia?
Dziś rano na spacerze poczyniłam ich duuużo, się stresuję bo kolokwium o 19 i mam jeszcze parę godzin do wyjścia, a ja już nie mam natchnienia żeby się więcej nauczyć :P także może ktoś chce Bza dzisiejszego zobaczyć ? :D

jeśli jeszcze aktualne to ja chętnie zobaczę Bezisława. :evil_lol:

Posted

No to leci Bzik specjalnie dla Was :wink:

surykatka? :lol:

patyczkowiec...

hamowanie na zakrętach to trudna sprawa... :cool1:

ale zaraz następuje powrót do 'normalności' ...

jak widać pan Bezowiec został zaopatrzony w obróżkę nówkę sztukę w kolorze malinowym :razz: firmy Hamilton, jak również smycz do kompletu, ale ona się na zdjęcia nie załapała :lol:

Posted

http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/f60c4488.jpg
Jest niesamowity! :loveu: Tak się na niego napatrzyłam i jakiś czas temu zaczęłam sobie oglądać westy na stronkach internetowych i tamte nie sa tak urocze. :evil_lol: Mają jakieś dziwne fryzury... :hmmmm:

Obróżka cudowna :loveu: Widziałam ją na wystawie, ale tylko cienką... :mad:
Gdzie zamawiałaś (chyba, ze kupiłaś na wystawie...)?

No i zdjęcia super :loveu: Mi od roku nie udało się opanować sztuki robienia zdjęc w ruchu. :lol:

Posted

Potem trochę porzucaliśmy frisbee bo Bezik w tym tygodniu miał tylko krótkie spacerki na smyczy jako że ja byłam chora i pies był zdany na litość rodzinki... Także rozładowywaliśmy energię ;)
Przy rzucaniu frisbee nie robiłam zdjęć , dopiero na koniec wzięłam aparat na parę rollerków.
:evil_lol:

gonimyyyyy

i przynosimy!

nie wiem co to za poza :lol:

Posted

[quote name='Infortune.']http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/f60c4488.jpg
Jest niesamowity! :loveu: Tak się na niego napatrzyłam i jakiś czas temu zaczęłam sobie oglądać westy na stronkach internetowych i tamte nie sa tak urocze. :evil_lol:

Obróżka cudowna :loveu: Widziałam ją na wystawie, ale tylko cienką... :mad:
Gdzie zamawiałaś (chyba, ze kupiłaś na wystawie...)?

Bez dziękuje:loveu:

Komplecik Hamiltona kupiłam w sklepie internetowym Canifel.pl. Mamy tez niebieski komplet tej firmy, kupiony na wystawie w Warszawie i - szczerze mówiąc- jakiś taki ładniejszy i porządniejszy, ma przyszyte takie fajny 'gumowe' loga firmy, a kółeczka na obróżce ma srebrne a nie czarne. Ten różowy komplet nie ma tych logo i jest jakby trochę inny, nie wiem, mam nadzieję, że to po prostu jakaś inna seria... W każdym razie kolor ma taki jaki chciałam :razz:

Lecim dalej

Każda możliwa opcja trzymania frisbee jest dobra... :lol:

ups, znowu nie wychamowałem...

i dwa jakieś nareszcie takie całkiem normalne zdjęcia z frisbee :lol:

A co się robi jak talerzyk wpadnie do dziury??